Şimdi Ara

32 Bit mi 64 Bit mi kurmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • CPU - Intel® Dual-Core T4400 2.20 Ghz X 2
    Chipset - Intel® GL40 + ICH9M
    Memory - 4GB DDR2 667/800
    VGA - Integrated Gfx supporting DX10 (4500M)
    HDD - 250GB 2.5" SATA (5400rpm) (Support up to 500GB)

• Yapay Zekanın Yanıtı

32 Bit mi 64 Bit mi Kurmalısın?

Bilgisayarına işletim sistemi kurarken, 32 bit mi yoksa 64 bit mi kuracağına karar vermen gerekir. Bu karar, bilgisayarının performansı ve hangi yazılımları çalıştırabileceğin üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

32 Bit ve 64 Bit Arasındaki Farklar

32 bit ve 64 bit mimariler arasındaki temel fark, bir seferde işleyebildikleri bellek miktarıdır. 32 bit işletim sistemleri en fazla 4 GB RAM'i işleyebilirken, 64 bit işletim sistemleri çok daha fazla RAM'i işleyebilir.

Bu, 64 bit işletim sistemlerinin aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi avantaj sağladığı anlamına gelir:

• Daha fazla RAM'e erişebilirler, bu da daha hızlı performans ve daha büyük programların çalıştırılması anlamına gelir.
    • 64 bit uygulamaları çalıştırabilirler, bu uygulamalar daha fazla bellek kullanabilir ve daha hızlı performans sunabilir.
    • Daha yüksek güvenlik özellikleri sunarlar.

32 Bit mi 64 Bit mi Kurmalısın?

Hangi mimariyi kuracağına karar vermek için aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısın:

• Bilgisayarının RAM'i: Bilgisayarında 4 GB'dan fazla RAM varsa, 64 bit işletim sistemi tercih etmelisin.
    • Çalıştırmak istediğin yazılımlar: Çalıştırmak istediğin yazılımların 64 bit olup olmadığını kontrol et. 64 bit yazılımlar yalnızca 64 bit işletim sistemlerinde çalışır.
    • Güvenlik: 64 bit işletim sistemleri daha yüksek güvenlik özellikleri sunar, bu nedenle hassas verilerle çalışıyorsan 64 bit işletim sistemi önerilir.

Genel olarak:

• Bilgisayarında 4 GB'dan fazla RAM varsa ve 64 bit uygulamaları çalıştırmak istiyorsan, 64 bit işletim sistemi kurmalısın.
    • Bilgisayarında 4 GB'dan az RAM varsa veya eski 32 bit yazılımları çalıştırman gerekiyorsa, 32 bit işletim sistemi kurabilirsin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bnce Windows 7 Ultimate 64 bit kur ram dan kaybın olmasın artık bazı yeni çıkan oyunlar 32 bit ile oynanmıyor call of duty ghost gibi mesela 6gb ram ve 64bit iişletim sistemi istiyor oyun gerçi o sistemle biraz zor oynarsın bu tür oyunları ama 4gb ram varsa 64 bit kurman daha sağlıklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 64bit candır
  • 64
  • 4 GB RAM 64 bit için uygun ve yeterli.
  • ßy Emre ß kullanıcısına yanıt
    32 bit işletim sistemleri 4gb ram altı olan bilgisayarlar için, 64 bit işletim sistemleri 4gb ve üstü ram'e sahip bilgisayarlar için tasarlanmıştır.Kurman gereken 64 bit.
    Örneğin benim windows 8 önyüklü gelen 4gb ramli lenovo g780 de 64 bit windows var.
  • Teşekkürler arkadaşlar 64 bit kuruyorum. Daha öncedende kurdum diye hatırlıyorum ama grafikler sanırım çok kasıyordu donuyordu sürekli bilgisayar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    XİAOMİ Mİ 9 64 GB
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 64

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun arkadaşlar 64 bit kurdum :)
  • ßy Emre ß kullanıcısına yanıt
    32 bit 3GB ve aşağısı RAM destekler.64 bit ise 4GB ve yukarısını destekler.64 bit kurman gerekir.Yoksa bilgisayar 1GB RAMi tanımaz.
    Edit:Arkadaş zaten 64 bit kurmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deleted_User-01 -- 12 Mayıs 2014; 13:44:36 >
  • İyide 64 bitteki tek etken RAM değil ki. İşlemcinin de 64 bit desteklemesi gerekiyor. Zaten İntel 64 bit konusunda çok iyi bir destek sunuyor. Neredeyse 2009'dan beri çıkardığı işlemciler 64 bit destekliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 64 bit
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.