Şimdi Ara

320kbps flac çok fark var mı?? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
8
Favori
29.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ElysionMaster

Konuyu biraz inceledim de ne kadar bilgisiz cahil insan varsa toplanmış.Kendiniz bilmiyorsunuz bari başkalarını da yanlış yönlendirmeyin arkadaşım.

Ozaman engin bilgilerinizi bizimle paylaşın ve bizde feyz alalım efendim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthfth

quote:

Orijinalden alıntı: ElysionMaster

Konuyu biraz inceledim de ne kadar bilgisiz cahil insan varsa toplanmış.Kendiniz bilmiyorsunuz bari başkalarını da yanlış yönlendirmeyin arkadaşım.

Ozaman engin bilgilerinizi bizimle paylaşın ve bizde feyz alalım efendim

• quote:

Orijinalden alıntı: expander_

Eğer bass kafa iseniz, tizler çok umrunuzda değilse 320mp3 ile flac arasında çok fark hissetmezsiniz, umrunuzda da olmaz, belki değişimi sahnenin genişlemesinde anlayabilirsiniz.
    Ama sizin için bass değilde tiz sesler önemliyse, yani ziller ve bazı enstrumanların daha net duyulduğuna şahit olduğunuzda Flac daha keyif verir, unutmayın Frekanslarda 16000Hz üzeri sesin asıl zevkinin hissedildiği, kristalleştirilen, sesi açan frekanslardır, onlar olmadan sesin üzeri perdelenmiş gibi olur.

Elimde öyle flac albümler var ki çok kaliteli encode edilmişler, ses müthiş. mp3 ile arasında ki fark açık.
    Elimde öyle de flac albümler var ki ses sanki utangaç ve çamurlu, çok iyi encode edilmediği için, iyi encode edilmiş 320 mp3 bunu geçebilir diyorsunuz.

Son söz olarak da; elinizde cks90 gibi bir kulaklık varsa farkı o kadar hissetmezsiniz, ama benim gibi elinizde HD600 gibi bir kulaklık varsa fark akşam ile gündüz kadar açık oluyor.

320kbps flac çok fark var mı??

haklısınız..zaten cks90 öyle orta seviye bi kulaklık fark çok da hissedilir değil flac şarkılar bass konusunda daha tok ve dağılmıyorlar..tiz de biraz daha net geliyor kulağa ama 320 kbps mp3 le çokda fark hissetmiyorum..ancak internette bazı uyanık siteler var giriyorum bi albüm,şarkı indiriyorum açıyorum şarkı 320kbps ama bi ses geliyor ki beni zorla 128 den convert etti diyor insanın siniri bozuluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brsdrgn -- 3 Şubat 2012; 12:19:54 >

• birazdan deneyip sonucu yazacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ganjaman

bilimsel kaynaklara göre flacler 2'ye ayrılır;
    1- 320 kbps olan stüdyo kaydı flacler
    2- Aslında flac olmayan ama flac olduğu sanılan flacler. Bunların latince ismi pseudo-flac'tir ki en tehlikeli olanları bunlardır. Kuzey Amerika yarım küresinde endemik bir tür olarak yetişen bu flaclerin tıpkı bir cendere mantığıyla preslenmesiyle açığa çıkan wav formatı kalite olarak neredeyse flaclerle yarışabilir. Tabi normal insan kulağı bu farkı anlayamaz, anlasa da belli etmez.. Bende şahsi fikirlerimi paylaşmak istedim.. Aynen.. İyi geceler

2.maddeye hasta oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ganjaman

bilimsel kaynaklara göre flacler 2'ye ayrılır;
    1- 320 kbps olan stüdyo kaydı flacler
    2- Aslında flac olmayan ama flac olduğu sanılan flacler. Bunların latince ismi pseudo-flac'tir ki en tehlikeli olanları bunlardır. Kuzey Amerika yarım küresinde endemik bir tür olarak yetişen bu flaclerin tıpkı bir cendere mantığıyla preslenmesiyle açığa çıkan wav formatı kalite olarak neredeyse flaclerle yarışabilir. Tabi normal insan kulağı bu farkı anlayamaz, anlasa da belli etmez.. Bende şahsi fikirlerimi paylaşmak istedim.. Aynen.. İyi geceler

