Şimdi Ara

323. Dönem 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı GAZİANTEP'e düşenler buraya!!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
0
Favori
79.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: antepliyik

he siyah tsort gıyde iice gunesıde ustune topla sıcaktan yan. karanfili unutma

kesinlikle karanfilsiz olmaz karanfil olucak muhakkkak
  • lila yada mor olsun ben gelirsem tanıyamam. yada meydana mı ne gelecekmıssınız en azından orda tanırım.
  • bende 12 gibi garajda olcam ama bi tanıdık alıcakmış beni. isimlerinizi aklımın bi kenarına yazıyorum içerde dhden misin diye sorunca ne diyo bu demeyin
  • aynen kardeşim içerde buluruz birbirimizi. kısa künyenizi yazın buraya
    burak kabasakal konya
  • şansa bak ben denizlide yaptım sende antepte yapacan sen su Allahın işine bak. siz ıcerde bırbırınızı bulacaksınız ben nasıl bulacam sizi ya
    quote:

Orijinalden alıntı: SmH_20

bende 12 gibi garajda olcam ama bi tanıdık alıcakmış beni. isimlerinizi aklımın bi kenarına yazıyorum içerde dhden misin diye sorunca ne diyo bu demeyin
  • arkadaşlar benimde erkek arkadaşım gaziantep'te ve yemin törenine annesiyle beraber gitmek istiyoruz. ama sanırım sadece birinci dereceden akrabalar, abla, abi, anne baba ve eşi girebiliyomuş. bu bilgi doğru mudur? internette pek bişey bulamadım.. acilen biri yardımcı olursa çok sevinirim, ona göre uçak bileti alıcam..
  • 333.lerden 4 kişiden başka yokmu
  • 335. ler yokmu buraya düşen
  • 335 ler yok mu iki kişimi sadece
  • Ben 321. KD olarak 5.Zırhlı Tugay'da acemilik yaptım arkadaşlar her türlü soruyu sorabilirsiniz...
  • +1, 3 olduk ben yarın aksam 23:00 da ankaradan sec turizmle geliyorum Ankaradan gelen var mı . Pek iyi seyler duymadım hakkında hakkımızda hayırlısı artık. bilgi veren olursa sevinirim Exotique biraz bilgi verirsen eigitm nasıl kısa donemlere nasıl davranıyolar yemekler berbatmıs dogrumu surgun yerıymıs hep psycolar varmıs oylemı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gga -- 10 Ağustos 2010; 11:06:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exotique

Ben 321. KD olarak 5.Zırhlı Tugay'da acemilik yaptım arkadaşlar her türlü soruyu sorabilirsiniz...

biraz bilgi verebilirmisin burası hakkında , cehennem gibi tugay diyorlar dogrumu ? kısa dönemler tugayda mı kalıyor yoksa sınır karakollarına mı gönderiliyor ? genel anlamda rahat mı yoksa çok mu zor , kısa dönemler usta asker olunca spor ve nöbet var mı ?
  • 5. zırhlı tugay vatanın bir kalesi, bağımsızlık ateşinin sönmeyen meşalesi. ;)

5. Zırhlı Tugaya düşen arkadaşlara şimdiden allah kolaylık versin.

Bende aynı Tugaya bağlı sınır karakollarında askerlik yaptım kısaca size bilgi vereyim.

Tugay G.Antep - K.Maraş yolu üzerinde çok ama çok büyük bir yer.
    Ayın 12sinde kapıdan girdiğinizde sizi kayıt edecekler formlar falan doldurulacak eşyalarınız aranacak 1-2 gün tugayda misafir olarak kalacaksınız.
    İlk gün erkenden gitmenizi tavsiye etmem mesai saat 17:00 dır unutmayın. Ben katıldığında saat 18:00 dı ve 100 kişi sıra vardı ancak gece 10 gibi teslim olabildik.

Tugayda size kıyafetleriniz botlarınız falan verilecek, orada bedenleri rastgele kıyafet vermeye çalışabilirler siz kendi üzerinize uyan bot ve kamuflaj almaya çalışın yoksa ayağınıza vuran botlar sizi zorlayacaktır.

5. Z. Tugaya teslim olduğunuzda aslında askerliginizi nerede yapacağınız belli olmuş durumda. İçerideki listelerde. Karakollarda mı tugayda mı askerlik yapacagınızı öğreneceksiniz.

