Arkadaslar oncelikle hepinize simdiden hayırlı teskereler ama bende hala saskınım ozellikle 18 gunluk egitim olayı baya sasırttı sonrası icin cekilecek kura ise tam bir muamma, forumda bir arkadas kosovadan van a kadar gidilebiliyor demiş bu acaba tum meslekler icin mi gecerli... ayrıca benden baska makina muhendisi yok mudur ?
quote:
Orijinalden alıntı: OUZRA
Arkadaslar oncelikle hepinize simdiden hayırlı teskereler ama bende hala saskınım ozellikle 18 gunluk egitim olayı baya sasırttı sonrası icin cekilecek kura ise tam bir muamma, forumda bir arkadas kosovadan van a kadar gidilebiliyor demiş bu acaba tum meslekler icin mi gecerli... ayrıca benden baska makina muhendisi yok mudur ?
Devrem baglı oldugun kuvvetıne gore ayrı ayrı kura cekılıyormus gıbı bırsey okudum.Karacı bırcok arkadas gordum,yanlıs anlasılmasın ama sanırım havacı ve denızcı olanlar karacılara gore kurada bıraz daha sanslı olabılırler gıbıme gelıyor.Ama olakı doguyada gıtsenız bız gerı bırlıgın gerısınde olacagız,yanı pek bır sıkıntı olmaz zannedersem,olursa da vatan borcu ıllakı odenecek.Hepımıze hayırlı teskereler.XENDX DEVREM BURDAMISIN SES VER!!!!!!!!!!:DDD
quote:
Orijinalden alıntı: xendx
quote:
Orijinalden alıntı: Fortesla
quote:
quote:
Kuvveti Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sınıfı Topçu Statüsü Yedek Subay Branşı İNŞAAT MÜHENDİSİ Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI POLATLI ANKARA
Havacı,meslekçi baska yok mu devrelerim??????
Kuvveti Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sınıfı Topçu Statüsü Yedek Subay Branşı İNŞAAT MÜHENDİSİ Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI POLATLI ANKARA
olmazmı devrem:D havacı olarak tek ikimiz var gibiyiz çoğunluğu karacı. ikimizde Odtü inşaat olduğundan dolayımı nedir bilemem:D
Devrem valla bende cözemedim,yas kactı senın ben daha yenı mezun oldum:DD.Aynı donemsek dırek adını yaz:D
yaş 25 geçen şubatta mezun oldum bende, hemen hemen aynı dönem sayılırız ama çoğu dersleri aynı dönemde aldığımız kesin:D devrem benim merak ettiğim meslek kurasına havacı olarakmı gireceğiz yoksa karacılarla beraber aynı torbayamı gireceğiz. çünkü havacılar için ayrı kura varsa trde belli başlı yerler var
Devrem betonu tugrul hocadan mı aldın?:DDDDDDDDD.Subatta mezun olduysan ıllakı bırbırımız gormusuzdur artık orda tanısırız.Ben pek ortalıkta gorunmezdım ama ıllakı bolumde falan gormusuzdur bırbırımızı.Hayırlı olsun ıkımızede
quote:
Ben de topçu makina mühendisiyim. Bende araştırmama rağmen bulamadım ancak bulmayız da gibi anladığım kadarıyla bölgelerde oluşan ihtiyaçlar doğrultusunda kura da gidilebilecekler yerler belirlenecek artık şans bundan sonrası.
quote:
quote:
Devrem baglı oldugun kuvvetıne gore ayrı ayrı kura cekılıyormus gıbı bırsey okudum.Karacı bırcok arkadas gordum,yanlıs anlasılmasın ama sanırım havacı ve denızcı olanlar karacılara gore kurada bıraz daha sanslı olabılırler gıbıme gelıyor.Ama olakı doguyada gıtsenız bız gerı bırlıgın gerısınde olacagız,yanı pek bır sıkıntı olmaz zannedersem,olursa da vatan borcu ıllakı odenecek.Hepımıze hayırlı teskereler.XENDX DEVREM BURDAMISIN SES VER!!!!!!!!!!:DDD
sagol kardes yorumun icin bakalım artık sınava kasıp istediğimiz yere gitmeye calısırız olmazsa da dedigin gibi vatan borcu bir yerde yapıcaz artık.
quote:
Orijinalden alıntı: toledox
quote:
Ben de topçu makina mühendisiyim. Bende araştırmama rağmen bulamadım ancak bulmayız da gibi anladığım kadarıyla bölgelerde oluşan ihtiyaçlar doğrultusunda kura da gidilebilecekler yerler belirlenecek artık şans bundan sonrası.
sonunda bir meslektasımı buldum... hayırlı olsun...
