Şimdi Ara

329. DÖNEM(AĞUSTOS 2009) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI BURAYA (1464. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29.481
Cevap
14
Favori
1.399.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14621463146414651466
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İştima denilen birşey var. Sabah , bazı yerlerde öğlen, akşam + gece yat iştiması,

Yani o kadar çok sayılacaksın ki, bu soruyu sorduğuna sonra güleceksin :)
  • teşekkürler şimdiden güldüm

birşey daha merak ettim ben gözlük takıyorum derecesi yüksek sayılır yani gözlüksüz duramıyorum, diyelim camı kırıldı acilen yaptırmam gerek, camı taktırmadan önce hastanede göz muayeneside yaptırmak zorunlu, hem muayene hemde camı cepten mi ödüyorum yoksa asker olduğum için devlet tarafından karşılanır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csimurat -- 9 Mart 2010; 17:06:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: csimurat

teşekkürler şimdiden güldüm

birşey daha merak ettim ben gözlük takıyorum derecesi yüksek sayılır yani gözlüksüz duramıyorum, diyelim camı kırıldı acilen yaptırmam gerek, camı taktırmadan önce hastanede göz muayeneside yaptırmak zorunlu, hem muayene hemde camı cepten mi ödüyorum yoksa asker olduğum için devlet tarafından karşılanır mı?

her türlü sağlık harcamalarını devlet karşılıyor. sen rahat ol. o kadar ki askerde bir kaza geçirsen ve sürekli hastane masrafların olsa onu bile (terhis edilmiş olsan dahi) devlet karşılamaya devam ediyor.

sağlık yönünden endişe etme. ağır hasta olanlar asker hastanelerine sevk edilir ve çok iyi derecede bakılır.

bu arada asteğmen tertip fazla yok ya. genelde asker öğretmenler kaldık burda.
    nasıl gidiyor? artık baya baya batmanlı oldum diyebilirim. epey alıştım buraya. köy okuluna. merkezden köye her sabah 7.30'ta gitmeye.
    okul kapanıp burdan ayrıldıktan sonra rehabilitasyon dönemim olacaktır. istanbul'a ayak uydurmak eski düzeni oturtmak gerçekten zor olacak.
    Allah'tan asker öğretmenlik sadece 1 yıl. burda 2-3 yıl kalmayı düşünmek bile istemiyorum.
    istanbuldaki okuldan da memnun değildim ama insan bu kadar uzağa düşünce elindekilerin kıymetini daha iyi biliyor.

mesela şimdiye kadar 2 kez istanbula gittim toplam 850 tl civarında uçak parası ödedim. gözlerim açıldı. meğer ne büyük bir nimetmiş kendi memleketinde öğretmenlik yapmak. burda 3-4 sene kalsam sırf uçağa en az 4000 tl veririm. .

sonra soğuk havalarda mecburen soba yakıyoruz o da tütüyor, üstüm başım is oluyor. köydeki tozu, yağmur yağdığındaki çamuru da ekleyince hakkatten nimet içinde yüzüyormuşum da nankörlük ediyormuşum. istanbuldaki okulun çevresi de çamur toz toprak oluyor ama köy okulunu gördüğümde orası lüks geliyor.

şikayet ettiğim yok. sadece durum tespiti yapıyorum. ve Allah'a bolca şükür ediyorum. nasıl nimetlerin içinde olduğumu onları geçici olarak kaybedince gösterdiği için.

neyse şafak saymamaya çalışıyorum. günler çabuk geçiyor. geçtikçe daha çok mutlu oluyorum

• 2180 civarı maaş alıyorum tazminatla beraber, yok iphone, yok tüfek derken parayı çok biriktiremedim, 2200 lira koymuşum kenara şu ana kadar :)
  • dedeler şimdi kısa dönem çıktı diyelim 12 nisan asker olduk ilk 1 ay hiç dışarı çıkmıyormuyuz hani pazar izini ilk 1 ay olmayacak mı?

sormamın nedeni askerlik başlayınca lost dizisinin son 6 bölümü kalıyor, pazar günleri gider bi internetten indirir seyrederim diyordum
  • quote:

dedeler şimdi kısa dönem çıktı diyelim 12 nisan asker olduk ilk 1 ay hiç dışarı çıkmıyormuyuz hani pazar izini ilk 1 ay olmayacak mı?

sormamın nedeni askerlik başlayınca lost dizisinin son 6 bölümü kalıyor, pazar günleri gider bi internetten indirir seyrederim diyordum

evet acemilik süresince kışladan dışarı kesinlikle çıkamazsın. sizin yemin töreniniz değişir. cuma günü olacaktır kimi 7 mayıs. kimi 30 nisanda yemin eder. 14 nisana yemin kalmaz diye düşünüyorum
  • Acemilikte dışarı çıkmak yok.Yani 1 ay.
  • Aileleriniz gelirse hafta sonunu dışarda geçirebiliyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

