Şimdi Ara

335. Dönem Polatlı Topçu ve Füze Okulu çıkanlar... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
143
Cevap
1
Favori
26.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teşejkkür ederim ben zaten meslekçi değilim.. K/M OBÜS ATIŞ TK.K. olarak yedek subaylık yapacağım.. hayırlısı olsun diyelim herkes için
    quote:

Orijinalden alıntı: .Sentius.

Bölük komutanı mecburi değil ama zorunlu demişti. bizde paşa paşa aldık bütün bölük olarak almayan hiç olmadı.

ayrıca alışverişinizi oradaki çantaya göre yapmayın. orada dersler için malzeme, spor için bir eşofman ve bir kaç tane atlet filan vardı. siz bence yatarken giymek için birşeyler alın kendinize, ayrıca bol bol çorap, fanila ve don alın. ayrıca asteğmenlerin ortamı çok rahat istediğiniz havlu, şort traş bıçağını götürebilirsiniz. çalınma gibi birşey yok.
    7-8 kişilik koğuşlarda kalıyorsunuz. hepside sizin gibi okumuş adamlar benim koğuşumda 3 tane doktora yapmış kişi vardı :)

meslekçilere bu çantadan vermiyorlar

quote:

Orijinalden alıntı: gundogan20

dostum peki bu eşyalar için 150 lira gibi bi ücretten. bu mecburiymiş heralde.. doğru mudur ??

• Ayrıca spor ayakkabısı mutlaka götürün. Çantanın yanında onuda sattılar spor ayakkabısı olmayanlara markası olmayan bir ayakkabı idi. Kendi kullandığınız rahat bir spor ayakkabınız varsa rahat edersiniz. Sonuçta Polatlıdan sonra gittiğiniz yerde de kullanacaksınız.
    quote:

teşejkkür ederim ben zaten meslekçi değilim.. K/M OBÜS ATIŞ TK.K. olarak yedek subaylık yapacağım.. hayırlısı olsun diyelim herkes için
    quote:

Bölük komutanı mecburi değil ama zorunlu demişti. bizde paşa paşa aldık bütün bölük olarak almayan hiç olmadı.

ayrıca alışverişinizi oradaki çantaya göre yapmayın. orada dersler için malzeme, spor için bir eşofman ve bir kaç tane atlet filan vardı. siz bence yatarken giymek için birşeyler alın kendinize, ayrıca bol bol çorap, fanila ve don alın. ayrıca asteğmenlerin ortamı çok rahat istediğiniz havlu, şort traş bıçağını götürebilirsiniz. çalınma gibi birşey yok.
    7-8 kişilik koğuşlarda kalıyorsunuz. hepside sizin gibi okumuş adamlar benim koğuşumda 3 tane doktora yapmış kişi vardı :)

quote:

dostum peki bu eşyalar için 150 lira gibi bi ücretten. bu mecburiymiş heralde.. doğru mudur ??

• ya normalde bunları normal erlere bedava vermiolar mı bize niye parayla satıyolar anlamadım.. zaten maddi durumlar da biraz sıkışıktı.. ii olmadı bu..
    quote:

Ayrıca spor ayakkabısı mutlaka götürün. Çantanın yanında onuda sattılar spor ayakkabısı olmayanlara markası olmayan bir ayakkabı idi. Kendi kullandığınız rahat bir spor ayakkabınız varsa rahat edersiniz. Sonuçta Polatlıdan sonra gittiğiniz yerde de kullanacaksınız.
    quote:

teşejkkür ederim ben zaten meslekçi değilim.. K/M OBÜS ATIŞ TK.K. olarak yedek subaylık yapacağım.. hayırlısı olsun diyelim herkes için
    quote:

quote:

• bi de parasını sonra versek olmuo mu bunun.. hemen mi vermek zorundayız.. iyi ki haberimiz oldu ya haberi olmyanlar ne yapacak.
  • gittiğiniz gün vermiyorlar 1 hafta sonra filan dağıttılar. Parası olmayanlar adını yazdırıp sonra verdi parasını

quote:

bi de pa rasını sonra versek olmuo mu bunun.. hemen mi vermek zorundayız.. iyi ki haberimiz oldu ya haberi olmyanlar ne yapacak.
  • sağol kardeş aydınlattığın için.. sizler de olmasanız sap gibi gidecez :)

quote:

gittiğiniz gün vermiyorlar 1 hafta sonra filan dağıttılar. Parası olmayanlar adını yazdırıp sonra verdi parasını

quote:

bi de pa rasını sonra versek olmuo mu bunun.. hemen mi vermek zorundayız.. iyi ki haberimiz oldu ya haberi olmyanlar ne yapacak.

