Şimdi Ara

320d vs 320i ed (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
5.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben iyice karıştırdım bu BMW motorlarını birbirine.

320i ed dediğiniz model 2 litre hacminde değil mi ?

316i ed dediğiniz model 1.6 litre

520i ed dediklerimiz yine 1.6 litre hacminde ...

Mesajlarda iyice karışmış birbirine, yorumlarda hangi motordan bahsettiğinizi anlamıyoruz malesef : )
  • viva_la_muerte V kullanıcısına yanıt
    Dedikleriniz hepsi 1.6 litre :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorko15

quote:

Orijinalden alıntı: yt1990

quote:

Orijinalden alıntı: kanarya1234

bu iki araç arasında bildiğimiz üzere çok ciddi bir fiyat farkı var fakat performans olarak ele aldığımızda 0 100 verileri olarak 320 d 7.4 saniye 320i ed ise 7.6 saniye gibi bir değer yakalıyo, fakat 100 den 200 e kadar elinde herhangi bir performans verisi olan varmıdır ? çünkü 100 200 arasındada saliseler oynuyorsa bu araca bu kadar para vermek anlamsız

http://www.automobile-catalog.com/car/2013/1589165/bmw_320d_automatic.html

http://www.automobile-catalog.com/car/2013/1913075/bmw_320i_efficientdynamics_edition_steptronic.html

320d vs 320i ed

Hocam eğer site doğruyu yansıtıyorsa ki baktığım çoğunda doğru yanıtı vermiş çok güzel bi site bunun gibi başka bildiğiniz site var mı ?

Teşekkürler

fastestlap den daha güvenilir olduğu kesin

316 ed diye bir model yok dite biliyorum, eğer kastettiğin 316d ise o motor 1.6 değil 2.0 litre bir motor (1995 cc)

https://www.bmw.de/de/neufahrzeuge/3er/limousine/2011/motoren.html
  • 3.20d ile 3.20ed nin 100-200km hızlanma farkı 3 saniyeymiş.3 saniye için benzinli keyfinden vazgeçilmez.mtv cabası.

3.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnginAKB E kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum. Sürekli uzun yol yapılmayacaksa, zaten uzun yol yapan km de yapar.
    320i ed çokdaha mantıklı. Performans olarak defalarca, 320d den inip 320ied denedim istinye borusanda. Bence 320ied daha lineer hızlanıyor. Gereksiz patinaj daha az.

• F30 320d için İstanbul Ankara otobanında katedilen 359 km mesafe ortalama 155,8 km hızda yakıt tüketimi 7,1 lt/ 100 km. 320d nin bence en önemli özelliği yüksek süratlerde de çok az yakması.
     320d vs 320i ed
  • quote:

Orijinalden alıntı: redkid778

F30 320d için İstanbul Ankara otobanında katedilen 359 km mesafe ortalama 155,8 km hızda yakıt tüketimi 7,1 lt/ 100 km. 320d nin bence en önemli özelliği yüksek süratlerde de çok az yakması.
     320d vs 320i ed

İşte fark burda ortaya çıkıyor.Sürekli yol yapanlar ve zamanı dar olanlar için 160km hız seviyelerinde yakıt çok makul.

• Dizel yerine 328 alin bence. 100-200 degerleri de onemliymis sizin icin hocam, bence ideal secenek

• 320i ed kullanıcısıyım, aynı kasa 320d ve bir önceki kasa 320d ile bir kaç kez denk geldim, benzinli 320i ed kesinlikle daha hızlı, belirgin bir fark oluşuyor, ilgilenen 320d kullanıcısı varsa anadolu yakası dilediğiniz vakit çıkıp deneyebiliriz aracım tamamen stock,

Avrupa'da kullanılan dizel yakıt ile ülkemizdeki arasında kalite farkı olduğunu düşündüğüm için 320d 'nin kağıt üzerindeki performans değerlerini yola aktaramadığı kanısındayım.

