Şimdi Ara

335. Dönem Polatlı Topçu ve Füze Okulu çıkanlar... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
1
Favori
26.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: previlla

quote:

Orijinalden alıntı: el_sadr

Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    TOPÇU
    Kısa Dönem Er
    Branşı -
    Sınıf Okulu /
    Top. ve Füze Okl. K.lığı
    POLATLI ANKARA

bu ne herkes yedek subay olarak mı gidiyor polatlıya :D kısa dönemlerden yok mu hiç ? ((:

Ben vardım da 319. KD olarak yaptım bıtırdım.Istersen geleyım yıne

peki nasıldı acemilik ? bittikten snr dağıtımda nereye cıkmıştı ankara içi mi oldu yoksa başka yerlere de veriyorlar mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yarbayceyar

quote:

Torunlar gece 1,2 de ıstanbul dan yola cıkarsanız en gec sabah 7 gıbı polatlı da olursunuz. ve bence bo syere o kadar erken gıtmıs olursunuz. Ben 16.30 cıvarı kapıdan gırdım. Yanı oncesınde zaten ıcerı gırmeyın oyle tek basınıza

şimdi ben ilk dediğim gibi gece 4.00 civarı bir otobüse bineceğim varış saat 10 gibi olur zaten otobüslerin bıraktığı yerden her yarım saatte bir polatlı otobüsü kalkıyormuş ankara-polatlı arasıda bir saat sürüyormuş otobüs hemen okulun önünden geçiyormuş

Evet Ankara-Polatlı arası 1 saat falan zaten.
    Sen kd mısın yoksa y.subay mı
    ayrıca neden o kadar erken gıtmek ıstıyorsun onu anlamadım

yedek subay erken gitmiyeceğim ankaraya indiğim zaman tam otobüs zamanlarını alıp 15.30 gibi orda olmayı düşünüyorum işlemler uzun sürdüğünden 15.30 da teslim olacam ilk günden uykumuzdan olmayalım

• Valla polatlı her anlamda cok zor bı yer. Guvenlık sorunu yok polatlı zaten asker sehrı ama rutbelı sayısı ınanılmaz derecede fazla hele topcu ve fuze okuluna dusersenız sanırsınız Turkıye dekı butun rutbelı askerler orda yatıp kalkıyor.Zaten okulun sagı solu askerı lojmanla dolu.Yanı okul tam anlamıyla rutbelı asker ve rutbelı asker aılesı kaynıyor.
    Bu arada okul deyınce gozunuzun onunde 2,3 bınadan olusan bı yer gelmesın ben oyle canlandırmıstım hanı 3,5 katlı yan yana 3,5 blok falan.Okul dedıgımız alanın ıcınde emın olun kıbrısın suankı nufusu yasar Ucsuz bucaksız ve alabıldıgıne sonsuz bı yer. Keza yıne polatlı da olup bazılarınızın dusecegı sakarya kıslası da ucsuz bucaksız hatta ıcınde top atıs talımı yapılıyor dersem hesap yaparsınız buyukluk olarak Yıne acıkır denılen baska bı bırlık var kı o da 58.Topçu Tugayı Yüzbaşı Nazmi Elmas Kışlası Acıkır olarak gecer.Ben askerlıgımı okulda tamamlamak uzereyken Acıkır da muthesem koguslar yapılıyordu 3,5 kısılık odalar ozel banyolar cart curt.Ama Acıkır da ucsuz bucaksız ve corak ve bombos bır yer.Ayrıca bır de Çakmak kışlası dıye bır yer vardı kı acemılıgı orda yaprım bızden sonra orası da okula tasındı artık yok.

Polatlı sehır olarak cok kotu bı yer.Tam bır asker sehrı.Kısın camur ıcınde bır sehır Yazın ıse kurak ve kahverengı bır sehır.Kucucuk carsısı var ıcınde 3,5 ınternet cafe vee meshur menemencı.Sobada demlenen cay eslıgınde hafıf acılı menemenınızı yerken benı hatırlayın Bunun dısında bı suru askerı malzeme satan dukkanlar ve yıne 2,3 pıdecı,donercı.