• .Sentius. arkadaşım verdiğiniz bilgileri için çok teşekkür ederim.

perşembe bende oradayım.
    yer ölçmeci olarak geliyorum.

asteğmen olduğumda ne kadar maaş alabileceğimi ve ayın hangi günleri yattığını öğrenebilirmiyim.

Herkese hayırlı tezkereler dilerim.

Yaşar GÜLER
  • Düzeltiyorum ben polatlı da değilim. Sadece Mart a kadar oradaydım. Şimdi başka bir yerde görev yapıyorum. Maaşın görev yaptığın yerle orantılı olarak değişmekte ama en az 1800-1900 tl arası alırsın. 4. ve 5. bölgede veya kıbrısta görev yaparsan ayrıca tazminat alırsın. ben 2000 tl den biraz fazla alıyorum.

Bu arada ilk 3 ay eğitimde olacağınız için maaş alamayacaksınız. 3 aydan sonra görev yaptığınız yere gittiğinizde maaş almaya başlayacaksınız.

quote:

Orijinalden alıntı: tuyas

.Sentius. arkadaşım verdiğiniz bilgileri için çok teşekkür ederim.

perşembe bende oradayım.
    yer ölçmeci olarak geliyorum.

asteğmen olduğumda ne kadar maaş alabileceğimi ve ayın hangi günleri yattığını öğrenebilirmiyim.

Herkese hayırlı tezkereler dilerim.

Yaşar GÜLER

• arkadaşlar yanınıza birşey almayın orda herşeyi veriyorlar sonra zorlanırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: OUZRA

Arkadaslar oncelikle hepinize simdiden hayırlı teskereler ama bende hala saskınım ozellikle 18 gunluk egitim olayı baya sasırttı sonrası icin cekilecek kura ise tam bir muamma, forumda bir arkadas kosovadan van a kadar gidilebiliyor demiş bu acaba tum meslekler icin mi gecerli... ayrıca benden baska makina muhendisi yok mudur ?

O arkadaş benim :)))

333. dönem dedeniz olarak elimden gelen yardımı yapmaya hazırım
    aklımda kaldıgı kadariyle sorularinizi cevaplamaya calisayim

Eger bransta muhendis, fransizca ogretmeni, arkeolog, mimar, hukukcu vs vs yaziyorsa siz meslekcisiniz ve sanslisiniz

18 gun egitim alacaksiniz, yas ortalamaniz yuksek oldugu icin fiziksel egitim almayacaksiniz, ve kogus arkatdaslariniz okumus akli basinda insanlar olacak, mesela benim kogusumda 12 kisiden yedisinin doktorasi vardi.