Foresta ve XendX bana bi isminizi PM'leyin hele. Ben karaci ciktim ama sizin gibi ODTU Insaat mezunuyum. Gerci ben 2006 mezunuyum ve bizim bolumde master yaptim.
alıntıdır....
sonuç sayfasında topçu ve füze okulunu gören arkadaşım, öncelikle tebrik ederim seni. meslek kurasıysan burada sana aklıma gelen gerekli bilgileri yazacağım.
öncelikle meslek kurası olup olmadığından emin ol. sonuç sayfasında, branş kısmında mezun olduğun bölümün adı yazıyorsa meslek kurasısın, 18 gün acemilik yapacaksın. fakat branş "tk. k." olarak bitiyorsa, mesela "yer ölçme tk .k." ise 2.5 ay polatlı'dasın.
giderken yanında bol bol atlet götür. malum asker yeşili olsun. 18 gün için tavsiyem en az 10 atlet al. keza don da öyle. don rengi farketmez, kimse donunu görmeyecek orada. ayakların için çok fazla bir şey alma, 1-2 numara büyük bot al rahat edersin. yanında kitap götürme, çünkü girişte "okuyacak zamanın olmayacak zaten" diyerek elinden alacaklar. yanında mutlaka bir ayna ve bir tas götür, orada tuvalette 7 tane ayna var ve 300-400 kişi o aynalarda sabah aynı anda traş olmaya çalışacaksınız. ama traş makinesi en rahatı tabi. varsa götür, merak etme orada hırsızlık yoktur.
eğer ankara üzerinden gideceksen, havaalanından geldiysen önünden kalkan ego otobüsüyle aşti'ye git. baysal diye bir şirket var, yarım saatte bir polatlı'ya otobüs kaldırır, onu bul ve mantıklı bir saat için bilet al. bu mantıklı saat öğlendir. sabah erkenden gitme çünkü erken gelenler kayıt işlerinde çalıştırılır. ankara'ya erken varırsan git biraz gez, sonra git. polatlı-ankara arası yaklaşık 1 saattir. oraya gidip de odana yerleşir yerleşmez işlemlerini hallet ve zıbar yat. ortalıkta fazla dolaşma çünkü boş buldukları adamları işe koşarlar. aranızda şu meslekten adam var mı diye sorarlarsa sakın ha el kaldırma, o mesleğe özel iş vardır da ondan sormuşlardır. merak etme elini kaldırmadın diye sonradan kimse sana hesap sormayacak.
buradan itibaren "sen" değilsin, bir birlik içindesin ve toplu bir "siz"in içindesin.
ilk birkaç gün zor geçecek, bütün gün eğitim üzerine bütün akşam özlük işlemleriyle uğraşacaksınız. sürekli bağırıp çağıracaklar size, fakat bir yandan da sanki sizi çok önemsiyormuş gibi davranacaklar. çok yorulacaksınız. kendinizi yatağa zor atacaksınız. az uyuyacaksınız ama dersler başladığında her şey biraz daha normalleşecek. derslerde, size er muamelesi yapan üstteğmenler yerine, insan muamelesi yapan albaylarla muhattap alacaksınız. güncel meseleleri tartışacaksınız.
spor eğitimi yoktur. koşu, şınav, mekik, barfiks yoktur. çünkü meslek kuralarının yaş ortalaması hayli yüksektir. etraf yardımcı doçent, doktoralı adam kaynar. bu nedenle oradaki subaylar genelde sizin sorunlarınızla ilgileneceklerdir. disiplini bozmadığınız takdirde arkadaşça bile davranırlar.
ayrıca ilk birkaç gün kantin ve telefonlar hep kalabalık olacak. özellikle kantin siz eğitimdeyken açık, eğitimden dönünce kapalı olur. kazara açıldığında ise felaket sıra olur. bu sorun için er kantinine gidin. hem daha az sıra olur, hem daha çok ürün olur. er kantini çakıl taşlı arazinin hemen sağ yanında, biraz aşağıdadır. yanında telefon kulübeleri vardır ve genelde boş olurlar. yatakhanedeki telefonlarla konuşacağım derseniz illa ki en az 10 dakika sıra beklemek zorundasınız.
