Şimdi Ara

327. DÖNEM(Nisan 2009) DH KD. ve YD. SB. ADAYLARI (535 KRAL EFSANE MEHMETÇİK) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.552
Cevap
22
Favori
1.099.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: tortus

ben de erzurum daire başkanlığını aradım tamam nisan da askersin mart ayında sevk evraklarını alabilirsin dediler daha sonr kendi şubemi aradım teyit etmek için hala tecilli görünüyosun dediler . bu durumda olan var mı acaba? daha sonra mı bilgi geliyo acaba kendi şubemize?

turkiyede brokrasi var.işler biraz gec yurur.tecil bozduğun daha ulaşmamıstır
  • Arkadaşlar bende şimdi üye oldum foruma,kendi durumumu sizlerle paylaşmak istedim.Tecilim devam ederken askerlik kararı aldım.Ankara da ikamet ediyorum fakat kütüğüm kırıkkale/keskin de.Önce ank askerlik dairesine gittim burayla işin yok kendi şubeni ara dediler,tel ettim dilekçe vermen lazım dediler tamam postalarım dedim hayır olmaz buraya gelmen lazım dediler.Bende üşenmedim yakın zaten gittim bi 10 gün önce verdim dilekçeyi,dün de aradım durum nedir dierekten.ocak 25 den sonra belli olacak dediler,başvuruların şubat sonuna uzatılma mevzusunu sordum yok öle bişey dediler.asal ın sitesinde okudum dedim sen siteye miteye bakma dedi :)
  • Hafta başında kayıtlı olduğum Kiğı askerlik şubesini aradım, bana dilekçeyle askerlik durum belgemin fotokopisini Tatvan askerlik daire başkanlığına yollamamın yeterli olduğunu söylediler.
    Daha önce aps ile gönderdiklerim şubeme geç ulaştığından 20/01 de kargoyla yolladım.Şu an dağıtımdaymış.
    Şubeyi aradığımda büyük olasılıkla kabul olur dendi, bende yavaş yavaş bu psikolojiye girmeye başladım.
    Sizce kabul olmaması gibi bir şey söz konusumu?
    Olmaması beni baya kasacakta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baronturk -- 22 Ocak 2009; 17:34:58 >
  • ben de formda sadece komando olmak istiyor musun sorusuyla karşılaşmıştım. uzun dönem kısa dönem die bir secenek yoktu. zaten bu yuzden hepimiz yedek subay adayı olarak geçmiyor muyuz?
  • arkdaşlar benim askerlik tecilli idi. sinopta kütüğe kayıtlıyım. burda şubeye gittim. bana kastamonu daireye dilekçe yaz yolla dediler. yolladım. adamları aradım. evet doğru yapmışsın sinaop bu daireye bağlı bi hafta sonra ara sonucu öğren dediler. bi hafta sonra aradım. adam sizin evrakların buraya gelmesine gerek yokmuş ben sinopa yolladım dedi. sinopu aradım kastamonu yollarsanız işiniz hallolur dediler. kastamonuya zaten yolladım size yollayın dediler dedim. ii tamam o zaman bize yollayın dediler.
    dün aradım ee noldu diye. kadın dedi sevk tabi olup olmadığın nisana doğru belli olur. kastamonudan size demedilermi dedi bu kez çıkan kişi. oraya yollamıştım direk size yollamam gerekiyomuş bende size yolladım bi arayım eksik bişey varmı diye dedim. kadın bu kez bi dk canım dedi. 5dk kadar telefonda bekledim. geldi nisanda askersin dedi.

şimdi benim ne yapmam lazım o kadın haricinde asker olduğumu tüm silahlı kuvvetler ne zaman öğrenecek. yani bana ne kalıyo geri. sıradaki işlem ne. nisanda nereye askere gidecem

• arkadaşlar bildiğim kadarıyla bu kısa yada uzun dönem işaretleme meselesi sınav zamanında oluyo orda verilecek belgeye işaretliyoruz.
  • valla bende istanbul halıcıoğlunda işlemlerimi yapmıştım ve sadece komando olmak istiyormusunuz yazıyordu.onun dışında kısa uzun olayı yoktu.demek ki şubesine göre değişiyor.çünkü bu seceneklerin olduğunu söyleyenler var.ayrıca soruların birinde sol gözünüzü kapatabiliyormusunuz şeklinde bi soru vardı ama ben bunun ne olduğunu anlamadım bilen varsa bi zahmet cevap yazsın.
  • nişan almak için sol gözün kapalı olması gerektiğinden sanırım
    quote:

Orjinalden alıntı: Rebelboy_84

valla bende istanbul halıcıoğlunda işlemlerimi yapmıştım ve sadece komando olmak istiyormusunuz yazıyordu.onun dışında kısa uzun olayı yoktu.demek ki şubesine göre değişiyor.çünkü bu seceneklerin olduğunu söyleyenler var.ayrıca soruların birinde sol gözünüzü kapatabiliyormusunuz şeklinde bi soru vardı ama ben bunun ne olduğunu anlamadım bilen varsa bi zahmet cevap yazsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vatanmustafa

nişan almak için sol gözün kapalı olması gerektiğinden sanırım
    quote:

valla bende istanbul halıcıoğlunda işlemlerimi yapmıştım ve sadece komando olmak istiyormusunuz yazıyordu.onun dışında kısa uzun olayı yoktu.demek ki şubesine göre değişiyor.çünkü bu seceneklerin olduğunu söyleyenler var.ayrıca soruların birinde sol gözünüzü kapatabiliyormusunuz şeklinde bi soru vardı ama ben bunun ne olduğunu anlamadım bilen varsa bi zahmet cevap yazsın.