Meslek kurasinin ne oldugu hakkinda biraz bilgi vereyim, mesela bir askeri okulda fransizca ogretmeni acigi oluyor onlarda bunu ankaraya bildiriyor, asalda bu donem askere basvurmus bir fransizca ogretmenini meslek kurasi astegmen olarak aliyor polatlidaki egitimden sonra bu sahis soz konusu okula gidip ogretmenlik yapiyor, ayni sekilde ordunun cesitli karakol insaatlari icin mimar, insaat muhendisi falan istihdan ediyor. Kendi isinizi yapacaginiz icin egitiminiz daha az sadece 18 gun.
    Kura da soyle oluyor mesela ulkemizin dort farklı yerinden insaat muhendisi talebi geldi. Dort tane insaat muhendisi polatliya meslek kurasi astegmen olarak geliyor, egitimi sonunda bunlar kura cekiyor, benim donemimde ankaraya giden muhendiste vardi siirte gidende.
    18 gunluk egitim boyunca disari cikamiyorsunuz, zaten cikmayinda, topu topu 18 gun egitimimiz var bulupta bunamayalim :)))
    Ama pazar gunleri ziyaretci gelebiliyor.
    Egitimimizin kisa olmasinin bimr baska avantaji da daha erken maaş almak, ayrica normal astegmenlerden daha erken rutbe atlayip tegmen oluyoruz. (astegmenlikte kalma suresi sekiz aydir, iki ay erken astegmen olunca otomatikman iki ay erken tegmen oluyorsun)
    Aklima gelmisken hemen yazayim, aranizda devlet memuru olanlar emekli sandigi sicil numaralarini bir kagida yazsinlar, orada istiyorlar, bilmiyorum deyince de "bana ne bul ama nasil bulursan bul" diyorlar, ben ve devrlerim gibi telefon kuyruklarinda esi dostu sicil no ogrenmek icin seferber etmeyin :))
    Gerek 18 gun gerek 78 gun olsun egitim bittikten sonra 15 gun dagitim izni ve yolluk para veriyorlar, bu izin yıllık izninizden dusmuyor.
    18 gunun sekiz gunu yemin toreni provasiyla geciyor, botunuz icin tabanlik alin, pudra alin, sakin bunlari oraya birakmayin alin, dedenizi dinleyin. Bir arkadas ayna demis, cok dogru demis, kucuk aynaniz olsun. Hava sicakligini da dusunerek yaniniza bol bol atlet alin, her sey orada var bisi goturnmeyin diyenleri dinlemeyin mesela benim zamanımda don gelmedi kantine, disari cikis da yok, donu yikasaniz gunduz asmak yasak gece o sogukta (nisan) hayatta kurumuyor, ben birkac gun kala son temiz donumu giydim. Neyse ki asker adam dayaniklidir :))
    Yaniniza buyuk bavullar almayin elbette (kiz degilsiniz sonucta) ama hazirliksizda gitmeyin. Telefon kartiniz mutlaka olsun, telefonlar calisiyor kart bulmak problem.
    Aklima gelenler bunlar, 335 basligi altinada polatliyla ilgili bisiler yazmistim, aklina soru gelirse cevaplarim.
    Hayirli tezkereler torunlarim

• dediğiniz mantıkta bendede Makina Mühendisi yazması gerekmez mi arkadaşlar ? Bende ÇEKİLİ OBÜS ATIŞ TK.K. yazıyor acaba sebebi nedir bunun ? ve eğitimim ne kadar sürecek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 10 Ekim 2014; 15:11:58 >
  • dostum sen meslekçi diilsin yani mesleğini yapmicaksın.. takım komutanı olacaksın.. 2 bucuk aya acemilik yapacaksın.. sonra kura cekecez ve astegmen olaacaz. bu arada ben de K/M OBÜS ATIŞ TK.K. yım.. aynı yterdeyiz orda bulusmak dileğiyle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekirHan
    dediğiniz mantıkta bendede Makina Mühendisi yazması gerekmez mi arkadaşlar ? Bende ÇEKİLİ OBÜS ATIŞ TK.K. yazıyor acaba sebebi nedir bunun ? ve eğitimim ne kadar sürecek ?

Hayır arkadaşim makine mühendisliginden mezun olabilirsin ama sen meslek kurasi degil topcu astegmen olarak yapacaksin askerligini, senin egitimin 78 gun surecek. İse iyi acidan bak top kullanmayi ogreneceksin. Simdiden hayirli teskereler.

