Şimdi Ara

327. DÖNEM(Nisan 2009) DH KD. ve YD. SB. ADAYLARI (535 KRAL EFSANE MEHMETÇİK) (950. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19.552
Cevap
22
Favori
1.099.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 948949950951952
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    devlet 155 ytl verince sevinmişsin bakıyorum da :D

quote:

Orjinalden alıntı: Helldancer

Askerliğin iyi yanları; Nöbet yok, İştima yok, Kamuflaj yok(eşofman var), herşeyden güzeli iş yok full yatış

Askerliğin kötü yanları; Herşeyden öte yinede askersin..

Edit: Ha bide Doğu+komando = 155TL maaş

Jandarmayım ama komando alayına düstüğüm icin komando tazminatı, komando kamuflajı, komando tüfegi(HK 33), komando maaşı alıyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: bilgisayarmühendisi

ARKADAŞLAR İLK ZAMANLAR KONUŞUYORDUK TEKRAR DÖNDÜM ARANIZA :)))
    BENDE MANİSA KIRKAĞAÇTA İNTERNET VE HALISAHA SORUMLUYUM YOĞUN PROJELER OLUYOR SABAH AKŞAM ÇOK ÇALIŞIYORUZ...

YANLIZ SİZE DİYEBİLİRİM Kİ SİZMİ YANLIŞ HESAPLIYORSUNUZ BİZ Mİ YANLIŞ BİLİYORUZ TOPLAM 155 GÜN BUGÜN 64. GÜNÜMÜZ SONUÇTA 91 GÜN KALDI ASKERLİĞİMİZİN BİTMESİNE...

Dostum yanlışın var biz 155 gün değil 157 gün askerlik yapıyoruz..yani şöyle açıklayım 6 aydan tüm izinleri düştüğün taktirde(sınavdan sonraki 12gün+toplam izin hakkımız 12gün= 24 gün) tamı tamına 158 gün oluyor memlekete göre yol izinlerini düşünce ki ben -1 düşüyorum 157 ediyor..aralıkta gidenler şubat 28 çektiği için bize boru gibi 2 gün takıp 155 gün yapıyolar olay bundan ibaret...

benim (yol iznim dahil) 95 batıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.bogaz -- 14 Haziran 2009; 21:07:06 >

• Kesin olan birşey varsa o da Doğu'dakilerin yol izni sebebiyle Batı'dakilerden erken terhis alacağıdır.Ama şöyle bir durum var;mesela benim kütük ERZİNCAN ama ikametim İstanbul,askerlik yaptığım yerde Tunceli olduğu için erken çıktım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Helldancer

Askerliğin iyi yanları; Nöbet yok, İştima yok, Kamuflaj yok(eşofman var), herşeyden güzeli iş yok full yatış

Askerliğin kötü yanları; Herşeyden öte yinede askersin..

Edit: Ha bide Doğu+komando = 155TL maaş

Jandarmayım ama komando alayına düstüğüm icin komando tazminatı, komando kamuflajı, komando tüfegi(HK 33), komando maaşı alıyorum

ben batmanda yaptım ama bize normal para veriyorlardı.
    hatta bizi askerden bile saymıyorlardı.bize şirinler diyorlardı
    çünkü biz havacıyız

• Arkadaşlar merhabalar,

325.KD olarak, size söyleyeceğim şey zaman akıp geçiyor; bizlerde geçmiyor etmiyor diyorduk ama geçip gitti. Askerden geleli 1 ay olacak neredeyse, nezaman gittik nezaman geldik belli değil. Askerden geldiğinizde, neydi o günler diyeceksiniz; bitip gidicek iyisiyle kötüsüyle...