olabilir teşekkürler ama sağ gözle bu iş olmuyormu

• bide beyler aranızda solak varmı.yemeği bile yiyemiyorum.ben selam verirken baya bi azar işticem şimdiden solaklara tavsiyem sağ elle selam verme alıştırmaları yapsın.harbiden ayvayı yedik
  • quote:

bide beyler aranızda solak varmı.yemeği bile yiyemiyorum.ben selam verirken baya bi azar işticem şimdiden solaklara tavsiyem sağ elle selam verme alıştırmaları yapsın.harbiden ayvayı yedik

aynen kardeş bende aşırı derecede solaklık mevcut slm falan neysede bu silah kullanırken nolcak çok merak ediyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: samalop

quote:

bide beyler aranızda solak varmı.yemeği bile yiyemiyorum.ben selam verirken baya bi azar işticem şimdiden solaklara tavsiyem sağ elle selam verme alıştırmaları yapsın.harbiden ayvayı yedik

aynen kardeş bende aşırı derecede solaklık mevcut slm falan neysede bu silah kullanırken nolcak çok merak ediyorum

solaklığı merak etme kardşiem bende solağım atış tyaparken solla yaptımda tutuşlarda hep nizami tutman lazım yani sağ taraftan ama mesele olmuyo merak etme hadi gelinn

şafak demiş 113 bitermiiiiiiiiii :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okko -- 22 Ocak 2009; 20:57:15 >

• quote:

Orjinalden alıntı: okko

quote:

Orjinalden alıntı: samalop

quote:

solaklığı merak etme kardşiem bende solağım atış tyaparken solla yaptımda tutuşlarda hep nizami tutman lazım yani sağ taraftan ama mesele olmuyo merak etme hadi gelinn

şafak demiş 113 bitermiiiiiiiiii :D

kardeş cvp için sağolasın rahatladım valla.. Allah sana ve tüm mehmetçiklerimize hayırlı teskereler nasip etsin inşallah. bizde gitsekde hayırlısıyla 113 leri falan bi görseydik. bu dilekçe meseleleride ayrı bi stres zaten

• cevap için sağolun gidince görücez ..demek ki benle aynı kaderi paylaşan arkadaşlar varmış
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafaction

herkeste farklı bir dert mevcut

Arkadaşlar benim amcam askerlik şube başkanı...eğer erken sevk istediyseniz evraklarınızı alana kadar hala tecillisinzdir...eğer evraklarınzı almaz sevke katılmaZSANIZ Teciliniz devam eder.....yani devlet size bi hak daha veriyor...mesela bir atamaya başvurdunuz bu sırada ve erken sevk dilekçenizde kabul oldu.. ii bir işe başladınız ve 2010 yılına kadar tecillydinz normalde...evraklarınızı almassanız askere gitmezsiniz tecilinz bitene kadar...forumda yazılanlara bakıyorum da kimse böyle şeylerden bahsetmiyo..bu önemli bi ayrıntı...

ayrıca kısa dönem uzun dönem diye bi şık yoktur tsknın o dönem ihityacı ne ise ona göre ve sınav yaparak değerlendirerelk alır..mesela iktisat mezunu birisi olsun..eğer tsk o yıl iktisatçılardan astğmn. almıycaksa siz sınavda full de yapsanız astğmn. olamazsınız..tabi bu durum diğer bütün bölümler için geçerlidir....

• ayrıca erken sevk dilekçelerinizi eğer süre bittiyse ki süre 25 şubattır...daha sonra asala elden verebiliyosuınuz...askerlik daire ve şubelerinin ne dediği önemli değildir mühim olan asalın sitesi ve orda yayınlananlardır.....
  • Forumu yöneten arkadaşa sesleniyorum..
    ben bilgilerimi eklemiştim benide 327.dönem vatan fedailerine benide eklemeni bekliyorum..
  • Selam arkadaşlar. Ben de mezun olduktan sonra askerliği 2 yıl tecil ettirenlerdenim. Nisan ayında askere gitmek için erken sevk dilekçesi yazdım ve Ankara Askerlik Dairesi Başkanlığına teslim ettim. Başka bir işlem yaptırmam gerekmiyo demi? Bazı arkadaşlar tecil bozdurmak için askerlik kararı aldırmaktan bahsetmişler bu olay tam olarak nedir biri söyleyebilirmi? Nisan celbinde gidenlerin uzun yada kısa dönem gitme ihtimalleri hakkında fikri olan varmı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamacharman -- 22 Ocak 2009; 23:45:25 >
  • Listeyi düzenliyen dostum, ikamet edilen il bölümü İstanbul görünüyor, zahmet olmazsa ANKARA diye düzeltir misin? 29. sıradayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamacharman -- 22 Ocak 2009; 23:51:38 >
  • Benide eklerseniz sevinirim...
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.