banyolar meslek kuraları için biraz işkencedir. duşlar her akşam açıktır ve duşakabin vardır. tek problem duşların karşı binada olmasıdır. askere yazın gidecekler için büyük bir sorun teşkil etmiyor olsa da, banyo yapıp, dışarı çıkıp, sonra tekrar geri yattığınız yere dönmek biraz işkence olur.
orada ne olursa olsun kafanızı en çok kemiren şey kura meselesi olacak. üç tane sınav olacaksınız, bu sınavların ne sınavları olduğunu orada görürsünüz. tavsiyem çalışın, hem daha sonra bütünleme stresini yaşamazsınız, hem de belki de gideceğiniz yeri kendiniz seçersiniz. sınavda başarısız olanlar bütünlemeye kalırlar ve bütünlemeyi de geçemezlerse askerlik hayatlarına 15 ay normal er olarak devam ederler. sınavdaki sıralamanıza göre sırayla kura çekeceksiniz. sınavda ilk yüzde ona girenler kura yerlerinden istediklerini seçebilecekler. sonrası sizin elinizin marifetine kalmış. oradaki bir astsubayın dediği gibi, "sen hayatın boyunca elini sikersin, bir gün elin gelir seni siker.".
kura yerleri, bütünlemeler de dahil tüm sınavlar bitmeden açıklanmaz. boşuna beklemeyin. onun yerine, sizin yerini dolduracağınız dönemdeki kura sonuçlarını asarlar. yani 335. dönemseniz 331. dönenimkini asarlar. siz de muhtemel kura yerleriniz hakkında bilgi sahibi olursunuz. ama yine de aynı yerler olmayacağından hemen hemen emin olabilirsiniz. ve evet her meslekte kurada şırnak, hakkari olma olasılığı vardır. jandarmaysanız hele çok daha fazladır bu olasılık.
sınavlar bittikten sonra tören hazırlıkları olur, kuranızı da çektikten sonra, ilk birkaç günü zor geçen 18 gün biter ve tören alanına gelirsiniz. bizim tören o kadar karışıktı ki ne o kadar prova yaptığımız yürüyüşü izleyen oldu, ne de söylediğimiz marşı dinleyen oldu.
kurada çektiğiniz birlik veya karagaha gitmeden 15 gün tatil yaparsınız. yalnız kurada polatlı'yı çekenler sadece hafta sonu tatili yaparlar ve pazartesi başlarlar. kurada ankara'yı da çekseniz tatiliniz 15 gündür.
daha aklıma gelirse yazarım.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: toledox
quote:
sonunda bir meslektasımı buldum... hayırlı olsun...
Herkes için hayırlısı olsun
Arkadaşlar öncelikle tüm 335. dönem kısa dönem askerlere hayırlı tezkereler diliyorum. Öncelikle 329. kısa dönem Ankara Polatlı Topçu ve Füze okulunda askerliğimi yaptım. Orda 2 Kısım var Bir tanesi okul diğeri sakarya kışlası Arkadaşları çok zorlu bir askerlik ve eğitim süreci beklyor sıcaklarda sürekl,i eğitim yapacaksınız denetleme ler de yoğpun şekilde devam edecekltir Bol nöbet tutacaksınız sıcaklık 40 dereceyi bulurken kışın ise -5 e kadar düşer Herkese hayırlı tezkereler
quote:
Fortesla araştırma nasıl gidiyor devrem varmı bir gelişme:D ben araştıyorum bulmaya çalşıyorum bişeyler
Kardeşim ben şimdi alısverıse gıdıyorum,geleyım aksama guzel guzel sohbet ederız.
arkadaşlar bu polatlı da bize çanta verilecekmiş almamız zorunluymuş içinden çıkanları biliyor musunuz? boşu boşuna gidip almayalım ufak tefek şeyleri
quote:
Orijinalden alıntı: Locoville
arkadaşlar bu polatlı da bize çanta verilecekmiş almamız zorunluymuş içinden çıkanları biliyor musunuz? boşu boşuna gidip almayalım ufak tefek şeyleri
arkadasım bende duydum onu 150 lira zannedersem almak zorunlu diyorlar ama tam olarak iceriğini ogrenemedim. 2-3 gun once kendim gidip alısverisimi yapmıstım. aldıklarımı goturecem nolur nolmaz...
