Şimdi Ara

3310 LCD sürme yardım lazım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde uzun zamandır duran 3310 ekranını kullanmaya karar verdim. Oturup bi güzel mikroC ile kütüphane dosyaları hazırladım ve simüle ettim. Herşey normaldi. Sonra ekrana tam oturan (öyle sandığım) bir kart yapıp denedim. Ama ekranda tek bir piksel bile göremedim. Sonra benim kütüphanede sorun olabileceğini düşünüp hazır bir proje bulup devreyi ona göre değiştirdim fakat sonuç yok. Kurduğum devreyi ekte tam olarak veriyorum. Besleme olarak 2.8v civarı bir gerilim oluşturdum. 2 adet kumanda pili kullandım. Ölçümler sonucunda pic normal çalışıyor, 2.7v civarı giriş çıkış veriyor. Reset bacağını biraz gecikmeli olarak yukarı çekiyor. Yani bir anormallik göremedim. Ekranın bozuk olma ihtimali düşük çünkü ilk denemem bu. Ama orjinal nokia ekran değil.

Öğrenmek istediğim, ekranın çalışıp çalışmadığını veya kontakların tam oturup oturmadığını kısa yoldan nasıl deneyebilrim?
    Sorun nerelerde olabilir?
    Vout bacağında 8 küsur volt görmem normal mi?
    Daha önce uğraşmış olan arkadaşlar yaptıkları ve çalıştırdıkları projeleri denemem için paylaşabilirlerse sevinirim.

3310 LCD sürme yardım lazım!

• Ben bu alttaki devreyi yaptim, senin gibi iki kumanda pili ile kullanıyorum.

http://www.ivica-novakovic.from.hr/Nokia%20Lcd%20Termometar-eng.htm

Vout u merak edip olctum, 7.81V görünüyor...Besleme voltaji 2.8 V.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akifdu -- 17 Ocak 2010; 0:21:59 >
  • Teşekkür ederim.
    İlk bağlantıdaki devre bayağı meşhur ama 12f işlemcim ve o projenin kaynak kodu açık olmadığı için elimdeki işlemciye uydurma şansım yok. Bacak bağlantılarını zaten o projeden faydalanarak yapmıştım. Pcb yi altta veriyorum. 400dpi -> 1.66"genişlik.
    2.proje için de aynı şekilde işlemcim yok.
    Eğer işlemciyi soketli yaptıysan yerinden çıkarıp, güç verdikten bir süre sonra ekranın reset bacağına vcc değdirip tepki verip vermediğini söylersen çok iyi olur. Acaba sorun bizim yazılımda mı, ekranda mı, yoksa bağlantılarda mı onu anlamış oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan_1907 -- 18 Ocak 2010; 1:38:25 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.