Şimdi Ara

329. DÖNEM(AĞUSTOS 2009) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI BURAYA (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29.481
Cevap
14
Favori
1.399.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şubeye uğradım burayala işin yok şubenin bağlı olduğu daire başkanlığına yolla dediler.durum belgesinin aslını mı fotokopisini mi yolluyoruz? bir de benim trabzon askerlik daire başkanlığına yollamam lazım ancak adresini nerden bulacağım.açık adresini yazmasam da ulaşır mı acaba?
  • Arkadaslar ben ılk durum belgesını kasımda almıstım, sonra mastera basladim. Durum belgesi alirken muayene oldum ama dehset siralari gorunce gozumde lens oldugunu gozumun 2 numara bozuk oldugu soylemedim. Simdi agustosa icin tecilimi kaldirip askerlik karari aldirsam tekrar muayene oluyor muyum ? Gozumu soylemem gerekiyorda :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ßëệłžξЪцЪ

Arkadaslar ben ılk durum belgesını kasımda almıstım, sonra mastera basladim. Durum belgesi alirken muayene oldum ama dehset siralari gorunce gozumde lens oldugunu gozumun 2 numara bozuk oldugu soylemedim. Simdi agustosa icin tecilimi kaldirip askerlik karari aldirsam tekrar muayene oluyor muyum ? Gozumu soylemem gerekiyorda :)

benimde gözüm iki numara.doldurduğum kağıda yazmıştım ama kimse birşey söylemedi
  • bugün yolladım dilekçeyi aps ile.arayıp sormak lazım mıdır ulaştı mı diye?
  • harkese hayırlı tezkereler, iyi iyi forumumuz canlanmaya başlıyor yavaş yavaş
  • quote:

Orjinalden alıntı: tj2master

bugün yolladım dilekçeyi aps ile.arayıp sormak lazım mıdır ulaştı mı diye?

iadeli yollasaysın keşke
    eğer öyle yollarsan tekrar arayıp sormana gerek kalmaz
  • 5 kisimiyiz hala dönemlerim, biz mi çok önceden heycanlandık acaba:)Tatil filan yaparim diye işten ayrilmistim şimdi beklemek daha zor geliyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavailere -- 14 Nisan 2009; 22:48:26 >
  • YÖK başkanı böyle birşey çıkarmıştı 4 ay önce, Meslek Yuksek Okullariyla Universite mezunlarının aynı sure askerlik yapmasını filan amaçlıyoruz demişti.Uzun dönem yapan MYO mezunlari 10 aya inerken,Unv mezunları da 10 aya çıkacaktı filan, ama genelkurmay ilk dakkada olmaz böyleşey diye açıklama yaptı.
    quote:

Orjinalden alıntı: ramcofb

olur mu dostum öyle şey.
    bu olsa bile (ki imkansız) sizin askerliğiniz gene aynı tarihte son bulur, bu arada askerlik uzamaz ama kısalabilir!
    genelkurmay kısalmasını doğal olarak istemiyor, hükümette bunu yapamaz, kısa dönem erlik kaldırılamaz, rahat ol
    quote:

Orjinalden alıntı: aetiusflavius

slm beyler...askerlik demiş şafak 35 ama bugünlerde bi haber var ..mayıs 14 de tayyip annelere bi sürpriz yapacam demiş...haberin içeriği askerliği 10 ay yapacakmış..yani uzun yapan erler 15 aydan 10 aya kısa yapan bizler 6 aydan 10 aya çıkacak...malesef bu kanunu çıkarırsa 30 mayısa kadar askerr olduğumuz için bizimde askerlik uzayacak ...şafak 35 den olacak 145...bu haberi bi türlü bulamadım ama arkdaş ben kendi gözlerimle gördüm diyor..ve bir de tsk haberdeokumuş bunu bilgisi olan varsa bi yazsın..

• Arkadaşlar bildiğim kadarıyla askerliğin kısa dönemler için yani BİZLER içni uzayıp uzamadığını bilmiyorum ama

Normal 15 ay yapacak olanlar 12 ay askerlik yapacak diye bir şey duydum bende aam içeriği tam olarak bilmiyorum....

Ha bir de Fakülte mezunları o zaman 10 veya 12 ay askerlik yaparsak Ast Teğmen olarak mı yapacağız yani?