Tugayda kalıp Topçu veya Tankçı olabilirsiniz ama bu sizin için en kötü ihtimal çünkü tugayda askerlik gerçekten zordur.
    Diğer ihtimalse sınır karakollarına dağılmanız. 1.2.3. hudut komutanlıgına baglı suriye sınırında 30-35 tane karakola dagılacaksınız.
    karakollar rahattır 30-40 asker yer alır. Genelde kısa dönem erler karakolda santral kuleci nikon veya termal gibi görevlere getirilir.
    Karakolda yapacagınız tek iş nobettir. Görevinize göre günde 4-4 toplam 8 saat nöbet ya da 12 saat santral nikon termal nobeti tutabilirsiniz.
    gözünüz korkmasın bu nobetlere tek basına cıkmıyorsunuz yanınızda baska askerlerde olacak. 8 saat nobetler ile şafak öyle hızlı atar ki askerliginiz goz acıp kapayıncaya kadar gecer.

Askerliginizin en zor donemi ilk 30 gun acemilik donemi olacak. 250-300 kişi tugaya girip yaklasık 80-90 kişilik gruba ayrılıp hudut komutanlıklarında veya tugayda egitim alacaksınız 1 ay sonunda tugayda herkes toplanıp yemin toreni yapılacak ve yerlerinize dagılacaksınız. Agustos donemi cok sıcaktır yanınıza mutlaka gunes kremi alın acemlik egitiminde dudaklarınız catlayacak oyle karacaksınızki yemin toreninde aileniz sizi zor tanıyacak. Duduk çatlamaları icin kremde alsanız iyi olur içeride bulmak zor. Agustosda yanacak, Aralık ocakda donacaksınız sınır da iklim col ilklimi gunduz sıcak gece cok soguk olabilir. Kışın üzerinize 10 kat kıyafet giyip nöbete gittiğini göreceksiniz. Tabii şimdiden kışı düşünmeniz erken. Herşeyi orada öğreneceksiniz.

Sormak istediginiz sorular varsa yardımcı olabilirim.

• @ desender tşkler bilgiler için

benim sınıf topçu olarak gözüküyor , karakollara düşme ihtimalim varmı yoksa tugaydamı kalıcam , bu tugayda kalma işi yemin töreninden sonra mı belli oluyor ?

uzun dönemlerin kısa dönemlere karşı tutumu nasıl tugayda ?

yemekler nasıl , banyo imkanı nasıl ?
  • Malesef karakollara gitme şansın yok. Acemiliğini ve usta askerliğini Tugayda yapacaksın. Tugayda üzün süre kalmadı sadece 5 gün yemin töreni hazırlıkları için kaldık. Bu be5 gün askerliğimin en köt 5 günüydü banyo yapma fırsatımız sadece 1 kere oldu yemeklerde kötüydü. Herkes 5 günde 5 kilo vermişti.
    Tabii üzerinden 1 yıl geçti belki şartlar değişmiştir moralini bozma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: desender

Malesef karakollara gitme şansın yok. Acemiliğini ve usta askerliğini Tugayda yapacaksın. Tugayda üzün süre kalmadı sadece 5 gün yemin töreni hazırlıkları için kaldık. Bu be5 gün askerliğimin en köt 5 günüydü banyo yapma fırsatımız sadece 1 kere oldu yemeklerde kötüydü. Herkes 5 günde 5 kilo vermişti.
    Tabii üzerinden 1 yıl geçti belki şartlar değişmiştir moralini bozma.

cehenneme hoşgeldin diyosun yani , peki komutanların askerlere karşı tutumu nasıldı
  • anladıgım kadarıyla tankçı isen de karakola gitme şansı yok. Zor bi askerlik bizi bekliyor yani
  • Tugaya sürgün yeri derlerdi :)
    Acemilik döneminizde sizi 1 tek komutana tesli medecekler 1 ay boyunca sizi o egitecek genelde rutbesi teymen yada usteymen oluyor.
    Her komutan tabiiki farklı umarım size iyisi duser.
  • desender bilgiler için teşekkürler
  • bu arada desender benim sınıfım piyade er olarak görünüyor ne yaptırıyorlar, anladığım kadarıyla tankçı ve topçu ların olduğu bi tugay orası ve ayrıca ustabirliği için nereye gönderiyorlar ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.