Şimdi Ara

335. Dönem Polatlı Topçu ve Füze Okulu çıkanlar... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
1
Favori
26.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Fortesla

quote:

Orijinalden alıntı: boss858585

YA ARKADAŞLAR BEN DE POLATLI BRANŞIM DA İNŞAAT MÜHENDİSİ GÖRÜNÜYOR AMA KUVVETİM HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI. VAR MI BENDEN BAŞKA HAVACI OLAN HERKES KARA KUVVETLERİ YANLIŞ GEÇİLMİŞ OLAMAZ DİMİ BİLGİLERİME ? POLATLIYA HAVACILAR DA GİDİYOR MU ?

Devrem zahmet edip ilk iki sayfayı okusan bu soruyu sormazdın:D

DEVREM OKUMAK YERİNE ŞURAYA HEYCANLI Bİ MSJ YAZAYIM NASILSA İYİLİK SEVER Bİ KARDEŞİM BANA AÇIKLAMA YAPAR DEMİŞTİM AMA ZORLA OKUTTUN BANA İLK SAYFAYI SAOLASIN

• Arkadaşlar bu arada bence birbirimize yardımcı olmak adına herkes nerden geldiğini ve saat kaçta nasıl geleceğini yazarsa en azından orda içeri girmeden buluşup tanışabiliriz DH üyeleri olarak. em ulaşımda sorunu olan arkadaşlara da yardımcı olmuş oluruz.

Ben İzmitten kendi aracım ile ailemle bilikte sabah 8 gibi hareket edicem Ankarada biraz vakit geçirip (7 sene okudum orda özlemişimdir belki) saat 2 civarı komutanlığın önünde olup teslim olmayı düşünüyorum. Eğer arabada yer olması durumunda illa ki yardımcı olmaya çalışırım bugün belli olur tam olarak kimlerin gelip gelmeyeceği.
  • Arkadaşlar ben yarın 13:00' ten sonra ne çok erken (angaryalara kalmamak için) nede çok geç (göze batmamak için) gideceğim. 15:00 gibi orada olurum. Görüşmek dileğiyle ;)

Locoville' nin isteğine uyarak ; İzmir' den gece 01:00 Pamukkale Otobüsüyle AŞTİ' de olacağım sabah. Biraz Kızılay' da gezip Poltlı ya gideceğim 15:00 gibi orada olacağım ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 11 Ağustos 2010; 12:53:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Locoville

Arkadaşlar bu arada bence birbirimize yardımcı olmak adına herkes nerden geldiğini ve saat kaçta nasıl geleceğini yazarsa en azından orda içeri girmeden buluşup tanışabiliriz DH üyeleri olarak. em ulaşımda sorunu olan arkadaşlara da yardımcı olmuş oluruz.

Ben İzmitten kendi aracım ile ailemle bilikte sabah 8 gibi hareket edicem Ankarada biraz vakit geçirip (7 sene okudum orda özlemişimdir belki) saat 2 civarı komutanlığın önünde olup teslim olmayı düşünüyorum. Eğer arabada yer olması durumunda illa ki yardımcı olmaya çalışırım bugün belli olur tam olarak kimlerin gelip gelmeyeceği.

istanbuldan geliyorum 8 9 gibi yola çıkıcam kendi aracımla... eskişehir üzerinden gidilmiyo mu polatlıya? ankaradan önce değil mi? sen ziyaret amaclımı uzatıcaksın yolu?

• quote:

quote:

Arkadaşlar bu arada bence birbirimize yardımcı olmak adına herkes nerden geldiğini ve saat kaçta nasıl geleceğini yazarsa en azından orda içeri girmeden buluşup tanışabiliriz DH üyeleri olarak. em ulaşımda sorunu olan arkadaşlara da yardımcı olmuş oluruz.

istanbuldan geliyorum 8 9 gibi yola çıkıcam kendi aracımla... eskişehir üzerinden gidilmiyo mu polatlıya? ankaradan önce değil mi? sen ziyaret amaclımı uzatıcaksın yolu?

Hocam Eskişehir üzerinden de gidebilirsin ama sana tavsiyem direk otobandan Ankara'ya ulaş orda bi öğle yemeği fln yersin istersen, daha sonra Eskişehir yönüne giderek birliğe ulaşırsın. Direk Eskişehir'e gider gibi gitmek yolculuk açısından zorlayıcı olur yollar o kadar iyi değil çünkü.

Biz Bekirhan arkadaşımla şehiriçinde buluşacağız ilk önce istersen sen de gelebilirsin hem tanışmış oluruz hem de hep birlikte geçebilirz sana da uyarsa.

