Şimdi Ara

3200 TL Mühendislik-oyun pcsi tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çoğunlukla 3D çizim , Structural analysis ve benzeri şeylerde kullanılacak , nadiren vakit bulduğumda da oyun oynayabileceğim bir bilgisayar toplamayı planlıyorum. Özellikle kullandığım analiz programı için (MSC Nastran) işlemci ve ram çok önemli. Şu sistemin bütçem dahilinde ihtiyacımı en iyi karşılayacak sistem olduğunu düşündüm. tavsiyesi olan , başka parça veya konfigürasyon önerecek olan var mı? sizce doğru bir sistem mi ?

Anakart : MSI Gaming 7
    İşlemci : İntel 4790K 4.4 Ghz
    Ekran Kartı : Zotac Gtx770 AMP , 2 GB ,256 bit
    Ram : GSKILL RipjawsX 2x8GB 1600 Mhz Cl9
    Kasa : Cooler Master HAF 912 ADVANCED 750W

Vatan bilgisayarda sistem toplamı 3300 lira. Pek de üstüne çıkamam zaten.

• anakartı gaming 5 yapıp, ekran kartını 4GB al. önerim gigabyte windforce 3x modeli ya da üstüne biraz daha katıp evga gtx770 4gb sc alabilirsin. (100tl farkediyor iki model arası)
  • evet gaming 5 e çekmeyi zaten düşünüyordum . Ekran kartı olarak Gigabyte genel olarak Evgayı testlerde geçmiş ve 100 lira kadar daha ucuz bu yüzden ekran kartı konusunda fikrim biraz değişti diyebilirim.

http://www.anandtech.com/show/7392/the-geforce-gtx-770-roundup-evga-gigabyte-and-msi-compared/4
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frantic Shadow

Çoğunlukla 3D çizim , Structural analysis ve benzeri şeylerde kullanılacak , nadiren vakit bulduğumda da oyun oynayabileceğim bir bilgisayar toplamayı planlıyorum. Özellikle kullandığım analiz programı için (MSC Nastran) işlemci ve ram çok önemli. Şu sistemin bütçem dahilinde ihtiyacımı en iyi karşılayacak sistem olduğunu düşündüm. tavsiyesi olan , başka parça veya konfigürasyon önerecek olan var mı? sizce doğru bir sistem mi ?

Anakart : MSI Gaming 7
    İşlemci : İntel 4790K 4.4 Ghz
    Ekran Kartı : Zotac Gtx770 AMP , 2 GB ,256 bit
    Ram : GSKILL RipjawsX 2x8GB 1600 Mhz Cl9
    Kasa : Cooler Master HAF 912 ADVANCED 750W

Vatan bilgisayarda sistem toplamı 3300 lira. Pek de üstüne çıkamam zaten.

anakartı gaming 5 yap

ekran kartını asus yap

ve al hayırlı olsun.

• Anakart olarak Gaming 5 sana yetecektir
    Ben sana tamamıyla kullandığım ve test ettiğim R9 290'ı öneriyorum.

Vapor-X çok iyi özel soğutması ile harika bir kart 4gb vram ve sessizlikle bütün ihtiyacını karşılayacaktır.

Ancak illa nvidia alacağım diyorsan sana gtx 780 li buyur hayırlı olsun.
     3200 TL Mühendislik-oyun pcsi tavsiye 3200 TL Mühendislik-oyun pcsi tavsiye

• Muhammet Kul kullanıcısına yanıt
    Anakart konusunda gaming 5 e kesin olarak karar verdim zaten artık.

Amd ekran kartı kullanmaktan biraz çekiniyorum , o yüzden muhtemelen nvidia alacağım.

2x4 gb ram almak yerine tek parça 8 gb alsam dual channel olmadığı için ne kadar performans kaybı yaşarım ? eğer 8 gb alırsam bir 4-5 ay sonra yanına bi tane daha ekleyip dual channel yapabilirim. hangisi daha mantıklı?

değişik kasa ve psu önermişsin sebebini öğrenebilir miyim kasanın artısı ne eksisi ne?

teşekkürler

edit : düşük cümle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frantic Shadow -- 26 Temmuz 2014; 11:12:41 >
  • Frantic Shadow kullanıcısına yanıt
    1x8'in üzerine binecek stres 2x4'e binecek stresin 2 katıdır ve ramlerinin ömrüne ve uzun vadede performansına etki eder. Ama 1x8 alırsan da oyunlarda özellikle performans kaybı hissetmezsin lakin çok yüksek RAM gerektiren çizim veya analiz programlarında takılmalar olabilir, bunun yanında senin de dediğin gibi daha sonradan upgrade de edebilirsin bir tane daha alıp.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Asus gtx 780
    Corsair 400 r 750 W
    2x4 ddr3 g.skills ram
    Msi gaming 3 anakart
    1 tb harddisk
    128 gb samsung ssd

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zalman z3 3200 tl bir sisteme alma cunku havalandırma yetersiz kalir ilerde corsair 400r su hava sogutmasi takarsin cift fanli genis bir kasa zalman serisinden daha ucuza gelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhammet Kul

Anakart olarak Gaming 5 sana yetecektir
    Ben sana tamamıyla kullandığım ve test ettiğim R9 290'ı öneriyorum.

Vapor-X çok iyi özel soğutması ile harika bir kart 4gb vram ve sessizlikle bütün ihtiyacını karşılayacaktır.

Ancak illa nvidia alacağım diyorsan sana gtx 780 li buyur hayırlı olsun.
     3200 TL Mühendislik-oyun pcsi tavsiye 3200 TL Mühendislik-oyun pcsi tavsiye

+1 r9 290 öneriririm bende.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.