Arkadaşlar yedeklik kaydımı yaptırdım. Çoğu yerden henüz belgeler gelmemiş sanırım. Ancak ilginçtir benim belgelerim ulaşmış. Askerliğimi yaptığım yer Uludere Şırnak. Gelelim yapmanız gerekenlere askerlik şubesine gidiyorsunuz bir form dolduruyorsunuz. Görevli memur bilgisayardan kaydınızı gerçekleştiriyor. İşlem 5 dakikanızı almıyor ancak tabiki 5 dakikalık işlem için kaç saat beklersiniz o kısmı muamma. Yedeklik kaydınızı yaptırırken ihtiyacınız olan tek belge terhis belgeniz. Başka hiç bir şeye gerek yok. En azından Ankara da durum böyleydi.
quote:
Orijinalden alıntı: SKELETER
Arkadaşlar yedeklik kaydımı yaptırdım. Çoğu yerden henüz belgeler gelmemiş sanırım. Ancak ilginçtir benim belgelerim ulaşmış. Askerliğimi yaptığım yer Uludere Şırnak. Gelelim yapmanız gerekenlere askerlik şubesine gidiyorsunuz bir form dolduruyorsunuz. Görevli memur bilgisayardan kaydınızı gerçekleştiriyor. İşlem 5 dakikanızı almıyor ancak tabiki 5 dakikalık işlem için kaç saat beklersiniz o kısmı muamma. Yedeklik kaydınızı yaptırırken ihtiyacınız olan tek belge terhis belgeniz. Başka hiç bir şeye gerek yok. En azından Ankara da durum böyleydi.
terhis belgesi mi ben onu okula verdim offffffffffffffffffffffffffff birde gidip okuldan geri mi isteyecem offfffff
Ben kime sorduysam kapı gibi terhis belgem var, birşey olursa kağıdı gösteririm, hiç askeriyeye gitmedim diyorlar.Yani bunu sorduğum kişilerde 10 sene önce askere gidenler.Bence gitmeye gerek yok.
oh millet bitirdi biz devam edelim
quote:
Orijinalden alıntı: Blue_Knight
oh millet bitirdi biz devam edelim
bu sözlerinde ciddi misin be tertip? ben batman'a alıştım doğrusu, hep düşünüyorum kendi kendime burda kadrolu sınıf öğretmeni olsam sittin senede istanbula gelemem. böylece moral buluyorum, üstelik yarısından daha fazlasını bitirdik. bundan sonra havalar da güzel olur, gez dolaş oyna
ben burda kadrolu olsam maaşın yarısını uçak biletine verirdim. 3 geliş-2 gidiş bileti aldım (ist-batman) toplam 850 tl ciarında para ödedim. üstelik aylar öncesinden bilet almama rağmen. bir kere daha gidecem temiz 1000 tl sırf uçak parası.
gerçi ben 19 haziranda otobüsle istanbula dönmeyi planlıyorum ya neyse:)
bu arada bizim semineri batmanda almamız şart mı? illa semineri burda alacaksın derlerse rapor ayarlamak lazım
askerlik mi??????? o da ne arkadaşlar :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) adam mı öldürdünüz hala şafak sayıyosunuz :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
quote:
Orijinalden alıntı: eloozgur
askerlik mi??????? o da ne arkadaşlar :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) adam mı öldürdünüz hala şafak sayıyosunuz :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
tertip keşke herkes benim gibi askerlik yapsa. hem öğretmenlik mesleğimi yapıyorum hem sivilim hem de her istediğimi yapıyorum. herhangi bir kısıtlama olmadan. ha güzel bir yerde olsak daha iyi olurdu ama yine de o komuflajı 5 ay giyeceğime batmanda bir sene kalmak daha mantıklı geliyor. şafak atarsa 115:) yakında 100'den düşeceğiz
Vay be askerliği de yedik ama ara sıra rüyama giriyor nöbet falan tutuyorum iyi geliyor şahsen :) Günde 6 saat tutunca alışkanlık yapmıştı artık rüyalarımızda yaşıyozz :)
yine de o komuflajı 5 ay giyeceğime batmanda bir sene kalmak daha mantıklı geliyor demişsin,