• Bursadan 9 da çıkıp saat 2 civarlarında polatlı da olurum. Girmeden bi yerde oturup tanışalım diyosanız bana uyar. Uzun dönem topçu yum. Branş ta 18.mm çnra tk. k. lı bişilerdi
  • quote:

quote:

Eskişehirden sonra Ankaraya varmadan. Ankaraya yaklaşık 1 saat uzaklıkta

• quote:

Orijinalden alıntı: BekirHan

Arkadaşlar ben yarın 13:00' ten sonra ne çok erken (angaryalara kalmamak için) nede çok geç (göze batmamak için) gideceğim. 15:00 gibi orada olurum. Görüşmek dileğiyle ;)

Locoville' nin isteğine uyarak ; İzmir' den gece 01:00 Pamukkale Otobüsüyle AŞTİ' de olacağım sabah. Biraz Kızılay' da gezip Poltlı ya gideceğim 15:00 gibi orada olacağım ;)

gece 1.00 otobüsü izmirden kalkıyorum bende pamukkale turizm :)
  • sabah 9.30arabasyla istanbul bayrampaşa otogarından ankaraya ordan da polatlıya geçicem saat 17.00 a kadar gidebilirm ama geçersede biraz geç kalabilirim napiim ((:
  • Adı ve Soyadı YILMAZ BULUT
    Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ
    Gideceği Sınıf Okulu /
    Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI
    POLATLI ANKARA

Bu gece yola çıkıyorum ben de. Yarın öğlen 1-2 gibi teslim olmayı düşünüyorum. isteyen arkadaşlr face'den ekleyebilir. gitmeden konuşurz. yilmaz.bulut@hotmail.com
  • Ben izmitten gece 1 treni ile gideceğim. Aslında araba ile gidecektim ama trenin doğrudan polatlıya 6 satte gittiğini duyunca fikir değiştirdim. Tren yolculuğunu çok severim özlemişim en son lisede binmiştim. Neyse 12 si sabah 7 gibi orada olacam. Bİraz polatlıda gezecem. BErber de traşımı olacam. Eksiğim varsa oradan alırım zira halkın geçim kaynağının çoğu askeriyedenmiş. Saat 14:00 gibi teslim olurum. King veya batak çevirecek tayfa arayacam trende de asker vardır herhalde illa bulurum. Kahvede sürtecem. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakytu -- 11 Ağustos 2010; 17:28:30 >
  • bende 8 de istanbuldan arabayla yola cıkacagım heralde oglende orada olurum arkadaslar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fortesla

quote:

Orijinalden alıntı: daywalker_1986

beyler bu kapıdaki çanta verme olayı gerçekmi acaba. 150 tl gibi bi ücret falan yazılmış ama o eşyaları askeriye vermek zorunda degilmi zaten, paraylamı satılıyor? yanımızda fazla nakit getirmicez zaten bütün nakitide ona vermeyelim ::)
    acemilikten sonraki sınav ve istedigin yere gitme olayı sadece meslekciler icinmi gecerli. normal astegler için böyle bi durum yoksa sınav falan kasmaya gerek yok o zaman. ii not almanın normal astegler icin ne gibi faydası olurki acaba.

Devrem ben meslekçi cıktım tam emin değilim ama mantıksal olarak sizin kuranızada etki eder diye dusunuyorum.Yoksa sınav olmanın bır anlamı kalmaz.

Sınavı geçemeyenlerin asteg olamadıgı, normal er olarak askerlige devam ettigini okudum bir web sayfasında. Meslekci olmayanlar icin de gecerli olmasi lazim bu %5lik dilimin...

• quote:

Orijinalden alıntı: OUZRA

benimde yine aklıma takılanlar ( meslekciler icin )

spor ayakkabıya gerek var mı ?
    orda 150 liraya verilen cantayı meslekcilerede veriyorlar mı yoksa 75 gunluk olanlara mı verilecek ?
    sac trası isi nolacak bizim trasımız subay trasıymıs ve farklıymıs ?

bu arada ben de 25 yasındayım itu-makina muh. mezunuyum arkadaslar...

bir arkadasta normal asteklerin sınavına kasıp kasmamayı sormus, gecen agustosta normal topcu askek olarak ankara polatlıda yapan arkadasım vardı kendisi bu sınavlara oss den bile daha cok onem ver diyordu sonunda atanacagın yeri direk etkiliyormus.

Parayla satilan cantayi meslekcilere vermiyorlar, spor ayakkabı meselesine gelince spor ayyakkabıda bedava veriliyor ama hem kötü bir spor ayakkabı hemde herkese yetmiyor ve her boyu bulunmuyor, bence yanında beyaz bir spor ayakkabı götür hatta valizini doldurmamak için o spor ayakkabiyi giy üzerinde götür. Ben bana verilen spor ayakkabıyı kogustan ayakkabı verilmeyen bir arakadasima verip kendi getirdgimi ayakkabiyi kullandim.

Bu arada akliniza madem spor yapmayacagiz (meslekciler icin konusuyorum) neden spor ayakkabı sorusu gelebilir, postalı giymemenize izin verilen zamanlarda akliniza eseni giymenize izin vermiyorlar, yani madem ben su an postal giymek zorunda degilim o zaman makosen giyeyim yada terlikle dolasayim diyemiyorsun.
    Kısa donem arkadasim uzun donem devrelerinden cekinmene gerek yok cunku uzun donemler polatlidan cikarkan subay oluyorlar oradayken "astegmen adayi ogrenciler" hic kimseye emir vermeye yetkileri yok.

Suana kadar polatlida sınavi gecemedigi icin er olarak askerlik yapan kimse yok ama siz gene de calisin butunleme ile ugrasmayin.

