Şimdi Ara

32' HD READY LCD Nasıl FULL HD (1920x1080) Görüntü Verir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Vestel Millenium 32750 HD READY LCD TV'yi bilgisayara (HDMI) bağladım. Normalde 1360x768 görüntü ile kullanacağımı düşünüyordum. Gerçi en net ve okunur görüntü kalitesini de zaten bu çözünürlükte elde ettim. Görüntüyü daha netleştirmek için Tv'nin menülerini kurcalarken çözünürlüğün 1920x1080 (1080i) olduğunu gördüm ve çok şaşırdım. Sonra CoD WF2'yi açtım ve çözünürlüğü 1920x1080 yaptım. Görüntü harika!!! Ortalığı biraz dağıtıp gerçek hayata dönünce "Nası ya?" dedim ve tabii soluğu burada aldım.

A) HD READY Tv'lerin bu çözünürlüğe çıkması gayet normal.
    B) Full HD gibi davranmayı sağlayan bir çeşit yeni teknolojiden kaynaklanıyor.
    C) TV'n bozulmak üzere haberin yok.
    D) Hepsi
    E) Hiçbiri

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Konuyla ilgili linklere de açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gansh -- 14 Ocak 2010; 20:32:04 >

• quote:

HD Ready 1080p logosu taşıyan televizyonlar, yani Full HD Tv’ler (HD Ready televizyonlardan farklı olarak), 1920x1080 panel çözünürlüğüne sahiptir ve 1080p sinyalleri alıp, işleyebilir ve görüntüleyebilirler.

quote:

Panel çözünürlüğü 1366x768 olan bir HD Ready Lcd Tv veya HD Ready Plazma Tv, 1080i ve hatta yeni modellerde olduğu gibi 1080p sinyal kabul edebilir. Ancak orijinali 1920x1080 çözünürlüğünde olan görüntü, panel çözünürlüğü olan 1024x768’e veya 1366x768’e indirilerek gösterilecektir. Dolayısıyla 1024x768’lik veya 1366x768’lik panelde 1080p görüntü ile alınan detay, 1920x1080’lik bir panelde 1080p görüntü ile alınan detay gibi olmayacaktır. Bu detay kaybını ve farkını gözünüzün ne kadar farkedeceği, panel boyutuna ve izleme mesafenize bağlıdır. Örneğin 40” bir televizyonda 3,5 - 4 metre mesafe ve üzerinden bu farkı görebilmeniz son derece zordur. Aslında burada söylediğim mesafe toleranslı denilebilir. Birçok kişi 40” panelde 3 metreden bile bu farkı zor anlayacaktır.

Forumdaki harika hazırlanmış bir makaleden bunları elde ettim. Galiba doğru yanıt B gibi duruyor. Ancak bilgisayardan gelen görüntü 1360x768 iken tv'nin menüsünde hala 1920x1080 (1080i) yazıyor. Kafam iyice karıştı. Engin bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gansh -- 14 Ocak 2010; 18:53:04 >

• 3 saat oldu arkadaşlar kimseden tık yok. Bu akşamlık bu kadar beklediğim yeter.

Umarım yarın akşama kadar bilen birileri çıkar.
  • Tv'lere hdmi'dan pc bağlandığında genelde bu gelen sinyali pc sinyali değilde harici bir cihazdan gelen görüntü sinyali olarak algılıyor. Yani atıyorum ha blu-rap player bağlamışsın ha pc...

Hd-ready tv'ler ise nerdeyse artık hemen hemen hepsinin 1080p sinyal algılaması var. Buraya dikkat yalnız...

1080p yi 1080p olarak göstermiyor, kendi çözünürlüğüne düşürüp gösteriyor. Zaten mecburen öyle olmak zorunda. Elindeki piksellerin sayısını arttıramayacağına göre. Ama eskiden hd-ready tv lerin çoğu 1080p isnyali hiç göstermezdi. "geçersiz sinyal" şeklinde veya benzeri, hata verirdi.

İşte muhtemelen sen hdmi'dan pc'yi bağladığında bu durum oluşuyordur. Yani harici bir sinyal olarak işleniyordur.

Ama gel gelelim pc çıkışı 1360*768 iken 1080i gösteriyor kısmını çözemedim. Ya ekran kartı otomatik olarak tv'yi algılayıp bu tv 1080i gösterir deyip sinyali, sen her ne kadar 1360*768 ayarlamış olsanda 1080i ye çıkartıyor. Ya da...? işte orasını ben de bilemedim.

