Şimdi Ara

32'' mi 23'' mi hangi monitör ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar bir seçim yapmam gerekiyor 32'' full hd veya hd bi monitor mü yoksa 23'' bi monitor mü ? Monitoru film izlemek için , tv izlemek için , playstation oynamak için en çok da pc kullanmak için alıcam bunları göz önünde bulundurduğumda kararsız kalıyorum.. 32'' pc olarak kullansam nasıl olur bilmiyorum çok kararsızım.. 23'' alırsam düşündüğüm model Samsung P2270HD 32'' alırsam hangi modeli alıcağımı bilmiyorum önerilerinize açığım..

• ne kadar mesafeden kullanacaksın mesela msnde konuşurken?
  • Oyun ve TV için kullanacaksanız Toshiba 32SL733'e bakmanızı öneririm.

Diğer masaüstü uygulamalar için biraz büyük olabilir ama yaklaşık 1.5-2m mesafeden bakacaksanız sorun olmaz.
  • oyun için ya da msn falan kaç metre ara bırakmam lazım ? fiyat aralığı da 1.000 tl yi geçmeyen bi ürün arıyorum full hd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacckk -- 20 Ocak 2011; 17:29:43 >
  • Oyun, film ve tv içinse ve yukarıdaki arkadaşların görüşlerine de katılarak uzaktan izleyecekseniz . 32'' tercih edebilirsiniz.

Benim öneriimde KDL-32EX605 SONY BRAVIA LED TV / KDL-32EX705 SONY BRAVIA LED TV / KDL-32EX707 SONY BRAVIA LED TV
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quard

Oyun, film ve tv içinse ve yukarıdaki arkadaşların görüşlerine de katılarak uzaktan izleyecekseniz . 32'' tercih edebilirsiniz.

Benim öneriimde KDL-32EX605 SONY BRAVIA LED TV / KDL-32EX705 SONY BRAVIA LED TV / KDL-32EX707 SONY BRAVIA LED TV

Benim için fiyat 1.000 tl yi geçmesse daha iyi olur
  • Başka önerisi olan yok mu ? çok kararsızım..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kafanızı biraz daha karıştırayım .

Gold'da kampanyalı 1.099 TL, Philips 32PFL5405 var isterseniz bir bakın ama oyun performansını bilmiyorum.

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=91752&ad=PHiLiPS-32PFL5405-32-(81cm)-100HZ-LCD-TV-LCD-TV---LED-TV---Plazmalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: fato65

Kafanızı biraz daha karıştırayım .

Gold'da kampanyalı 1.099 TL, Philips 32PFL5405 var isterseniz bir bakın ama oyun performansını bilmiyorum.

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=91752&ad=PHiLiPS-32PFL5405-32-(81cm)-100HZ-LCD-TV-LCD-TV---LED-TV---Plazmalar

Bende böyle bir şey düşünüyorum masamın üstüne normal monitor gibi koyup oynayamam de mi

• 32" olunca duvara monte etseniz daha iyi olur bence. Hem masanın üstünde yer kazanırsınız hem de izleme mesafesine 15-20cm daha eklenmiş olur.
  • 82 ekrandan bilgisayar monitoru olur mu acaba 1 metre de çok fazla bence daha önce hiç kullanmadım kullananıda görmedim acaba 55 ekran veya 66 ekranlara mı yönelsem ama bütcem 1.000 tl.. Bana 82 ekranı alınca kullanamıcakmışım gibi geliyor mesala fps oyunlarda nasıl olur oynanabilir mi neden herkes 24'' 26'' monitore 800 küsür veriyoda onun yerine 32'' almıyo düşünüyorum bunları..
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacckk

82 ekrandan bilgisayar monitoru olur mu acaba 1 metre de çok fazla bence daha önce hiç kullanmadım kullananıda görmedim acaba 55 ekran veya 66 ekranlara mı yönelsem ama bütcem 1.000 tl.. Bana 82 ekranı alınca kullanamıcakmışım gibi geliyor mesala fps oyunlarda nasıl olur oynanabilir mi neden herkes 24'' 26'' monitore 800 küsür veriyoda onun yerine 32'' almıyo düşünüyorum bunları..