320i ed; şehir içi motor ısınma sürecinde normalin üzerinde yakıyor; motor gereken sıcaklığa ulaşmış olsa dahi yine fabrika verilerinin az daha üzerinde yakıyor. Ancak bizim şehir içi trafik anlayışımız ile yabancı ülke standartlarının pek uyuşmadığından kaynaklanıyor olabilir. Misal boğaz trafiği,

Ne var ki; Şehirler arası yolda tam olarak 4.4-4.8 arası tutturuyorum, araç 4 kişi olsa dahi hiç bir değişiklik olmuyor.

320d vs 320i ed

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zan -- 2 Nisan 2014; 22:49:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 0zan

320i ed kullanıcısıyım, aynı kasa 320d ve bir önceki kasa 320d ile bir kaç kez denk geldim, benzinli 320i ed kesinlikle daha hızlı, belirgin bir fark oluşuyor, ilgilenen 320d kullanıcısı varsa anadolu yakası dilediğiniz vakit çıkıp deneyebiliriz aracım tamamen stock,

Avrupa'da kullanılan dizel yakıt ile ülkemizdeki arasında kalite farkı olduğunu düşündüğüm için 320d 'nin kağıt üzerindeki performans değerlerini yola aktaramadığı kanısındayım.

320i ed; şehir içi motor ısınma sürecinde normalin üzerinde yakıyor; motor gereken sıcaklığa ulaşmış olsa dahi yine fabrika verilerinin az daha üzerinde yakıyor. Ancak bizim şehir içi trafik anlayışımız ile yabancı ülke standartlarının pek uyuşmadığından kaynaklanıyor olabilir. Misal boğaz trafiği,

Ne var ki; Şehirler arası yolda tam olarak 4.4-4.8 arası tutturuyorum, araç 4 kişi olsa dahi hiç bir değişiklik olmuyor.

320d vs 320i ed

Üstadım verileriniz oldukça güzel, Allah kaza bela vermesin..
    Günlük kullanımda ortalama hızınız ve tüketiminiz nasıl?

• quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

quote:

Orijinalden alıntı: 0zan

320i ed kullanıcısıyım, aynı kasa 320d ve bir önceki kasa 320d ile bir kaç kez denk geldim, benzinli 320i ed kesinlikle daha hızlı, belirgin bir fark oluşuyor, ilgilenen 320d kullanıcısı varsa anadolu yakası dilediğiniz vakit çıkıp deneyebiliriz aracım tamamen stock,

320d vs 320i ed

Üstadım verileriniz oldukça güzel, Allah kaza bela vermesin..
    Günlük kullanımda ortalama hızınız ve tüketiminiz nasıl?

günlük kullanım oldukça değişken, 7.5 ile 9 arası değişiyor. Bu farkın en büyük nedeni aracı kısa mesafelerde çok kullanıyor olmamdır. Ancak Erenköyden Avcılara gittiğim vakit ortalama 5 litre görüyorum.

Hızım ise şehir içi ya da dışı olsun oldukça düşüktür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zan -- 2 Nisan 2014; 23:11:50 >

• Tekrardan Allah kaza bela vermesin, tüketiminiz oldukça güzel
  • kanarya1234 K kullanıcısına yanıt
    Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama ne o bilader, yarışlara mı katılacan saliseleri hesaplıyosun?
  • redkid778 R kullanıcısına yanıt
    Şükür beni anlayan biri geldi.
    3 sn kadar fark olur tahminim 320d önde olur çünkü 320i 184 lük 320D ye göre 1 sn kadar önde oluyor.
  • 0zan 0 kullanıcısına yanıt
    Ecoboost SCTİ 180HP 240 FOCUS HB İLE denemek isterdim ama istanbullu değilim.
    320 İ 2.0 184 FARKLI 320 İED 1.6 170HP
    Volvo s60 2.0 181hp 400 E-Drıve da düşünebilirsin kafaya kafay gidiyor bu araçlarla
  • Tüketim/Performans olarak 320d İPleri eline alıyor ama üst mesajlardada söyledndiği gibi Yılda 20 Bin KM'den fazla yapılmıyorsa 320ied mantıklı ama 320d hacmi,torku ve 184 HP Gücü sayesinde harbiden iyi yürüyor.163 HP'lik E90 320d bile bana 105 hp Benzinli araçtan sonra asfaltı zangırdatıyor gibi gelmişti
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.