2.maddeye hasta oldum.
  • ben çok rahat fark edebiliyorum

düşük seslerde anlıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Ali

birazdan deneyip sonucu yazacağım

clip oynatmadı flaci...çevirisini yaptım mp3 ün flac diye kaydettim...songs tna baktım yok öyle bir dosya...firmware güncelledim yine aynı
  • Ne yaptığınızı neyi çevirdiğinizi anlamadım. Biraz daha açıklayıcı olursanız yardımcı olabiliriz sanırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engin.

Ne yaptığınızı neyi çevirdiğinizi anlamadım. Biraz daha açıklayıcı olursanız yardımcı olabiliriz sanırım..

hallettim dostum mp3 dosyasını flac a dönüştürdüm...ismini değiştirip mp3 e attım...aynı isimle bulamadım...meğere aynı isimle kaydetmiş...
  • 2'den 5 çıkar mı diye bir soru sorsam yeterli olur heralde.. Flac dinliyorum diye kendinizi kandırıyorsunuz, yer kaplamasın boşuna.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engin.

2'den 5 çıkar mı diye bir soru sorsam yeterli olur heralde.. Flac dinliyorum diye kendinizi kandırıyorsunuz, yer kaplamasın boşuna.

tam emin değilim ama 2 iken 3 çıktı denilebilir anca (clip+ meelec m6)
  • flac-320kbps benim sistemimde çok büyük faklılıklara yol açmaz mesela...
  • Yine çıkmamıştır, plasebo etkisi diyebiliriz. Flac meselesi için çok pahalı kulaklıklara gerek yok; orta seviye aletlerle de az çok fark hissedilir. Ama mp3'ü flac'a çevirmek kendinizi kandırmaktan başka bir şey değildir..
  • çıkmamış demek yanlış olur hocam...müzikle uğraşan biriyim ve kulağım sağlamdır...ama 40mb lık boyuta değmez...tüm mp3lerimi 320 kbps yapıp öyle devam ederim bundan sonra...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prestiggge -- 5 Şubat 2012; 17:02:11 >
  • Bu kadar güldürüp, aynı anda bu kadar düşündüren bir konu daha yoktur herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Ali

çıkmamış demek yanlış olur hocam...müzikle uğraşan biriyim ve kulağım sağlamdır...ama 40mb lık boyuta değmez...tüm mp3lerimi 320 kbps yapıp öyle devam ederim bundan sonra...

mp3'ü FLAC formatına çevirmek onun ses kalitesini arttırmaz, sadece FLAC formatında olduğu için boyutu artmış olur. Ses kalitesi olarak çevirdiğiniz mp3 içe aynı kalitededir. Yani Eşeğe altın semer vursan eşek ,yine aynı eşektir.
  • Bu flac neymişte bu güne kadar keşfedilmemiş ardakş .. wy canına ya.. Flac olmayan müziğe müzikte demeyeceğiz arkdaş bundan sonra.. Yok ardakaş Ukalalığın sonu yok ben bunu anladım. Delni teki kuyya bir taş atınca peşinden 50 kişi mutlaka gider..

Çok fark var abi tamam. Git bi tane daha harici HDD al parayı bayıl.. bütün şarkıların flac indir de dinle biz zavallı 320 kbps ye mahkum faniler olarak MP3 formatıyla sıkıştırarak dinlemeye devam edelim... o müzikteki, o şarkılardaki en nadide ,en ayrıntı sesleri kaçırmaya mahkum bir hayata devam edelim.

Utanmasanız Mono ile streo kadar fark var diyeceksiniz pes arkdaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zupper79 -- 5 Şubat 2012; 23:06:24 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.