Şimdi Ara

320kbps flac çok fark var mı?? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
8
Favori
29.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüm yazılanları hiç sıkılmadan okudum
  • 500 tl lik Kulaklıkla filan gündüzle gece gibi belli oluyomuş :D Hadiii hurra, pamuk eller cebe.. alışveriş çılgınlığına koş,harici HDD yi aldık 350 tl bayıldık birde 500 tl ye farkı anlamak için kulaklık alacağız. Hadii, Geniş sahneee krsital tizler... OY OY OY cennet'e yolculuk...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zupper79 -- 5 Şubat 2012; 23:46:08 >
  • Varlığımı sorguladım yeminlen
  • Bence de, en güzeli 128 lik mp3 aslında, hatta bulabilirsen daha düşüğü de yeter. Şu dünyada, daha iyi kalitede müzik dinleyebilmek için;
    yüksek kalitedeki formatlarda şarkılar arayan, kulaklığa, amfilere, playerlara, hoparlörlere vs. bir sürü para harcayan milyonlarca insan aymazdır, nankördür, vurdumduymazdır.
    Genel olarak ayıp etmektedir.

Mis gibi oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Axiaziz -- 6 Şubat 2012; 0:55:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Axiaziz

Bence de, en güzeli 128 lik mp3 aslında, hatta bulabilirsen daha düşüğü de yeter. Şu dünyada, daha iyi kalitede müzik dinleyebilmek için;
    yüksek kalitedeki formatlarda şarkılar arayan, kulaklığa, amfilere, playerlara, hoparlörlere vs. bir sürü para harcayan milyonlarca insan aymazdır, nankördür, vurdumduymazdır.
    Genel olarak ayıp etmektedir.

Mis gibi oldu.

Bazen profilindeki fotoyu görünce ibret alıyorum. Aslında o kişiler için cevap niteliğinde bir fotoğraf.
  • Bu forumda en hasta olduğum tipler insanların nerelere para harcadığının hesabını yapan tipler... Sanki kendisi kazandığı her TL'yi hayata anlam katacak!! şeylere, fakirlere, bilime, ilime vs harcıyor da başkasının boşa!! harcadığının hesabını yapıyor...

İnsanların zevkleri için harcadıklarının hesabı size mi kaldı...
  • Ya kimsenin sorguladığı yok arkdaş ama 500 tl ye kulaklık alıpta onun parası içime oturmasın diye gelipte flac la 320 mbps arasında gece ile gündüz gibi fark var deyip, sırf verdiğimiz para içimize oturmasın diye kendimizi tatmin etmek için insanlarıda yanıltmaya gerek yok..

Benim demek istediğim gayet açık. Bu orana vurulamaz belki ama ben kendi deneyimlerime dayaranarak kendi dinlediğim kadarıyla oranladığım kalite varkı +%10 bile değildir ki oda bahsedildiği gibi 500 tl seviyesindeki kulaklıklarla anlaşılabilecek fark yani 320 kbps eğer orjinal ses kalitesini %90 bir şekilde yansıtıyosa Flacın 500 tl seviyesinde bir kulaklıkla kazandıracağı kalite %10 dur ancak. He sen fazlasını duyuyosan.. Bana göre o senin kulaklığının kaliteinden kaynaklaniyodur.. Ki o kadar ücret farkına görede olsun o kadar..

Bu forumda ukalalıktan başka bir klişe daha varsa böyle lafı tersinden ! anlayıp insanlara laf bindirme meraklıları olsa gerek bir üst mesajdaki gibi. Benim kimsenin zevkine, harcadığı paraya dediğim bi şey yok. Ortadaki abartıya ve ilk satırda bahsettiğim kendi kendini rahatlamaya yönelik yanlış bilgi verilmesi. İnsanın başkalarına kabul ettirmeye çalışarak , kendinide rahatlatma ihtiyacı.