Kolay gelsin...
  • burdaki hesaplamalara ve yazıcıların söylediklerine göre malatyadan istanbula gidiş tarihim 16 eylül olacakmış. 2 gün yol veriyorlar. hiç izin kullanmadığım takdirde bu tarihte terhis olacakmışım..duyurulur ;)
  • tekrar slm devrelerim.

sanırım 92 gibi bi şafak kaldı.
    bana g3 ün yanında bide ağır makinalı mg3 kitlediler anasını satayım.
    karakolda olay verdiklerinde o eşşek ölüsü mg3 le kuleye çıkıp mevzi alıyoruz.yardımcımda var,oda şerit mermi taşıyo garibim.
    olay verme asteğmenin keyfine kalmış bişey,gecede verebiliyo,gündüzde.
    gündüz 90 sn gece 120 sn de herkes mevzisine girecek :)
    komedi.hiç aklı başında adam yok.

karakolumuzda ayriyetten 1 adet cobra aracımız var.
    bildiğiniz hummer jip in zırhlısı ama otokar üretiyor.
    Allah her kula o araçla devriye çıkmayıpusuya atmayı nasip etsin.çok zevkli :)

ondan başka alıştım artık ben,12 saat nöbet tutuyorum ama vakit geçirmeyi artık becebiliyorum.
    hudutta mermi hesabıda yapılmıyor,canın sıkıldığında sık havaya 2 tane :)
    suriyeye geç,erik topla.ama yakalanmayacan köylülere :)

inşallah kazasız belasız bititiriz şu askerliği,kurtuluruz.
    hadi herkese hayırlı teskereler.

• Orjinalden alıntı: kutluay345

tekrar slm devrelerim.

karakolda olay verdiklerinde o eşşek ölüsü mg3 le kuleye çıkıp mevzi alıyoruz.yardımcımda var,oda şerit mermi taşıyo garibim.

ondan başka alıştım artık ben,12 saat nöbet tutuyorum ama vakit geçirmeyi artık becebiliyorum.

[/quote
    devrem napmıslar sana böle aman aman bende tuttugum 3 saat nobete cok diyodum

• devrem termal kamera operatörüyüz buralarada
    gece 7 den sabah 7 ye kadar gözetleme yapıyoruz.
    e bide makina 500 milyarlık makine olunca kıymetli oluyo.
    bide zaten karakolda 6 tane kısa dönemiz,2 tane termal kamera var.
    3er 3 er ayrı yerlerde nöbettiyiz.
    makine kıymetli olunca uzun dönem askerlere emanet edemiyolar,adamlar zaten ağzı açık geziyo.
    tuvaletini nereye yapacağını bilmeyen,dünyanın yuvarlak olduğundan haberi olmayan insanlar var.
    karslı adam ama haritada kars ı bulamıyor daha.
  • Olay dediğin görevin adı SKK(saldırıya karşı koyma)dır.Muhtemel bir baskına karşı askeri hazır tutmaya alıştırmaktır.

quote:

Orjinalden alıntı: kutluay345

tekrar slm devrelerim.

• Arkadaşlar aranızda ERZİNCAN 59.TOPÇU TUGAYINDA olan yokmu....
  • fenomen tecrübeli yhaw :D

bir arkada kısa dönemlerin hangisi arziye çıkıp tatbkat yapıyor demiş şahsen ben TUZ GÖLÜ 2009 TATBİKATINA KATILDIM GAYETTE GÜZELDİ :d A.BOĞAZ

ŞAFAK ÇOK OLSA BİLE BİTMEYE MAHKUMDUR AMA SİZİN ASKERLİK ÇOK BEN NAPAM:)

BABA EVDE BABA YATAR UYUMAYA DEVAM EDER
  • arkadaşlar şafagı biz buralarda 89 olarak hesaplıyoruz çıkış tarihi 1 gün yol izni dahil 17 eylül die hesapladık buarada amasya mehmetçik dershanelerinden tüm tertiplere selamlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kutluay345

devrem termal kamera operatörüyüz buralarada
    gece 7 den sabah 7 ye kadar gözetleme yapıyoruz.
    e bide makina 500 milyarlık makine olunca kıymetli oluyo.
    bide zaten karakolda 6 tane kısa dönemiz,2 tane termal kamera var.
    3er 3 er ayrı yerlerde nöbettiyiz.
    makine kıymetli olunca uzun dönem askerlere emanet edemiyolar,adamlar zaten ağzı açık geziyo.
    tuvaletini nereye yapacağını bilmeyen,dünyanın yuvarlak olduğundan haberi olmayan insanlar var.
    karslı adam ama haritada kars ı bulamıyor daha.

