Powersonic'in 600 ve 650 VA kesintisiz güç kaynağım vardı. Bunu 17' monitor ve C2D E6600 işlemcili bir sistemde uzun süredir gayet güzel kullanıyordum. Şimdi 32' LCD TV alıp UPS'ye bağladığımda aletin kapasitesi yetmiyor.Fişi çektiğimde TV'de PC'de yeniden başlıyor. Televizyon 150w tüketiyor, bilgisayarda daha önce yaptığım hesaplamalara göre 300-350w arası bir güç çekiyor. Bu sistemi kaldırabilen "sessiz" bir UPS tavsiye edebilir misiniz?
Bu arada logitech Z5500 hoparlörü ups'ye bağlayan var mı?Bağlamak gerekir mi?
quote:
Orjinalden alıntı: Carlito_Br
Bu arada logitech Z5500 hoparlörü ups'ye bağlayan var mı?Bağlamak gerekir mi?
Ben povercom un 1500 lugunu bagladım(kasa+z5500+lcd monıtor) yaklasık 1 haftadır kullanıyorum daha elektrık kesılmadı ama hepsı çalısırken gücü kestim sıkıntı cıkmadı. Z 5500 ü baglamanı tavsiye ederim çünkü bende eletrık kesılmelerınde sorun cıkardı(2 kez servise gıttı 3. yolda)
Sana 350 kasa, 150 tv 500 de ses sistemi için 1500 VA lık UPS sınırda da olsa yeter sanırım ama sadece kasa+tv baglarsan 800 VA zor yeter 1000 VA lıklara bakman lazım. Bu arada kotü bir UPS alıp Lcd tv nın basına bır iş getırme
quote:
Orjinalden alıntı: command_4
bizim şirkette free space optic transmission cihazına tunçmatik offline (line interactive) ups takmışlar. elektrik gidip geldi 10.000$ lık cihaz yandı :) şimdi online ups aldık... ama transmission cihazını ayarlayana kadar canım çıktı..
online ups olmadıkça kesinlikle ses sisteminizi upse bağlamayın. Çünkü ups ler sinüs dalga şeklini doğrulturlar sonra çıkışta tekrar sinüs GİBİ yaparlar. Buda sesin paraztlenmesine elektronik aletlerde hasara yol açar. Şimdi bilgisayarıdamı emanet etmicez diceksiniz. Güç kaynağı üreticileri upsleride göz önünde bulundururlar.