benim çok ciddi bir sorum olacak arkadaşlar bilenlerden yardım bekliyorum. Diyelimki erken sevk dilekçemiz kabul edildi.ve daha önce hiç tecil hakkımızı kullanamadık. iptal etme gibi bi durumumuz oluyormu yoksa artık dönüşü yok nisanda askermi oluyoruz
quote:
Orjinalden alıntı: 16txs1963
benim çok ciddi bir sorum olacak arkadaşlar bilenlerden yardım bekliyorum. Diyelimki erken sevk dilekçemiz kabul edildi.ve daha önce hiç tecil hakkımızı kullanamadık. iptal etme gibi bi durumumuz oluyormu yoksa artık dönüşü yok nisanda askermi oluyoruz
c. Erken sevki uygun görülenler, şartlarının değişmesi halinde, sevke katılmayıp sevk evraklarını almayabilirler. Erken sevkini isteyenlerden, sevk evrakını aldığı halde test ve mülâkata katılmayanlar bakaya suçundan askerî mahkemeye verilirler ve kendi grubu ile sevkleri sağlanır.
quote:
Orjinalden alıntı: dtristy
quote:
Orjinalden alıntı: mustafaction
herkeste farklı bir dert mevcut
Arkadaşlar benim amcam askerlik şube başkanı...eğer erken sevk istediyseniz evraklarınızı alana kadar hala tecillisinzdir...eğer evraklarınzı almaz sevke katılmaZSANIZ Teciliniz devam eder.....yani devlet size bi hak daha veriyor...mesela bir atamaya başvurdunuz bu sırada ve erken sevk dilekçenizde kabul oldu.. ii bir işe başladınız ve 2010 yılına kadar tecillydinz normalde...evraklarınızı almassanız askere gitmezsiniz tecilinz bitene kadar...forumda yazılanlara bakıyorum da kimse böyle şeylerden bahsetmiyo..bu önemli bi ayrıntı...
ayrıca kısa dönem uzun dönem diye bi şık yoktur tsknın o dönem ihityacı ne ise ona göre ve sınav yaparak değerlendirerelk alır..mesela iktisat mezunu birisi olsun..eğer tsk o yıl iktisatçılardan astğmn. almıycaksa siz sınavda full de yapsanız astğmn. olamazsınız..tabi bu durum diğer bütün bölümler için geçerlidir....
bana mart ayında sevk kağıtlarını almaya gelirsin dediler.Evrak diye onlardan bahsediyorsun sanırım
Mart ayındaki evrakları gidip almassak tecilimiz devam ediyor...
quote:
Orjinalden alıntı: yamacharman
Selam arkadaşlar. Ben de mezun olduktan sonra askerliği 2 yıl tecil ettirenlerdenim. Nisan ayında askere gitmek için erken sevk dilekçesi yazdım ve Ankara Askerlik Dairesi Başkanlığına teslim ettim. Başka bir işlem yaptırmam gerekmiyo demi? Bazı arkadaşlar tecil bozdurmak için askerlik kararı aldırmaktan bahsetmişler bu olay tam olarak nedir biri söyleyebilirmi? Nisan celbinde gidenlerin uzun yada kısa dönem gitme ihtimalleri hakkında fikri olan varmı acaba?
