Şimdi Ara

329. Dönem ISPARTA İL JANDARMA K.LIĞI / ISPARTA JANDARMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
3.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Isparta kısa dönem çıkan arkadaşlar bu başlıkta toplanalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kısa Dönem -- 10 Ağustos 2009; 16:07:01 >

• Forumu inceledim ama Isparta Jandarma çıkan kimse yok galiba. 325. ve 327. dönem dedelerimizden eğer bu başlığı okuyan varsa bize bilgi verebilirler mi?
  • Ispartaya düşenler hep komando heralde. Bana jandarma çıktı ama başka çıkana rastlamadım.
  • Isparta Jandarma olarak çıkan yada bilgisi olan yokmu?
  • benimde 329. dönem ısparta jandarma
  • Vallahi arkadaşlar bu il jandarma bizim 40.piyade tugay komutanlığının dibindeki ise ben biliyorum, orada alay içtimasının müzikleri bizden soruluyordu 40.piyade bandosu olarak :D Valla erlerle dip dibesiniz ama erlerden elli kat daha temizsiniz yani otel gibi erlerle göre öyle diyeyim, çok rahat gözüküyorlardı ve duyduğumuz kadarıyla da öylelerdi. İyi düşmüş size yine boşverin, hadi kolay gele, hemen biter sizinki devriye mevriye filan cümbür cemaat.
  • Askere gitmeden önce çok merak ediyordum ama çok fazla bilgi alamamıştım. Şimdi askerim ve elimden geldiği kadar bilgi vermeye çalışacağım. Önümüzdeki kısa dönemler için faydası olur belki.

İnternette Isparta İl Jandarma çıkan fazla kişiye rastlamamamın nedenini buraya gelince anladım. Buraya gelenlerin sayısı 90 kişiydi. Bizden önceki 327. Nisan KSD 45 ondan önceki 325. Aralık KSD 75 kişiymiş. Yani İl Jandarma Düşenler genel olarak az sayıda oluyormış. Sebebi buraların Asayiş vb. konularla ilgilenmesi ve acemi askerlerin eğitildiği yerler olmaması. Ama Bilecek, Kastamonu, İzmir Foça gibi bazı Jandarma Acami Er Eğitim Birlikleri var. Buralara düşerseniz durum daha farklı olur. Neyse konuyu dağıtmayayım, sayıca az olmak bazen avantaj bazı durumlarda ise dezavantaj. Az sayıda olunca eğitim daha kolay ve samimi bir ortamda oluyor. Ancak sayı az olduğu için kantin vb. ihtiyaçlarla ilgil taleplerde sorun olabilir. Ama şimdi düşününce banyosu, yemeği, temizliği, yatacak yer sorunu vb. faktörleri düşününce sayıca az olmak daha avantajlı geliyor. Keşke 90 kişi değilde 45 kişi olsaydık. Sayı arttıkça eğitimlerde düzeni sağlamak toplanıp dağılmak zor oluyor. Kaytaran, arıza çıkaran, çıkarma ihtimali olan asker sayısı da artıyor. Bunlar size yol, su elektrik olarak döner diye bir söz vardırya; askerde de buna yakın durum. Ama bu kez belirtilen yere doğru koşmanızı gerektiren istikamet almalar, mutfak-koğuş-tuvalet vb. yerleri temizlemeler, bahçe vb. yer temizlikleri vb. olarak dönüyor.

Gelelim genelden özele. Askerliğiniz Isparta İl Jandarma çıktıysa belirtilen tarihte Ispartada Öğretmen Evi'nin biraz ilerisindeki duraktan geçen 40. Piyade Alayı yazılı otobüse binip Jandarma'da ineceim diyerek saat 15:00 gibi İl Jandarmada olmalısınız. 16:00 ve daha ileriki bir saatte gitmeniz durumunda ayağınıza uygun numarada bot-spor ayakkabısı bulamama vb. sorunlar yaşayabilirsiniz. O yüzden çok fazla geç kalmayın. Zaten sizin için askeriye tarafından hazırlanan kamuflajınızı ve bot-spor ayakkabısı-eşofman vb. şeyleri aldıktan sonra kamuflajlarınızı giyinip akşam saatin 17-18 olmasını bekleyeceksiniz. Bundan sonrası da daha sonra yazacağım. :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha sonra yazarım demiştim, şimdi yazıyorum
    Acemi birliğiniz için Isparta'nın Gönen İlçesine gideceksiniz. Gönende 3. Katlı bir bina var ve 2. Kattaki koğuş kısa dönemler için ayrılmış. 45,75,90 kişi ya da kaç kişiyseniz o koğuşta kalacaksınız. Biz 90 kişiydik ve sığmadık 3-4 arkadaş uzun dönem arkadaşlarla birlikte kaldılar. İlk günlerde dolap-yatak sorunu olabiliyor. Birde ilk zamanlar kalk saati çok erken oluyor. Yanlış hatırlamıyorsam 4,5-5 gibi kaldırmışlardı ilk sabah. Bir müddet öyle gidiyor zaten. Sonra traşınızı olup kamuflajınızı gidip kahvakltınızı edeceksiniz. Kahvaltının çok güzel olmasını beklemeyin. Ama genel olarak yemekler Gönen'de iyidir. Kahvaltıda sadece şehriye çorbası çıktığını da bilirim, çay tereyağ-bal vb. çıktığınıda. Sivil hayatla kıyaslamayın sadece karnınızı doyurmaya bakın. İlk günlerde elinizden geldiğince verileni yemeye bakın çünkü kantin muhtemelen siz geldiğinizde boş olacaktır. Ürün gelmesi birkaç gün sürüyor. Gönende yatak numaranız listedeki numaranızla aynı olacak ve tekler üstte yatar çiftler altta Hemen söyleyeyim ranzalar kyk yurtlarındakilerden küçük ve alçak. Alt ranzada oturamıyorsunuz, o kadar alçak. Sonra sizi isminiz ve sıra numaranızla çağıracaklar hep o sıra numaranızı ezberleyin. İlk günlerde bir sürü evrak var doldurmanız gereken, muhtemelen yemekhaneye toplayıp bir kerede büyük bir kısmını hallederler. İlk günlerde olacaklardan başka ne vardı hah fotoğraf çekimi. Askerlik boyunca kullanacağınız askeri kimliğinizde, çarşı defterinizde yer alacak ve diğer evraklara yapıştırılacak kamuflajlı fotoğraf bu. Eğer topluca traş ettirilmeden fotoğraf çekilirse şanslısınız. Çünkü genelde çok kısa saçlı bir halde pek iyi çıkmıyor o fotoğraf. Fotoğraftan sonrasını da bir sonraki çarşıya bırakalım, şimdilik bu kadar

• Yarın itibariyle yeni kısa dönem arkadaşlarımız gelecek. 121 kişi gelicekmiş Isparta İl Jandarmaya. Gönen'de ranza vb. yeterli olmadığı için temin etmeye çalışıyorlardı.121 şuana kadarki en yüksek rakam bildiğim kadarıyla. en fazla 90 kişi gelmiş şimdiye kadar diye biliyorduk. Biraz kalabalıktan dolayı sıkıntı yaşanacaktır ama idare ederler artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.