Bu arada 335 başligi altinda yazdigim polatliyla ilgili yaziyi aynen kopyaliyorum asagiya belki yardimci olur

quote:

Hepinizi hayırlı olsun, hepiniz umarim rahat bir askerlik yapar ve sag saglim donersiniz, heyecaninizi sonuna kadar paylasmak isterdim ama birazdan yatacagim nede olsa yarın sabah alti bucukta kalkıp askere gitmem lazim. :)) Ama yatmadan polatli cikanlar icin birkac bilgi vereyim, ozellden atilan sorulara da buradan toptan cevap vermis olurum.
    Polatlida iki tur astegmen vardir, meslek kurasi astegmen ve topcu astegmen. Meslek kurasi astegmenler 18 gun, topcular 78 gun egitim yapar. Polatli bu mevsimde yaniyordur gunes kremi alin, ayrica her aksam dus alma imkanina sahipsiniz. Sizin kalacaginiz yere yakin er kantini var orada supper lahmacun yapiyorlardı umarım kalite degismemistir. Polatlida don rengi sinirlamasi yoktur istediginiz donu alabilirsiniz (en azinden yedek subaylar icin kd'lere soz vermeyeyim) ancak yesil atlet kullanilir. Hatta polatlida meslek kurasi astegmen olan havaci ve denizcilerde ayni uniformayi giydigi icin onlarda yesil atlet kullanir. bol bol siyah terletmeyen corap alin. Pudrayi sakin unutmayin. Yaninizda mutlaka tel kartı ya da kredi kartı bulunsun telefonlar çalışıyor ama kart bulmak sorun oluyor. Kıslanin icinden tren gecer sasirmayin hatta istanbuldan trenle de gidebilirsiniz ama polatli istasyonunu kacirmayin.

Yedek subay gazinosu (gerçek gazinoyla alakası yok askeri terim) gayet guzeldir yumusak koltuklar vardır yorgun gunun ardından oturması cok zevklidir. 15 aylıklar cola otomatlarından para atmadan meşrubat almanın yolunu bulduklarından sizin attığınız paraları onların meşrubatlarına sayar para kaptırırsanız şaşırmayın, sıcak kahve ve çay makineliri sorunsuz çalışır nisan ayının iç anadolu ayazından ben o makinelere tapma aşamasına gelmiştim :)))) ama siz bu sıcakta aynı duyguları beslemezsiniz tahminen.
    ismini vermeyecegim, konusurken nokta yerine a.q. kufrunu kullanan bi astsubay var aldirmayin onu oyle kabul edin, ustunuze alinmayın konusma tarzi oyle, ben bismillah a. q. kalibini ilk defa ondan duydum.

Verilen mavi pijamalar hem komik hemde cok boldur yanınızda pijama goturebilirsiniz. Kimse gece nasi yattiginiza karismaz. Kantinde su varken alin ve dolabinizda stoklayin, polatlida astegmen adayi koguslarinda hirsizlik olmaz.

Yarin askerlik cikisi arkadaslarimla kordon a gidiyorum ama gece sorularinizi cevaplarim torunlarim hepinize hayirli teskereler.

Not: ozelden sorulan soruya cevap izmir sirinyerdeyim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yani şuradan bunu mu anlamalıyız; Her Mühendis, Öğretmen, Hukukçu .... meslek kursu görmeyecek benim gibi diğerlerinden farklı olarak uzun süre acemilik yapma şansımızda var ?
  • Devrelerim ben de

Kuvveti Hava Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı ELEKTRİK MÜHENDİSİ
    Gideceği Sınıf Okulu /
    Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI
    POLATLI ANKARA

Tanışalım ben yarın gece 1 de izmit ten trenle gidecem sabah 6 da polatlıdayım orada görüşelim birlikte gideriz Adım Burak Yıldız Teknik Elektrik Müh yaş 29 sabahtan orada olacağımdan takılcak arkadaşlarla yarın görüşelim bana öm atın orada buluşalım. Oraya telefon götürmeyeceğim.
  • quote:

Yani şuradan bunu mu anlamalıyız; Her Mühendis, Öğretmen, Hukukçu .... meslek kursu görmeyecek benim gibi diğerlerinden farklı olarak uzun süre acemilik yapma şansımızda var ?