quote:
Orijinalden alıntı: el_sadr
previlla
biraz daha paylaş sen deneyimlerini kısa dönem pek giden yok sanırım oraya forumda yazanlardan sadece 3kişi var kontenjan ne kadar orada yeme içme banyo yatakhane vs gibi olanaklar nedir? kısa dönem dağıtımdan snr çile ye yine devam edicez yani anlattığın kadaryla :D peki cep telefonu konusunda ne kadr toleranslılar
Benım donemımde polatlıya toplam 300 kusur kısa donem gıtmıstık sanırım.bız de cok degıldık zaten o yuzden hangı ısı yaptırcaklarını sasırdılar bıze. Yemekler her yerde oldugu gıbı yemekhane stayla Askerın yemegınden nolur dostum.Standart asker yemegı ıste. Yenmeyecek gıbı degıl ama genel olarak 5,10 gunden sonra her gun aynı selyere donuyor cunku yapılan seyler sabıt. Menu cesıtlılıgı yok yanı.Ve yemekler de halıyle yavanlık var. Yanı keyıflı degıl ama doyurucu.
Kontenjan ne kadar dedıgın sızın kontenjanla ısınız yok cunku ısterse 1000 kd donem gıtsın yıne az gelır onlara.Kımın ısını yapacagınızı sasırcak duruma gelceksınız.Ben kendı askerlıgımı ozetlıyım bak usta bırlıgınde yasadıklarımdan 1 gunumu anlatayım sana.
Ben sosyal tesıste bar sorumlusu olarak yaptım ama sanmayın kı kebap askerlık yaptım.Bı ara fızıkman ve ruhen sınırlarıma geldım delırmek uzereydım dılekce yazıp doguya gonderılmek ıstedım sırf ordan kurtulmak ıcın.Bunu yaparken de tek degıldım benımle bırlıkte 3 kısa donem + orda terhısıne 1 ay kalmıs askerler bıle bunu ıstedı dusun nasıl bı azap cektırdıler bıze orda.
Sabah 5.30 gıbı kalkıyoduk. 6 da vukuat içtiması alınıyo ardından bırımlere dagılıyoruz. Ben bar sorumlusu oldugum ıcın aksam saatıne kadar once sabah restoranda komutanlara falan acık bufe kahvaltı da garson olarak +ıs bıtınce bulasıkhanede calısarak onun hemen ardından pastaneye gonderılıyoduk orda yaklasık 400 albay ve generale çay ve kahve ıkramı ve elımızdekı 100 adet bardakla bunu yapmamızın ıstenmesı bardaklar yetısmedıgı ıcın halıyle karsında cayını bkeleyen rutbelılerın sana kukremesı karsında ıyıce ezılmen ve caresız kalman. cay servısı bıtınce dogru bara.Tek basıma her gun kasa kasa bıra,su,meyve suyu gıbı malların depodan cekılmesı ve bara yerlestırılmesı (20 kılo verdım askerde ben) Ardından tekrar resotrana oglen servısıne yardıma gıdıp yuzlerce rutbelıye garsonluk hızmetı vermek ardından etrafı temızle toparla sıl parlat. fırsat bulursan yemek yemeye gıt 10 dakıka. ardından baglı oldugun astsubayın garıp garıp ve hayatın boyunca anlam veremeyecegın emılerını yerıne getır gun ıcınde ordan oraya gıt ordan oraya kos , pasanın evının kapısının demırlerı tamır edılırken 3 saat kapının yanında bekle. Kımse olmadıgı halde ve halıyle kendı aksam yemegıne gıdeme cunku emır demırı keser.