o bazı arkadaşlar dediğin kişilerden biri benim.. tecili bozdum ve dilekçe yollamadım ( bana yabancı ve yerli şubeden söylenen buydu ) bekliyorum bakalım şubat başı ara listede olursun dediler. bi aksilik çıkacağını hissediyorum nedense ama valla 1 aydır içim dışım dilekçe tecil telefon fax falan oldu.. forumuda takip ediyorum hemen hemen hergün.. benim anladığım şu ki şubedeki memurlar hatta şube başkanı olan rütbelilerin bile bizden farkı yok. kulaktan dolma cevaplar veriyolar.. yani şubeler arasında da bi forum var galiba her kafadan bi ses durumu :) :)
quote:
Orjinalden alıntı: hazırasker
quote:
Orjinalden alıntı: dtristy
quote:
Orjinalden alıntı: mustafaction
herkeste farklı bir dert mevcut
Arkadaşlar benim amcam askerlik şube başkanı...eğer erken sevk istediyseniz evraklarınızı alana kadar hala tecillisinzdir...eğer evraklarınzı almaz sevke katılmaZSANIZ Teciliniz devam eder.....yani devlet size bi hak daha veriyor...mesela bir atamaya başvurdunuz bu sırada ve erken sevk dilekçenizde kabul oldu.. ii bir işe başladınız ve 2010 yılına kadar tecillydinz normalde...evraklarınızı almassanız askere gitmezsiniz tecilinz bitene kadar...forumda yazılanlara bakıyorum da kimse böyle şeylerden bahsetmiyo..bu önemli bi ayrıntı...
ayrıca kısa dönem uzun dönem diye bi şık yoktur tsknın o dönem ihityacı ne ise ona göre ve sınav yaparak değerlendirerelk alır..mesela iktisat mezunu birisi olsun..eğer tsk o yıl iktisatçılardan astğmn. almıycaksa siz sınavda full de yapsanız astğmn. olamazsınız..tabi bu durum diğer bütün bölümler için geçerlidir....
bana mart ayında sevk kağıtlarını almaya gelirsin dediler.Evrak diye onlardan bahsediyorsun sanırım
evet işte o evraklar alınmazsa gitmeyebilirsin.tabi bi şart var tecilinin devam etmesi gerekir..
quote:
Orjinalden alıntı: akalistanbul
quote:
Orjinalden alıntı: yamacharman
Selam arkadaşlar. Ben de mezun olduktan sonra askerliği 2 yıl tecil ettirenlerdenim. Nisan ayında askere gitmek için erken sevk dilekçesi yazdım ve Ankara Askerlik Dairesi Başkanlığına teslim ettim. Başka bir işlem yaptırmam gerekmiyo demi? Bazı arkadaşlar tecil bozdurmak için askerlik kararı aldırmaktan bahsetmişler bu olay tam olarak nedir biri söyleyebilirmi? Nisan celbinde gidenlerin uzun yada kısa dönem gitme ihtimalleri hakkında fikri olan varmı acaba?
o bazı arkadaşlar dediğin kişilerden biri benim.. tecili bozdum ve dilekçe yollamadım ( bana yabancı ve yerli şubeden söylenen buydu ) bekliyorum bakalım şubat başı ara listede olursun dediler. bi aksilik çıkacağını hissediyorum nedense ama valla 1 aydır içim dışım dilekçe tecil telefon fax falan oldu.. forumuda takip ediyorum hemen hemen hergün.. benim anladığım şu ki şubedeki memurlar hatta şube başkanı olan rütbelilerin bile bizden farkı yok. kulaktan dolma cevaplar veriyolar.. yani şubeler arasında da bi forum var galiba her kafadan bi ses durumu :) :)
bu konuda haklısın ama burda asıl önemli olan birinci kaynak yani asaldır..bence soru ve sıkıntılarınızı asalı arayıp çözmek daha mantıklı...çünkü her şube her daire herşeyi bilmeyebiliyo...örneğin 25 şubat olayından benim şubemin haberi bile yoktu...
quote:
Orjinalden alıntı: 16txs1963
anlamdığım şu arkadşım eğer erken sevk istediysen tecil ettirmişsindir...yani bi tarihe kadar ilişkin yoktur askeriye ile...tecil sürenin sonuna kadar örneğin 2010 yılı olsun istediğin celp dönemi dilekçe yazıp istersen gitmeyebilirsin....tecil sonuna kadar bakaya olmazsın....
dönüşü olmaayan yola şöyle girersin ya erken sevk istersin ve sevk evraklarını alırısn ve birliğine katılmazsan bakaya olursun yani mecbur katılacaksın ya da zaten askerlik süren gelmiştir yani o celp dönemi gitmek zorundasındır o zamn mecbursun gitmeye...
