3340 f arçelik çamaşır makinam ön yıkam ışığı yanıp sönüyor.resetleyerek kullanıyorum.en son dün gece çalışırken büyük bir gürültü ile vuruntu yaptı.normal yıkama programında bunu yaptı ve yıkamayı tamamladı. sırası ile aşağıdaki işlemleri daha önce yapmıştım -tahliye pompası değişti -kömürler değişti -d21 diyod ayağı kesildi
ön yıkama ışık yanıp sönmesi ntc dir diye düşünürken ve buna yoğunlaşmışken gürültü ve vuruntu sorunu yaşadım.belkide ntc ile beraber amortisör arızasıda çıkarmış olabilir diye düşünmeye başladım.öneri ve çözüm fikirlerinize ihtiyacım var.yardımcı olabilirseniz memnun olurum.saygılar.
ustalar merhaba dün aynı ses ve vuruntuyu tekrarladı.gösterge panosunda sıkmada olduğunu gördüm.ama sıkmaya geçerkenmi yoksa sıkma nın belli bir seviyesindemi yaptı çözemedim büyük ihtimalle yine sıkmaya geçerken yaptı.çünkü makinayı kapatıp tekrar açtım sorunsuz sıkmayı bitirdi.amortisörlerin kontrolünü nasıl yapabilirim.ayrıca hem ön yıkama ışığının yanıp sönmesi hemde vuruntu için ntc+amortisör değişimi yapsam yeterlimidir.amortisörleri komple değişmeme gerek varmı yoksa sadece arızalı olanı değiştirmem yeterli olurmu.tekrar dönebilirseniz memnun olurum.saygılar.
ustalar merhaba
nihayetinde ntc ve amortisörleri değiştim.sonuç ok...
ustalar merhaba değişim yaptım 1 hafta sonra ön yıkama ışığı tekrar yanıp sönmeye başladı.resetleyerek kullanıyorum.ntc yi tekrar değişsem mi acaba.yardımcı olmanızı bekliyorum.saygılar.
ustalar merhaba 3340f çamaşır makinamın çetelesi aşağıdaki gibidir.şu anda ön yıkama ışığı tekrardan yanıp sönmeye başladı.akabinde resetliyorum ancak sürekli başla-beklet te takılıyor.bir başla ışığı yanıyor makina çalışıyor sonra bekle ye alıyor.resetleyince aynı işlemi tekrar yapıyor.