Bende sana sadece şu yanıtı veriyorum uzun dönem tertibim,
Hayırlı Tezkereler
quote:
Orijinalden alıntı: _ahmet_
yine de o komuflajı 5 ay giyeceğime batmanda bir sene kalmak daha mantıklı geliyor demişsin,
Bende sana sadece şu yanıtı veriyorum uzun dönem tertibim,
Hayırlı Tezkereler
bitirdiğin için sana öyle geliyor tertip bana şimdi sorsalar gene bu şekilde askerliği seçerdim
seminerde ordasın tertip rapor al gitsin
en iyi askerlik bitmiş askerliktir
quote:
demi ama biteli 1 ay dan fazla olmuş oh oh yarasın
quote:
Orijinalden alıntı: necrovirus
quote:
demi ama biteli 1 ay dan fazla olmuş oh oh yarasın
tabi ki en iyisi biten bir şeydir. yalnız bizim elimizde değildi asker öğretmen- kısa dönem veya astek olmak. tamamen şans meselesi idi. şimdi asker öğretmenliğin onca nimetinden bahsedeyim isterseniz. 1.) 18 gün kamuflaj giyersiniz. hiçbir şey yapmadan bu günleri geçirir doğu ve güneydoğudaki okullardan birine postalanırsınız. 2.) bayram ve 15 tatil ve yaz tatilinde memleketinize gitmekte yasal olarak serbestsiniz. 3.) sıradan bir öğretmenin ne hakkı varsa sizinde vardır. 4.) tam 90 gün (3 ay) rapor hakkınız var. üstelik askerlikten sayılıyor bu. 5.) koğuşta değil, sivil hayatta canınızın istediği her şeyi yaparsınız. kimseyi umursamazsınız.
özellikle 5. madde bence çok önemli. tek sıkıntımız okulları kapatmadan görev yerinden ayrılamamak ama olsun. burda senelerce çalışan meslektaşlarımı görmek bana moral veriyor. her zaman kısa dönem arkadaşları takdir ettim. sırf hakka girmemek için tek bir gün rapor almadım bundan sonra da almam.
kd tertiplerimiz nöbet tutar yardırırken biz paso yattık. şimdi onların evlerinde olması gayet normal. çok çile çektiniz
Tabi tabi , Bu saatten sonra benmi askerlik yapayım, Asker!
Şafak olmuş -45 gün, istersen sana vereyim -45 gün düşersin ,
Bence tartışmaya gerek yok,
Ben evdeyim, geziyorum , eğleniyorum,
Sen nerdesin? Yardırmaya devam.
Bunları şu yazına istinaden yazdım ,
"kd tertiplerimiz nöbet tutar yardırırken biz paso yattık. "
Hadi , Hayırlı tezkereler.
Benim gibi asteğmen arkadaşlar sizin nasıl gidiyor 327li asteğmenleri gönderdik sıra bize geliyor :)
Askerliğini kısa dönem yapmış arkadaşlara ve asteğmenlere bir sorum var; Benim sağ dirseğim feci şekilde kırılmıştı. İyileşme sürecinden sonra eklem yeri olduğu için dirseğim tam açılmadı. İki kolumu yanyana getirdiğimde sağ kolum diğerine göre eğri duruyor. Bu durum eğitimde vs.. bir sıkıntı doğurur mu?
quote:
Orijinalden alıntı: oral73
Benim gibi asteğmen arkadaşlar sizin nasıl gidiyor 327li asteğmenleri gönderdik sıra bize geliyor :)
1 ağustosta
zaba eğer eğitiminde sorun çıkaracak birşeyse zaten muaynede seni muaf tutarlar
Arkadaşlar. Bu çapraz nöbet tam olarak ne oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: bullitt68
Arkadaşlar. Bu çapraz nöbet tam olarak ne oluyor.
g3 elinde çapraz tutulu halde minimum 2 saat nöbet mevizinde takılmak oluyor,,, kısa dönem olduğun için çok sık yapmayacağın bişey tabi benim gibi şırnak-cizre mekanize piyade taburu karargah bölüğüne düşmezsen, perşembe günü son nöbeti tutup kamuflaj bot g3 teslim edip cuma terhis alarak son güne kadar çapraz nöbet tutan ilk ve tek kısa dönem olduğumu düşünüyorum
dedeler amcalar bişey sorucam, askerlikte yoklama mı alınıyor bir kağıt çıkarıp ad soyad imza mı atıyoruz, o gün askerde olduğumuzu nasıl anlıyorlar yani