++++
  • Hızlı FPS ya da futbol oyunları için TN monitör almak daha mantıklı olacaktır. Önceliğiniz oyun ise 24" ya da 27" bir monitör alın. Masaüstü uygulamalar, görüntü kalitesi, grafik tasarım ve film öncelikli ise 32" LCD alın.
  • 24/27 inch oyun icin monitor tavsiyeniz varmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacckk
    neden herkes 24'' 26'' monitore 800 küsür veriyoda onun yerine 32'' almıyo düşünüyorum bunları..

öncelikle 32" olanlar monitör değil, televizyon... ayrıca düşük fiyatlı olanlar (bu ara bütün mağazalarda revaçtalar) neredeyse hepsi hdREADY, yani FULLhd ile alakası yok... üstelik LED değil LCD, bu da dağlar kadar fark yaratır.
    diğer bir faktör ise çözünürlük konusu, birisi max:1920x1080 iken diğeri 1366x768... neden düşük çözünürlük ile yetineyim ki?

belki 24" 26" bir oyun bilgisayarı için bile fazla... neden? kablosuz klavye/fare seti ile oyun olmaz, kablo da 1 metre anca eder... o mesafeden de 20-22" sana 160 ekran televizyon gibi gelir ;) ihtiyaç yok yani.
    film izlerim dersen... gidin televizyon alın.

• 27" olarak Viewsonic VX2739 iyi bir monitör, 1ms ve kullananlar memnun, 1.000 Tl civarında. Daha uygun fiyatlı birşey isterseniz LG M2762D Monitmr TV var, 800 civarı bulabilirsiniz.
  • Led mi lcd mi almak mantikli hangisinin goruntusu daha iyi.
  • 27'' ve 32'' benim alıcağımla arasında 20-30 cm fark yok ki 5'' var 12-13 cm falan yapıor yanlış mı düşünüyorum ?
  • LED in LCD olan artıları

1. LCD TV’lerden daha ez elektrik tüketirler.

2. Çok hafif ve incedirler.

3. Gerçek kontras oranı LCD ye oranla biraz daha yüksektir.

4. Renkler LCD ye oranla daha gelişmiştir. Gerçek insan ten rengine daha yakın görüntü.

5. LCD TV’lere oranla daha uzun kullanım ömrü.

32'' Bir Full hd 1metreden minumum izlenebilir ancak göz yorar.
    120cm rahat olur.

Neden insanlar 24'' bir monıtore 600tl veriyorda gidip 32''bir lcd tv ye 1000tl vermezler sorusuna

Lcd var lcd var.Bu arkadaşlar 24'' alıyor ama son teknoloji olan led full hd alıyor.

Gidip led lcd almaya kalk bakbakalım kaçlira.

Şu var eger oyun FPS işin içine girecekse 24'' LCD led yada lcd monitör hem ucuz bir seçim olacak hemde görüntü kalitesi

LCD tv ye göre daha iyi olacaktır.

Alabilirsen tabiki 32''Bir lcd al.ama dikkat et PC in verdiği dijital çıkışı 1080p destekli olsun bazıları 720p veriyor diye okudum.

Birde senin dediğin gibi örnek 800tl ye satılan bir lcd tv HD ready oluyor 1920x1080 çözünürlük sağlamaz.

Ancak bilgisayardan hdmı kablo ile bağlanınca 1920x1080 oluyor fakat gerçek bir full hd kalitesi sunmuyormuş.

İnsanlar o yüzden küçük olsun ama görüntü kalitesi en iyisi olsun diye 24''full hd LED alırlar.550-65-tl arası

Bu özellikte bir 32''LCD 1500tl den başlar.