DİLEKÇEM KABUL EDİLMİŞ. NİSAN'DA ASKERİM ALLAHIN İZNİYLE.
Darısı tüm dileyen arkadaşlarımın başına. Göreleyi aradım az önce. Dilekçen Trabzon'dan kabul edilmiş. Mart ayında ikametinin buludnuğu şubeye giderek sınav için evrak alırsın dediler. Diplomanın aslı ve kimlik götürmek gerekiyormuş. Ben yoklamada götürdüğüm tüm evrakları götürürüm arkadaş. Bu adamların her biri farklı uygulama yapabiliyor. Kimlik, Diploma, Fotoğraf, ehliyet hepsinin fotokopisini fazladan almıştım zaten. Hepsini götürüm yine. İstediklerini alırlar. Bu arada bir tavsiye. Ümraniye Ask. Şb. Bşk. çok aşırı yoğun oluyor. Ben yoklamamı Beykoz'da yaptırmıştım. Çok sakin, güzel ve tertipli çalışan bir şube. Tavsiye ederim Beykozu. Ben Martın 2'sinde gideceğim inşallah.
Evet ben de bi kaç kere Ümraniye'ye gittim aşırı kalabalıktı. Yeniköy'deki askerlik şubesi daha iyi o bakımdan, bir de arkadaşlar Kadıköy-Üsküdar askerlik şubelerinde Yedek Subay Adayları için ayrı sıra var, daha az yoğunluk oluyor diyorlardı ama bilmiyorum tabi, hiç gitmedim. Bu Kadıköy askerlik şubesi Burhan Felek'in oradaki askerlik şubesi mi?
quote:
Orjinalden alıntı: Aknyldz
Evet ben de bi kaç kere Ümraniye'ye gittim aşırı kalabalıktı. Yeniköy'deki askerlik şubesi daha iyi o bakımdan, bir de arkadaşlar Kadıköy-Üsküdar askerlik şubelerinde Yedek Subay Adayları için ayrı sıra var, daha az yoğunluk oluyor diyorlardı ama bilmiyorum tabi, hiç gitmedim. Bu Kadıköy askerlik şubesi Burhan Felek'in oradaki askerlik şubesi mi?
Burhan Felek'in ordaki Üsküdar Askerlik şubesi bildiğim kadarıyla.
quote:
Orjinalden alıntı: baronturk
quote:
Orjinalden alıntı: Aknyldz
Burhan Felek'in ordaki Üsküdar Askerlik şubesi bildiğim kadarıyla.
ikiside aynı binada alt kat üst kat olayı var..
Ben Çekmeköy'de oturuyorum iki şubeyede bağlı değilim hangisine gidecem
Hangisinde az kuyruk varsa ona girerim
arkadaslar salı gunu dılekcemı yolladım ulasıp ulasmadıgını teyıt etmek ıcın besıktas askerlık subesını arıyoruö kac gunden berı cevap vermıyorlar santraldakı askerde besıktas sube telefonlara cevap vermıyor dıyor benımle aynı durumda olan var mı ? ne yapmam gerekıyor
Bizde Adana'yı arıyoruz ama nedense memur hiç bir zman yerinde olmuyor.Herkese aynı yalan atılıyor...
o adaanadakı memurun ben taaaaaaa.....
Şimdi aradım adanayı dilekçemin sonucunu derken beni biyere bagladı tamam dedim şimdi öğrenecem memur yerine gelmiş herhalde tabi bağladıgı yerde tlfnu açan olmadı
ben hem kendi şubeme hemde şubemin bağlı olduğu daire başkanlığına mail attım aynı gün içinde cevap verdiler bence sizde öyle yapın.
Yolladığım kargo bugün ulaşmış. Kaç gün içinde sonuç alırım arkadaşlar?
beyler 1 hafta iç.inde yolladıktan sonra sonıcı aşlırsınız herkesinki kabul oluyo zaten merak etmeyin