Şimdi Ara

320 GB Seagate 16 MB Cach Sata 2 yorumum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar diski yeni aldım, Bugün kurdum bilgisayara. Merak edenler içn diskin özelliklerinden bahsedeyim biraz

Diskin 320 gb kapasitesi var, tampon belleğin boyutu 16 mb ve disk sata 2 destekli tabi bu arada anakartı sata 2 destekli olmayan arkadaşlar bizde bu diski kullanabilirmiyiz diyeceklerdir, hemen cevap wereyim diskin arkasında bi jumper bulunuyor ve bu jumper diski normal sata olarak çalıştıracak şekilde ayarlı geliyor eğer jumperi diskten çıkarırsanız disk sata 2 olarak çalişiyor. Bu arada benim anakartım da sata 2 desteklemiyor ve diski sorunsuz şekilde kurup çalıştırdım.

Forumda bu diskin performansının ii olduğu fakat biraz gürültülü çalıştığından bahedilmişti bi ara ve bu diskin bi pembe motorlu ve birde yeşil motorlu versiyonunun olduğu soylenmişti. Benim aldığım wersiyon pemde motorlu olan. diskin çok gürültülü çalıştığını soyleyemem ama bundan önceki seagate 7200 rpm ide hard diskimden ses duymak neredeyse imkansızken sata versiyonda yazma ve okuma sırasında az da olsa ses geliyor, ama rahatsız edici boyutlara ulaşmıyor.

Diğer disk markalarında olduğu gibi bu disktede yanında sata veri ve güç kablosu verilmiyor, disk koruycu poşetinde çıkıyor ve yanında birde garanti belgesi çıkıyor. Ürünün 5 yıl garantisi var . Sata kabloları piyasada bulmak mümkün yada anakartla beraber weriliyor ama benim anakartımın kutusundan çıkmamıştı.

son olarak diskin birde NCQ desteği var ama bu özelliği kullanabilmek için hem diskin hem işletim sisteminin hemde anakartın bu özelliği desteklemesi gerekiyor.

Diskten Şimdilik bir şikayetim yok ileride farklı bir izlenimim olursa onlarıda sizlerle paylaşacağım. Bu arada bu diski almamın nedeni yeni aldığım skystar 3 dijital tv kartıdır. hafta sonları çalıştığım için yeni sezondaki formula 1 yarışlarını kaydetmek için ihtiyacım olan büyük kapasiteli diski saagate olarak seçtim.

Okuyan herkese teşekkür ederim.

• ben aynı hdd in 250gb olanını kullanıyorum ve gayet memnunum

motor rengini bilmiyorum bakmadım

ama dediğin gibi benim eski idede tık yoktu

bunda ise çok sessiz ortamlarda yazarken felan hafif cızırtı geliyor

okadarda oluk artık
  • bende beyaz olanı var aynı hdd nin bence o motor renk olayı tam bir efsane aslında etkilediğini de düşünmüyorum ses açısından evet biraz sesli ama performansına değer
  • iyidir seagate 320
  • quote:

diskin arkasında bi jumper bulunuyor ve bu jumper diski normal sata olarak çalıştıracak şekilde ayarlı geliyor eğer jumperi diskten çıkarırsanız disk sata 2 olarak çalişiyor. Bu arada benim anakartım da sata 2 desteklemiyor ve diski sorunsuz şekilde kurup çalıştırdım.

Slm benim anakartim Asus P4 R800-VM Ati 9100 acikcasi destekleyip desteklemedigini bilmiyorum ama desteklemese bile bu harddiskten alabilir miyim?
    Yani yukarda demek istedigin SATA olark mi calistirdin yoksa SATA2 olarak mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zebina20 -- 15 Şubat 2007; 17:38:57 >
  • 8 ve 16 mb farkı hissedilir bir fark mı ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: zebina20

quote:

diskin arkasında bi jumper bulunuyor ve bu jumper diski normal sata olarak çalıştıracak şekilde ayarlı geliyor eğer jumperi diskten çıkarırsanız disk sata 2 olarak çalişiyor. Bu arada benim anakartım da sata 2 desteklemiyor ve diski sorunsuz şekilde kurup çalıştırdım.

Slm benim anakartim Asus P4 R800-VM Ati 9100 acikcasi destekleyip desteklemedigini bilmiyorum ama desteklemese bile bu harddiskten alabilir miyim?

anakart sata2 desteklemiyorsa normal sata olarak çalışabiliyormuş.yanılmıyorsam arkadaşın demek istediği bu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

dostum senın anakartın sata destegı yok o yuzden kullanamazsın. . .
  • zaten bu diskin belli bir süre kullanıp diskte parçalanmalar olunca ses yaptığı söyleniyor forumda, ve yukarda arkadaş da sormuş 8-16 cache farkı hissediliyor mu?
  • Seagate 320 16 mb kullanıyorum,pembe motorlu olandan.Oldukca memnunum performans olarak.Ses olayı ise yok denecek kadar az.İyiki almışım diyorum.Ancak jumper olayını bilmiyordum.Bilgi verdiğin için sağol.
  • Ya arkadaslar bende yeni aldim bu hd den
    ama 128gb goruyo makine bios dada xp dede sp2 kullaniom hersey dogru gozukuyo ama beceremedim bi turlu
    aldigim yer baska makineyetak xp den formatladedi onuda yaptim hernekadar sacma gelsede gene olmadi napicam
    yardim edin lutfen makine artik pshop u bile acmio butun isler yarim kaldi zordayim dardayim intaharin esigindeyim :P

(aslinda canim cok sikildi bununla ugrasmaktan o yuzden sacmaliom)
  • olur başka pc de format atsan bilgisayarim a sag click yap yonet de ordan disk yonetimi bu sekilde format atarsan tam boyutuyla formatlarsin kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quikcem -- 16 Şubat 2007; 14:28:45 >
  • quote:

--------------------------------------------------------------------------------

quote:

quote:

dostum senın anakartın sata destegı yok o yuzden kullanamazsın. . .

hadi ya mecbur IDE alcaz o zaman boş yer kalmadı diskimde:)

• segate320 iyidir
    bir yamuğunu görmedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.