Daha net bir aciklama yapayim arkadaslar brans bolumunde avukat, tercuman,radyo tv ci, kimyacı falan yazıyorsa meslek kurası astegmensiniz, 18 gun egitim

yok obuscu, topcu, ates destek timi falan yaziyorsa, siz topcusunuz 78 gun egitim alacaksiniz, ama uzulmeyin sizinle daha çok gurur duyuyoruz :)))) bence simdiden msn inize

"komanda olup daglarda titreyecegime topcu olur daglari titretirim" ya da "obusumu atarım keyfime bakarım" yazmaya başlayabilirsiniz.

ha birde ister meslekci olsun ister topcu herkes asagidaki marsi ezberleyip sabahlari soyleyecek simdiden baslayin bence

Gurler zaferin teranesiyle coskun sesi bir topun derinden derine
    Bir hukmun gazanferhanesiyle simsekler cakar şarapnelinden

binler yasa topcu heybetinle, aslan kesilir cidal icinde

Milli savasin bilin ki bizler tarihini gullemizle yazdik goklere
    Tufanlar kudursa hep denizler, sinmez bu vatanda dusman asla

• quote:

dostum sen meslekçi diilsin yani mesleğini yapmicaksın.. takım komutanı olacaksın.. 2 bucuk aya acemilik yapacaksın.. sonra kura cekecez ve astegmen olaacaz. bu arada ben de K/M OBÜS ATIŞ TK.K. yım.. aynı yterdeyiz orda bulusmak dileğiyle..

devrem bende kundağı motorlu obüs atış takım komutanıyım ismim ulaş orada görüşelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: -gezgin-

quote:

Yani şuradan bunu mu anlamalıyız; Her Mühendis, Öğretmen, Hukukçu .... meslek kursu görmeyecek benim gibi diğerlerinden farklı olarak uzun süre acemilik yapma şansımızda var ?

Daha net bir aciklama yapayim arkadaslar brans bolumunde avukat, tercuman,radyo tv ci, kimyacı falan yazıyorsa meslek kurası astegmensiniz, 18 gun egitim

yok obuscu, topcu, ates destek timi falan yaziyorsa, siz topcusunuz 78 gun egitim alacaksiniz, ama uzulmeyin sizinle daha çok gurur duyuyoruz :)))) bence simdiden msn inize

"komanda olup daglarda titreyecegime topcu olur daglari titretirim" ya da "obusumu atarım keyfime bakarım" yazmaya başlayabilirsiniz.

ha birde ister meslekci olsun ister topcu herkes asagidaki marsi ezberleyip sabahlari soyleyecek simdiden baslayin bence

Gurler zaferin teranesiyle coskun sesi bir topun derinden derine
    Bir hukmun gazanferhanesiyle simsekler cakar şarapnelinden

Milli savasin bilin ki bizler tarihini gullemizle yazdik goklere
    Tufanlar kudursa hep denizler, sinmez bu vatanda dusman asla

merhaba gezgin öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkür ederim topçu asteğmenler doğuda karagahtamı görevlendirliyor yoksa karakollarda da görev alabiliyormu yani büyük bir bölüktemi yapıyor yoksa değişkenmi oda

• kardeş benim ismim ismail gündoğan.. orada görüşecegimizden eminim..

quote:

Orijinalden alıntı: yarbayceyar

quote:

dostum sen meslekçi diilsin yani mesleğini yapmicaksın.. takım komutanı olacaksın.. 2 bucuk aya acemilik yapacaksın.. sonra kura cekecez ve astegmen olaacaz. bu arada ben de K/M OBÜS ATIŞ TK.K. yım.. aynı yterdeyiz orda bulusmak dileğiyle..

devrem bende kundağı motorlu obüs atış takım komutanıyım ismim ulaş orada görüşelim
  • Yazılanlar hep doğru ama ben de bildiklerimi yazayım. Bunlar kesin bilgilerdir. Yaşım 29 olduğundan çoğu arkadaşım askerliğini yaptı ve Polatlıda askerlik yapan 3 arkadaşım var 1 i de meslek kurasına denk geldiğinden hepsinden bilgileri aldım. Meslek Kurasına göre bilgilerim yazıyorum.

1-) Eğer Braş kısmında T.k gibi şeyler yerine kendi mesleğiniz yazıyorsa meslek kurasına denk geldiniz benim gibi ve 18 gün acemilik yapacaksınız. Kısacası eziyet çekmek yok. Bunun dışındakiler 75 gün oradalar ve fiziki eğitim görecekler.