@paratonel85 arkadaşımız çözünürlük konusuna değinmiş doğru şeyler söylemiş

@zaftolga arkadaşım bütcen 600tl ile sınırlı ise samsung bx2450 yeterli olacaktır.560tl ye
    ancak ben 1000tl ye kadar öderim dersen GEREK yok o parayı cebine koy.1 sene 24'' le takıl sonra onu satarsın üzerine para koyar 27''alırsın.
    Çünkü 27''ler daha yeni çıkıyor çok pahalı.vereceği performans 24'' aynı olacak ne gerek var extradan 400tl verip 27''almaya

Benim evde philips 32'' pfl 5405 var pc ye bağladığımda MASAÜSTÜNDEKİ TÜM YAZILAR bulanık gibi tam okumak için içine yaklaşmak gerekiyor yazıları alacalı bulacalı oluyor.birde HD tv ama pc ye bağladığımda 1920x1080 oluyor ama gerçek değil 720p veriyormuş bunlar çok hassas konular.

Oyun oynarken hiçbir fark yok gibi ama var diyorlar.Bunu test edip tekrar yazıcam

• Bu durum izleme mesafesine göre değişir.

>-Genel amaç film izlemek ise pekala alınabilinir 32" tv. Çok ta güzel olur.

>-Oyun amaçlı ise TN panelli monitor en iyi sonucu verecektir. Kullandığımız monitorler genel itibari ile TN panellidir.Ucuzdur renk gösterimi en kötü panel cinsidir.Bakış açısı gibi sorunlar vardır. Ama en hızlı panel türüdür.Oyunlarda ghosting yapmayan ya da en az yapan panel türüdür. Bu yüzden oyun oynayanlar tarafından tercih edilir.

>-TV alınacaksa oyun için iyi tercih edilmelidir. Input lag denen hadise vardır TV'ler de. Monitorlerde genellikle yoktur bu sorun. TV'ler de ki görüntü işlemcisi gelen görüntüyü işler öyle ekrana verir bu da biraz zaman kaybına yol açar. Oyunda araç kullanırken diyelim sağa dönmek için tuşa bastınız, aynı anda ekranda sağa gecikmeli döner bu input lag sorunudur. TV seçerken game modunun olması beklenmeli ve input lag süresinin az olduğu TV SEÇMELİSİNİZ.

>- PC bağlantısından Full HD görüntü verebilen TV seçmelisiniz. TV, Full HD olabilir ama PC bağlantısından maksimum hd ready verebilir.Özelliklerinden FuLL HD görüntü aktarabilen tv olup olmadığına bakmanız önemlidir.

>-Her TV'nin pc bağlantısı iyi olmayabilir.Monitor gibi net olmayabilir. İnceleme sitelerinde araştırmalısınız , PC bağlantısı iyi olan modellere yönelmelisiniz.

Bu yukardaki özelliklere sahip tvler genellikle pahalı olaiblir. Genelde 800 liralık 32" tvler bu konularda başarısızlardır.

>-Led olsun çamurdan olsun mantığı külliyen yalandır saçmalıktır. Hele hele renk konusunda başarısız bakış açısı gibi sorunları olan tn panelde kullanılan Led aydınlatmalı monitorler . Led olmayan s-pva panelli tvlerden iyi gösterir kim diyorsa cahildir dikkate bile alınamaz o kişi.

>-Görüntü kalitesini direkt etkileyen unsur paneldir. Led ya da ccfl tipi aydınlatma değildir. Led daha iyi renkler daha fazla renk daha doğal renk verir demek tamamiyle yanlıştır. S-ipse ,spva panelli bir tv de ki film performansı her durumda led tn panelli monitorden kat kat üstündür.

>-İleri derecede fps oynuyorsanız hız gerektiren oyun oynuyorsanız ve en ufak az tepkime sizi rahatsız eden birisyseniz TN panelli monitor tek seçeneğiniz. Buna çok fazla dikkat etmem film de çok izlerim mesafem de var derseniz.PC bağlantısı sorunsuz olan oyunlar da daha başarılı bir TV almanızda hiçbir sakınca yoktur. Tabi bütçeniz de müsaitse.

Ben şu an 22" monitor kullanıyorum ve daha büyüğünü arıyorum artık. 22" ufak gelmeye başladı. 27" monitor işimi görücektir. Özellikle oyun için. Film için ise de 40" pc performansı ihtiyaçlarımı karşılayabiliecek güzel bir TV almayı düşünüyorum. Oyun ve film işini ayırıyorum yani. Film olayında hem panel farkından dolayı hem ebattan dolayı iyi bir tvnin eline hiçbir monitor su dökemez.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.