Bu sonucu çıkarabilir miyiz buradan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmelo_Anthony -- 15 Nisan 2009; 1:47:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: zgrtrk

quote:

bugün yolladım dilekçeyi aps ile.arayıp sormak lazım mıdır ulaştı mı diye?

iadeli yollasaysın keşke
    eğer öyle yollarsan tekrar arayıp sormana gerek kalmaz

öyle yollayacaktım ama postane ya normal ya aps başka türlüsü yok dedi
  • bana kalırsa da askerlik süresi değişecek gibi geliyor ama uzatacaklarını sanmam.uzun dönem erleri kısaltırlar diye düşünüyorum.ayrıca asteğmenlik kesinlikle kalkacakmış.çünkü ordu artık teknoloji ve profesyonel odaklı bir yapı benimsemeye başlamış.bu durumda bir ay eğitimle subay sıfatı almak,erleri 15 ay tutmak pek verimli olmadığı düşünülüyormuş.zaten sözleşmeli subay olayı bu durumun en güzel açıklayıcısı sanırım.sonuç olarak ben kısa dönem süresinin değişeceğini düşünmüyorum.
  • Arkadaşalr AĞUSTOS'ta askere gitmek içni en son ne zaman askerlik şubesine uğramamız gerekiyor acaba????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmelo_Anthony -- 15 Nisan 2009; 17:14:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Carmelo_Anthony

Arkadaşalr AĞUSTOS'ta askere gitmek içni en son ne zaman askerlik şubesine uğramamız gerekiyor acaba????

en son başvuru 25 haziran
  • ankaradaki asala dilekçe yollama süresi 25 haziran, bağlı olduğunuz askerlik dairesine dilekçe yollama süreniz 15 haziranda biter beyler dikkat!
    bu arada subeye mi yoksa askerlik dairesine mi dilekçe yazacağız?
    quote:

Orjinalden alıntı: serawara

quote:

Arkadaşalr AĞUSTOS'ta askere gitmek içni en son ne zaman askerlik şubesine uğramamız gerekiyor acaba????

• quote:

ankaradaki asala dilekçe yollama süresi 25 haziran, bağlı olduğunuz askerlik dairesine dilekçe yollama süreniz 15 haziranda biter beyler dikkat!
    quote:

quote:

ben askerlik şubesine sordum.doğrudan şubenin bağlı olduğu askerlik dairesine göndereceksin dedi

• bende ümraniye askerlik şubesine e mail attım, şubeye dilekçe vereceksiniz dedi.
    istanbulda mısın ağa sen
    quote:

quote:

ankaradaki asala dilekçe yollama süresi 25 haziran, bağlı olduğunuz askerlik dairesine dilekçe yollama süreniz 15 haziranda biter beyler dikkat!
    quote:

quote:

ben askerlik şubesine sordum.doğrudan şubenin bağlı olduğu askerlik dairesine göndereceksin dedi

• ümraniye askerlik şubesine gidip sordum ancak yabancı şube olduğu için bana öyle söylemiş olabilirler bilemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tj2master -- 17 Nisan 2009; 19:02:47 >
  • Tüm 329. dönem tertiplerime şimdiden hayırlı tezkereler dilerim.
    ARKADAŞLAR BEN DAHA ÖNCE DURUM BELGEMİ, KONTROL İŞLEMLERİMİ YAPTIRIP ASKERLİĞİMİ TECİL ETTİRDİM. ŞİMDİ TECİLİ BOZDUM VE 329. DÖNEME TABİYİM. BENİM HANGİ İŞLEMLERİMİ YAPTIRMAM LAZIM ARTIK? TECİL ETTİRİRKEN OLDUĞU GİBİ HERŞEYE YENİ BAŞTANMI BAŞLAYACAĞIM?
  • dnzylcn, eğer askerlik kararini daha once aldirdiysan, ağustosda sevke tabi olduğunu bildigine göre karar aldirmis olman gerek daha once; temmuz ayı içinde şubene uğrayarak sınav evraklarını alacaksın
    quote:

Orjinalden alıntı: dnzylcn

Tüm 329. dönem tertiplerime şimdiden hayırlı tezkereler dilerim.
    ARKADAŞLAR BEN DAHA ÖNCE DURUM BELGEMİ, KONTROL İŞLEMLERİMİ YAPTIRIP ASKERLİĞİMİ TECİL ETTİRDİM. ŞİMDİ TECİLİ BOZDUM VE 329. DÖNEME TABİYİM. BENİM HANGİ İŞLEMLERİMİ YAPTIRMAM LAZIM ARTIK? TECİL ETTİRİRKEN OLDUĞU GİBİ HERŞEYE YENİ BAŞTANMI BAŞLAYACAĞIM?
  • arkadaslar ben erken sevk dilekcesini yolladim. fakat normal posta ile yolladim. iadeli tahütlü degil. simdi ben nasil ogrenebilirim agustosta gidip gidemeyecegimi?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.