sende bilmiyosun dünya yuvarlak değil elips şeklindedir yani yan yatmış yumurta şeklinde önce sen öğren coğrafyayı vede dünyanın elips şeklinde olduğunu

• Vallahi devrem,ben askerlik yaptım.O yüzden tecrübeliyim yani,yan elip yatmadık.

quote:

Orjinalden alıntı: de_lorean20

fenomen tecrübeli yhaw :D

bir arkada kısa dönemlerin hangisi arziye çıkıp tatbkat yapıyor demiş şahsen ben TUZ GÖLÜ 2009 TATBİKATINA KATILDIM GAYETTE GÜZELDİ :d A.BOĞAZ

ŞAFAK ÇOK OLSA BİLE BİTMEYE MAHKUMDUR AMA SİZİN ASKERLİK ÇOK BEN NAPAM:)

BABA EVDE BABA YATAR UYUMAYA DEVAM EDER
  • Herkese Ankara / Polatlı Topçu ve Füze Okulundan Selamlar

@ Kenshi3525 ile aynı yerde askerlik yapıyoruz ve oldukça da iyi anlaşıyoruz diyebilirim, şu anda da aynı net cafedeyiz

Askerlik fena değil işte haftaya 25 'inde kuralarımızı çekeceğiz ve kıtalarımıza komutan olarak gideceğiz. Hayırlısıyla inşallah güzel yerler gelir.

Şimdiden hayırlı tezkerereler herkese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 19 Haziran 2009; 8:27:39 >
  • meraba arkadaşlar... uzun bi aradan sonra buradayım yine... ben polatlı topçu ve füze okulu 1. bölük ten yavuz yiğit... az kaldı asteğmen olmamıza... başlaarda zorlandık ama şimdi içimiz rahat... buraya düşenlere kitaplara neler yapmaları gerektiğini yazdık okurlarsa işleri kolay olur...:)) isteyen varsa burdada söleyebiliriz yani... askerliğin bence tek güzsel yeri arkadaşlık ortamı... ii arkadaşlarla zaman akıp geçiyo....
  • 327 LER BAZILARINIZ BUGÜN ÇARŞIDA BU EMSAJI OKUYACAK ŞAFAK DEMİŞ ARTIK YAKINDA SİZİN İÇİN PLAKALAR PLAKALARA İNDİNİZ Mİ BİTİT GİBİ BİŞEY AMA BİTMEZ BİRAZ DAHA SABIR HER ŞAFAK BTMEYE MAHKUMDUR

BAKIN 325LERİN UZUNLARINDAN BİLE ERKEN ÇIKCAKSINIZ MORAL VERİOM

NEYSE BEN YATAM GEÇ OLDU BABA YATAR ŞAFAK ATMAISN AQ ŞAFAĞIN ANALDINIZ SİZ ONU

BAŞTABYA VARSA KOLAY GELE İSTANBUL 66
  • HAYAT ZOR NÖBET İŞTİMA AMA TAKMAYIN TECAVÜZ KAÇINILMAZ ZEVK ALMAYA BAKIN :d
  • ankara etrafında bi yere düşersen söz seni ziyarete gelicem yarbayım :D

quote:

Orjinalden alıntı: BJKKKKK

Herkese Ankara / Polatlı Topçu ve Füze Okulundan Selamlar

@ Kenshi3525 ile aynı yerde askerlik yapıyoruz ve oldukça da iyi anlaşıyoruz diyebilirim, şu anda da aynı net cafedeyiz

Askerlik fena değil işte haftaya 25 'inde kuralarımızı çekeceğiz ve kıtalarımıza komutan olarak gideceğiz. Hayırlısıyla inşallah güzel yerler gelir.

Şimdiden hayırlı tezkerereler herkese.

• 
Sayfa: önceki 948949950951952
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.