• ekran kartı çözünürlüğü ile alakalı ister 800*600 ister 1280*1024 yaparsınız tüm olay bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Tv'lere hdmi'dan pc bağlandığında genelde bu gelen sinyali pc sinyali değilde harici bir cihazdan gelen görüntü sinyali olarak algılıyor. Yani atıyorum ha blu-rap player bağlamışsın ha pc...

Hd-ready tv'ler ise nerdeyse artık hemen hemen hepsinin 1080p sinyal algılaması var. Buraya dikkat yalnız...

1080p yi 1080p olarak göstermiyor, kendi çözünürlüğüne düşürüp gösteriyor. Zaten mecburen öyle olmak zorunda. Elindeki piksellerin sayısını arttıramayacağına göre. Ama eskiden hd-ready tv lerin çoğu 1080p isnyali hiç göstermezdi. "geçersiz sinyal" şeklinde veya benzeri, hata verirdi.

İşte muhtemelen sen hdmi'dan pc'yi bağladığında bu durum oluşuyordur. Yani harici bir sinyal olarak işleniyordur.

Ama gel gelelim pc çıkışı 1360*768 iken 1080i gösteriyor kısmını çözemedim. Ya ekran kartı otomatik olarak tv'yi algılayıp bu tv 1080i gösterir deyip sinyali, sen her ne kadar 1360*768 ayarlamış olsanda 1080i ye çıkartıyor. Ya da...? işte orasını ben de bilemedim.

İlgin ve açıklaman için gerçekten çok teşekkür ederim. Özellikle :
    quote:

kısmı baya bilgilendirici oldu.

Yalnız bir konuyu belirtmeyi unuttuğumu farkettim. Ben bilgisayardan hangi çözünürlüğü ayarlarsam ayarlayayım tv çözünürlüğü sürekli 1920x1080 (1080i) olarak gösteriyor. Sanki ekran çözünürlüğü sabit; bilgisayarın gönderdiği çözünürlüğü ise bu 1920x1080 lik alana çiziyor ya da yayıyor gibi bir durum söz konusu.

Eğer 1920x1080 çözünürlükte kullanmamda sakınca yoksa yani tv'de donanımsal bir soruna neden olmazsa oyunları tv'de oynamayı planlıyorum. Sakıncası olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: gansh

Eğer 1920x1080 çözünürlükte kullanmamda sakınca yoksa yani tv'de donanımsal bir soruna neden olmazsa oyunları tv'de oynamayı planlıyorum. Sakıncası olur mu?

Tv'ler mi bize biz mi onlara hizmet ediyoruz belli değil yaw. Çalıştır gitsin. Efendi kimmiş anlasın.

Şaka bir yana, bir şey olmaz dostum. Gözüne hoş geliyorsa o şekilde kullanabilirsin rahatlıkla...

"Ben bilgisayardan hangi çözünürlüğü ayarlarsam ayarlayayım tv çözünürlüğü sürekli 1920x1080 (1080i) olarak gösteriyor." bu dediğinin ise hala nasıl olduğunu anlayamadım. Belki tv'ye özgü birşeydir...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seg 82 ekran hd ready lcd tv
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tv kendini Upcasele Yapmış yani sıkışrıma Çöz:1.1 Pixselmapping den uzak bi değer 32 Ready de 1360x768 alabilmek en iyi değerdir
  • Yorumlar için teşekkürler beyler.

Ben fırsatını bulursam bugün bir video çekip göndericem. Böylelikle eğer benim anlatmayı unuttuğum bir yer varsa ortaya çıkmış olur.

@HIGHWAYMOUSE

Aslında çoktan karar verdim oyun için ekranı 1080i olarak kullanmaya da ekranı bozma korkum biraz engelliyor. Yoksa, her ne kadar desktoptayken yazılar okunmasa da oyunda herşey süper!

@GOGOMEZ

Teknik kısmı çok iyi anlamıyorum ancak dediğin gibi Desktopta yazılar en net 1360x768'de okunuyor.
  • quote:

Yorumlar için teşekkürler beyler.

Ben fırsatını bulursam bugün bir video çekip göndericem. Böylelikle eğer benim anlatmayı unuttuğum bir yer varsa ortaya çıkmış olur.

@HIGHWAYMOUSE

Aslında çoktan karar verdim oyun için ekranı 1080i olarak kullanmaya da ekranı bozma korkum biraz engelliyor. Yoksa, her ne kadar desktoptayken yazılar okunmasa da oyunda herşey süper!