Aileleriniz gelirse hafta sonunu dışarda geçirebiliyorsunuz

dışarı çıkmak mı o ne tam 5 ay 5 gün dışarısını göremedim halka karışamadım, cizre- şırnak çarşı izni yasak... cizrede de olsa insan bi sivil giyinip insan içine karışmak istiyo askerden geldiğimde 2 gün kendime gelemedim ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyler_014 -- 13 Mart 2010; 3:13:11 >
  • aslında doğudakileri erken salmak lazım
  • dedeler acemi birliğinde neler yapılıyor, sabah saat kaçta kalkılıyor? acemi birliğinden sonra aynı yerde mi kalıyoruz yoksa başka bi yere yollanma durumumuz var mı?
  • quote:

dedeler acemi birliğinde neler yapılıyor, sabah saat kaçta kalkılıyor? acemi birliğinden sonra aynı yerde mi kalıyoruz yoksa başka bi yere yollanma durumumuz var mı?

saat 6 kalk- akşam 22 yat. haftasonu kalk 7'de, yat 11 de.
    acemi birliğinden sonra yüzde 90 başka yere gönderilirsiniz ama havacı ve denizciler hariç başka illere dağıtılmazsınız.
  • 329 lardan maasi gelipte ptt den ceken varmi
    subat ortasinda geldi benim bugun firsat bulup ,pttye gittim ama suan paraniz cekilemiyor pazartesi gelindedi gorevli,neden oldugunuda solemedi,ayni sorunla karsilasan varmi
    alt tarafi bi 16.5 lira alcaz onuda burnumuzdan getiriryorlar
  • şu içtima denen gereksiz şeye başta alışamadım ama sonra dedim ki bundan kaçış yok .... koyun moduna giriyorsun belli bi süreden sonra rahat olacan git arkaya orada baktın herkes arkaya mı gelioo ortalara git otur üstüm kirlenecekmiş falan filan dikkat edeyim yok burada ayak basanlar wc ye gider üniformam kirlenmesin bunları takmamaya başlıosun belli bi süre sonra rahat ol sonra günde sabah 6.30 sahah 8.00 öğle 12.00 öğle 13.30 akşam 17.30 gece 21.30 yoklamaları sıradan olur... toplamda 6 normal içtima var koyun saymak için... bide gayrisiz var... oda ayrı ... neyse bazı çakallar var yada kaşarlar diyelim içtimaya gelmezler başınıza bela olur... neden gelmedi bide onları belirlemeye çalış yok yaz... başlarda idare edelim dersiniz adamlar ... bide nöbet yazan bi uzun dönem aşırı kaşar yazıcı vardır.... ne nöbet tutar ne bilmemne onlara hakkımı helal etmedim
    gece 2 çift yazar gündüz tek .... hafta sonları nöbet manyağı olursunuz... ... ... bazılarını kırmamak için söylemezsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtusft -- 19 Mart 2010; 23:30:56 >

• asteğmen olan arkadaşlar lütfen mezun olduğunuz bölümleri yazarmısınız
  • vay be günlerdir kimse bir şey yazmamış.
    asker öğretmenler bari siz arada sırada girin yazın. daha bitmedi malum
  • quote:

Orijinalden alıntı: gael

329 lardan maasi gelipte ptt den ceken varmi
    subat ortasinda geldi benim bugun firsat bulup ,pttye gittim ama suan paraniz cekilemiyor pazartesi gelindedi gorevli,neden oldugunuda solemedi,ayni sorunla karsilasan varmi
    alt tarafi bi 16.5 lira alcaz onuda burnumuzdan getiriryorlar

bizim maaş 175 tl idi, şırnak-cizrede yaptım ben
    ve postaneye gittiğimde yatmamış dediler maaş tarihinden 1 ay sonra gittim, sonra farkettim ki adresimi yanlış yazmışlar antayadaki sokak numaramın altına antalya yerine izmir yazmışlar nolcak bilmiyorum 100 küsür lira bekliyor öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramcofb

vay be günlerdir kimse bir şey yazmamış.
    asker öğretmenler bari siz arada sırada girin yazın. daha bitmedi malum

2.5 ay be tertibim sonra sadece maaş bu arada 2 ayda elimize 7 bin tl para geçecek

• vay be bu sayfayı tekrar görünce gözlerim sulandı şaka maka bitti be.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amrasc

vay be bu sayfayı tekrar görünce gözlerim sulandı şaka maka bitti be.

darısı başımıza
  • 
Sayfa: önceki 14621463146414651466
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.