Yoksa olayı geriden başa sararsan kişi tabiki haklı çıkar. Sonuçta ortada alınmış 500 tl lik bir kulaklık ve kalite arayışı vardır. Parasıda boldur ne alacağına kimsede karışmaz o flac tan alacağı %10 'un altındaki kalite kazancıda 'o kulaklıkla' onun için önemli bir şeydir.

Olayı baştan ilerye doğru oynatırsanda kişini yaptığı olay benim dediğime denk düşer.

Çünkü O kulaklıkla Flac formatlı müzik ve 320 kbps lik MP3 arasında gece ile gündüz kadar fark olması tamamen palavra.

Geceyle gündüz kadar fark olabilmesi için mono ile stereo arasındaki fark filan tekabul eder anca.

He sen çok mutlu olacaksan tamam. Ben herkesin parasına muhassebe tutuyorum.

Yorum yaparken herkes kendi standartlarına göre değil ortalama standartlara göre değerlendirmek durumunda. Ben abramoviç kadar zenginsem kalkıp burada gelip lan dün ferrari aldım ferrariyle ford fiesta arasında bisikletle uçak kadar fark var. Bu farkı siz nerden anlayacaksınız ki derse o adamada hadi ordan derler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zupper79 -- 6 Şubat 2012; 2:36:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zupper79

Ya kimsenin sorguladığı yok arkdaş ama 500 tl ye kulaklık alıpta onun parası içime oturmasın diye gelipte flac la 320 mbps arasında gece ile gündüz gibi fark var deyip, sırf verdiğimiz para içimize oturması.............amoviç kadar zenginsem kalkıp burada gelip lan dün ferrari aldım ferrariyle ford fiesta arasında bisikletle uçak kadar fark var. Bu farkı siz nerden anlayacaksınız ki derse o adamada hadi ordan derler.

1. Madem duyamıyorsunuz/bilmiyorsunuz neden yorum yapıyorsunuz?

2. %10 bile kazanç varken ve bu bedavayken, karşı çıkmak niye?

3. Benim kulağıma ve kulaklığıma göre mono/stereo farkından daha büyük bir fark var.

4. Ben 320lik ile olan farkı bıraktım, iyi riplenmiş FLAC ile kötü riplenmiş FLAC bile farklı.

5. Ben şu an ki sistemimde cızırtı/hışırtı, bozulma ve dipses sebebi ile mp3 dinleyemiyorum. Sizce bu nasıl %10 olur?

• @ zupper79

Sony Ericsson Xperia Neo V cep telefonu almayı düşünüyosun, olabilir, ama bu telefon flac çalmıyor diye mp3'ü flac ile aynı bulman bana gayri ciddi geldi. Bu zamana kadar hangi marka model kulaklık ses sistemi ile flac-mp3 testi yaptın bizlerle paylaşırmısın? Hangi sistemle kazandığın %10'u bende bilmek istiyorum.

Bide benim verdiğim paralar içimi acıtmıyor, sen bence bu konuyu Beats kulaklıklara benden daha fazla para bayılanlara anlat

Bide "ortalama standart" dediğin nedir, hangi sistemdir? Bence benim sistemim orta-alt arası bi yerde, bize üst seviye dersen sıfır araba parası verenlere ne demeli?

320kbps flac çok fark var mı??
     320kbps flac çok fark var mı??