Ardından restorana gıt aksam yemegı servısıne hazırlan et yardım et. O servısın yarısında artık bar saatı gelıp catmıs oluyor gıt barı ac orda emeklı ve aktıf gorevdekı rutbelıler gece 12 ye kadar 1 e kadar ıckı servısı yap et tek basına hem de butun bunlar Bu arada barın falan kasası sana zımmetlı ama butun bu gun ıcındekı yorgunluk ve kosusturma ve stune normalde 3 kısının yapması gerekn ısı sen tek basına yaptıgıcın ıcın hesapta kıtapta kasada ortaya cıkan acıklar sonucu sureklı hakkında tutanak tutulup askerı mahkemeye verılmesı yonunde olumlu motıvasyonlar al Benı burdan kurtarın verın benı nobet mangasına gunde 12 saat nobet tutucam yeterkı benım ustumden bu sorumlulukları ıslerı alın dedıgınız halde zorla bu ıslerın 5 ay boyunca yaptırılması 1 gunun ozeetıne devam edıyım yarım kalmasın.Gece 1 gıbı barı kapa et (bu arada hersey eskı oldugu ıcın cok kere bardakı musluklar borular patladı ve gece 4 e kadar tek basıma cek pas yaptıgımı bılırım hem de tumgeneral gormesın yoksa askerlıgım bıtmez dıye.tumgeneral bızım orda konaklıyordu) ve kogusa dogru cık ama yatamazsın cunku neden ? cunku bunların ustune bır de haftada 2,3 kere denk gelen nobetcı cavus kollugu da sende.Okumus adamsın ya sen yapcan onu da Butun gunun bu yorgunlugu bıtkınlıgı sıkıntısı stresı caresızlıgı ustune bır de artık vucudun ayakların gozlerın beynın ısyan etmesıne ragmen tek tek 2 kogusu say 3 kere bastan say 4 kere say cunku yerınde d edurmaz adamlar.Yardımcı da olmazlar.Sus dersın anlamazlar dınlemezler cunku kısa donemlere kıldır uzun donemler. Sonunda sayımı tamamla tek tek kagıtlara yaz et duzenle kontrol et ve nobetcı assubayın gelıp kontrol etmesını bekle.Eveett bı gunu tamamlamak uzereyım artık cısımı yapıp yatagım uzanıyodum 3 e dogru.Ve arından sabah 5 gıbı kalk gıyın hazırlan butun kogusu kaldır cunku nobetcı cavussun
Bu sadece sıradan 1 gunumun nasıl gectıgı. Bu gunler ıcınde kamyonla benı stresten tır tır tıtretecek ,daraltacak,korkutacak,ısyan ettırecek,aklımı oynatmama sebep olacak o kadar ılgı,enteresan,trajıkomık ve kotu olay gordum yasadım kı bu arkerlık anılarımı yakın cevreme asla anlatmadım boyle ortamlarda ıcımı dokuyorum.
Ha benım basıma gelen bu ? Sız krallar gıbı yaparsınız onu bılemem.En kotusune hazırlanın kı sonra beklemedıgınız anlarda fızıkman ve ruhen+psıkolojıkman dırenclı olujn sabırlı olun.Dırenclı olmazsanız pdr ye gıdersınız daha ılk gunden (psıkolojık danısmanlık ve rehberlık) ama oraya gıtmenız bısey ıfade etmez sıze soyledıklerımı soyleyıp gerı yolar.
Dırenc ve sabır vee emret komutanım/emredersın komutanım
Bu 4 seyı cok ıyı sahıplenın.Asla sorgulamayın asla ısyan etmeyın (ıcınızden edın bellı etmeyın ustlere) boylelıkle bıtırın gelın. Bakalım kımler cok rahat yapacak kımler benden bıle beter yapacak
Bu arada askerlıgını sınırda,hudutta terorle ıc ıce yana ve askerlıgı operasyonlarda,pusularda harmanlanan kardeslerımıze allah kolaylık versın onların askerlıgı yanında benımkısı anlatılmaya bıle degmeyecek bır askerlık. Ama onlar en azından askerlık yaptım dıyebılıyor ben dıyemıyorum.
Banyo ve dıger seyler ıcın de yorum yapamam cunku bız sosyal tesıs askerı oldugumuz ıcın 24 saat sıcak su vardı (gercı ılk 1 hafta yogunluktan banyo yapmaya bıle zaman bulamadık o ayrı ) ama mesela bıze 150 mt mesafedkeı muhafız bırlıgı koguslarında adamlarda sıcak su bıle akmıyordu cogu gunler. Yanı gıttıgın sehırdekı dustugun bırlık ve yanındakı bırlık bıle farklı bır askerlık ortamı demek ıstıyorum. anca gıdınce gorunce ımkanların nasıl oldugunu cunku hepsı farklı
Telefon konusuna gelırsem.Ben 319. kd olarak yaptım polaltıda. Benım askerlıgımın ortalarına doghru her gun ozellılle cep telefonu hakkında uyarı yapılmaya baslandı.Onceden yakalanınca bıle pek bırsey yapmayan komutanlar dırek tutanak yazmaya basladı.Cogu cekmecede tutuldu ust makamlara gonderılmedı ama hakkında tutanak tulmussa ve sana kıl bı rutbelının cekmecesınde o tutanak duruyorsa askerlıgın her anlamda senı cok strese sokmaya baslıyor onu soylıyım.