Genel olarak Polatlı ucra koselerdekı kucuk bır anadolo kasabasından fazla gelısmıs bır yer degıl.Ben hıc sevmedım.

Polatlı her daım yuksek askerı dısıplını ve egıtımıyle bılınır.Yanı sunu soylemek ıstıyorum kımse ben kısa donemım nolcak lan yapar gelırım demesın 10-15 kılo verıp gelıceksınız kısa donemler. Ben kış donemı askerdım kı -20 lerı gorduk oyle bı yer polatlı.Mayıs gıbı terhıs oldum ama oranın mayısı bıle buranın temmuz sıcagına yakındı on soylıyım. Sız agustosta gıdıyorsunuz muhtemelen kav-ru-la-cak-sı-nız ona gore onlem alın koruyucu krem,nemlendırıcı, pısık kremıdır bı suru yedek dondur boktur pusurdur.

Botlar ayaklarınızı maffedıcek cunku yaz donemı askere gıttıgınız ıcın yemın torenınız falan acık havada olacak o yuzden hayatınızda yurumedıgınız kadar cok ve ayaklarınızı yere daha once vurmadıgınız kadar sert vuracaksınız.Ayaklarınıza bu gece son kez bakın hatta benım tavsıyem resmını cekın cunku askerlıgınız bıttıgınde ayaklarınız baya degısmıs hale gelıyor bır daha da eskı halını almıyor Sıze tavsıyem ceketlerde falan omuzlara koyulan vatkalardan alın 2 tane botun topuk kısmına koyun.Topugun altına degıl topuk vurmasın dıye arasına

Kısaca ozetlemem gerekırse Polatlı kısa donemler ıcın uzun donemın 5.5 aya sıkıstırılmıs halıdır. Kısa donem ve dıger Y.Subayları kapyasan sekılde genele soylemem gerekırse de dısıplın-egıtım-dısıplın-egıtım -dısplın-egıtım-yuzlerce rutbelı- kavurucu sıcak-dondurucu soguk ve bol bol kılo vermekten olusan bır askerlık beklıyor

Kolay gelsın

quote:

bittikten snr dağıtımda nereye cıkmıştı ankara içi mi oldu yoksa başka yerlere de veriyorlar mı?

Ben kısa donemdım ve kısa donemler acemılık yaptıkları sehır dısına gonderılmez zaten.Aynıs ehırde baska bırlıge gıdersın maksımum onları da yukarda saydım hepsı bırbırıne 20 dk mesafede.

Yok dıgerını soruyorsan hanı meslek kurası vs.Polatlıdan normalde doguya cok gıderdı benım zamanımda tım komutanı vs olarak.Sımdı son teror durumlarından sonra noldu bılmıyorum unıversıtelerı genelde ates hattına gondermezler sanırım.Dıgerlerı zaten meslegını yapacakları yerlere gıderler. Terorle merorle ısı olmaz.Gerısı de polatlı da kalır okulda,sakarya kıslasında,acıkır da falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi previlla -- 10 Ağustos 2010; 3:04:50 >

• Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı YER ÖLÇME TK.K.
    Gideceği Sınıf Okulu /
    Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI
    POLATLI ANKARA

Harita Mühendisiyim bu yer ölçmelerinin manasını bilen varsa açıklayabilirmi?
  • 18günden sonra meslek kurasi mi cekicez tertiplerim? Bende de brans kisminda meslegim yaziyor...
    Kuraya kaldiysak yine isimiz zor demektir...
  • bende okuduklarımdan anladığım kadarıyla meslekç olmuşuz ve kura çekicekmişiz.