• Gece ile gündüz kadar fark var diyen arkadaşı merak ettim kimse? Lakin gece ile gündüz kadar fark yok diyen arkadaşımız burada zaten kendi ağzıylada üst seviye kulaklıklarla 10% fark oluyor diyor işin açıkcası bu 10% luk sonucu elde ederken kullanmış olduğu ekipmanları merak ediyorum lütfen yazarsa bizde daha sağlıklı bilgilenmiş oluruz lakin ben kabaca bir karşılaştırma yapsam yaklaşık olarak 320 kb lik bir mp3 ile ortalama 600 kb lik flac arasında yarı yarıya malzemeden çalınma var diyebiliriz tabiiki bu iki katı kalite farkı anlamına gelmez zaten hiç bir müzik severde elinde çarpım tablosuyla gezinmez biz sadece bilirizki
    "Az malzemeden Aşure olmasada,üzümle sudan Hoşaf olur"

Isteyen hoşaf tatsın isteyen aşure sonuçta ikiside şeker tadıyor...
    Memlekette aşurenin tadını bilmeyen çok olmasada hoşaftan anlamayan zibille....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatsb -- 6 Şubat 2012; 10:29:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatsb

Memlekette aşurenin tadını bilmeyen çok olmasada hoşaftan anlamayan zibille....

/>
  • Bu başlıktaki derin bilgi paylaşımlarından sonra,
    gerçek müziğin performansını ancak 512 kb de hiper stüdyo kaydı yapılan sonrasında sıkıştırıp yükseltilen sonrasında bluray-audio vinly e kayıt edilen bir ankaralı namık eserinde alabileceğimi öğrendim.
    Teşekkürler Gençler..
  • quote:

............Bu forumda ukalalıktan başka bir klişe daha varsa böyle lafı tersinden ! anlayıp insanlara laf bindirme meraklıları olsa gerek bir üst mesajdaki gibi........

Hımm bir üst mesajdaki zat ben oluyorum. Kısmet işte...
    Artık birazdan size de gelir bu makamdan başlar, haberiniz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Axiaziz -- 6 Şubat 2012; 12:14:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.

quote:

Ya kimsenin sorguladığı yok arkdaş ama 500 tl ye kulaklık alıpta onun parası içime oturmasın diye gelipte flac la 320 mbps arasında gece ile gündüz gibi fark var deyip, sırf verdiğimiz para içimize oturması.............amoviç kadar zenginsem kalkıp burada gelip lan dün ferrari aldım ferrariyle ford fiesta arasında bisikletle uçak kadar fark var. Bu farkı siz nerden anlayacaksınız ki derse o adamada hadi ordan derler.

1. Madem duyamıyorsunuz/bilmiyorsunuz neden yorum yapıyorsunuz?

2. %10 bile kazanç varken ve bu bedavayken, karşı çıkmak niye?

3. Benim kulağıma ve kulaklığıma göre mono/stereo farkından daha büyük bir fark var.

4. Ben 320lik ile olan farkı bıraktım, iyi riplenmiş FLAC ile kötü riplenmiş FLAC bile farklı.

5. Ben şu an ki sistemimde cızırtı/hışırtı, bozulma ve dipses sebebi ile mp3 dinleyemiyorum. Sizce bu nasıl %10 olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: -SaLiH

Tüm yazılanları hiç sıkılmadan okudum

Allah sabır versin
  • biri geliyor mp3 ü flac formatına çevirip daha kaliteli müzik elde edeceğini sanıyor biri geliyor 128 lik hatta daha düşüğü diyor insanlar ne garip

herkes kendi zevkine göre para harcar..para harcamaktan bahsediyorsunuz ben karşılığında performans ve iyi bir deneyim alıcağım ürüne ihtiyacım varsa o parayı veririm..benm arşivim flac parçalardan olşuyor ve ben hiçde onun için gidip yeni harddisk alayım demedm..bilinçli biri alış-veriş yaparken her zaman f/p oranını göz önünde bulundurur zaten..eğer tavsiyeyse dedikleriniz tavsiyelerinizi kendinize saklayın ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: UZUNCO

Lütfen benimle herhangi bir şekilde etkileşime girmeyin.

Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.
  • Arkdaşlar herhalde Techno hi-fi sitesinden böyle 2-3 li gelip baskın yapmaca oynuyolar. Benim mesajlarımı bile incelediklerine göre müzik konusunda ukalalık yapmak gibi bir hobileri var.. Birbirleriyle paşlaşmalar.. Atıflar , Yok dolaylı yoldan millete resimdeki maymuna atıfta bulaunarak evrimlememiş bu şeklindeki ergensel laf sokma özentilikleri., Yok eşşek demeler. Yukardan bakmalar..Küçükken siz herhalde bisiklet çetesi filanda kurmuştunuz aynıo ekiple..

Adam kalkmış benim almayı düşündüğüm telefonla bu konuyu bağdaştırıyor ama hala kendi müzik konusundaki egosunu tatmin etmek için benim anlatmak istediğimi anlamamktan aciz. Hala olayı daha güzel bir ses sistemine getiriyor. Hatta hiç üşenmiyor. Ses sistemi fotoları filan koyuyor. Biz burda sanki ses sisetmleri arasındaki kalite farkını tartışıyoruz.

Tamam güzel kardeşim. Ben ep630 ile test ettim bak mutlu ol. Sen müzik konusunada aşmış bir şahsiyetsin. Hatta sen onunlada yetinme 20.000 30.000 dolarlık ses siteminin yanına birde kendi şarkını yaptır o da olmadı hatta kendi stüdyonu aç orda dinle müziği .. canlı canlı..

Biride çıkmış yarı yarıya malzemeden çalıma var ama bu yarı yarıya bir kalite anlamına gelmez diyor. İşte senin aldandığın noktada bu. Senin o yarı yarıya dediğin kayıpların içinde insan kulağını duymayacağı kayıplarda var. Bu flac'ın içinde bunlarda fuzuli olarak o dosyanın içinde bulunan şeyler. Senin kayıp dediğin şey aslında inasn için kayıp değil ama yukardaki maymun avatarlı arkdaş dinleyip o kayıplarıda duyduğunu filan idda ediyosa.. o beni aşar ağa ben neticede insanım.

320 bit düşük kayıplı sıkıştırılmış bir mp3 ile, kayıpsız ortalama 1100 bit arasındaki bir flac fotmatlı müziği, gece gündüz kadar fark var diye bir yorum yapabiliyosak o zaman sen 10 milyon bitte filan dinle. O zaman belki evrenler arası bir fark olur uzaylılarla müzik aracılığıla iletişime girersin.

Onlada yetinme o sıkıştırılmamış Flactaki insan duyamayacağı frekanslardaki sesleri biel duyabildiğinide iddaa et.

Tamam sen haklısın Bundan sonra streo nasıl bir çığır açtıysa bir kilometre taşıysa. Flacta artık müzik aleminde gece ile gündüz kadar fark yaratmış bir kilometretaşı.

Yaşasın Flac. Flac dinleyelim Flac dinletelim !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zupper79 -- 6 Şubat 2012; 18:21:03 >

• quote:

Arkdaşlar herhalde Techno hi-fi sitesinden böyle 2-3 li gelip baskın yapmaca oynuyolar. Benim mesajlarımı bile incelediklerine göre müzik konusunda ukalalık yapmak gibi bir hobileri var.. Birbirleriyle paşlaşm..........n sonra streo nasıl bir çığır açtıysa bir kilometre taşıysa. Flacta artık müzik aleminde gece ile gündüz kadar fark yaratmış bir kilometretaşı.

Yaşasın Flac. Flac dinleyelim Flac dinletelim !!!

Böyle şeyler yazmanıza gerek yok, buraya insanlar bilgisini paylaşmaya geliyor ama siz de dahil olmak üzere bazı sabit fikirli insanlar olarak - konu hakkında tecrübeleri olmamasına rağmen - gelip herhangi bir dayanağınız olmadan bize yalancı diyorsunuz.

Sonra da biz laf söyleyince, sanki biz çete kurmuşuz gibi laflar ediyorsunuz.

Önce yalancı dediğiniz için bizden özür dilemelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 6 Şubat 2012; 18:19:49 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.