Ve benım askerlıgmın son gunlerıne dogru okul komutanımız tumgeneral bır albayın bıle telefonunu alıp duvara fırlatmıstı.erlere degıl kurmay albaylara kadar hepsıne yasaklandı telefon dusun yanı nasıl bı yerden bahsedıyorum
Suan nasıldır bılemem ama okula dusersen her seyıne cok dıkkat et bak kısa donemlerı sevmezler zaten acık verme kımseye cok cekersın. Goze batma hıcbı yerde
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Locoville
arkadasım bende duydum onu 150 lira zannedersem almak zorunlu diyorlar ama tam olarak iceriğini ogrenemedim. 2-3 gun once kendim gidip alısverisimi yapmıstım. aldıklarımı goturecem nolur nolmaz...
daha önceki başlıkların birinde burada verilen çantanın içeriği yazılmış: 6 - Yanınızda çok fazla eşya almayın devlet herşeyi veriyor. bize verilenler 2 çift eşortman, 5 tüp dişmacunu, 2 adet diş fırcsı, yazlık kışlık bot, kışlık yün içlik, 5 adet çorap, 5 adet iç çamaşırı, eldiven, terlik, yüz baş ve banyo havlusu vs...
buna ek olarak ne alınır tam emin değilim bol bol yara bandı, pudra, pişik kremi fln aldım ben. Terlik ve dikiş için iplik fln almayı düşünüyorum.
Arkadaşlar ben 331. dönem topçu asteğmenim ve şu an askerlik görevimi yapmaya devam ediyorum. Bende Arle alık ayından Mart ayına kadar Polatlı da kaldım. Merak ettiğiniz şeylere cevap verebilirim
Öncelikle meslek kuraları 18 gün yapıyorlar ve türkiye nin her yerine dağıtımları oluyor. İnşaat Müh., Makine Müh., Hukukçuklar, Edebiyat yazanlar bunlar) Eğitimleri de zor değil. Atış Tk. K. , Adestimler, Yer ölçmeciler ise 2,5 ay kadar polatlıda kalacak ve zor ve yoğun bir eğitim sürec, onları bekliyor olacak. Hem çakıl üstünde sürüneceksiniz, hemde 13 tane kitap verecekler ve sınavlara gireceksiniz. Bu arkadaşlar 2,5 ayın sonunda kura çekecek ve dağıtım yapacakları yerler belli olacak.
Bir süre buradayın sorun söyleyeyim
quote:
Orijinalden alıntı: .Sentius.
Arkadaşlar ben 331. dönem topçu asteğmenim ve şu an askerlik görevimi yapmaya devam ediyorum. Bende Arle alık ayından Mart ayına kadar Polatlı da kaldım. Merak ettiğiniz şeylere cevap verebilirim
Öncelikle meslek kuraları 18 gün yapıyorlar ve türkiye nin her yerine dağıtımları oluyor. İnşaat Müh., Makine Müh., Hukukçuklar, Edebiyat yazanlar bunlar) Eğitimleri de zor değil. Atış Tk. K. , Adestimler, Yer ölçmeciler ise 2,5 ay kadar polatlıda kalacak ve zor ve yoğun bir eğitim sürec, onları bekliyor olacak. Hem çakıl üstünde sürüneceksiniz, hemde 13 tane kitap verecekler ve sınavlara gireceksiniz. Bu arkadaşlar 2,5 ayın sonunda kura çekecek ve dağıtım yapacakları yerler belli olacak.
Bir süre buradayın sorun söyleyeyim
o verilen çantanın içeriğini merak etmeyiz ilk etapta. ona göre alışveriş yapmak istiyoruz yardımcı olursan çok seviniriz.
dostum peki bu eşyalar için 150 lira gibi bi ücretten bahsediolar. bu mecburiymiş heralde.. doğru mudur ??
Bölük komutanı mecburi değil ama zorunlu demişti. bizde paşa paşa aldık bütün bölük olarak almayan hiç olmadı.
ayrıca alışverişinizi oradaki çantaya göre yapmayın. orada dersler için malzeme, spor için bir eşofman ve bir kaç tane atlet filan vardı. siz bence yatarken giymek için birşeyler alın kendinize, ayrıca bol bol çorap, fanila ve don alın. ayrıca asteğmenlerin ortamı çok rahat istediğiniz havlu, şort traş bıçağını götürebilirsiniz. çalınma gibi birşey yok. 7-8 kişilik koğuşlarda kalıyorsunuz. hepside sizin gibi okumuş adamlar benim koğuşumda 3 tane doktora yapmış kişi vardı :)
meslekçilere bu çantadan vermiyorlar
quote:
Orijinalden alıntı: gundogan20
dostum peki bu eşyalar için 150 lira gibi bi ücretten. bu mecburiymiş heralde.. doğru mudur ??