Arkadaşlar bu arada bu 18 günlük acemilik döneminde ziyaretçi gelme durumu nedir izin var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: el_sadr

Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    TOPÇU
    Kısa Dönem Er
    Branşı -
    Sınıf Okulu /
    Top. ve Füze Okl. K.lığı
    POLATLI ANKARA

bu ne herkes yedek subay olarak mı gidiyor polatlıya :D kısa dönemlerden yok mu hiç ? ((:

ya aynen bende kisa donem er ciktim ama herkes yedek subay gidiyor oraya
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı MAKİNA MÜHENDİSİ
    Gideceği Sınıf Okulu /
    POLATLI ANKARA
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı İNŞAAT MÜHENDİSİ
    Gideceği Sınıf Okulu /
    POLATLI ANKARA
  • bende topçu füze okulu polatlı kısa dönem vallahi hiç iyii şeyler duymadım devrelerim Allah yardımcımız olsun msn adresim axaraylim68@hotmail.com
    face profil linkimhttp://www.facebook.com/Axaraylim.68
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı YER ÖLÇME TK.K.
    Gideceği Sınıf Okulu /
    POLATLI ANKARA

Arkadaşlar yer ölçmeci olarak askerliğini yapan varmı.
    biz mesleki kurayamı giriyoruz. yoksa 3 ay eğitim mi görüyoruz.
    gitmeden birisi cevap verebilirmi.
    hepinize bol şans orada görüşmek üzere.

Yaşar GÜLER
  • Kuvveti Hava Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı İNŞAAT MÜHENDİSİ
    Gideceği Sınıf Okulu /
    POLATLI ANKARA

Havacı,meslekçi baska yok mu devrelerim??????
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuyas

Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı YER ÖLÇME TK.K.
    Gideceği Sınıf Okulu /
    POLATLI ANKARA

Arkadaşlar yer ölçmeci olarak askerliğini yapan varmı.
    biz mesleki kurayamı giriyoruz. yoksa 3 ay eğitim mi görüyoruz.
    gitmeden birisi cevap verebilirmi.
    hepinize bol şans orada görüşmek üzere.

Yaşar GÜLER

arkadasım, dün geceden beri cok şey okudum. benim anladıgım kadarıyla seninki mesleki kurda degil. yani 70küsur gün egitimin var. ama egitimin ilk 2-3 haftası sanırım cıkmak yokmus. sonra haftasonları carsı izni baslıyormus, haftasonları cıkabiliyorsun yani.
    mesleki kura olman icin branşta meslegin yazıyor olmalıydı.
    muhtemelen yazdıklarım hosuna gitmedi ama benim okuduklarım böyle diyor.

• previlla

biraz daha paylaş sen deneyimlerini kısa dönem pek giden yok sanırım oraya forumda yazanlardan sadece 3kişi var kontenjan ne kadar orada yeme içme banyo yatakhane vs gibi olanaklar nedir? kısa dönem dağıtımdan snr çile ye yine devam edicez yani anlattığın kadaryla :D peki cep telefonu konusunda ne kadr toleranslılar
  • Bilgisayar Mühendisliği meslekçi var mi tertiplerim?
    Bilgisayar muh.lerine atamayla geliyor yerler, kura cekmiyorlar gibi birsey okudum. Siz boyle birsey duydunuz mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xendx

quote:

Orijinalden alıntı: Fortesla

Kuvveti Hava Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı İNŞAAT MÜHENDİSİ
    Gideceği Sınıf Okulu /
    POLATLI ANKARA

Havacı,meslekçi baska yok mu devrelerim??????

Kuvveti Hava Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı İNŞAAT MÜHENDİSİ
    Gideceği Sınıf Okulu /
    POLATLI ANKARA

olmazmı devrem:D havacı olarak tek ikimiz var gibiyiz çoğunluğu karacı. ikimizde Odtü inşaat olduğundan dolayımı nedir bilemem:D

Devrem valla bende cözemedim,yas kactı senın ben daha yenı mezun oldum:DD.Aynı donemsek dırek adını yaz:D

Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı AVUKAT
    Gideceği Sınıf Okulu /
    POLATLI ANKARA

herkese selam baska hukukcu giden var mı, bi de şimdi biz 18 gun sora yemin toreni yapıp kuraya gore ordan ayrılacakmıyız?
  • xendx devrem bilgi ekranında verilerini göremedim,girmedin galiba?
  • Benim de uzun dönem topçu ve füze okulu nda. Bişey sorucam bazı yerlerde okuyorum şunu alın bunu alın falan yazmışlar bazı yerlerde de hiç bişey almayın hepsini veriyolar yazmışlar hangisi doğrudur ne yapalım? Bilen biri açıklayabilirmi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.