@GOGOMEZ

Teknik kısmı çok iyi anlamıyorum ancak dediğin gibi Desktopta yazılar en net 1360x768'de okunuyor.

Tamam İşte Şöl düşün Bak Senin Tv HD Ready Yani 1280x720 Olarak geçer Tabiiri Kağıt üstüne 1360x768 p Çöz:Sen 1920x1080p Taramada verse Panel bunu,algılayamadığı çözünürlüğe çıkaracak ama seni mutsuz edicek yani upcasale yapıcak,yani panelini monitör olarak 1.1 Pixsel Mapping Şeklinde tam oturu kullanamıcan dedimya bende HD Raeady Ve Full Hd Tv ler kullanıyorum -senin için 1360x768 p çöz en iyisi olucaktır sakın 1920x1080p tarama verme üzülürsün arkdaşım

• hmmm, peki arkadaşım eğer ben monitör olarak değil de sadece oyun oynayacağım zaman lcd tv mi 1080i olarak kullansam lcd tv'me zarar vermiş olur muyum?
  • quote:

hmmm, peki arkadaşım eğer ben monitör olarak değil de sadece oyun oynayacağım zaman lcd tv mi 1080i olarak kullansam lcd tv'me zarar vermiş olur muyum?

seni tatmin ettiğisürece neden zararlı olsun canım bi sıkıntı olmaz
  • hocam varya bugün yine dayanamadım 2 hdmi dan verdim lcd ye cod wf2 yi züpper oldu Maşallah. Ama kablosuz klavye mouse lazım. 2m min. mesafe gerekiyormuş. dibinden oynayınca insanın gözleri yoruluyor. zaten oyun harici kullanılmaz düşüncesindeyim. 1 saat kadar webde gezindim mahfetti beni. gözler ve başım ağrıdı. Kesinlikle gündelik kullanım için tavsiye etmem. Ancak oyun için bir adet hd4850 ile şiddetle tavsiye edilir.
  • quote:

hocam varya bugün yine dayanamadım 2 hdmi dan verdim lcd ye cod wf2 yi züpper oldu Maşallah. Ama kablosuz klavye mouse lazım. 2m min. mesafe gerekiyormuş. dibinden oynayınca insanın gözleri yoruluyor. zaten oyun harici kullanılmaz düşüncesindeyim. 1 saat kadar webde gezindim mahfetti beni. gözler ve başım ağrıdı. Kesinlikle gündelik kullanım için tavsiye etmem. Ancak oyun için bir adet hd4850 ile şiddetle tavsiye edilir.

hadigözün aydın sevindim Pc monitörü bana 106 ekran bile yetmemeye başladı 46 aldım gerisinidüşün ama 1,5 M mesafe var

• saolasın dostum artık bozulur mu bilmem, Allah'a emanet dalıcam full hd oyunlara... ATI CCC 'den profilleri de oluşturdum. Oyun oynayacakken kısayol tuşuyla 32'ye, gündelik kullanımda tekrar 22'ye!
  • Aynı olay benimde başıma geldi normalde svideo kablosuyla bagladıgımda 1024x768 gösteren TV, HDMI-DVI kablo ile 1920x1080 oldu.. biraz inceledim, 720 p video ortada kücück kaldı

ama pixelleri dagıtıyor olsa bile cok acaip net bir görüntü elde ettim.. evdeki USB destekli DIVX player sanırım artık çöp oldu.. gom playerla istedigim puntoda altyazı ayarlayıp cam gibi filmleri izleyebilecegim..

Eger dediğiniz gibi native çözünürlüğü 720p ise ve 1080Pye pixelleri dagıtıyor ise 720 p de kullanmam çok daha mantıklı olacak..

hocam sende 1920x1080P oynamak yerine 1280x720 oynamalısın.. böylece hem daha net bir görüntü elde edersin .. hemde PCyi büyük görüntü basmakla, TVyi onu tekrar küçülttürmekle ugrastırmazsın..

• quote:

saolasın dostum artık bozulur mu bilmem, Allah'a emanet dalıcam full hd oyunlara... ATI CCC 'den profilleri de oluşturdum. Oyun oynayacakken kısayol tuşuyla 32'ye, gündelik kullanımda tekrar 22'ye!

Hahaha Dostum inan insan büyük panele alışınca ,sonra klüçüğe geçince tabiri attan inipeşeğe ,binmiş gibioluyosun yeminle bak Bu arada aldınmı kablolu klavye mouse set

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.