• Eskısehır uzerınden gıdılıyor tabı ama bı arkadas ordan gıtme yollar kotu falan demıs.Benım hayatımda gordugum en duz en ıssız ve en fazla hız yapılacak yoldur Eskısehır den Polatlıya gıden yol. Ben de arabayla gıtmıstım ve yolda bır de radara yakalandık cunku o kadar bombos o kadar vırajsız donemecsız dumduz ve asagı dogru gıden bır yol kı farkına varmadan hız lımıtını asmısız. Yolda kusur yok ama yolun etrafında bısı yok ve cok sıkıcı o ayrı bısı.Bıldıgın bozkır anasını satıyım. Hem Eskısehır yolundan Polatlıya ya gıtmek sıze ayrı bır motıvasyon verır cunku tam sehre yaklasırken karsı tepelerın yola bakan cephesınde '' TOPCULAR DİYARI POLATLIYA HOSGELDINIZ'' yazar devasa harflerle ben ruyada olmadıgımı ve yasadıklarımın gercek oldugunu o yazıyı gorunce anladım sıze de tavsıye ederım

Gurler zaferin teranesiyle coskun sesi bir topun derinden derine
    Bir hukmun gazanferhanesiyle simsekler cakar şarapnelinden

binler yasa topcu heybetinle, aslan kesilir cidal icinde

Milli savasin bilin ki bizler tarihini gullemizle yazdik goklere
    Tufanlar kudursa hep denizler, sinmez bu vatanda dusman asla

Ayaklarınızı pat pat yere vururken bılmem kaç bininci tekrada aklınıza gelırım umarım

Hepınıze hayırlı teskereler.. Zaman bı sekılde gecıyor stres yapmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi previlla -- 12 Ağustos 2010; 0:45:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: previlla

Eskısehır uzerınden gıdılıyor tabı ama bı arkadas ordan gıtme yollar kotu falan demıs.Benım hayatımda gordugum en duz en ıssız ve en fazla hız yapılacak yoldur Eskısehır den Polatlıya gıden yol. Ben de arabayla gıtmıstım ve yolda bır de radara yakalandık cunku o kadar bombos o kadar vırajsız donemecsız dumduz ve asagı dogru gıden bır yol kı farkına varmadan hız lımıtını asmısız. Yolda kusur yok ama yolun etrafında bısı yok ve cok sıkıcı o ayrı bısı.Bıldıgın bozkır anasını satıyım. Hem Eskısehır yolundan Polatlıya ya gıtmek sıze ayrı bır motıvasyon verır cunku tam sehre yaklasırken karsı tepelerın yola bakan cephesınde '' TOPCULAR DİYARI POLATLIYA HOSGELDINIZ'' yazar devasa harflerle ben ruyada olmadıgımı ve yasadıklarımın gercek oldugunu o yazıyı gorunce anladım sıze de tavsıye ederım

Gurler zaferin teranesiyle coskun sesi bir topun derinden derine
    Bir hukmun gazanferhanesiyle simsekler cakar şarapnelinden

Milli savasin bilin ki bizler tarihini gullemizle yazdik goklere
    Tufanlar kudursa hep denizler, sinmez bu vatanda dusman asla

Ayaklarınızı pat pat yere vururken bılmem kaç bininci tekrada aklınıza gelırım umarım

Hepınıze hayırlı teskereler.. Zaman bı sekılde gecıyor stres yapmayın

Hocam aynı radara ben de yakalandım Ankaradan Eskişehire giderken, ama benim bahsettiğim yol Adapazarı tarafından gelirken ki yoldu. Eskişehir yolu tabi ki de dümdüz ve inanılmaz sıkıcı. Ben en azından o kadar sıkıcı yollar sonunda biraz Ankara içinde en azından güzel bi yemek ve kahve içip içeri girmeden rahatlmayı, Polatlıda hiçbirşeyin olmadığı yerde vakit geçirmeye yeğlediğim için ilk önce Ankarayı tercih edin dedim. Herkesin kendi zevki o da ayrı konu ;)

Büyük ihtimalle son mesajım olur bu acemilik bitene kadar, umarım bizden sonra gidecek olan arkadaşlara yararı olacak tecrübe ve bilgileri tekrar braya bildirme imkanımız olur.

Herkese hayırlı tezkereler diliyorum. Allah'a emanet olun

• Evet tavsıyen mantıklı cunku dedıgın gıbı Polatlı hala bıraktıgım gıbıyse kı oyledır ınanılmaz sıkıcı ve kahverengı bır sehır. Yapılcak hıcbır sey yok halıyle.Tam bır asker sehrı yanı.Onun ıcın ımkanı olan Ankara da falan vaktını gecırıp gıtsın son bı strs atmıs olur.

Sana da hayırlı teskelere dostum
  • uyuyamıyorum yaf
  • quote:

Orijinalden alıntı: OUZRA

uyuyamıyorum yaf

Heycan
  • 275.Dönem II.Asteğmen Bölüğü'nde sınıf okulumu yani acemi birliğimi yapmıştım bundan yıllar önce ...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.