2-) Gideceğiniz yer Havacı veya Karacı olmanıza göre değişiyor. Öncemli olan Kuvet Komutanlığınız. ikisinde de topçu var ama aynı şey değil. Havacılar çok daha şanslı çünkü Hava Kuvvet Komutanlığı çok yerde yok. Bildiğim yerler Balıkesir, İzmir, Erzurum, Diyarbakır, Kayseri, Ankara. Ama karacılar mühendis de olsa Şırnak Batmana gönderiliyor. Arkadaşım 40 yaşında doktora yapmış birinin hüngür hüngür ağladığını görmüş. Şırnak a çıktı diye.

3-) 18 günün sonunda 3 şeyden aldığınız puana göre dereceniz belli olacak. Bu 3 şey komutanların size verdiği puan. Atış tan aldığınız puan ve Yazılı sınavdan aldığınız puan. Bunun sonunda dereceye girerseniz gitme ihtimali olan yerlerinizden (Top.u Havacı ayrı katagorilerde tabi) istediğinizi seçiyorsunuz. Geri kalan yerler torbaya atılıyor ve gene başarı sırasına göre torbadan elle çekiliyor.

4-) 18 gün sonunda Asteğmensiniz. Maaşınız yatmaya başlayacak. Arkadaşım 1.800 TL alıyordu. Zorunlu meyil izniniz var. 15 gün. Burada çok önemli bir husus var. Meyil izni 15 gündür ve Askerlikten sayılır. İzninizden düşmez. Ancak 1 ihtimal var meyil izni alamazsınız. O da Kurada yine Polatlıyı çekmek. Ankarayı çekebilirsiniz sorun yok Garnizon dışı sayılıyor 15 gün izin gene var. Ama polatlı çekerseniz üzgünüm sadece hafta sonu izniniz olacak.

5-) 15 gün tatilden sonra birliğinize teslim olacaksınız. Artk subaysınız. Evliyseniz Lojmana isim yazdırtabilir yer varsa ailenizi yanınıza alabilirsiniz. Bekarsanız eve çıkabilirsiniz. Sabah 8 de servis ile askeriyeye gidecek 8:30 da işbaşı yapacaksınız. Saat 17:30 da evinize gideceksiniz.

6-) Acemilikten sonraki ilk 3 ay mutlaka nöbet oluyor her hafta ama daha sonra gevşeme oluyor dedi arkadaş. Nöbet tutacaksınız ama teftiş nöbeti. Yani bir oda verilecek nöbet için. Nöbet tuttuğunuz gün sabah komutandan nöbeti alacak ve odanıza geçeceksiniz. Benim arkadaşımın verdiği bilgi şu. Sadece komutanların olmadığı Cumartesi_pazar günlerinden birinde veya bayram tatillerinde bir gün tutmuş arkadaşım. Odada laptopta film izlemiş ve 2 satte bir teftişe çıkmış. Onun yeri büyük olduğundan araba vermişler ve bir er şöförlüğünü yapıyormuş. İşte Nöbet tutan askerleri kontrol ediyormuş. Ya da kendine gelen şikayetlere bakıyormuş. Bu konuyu çok enine boyuna konuşmadık sonuçta elde silah nöbet tutmadıktan sonra her türlü geçer dedim diğer konulara atadık. :)

6-) Eğer meslek kurası iseniz diğerlerinden önce teğmen olacaksınız. Yani son 2 ay Yıldız takacaksınız.

Aklıma gelenler bunlar. Bunların dışında nasıl davranılması gerektiğini ve bazı püfler söyledi ama çoğu onun kişisel görüşleri olduğundan buraya 3 arkadaşımında söylediklerinden kesin olduğuna inandığım şeyleri çıkarıp yazdım.

Umarım birilerine yardımcı olabilmişimdir.

Devrelerim inşallah herkes güzel bir askerlik geçirir. Bilgilerimi tekrar yazıyorum bana ulaşın sabah 06:00 da Polatlı da olacam ben. Gelin kahvede king batak çevirelim yaw. İnzibatlar bizi çevirmeden.

Kuvveti Hava Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı ELEKTRİK MÜHENDİSİ
    Gideceği Sınıf Okulu /
    Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI
    POLATLI ANKARA

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.