Şimdi Ara

335. Dönem Polatlı Topçu ve Füze Okulu çıkanlar... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
1
Favori
26.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yarbayceyar

İSTANBULDAN GİDECEK VARSA BERABER GİDEBİLİRİZ

selam kardeş ist. neresinden?? ve nasıl gitmeyi planlıyorsun ulaşım????
  • Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    TOPÇU
    Kısa Dönem Er
    Branşı -
    Sınıf Okulu /
    Top. ve Füze Okl. K.lığı
    POLATLI ANKARA

bu ne herkes yedek subay olarak mı gidiyor polatlıya :D kısa dönemlerden yok mu hiç ? ((:
  • Kuvveti Jandarma Genel Komutanlığı
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ
    Gideceği Sınıf Okulu /
    Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI
    POLATLI ANKARA
  • ALINTIDIR!!!!

321. dönemden itibaren meslek kurasına tabi asteğmen adayları polatlı topçu ve füze okulunda toplanmaktadırlar.

ilgili döneme göre ayın (nisan/ağustos/aralık)12sinde okula teslim olan adaylar 18 günlük bir acemilik eğitimi almakta, 30unda izne çıkmakta, 15 günlük meyil izni sonrası takip eden ayın 15-16 sında mesleklerine uygun işlerle uğraşacakları çektikleri görevlerine asteğmen rütbesi ile başlamaktadırlar.

acemilik süresi içinde gidilecek birlikler bir kaç istisna hariç kura ile belirlenmektedir. her meslek grubu- kuvvet için ayrı kura çekilmektedir.
    örneğin karacı makina mühendisleri 10 kişi ise, bu kişilere 10 kadro gelmekte, bitiriş derecesine göre bu yerler için kura çekmektedirler. havacı-makina mühendisleri için ise ayrı kura yerleri gelmektedir.

kura istisnaları şöyledir: okul bitiriş notu itibarı ile ilk %5e girenler (321.dönem için 13/260) kendi kuvvet-meslek grubu için gelen yerler arasından seçme hakkına sahiptir. dereceye girenler seçtikten sonra kalan yerler için kalan kişiler kura çekmektedir.
    bilgisayar mühendisleri kura çekmemekte, adlarına doğrudan atama gelmektedir. dereceye girmelerinin herhangi bir getirisi yoktur.

meslek kurasına tabi asteğmenlerin askerlik hayatlarının nasıl geçeceği tamamen gidecekleri birlikteki ortamla alakalı olmasına rağmen genel anlamda en rahat asker grubu oldukları söylenebilir. acemilik süreleri kısadır, asteğmen olarak mesleklerine uygun işler yapmaktadırlar. tabi bunlar genelde geçerli olup, şanssız bir kura hayatınızı cehenneme de çevirebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: devedikenii

quote:

istanbul bahçelievlerden kardeş parşembe sabah 4-5 gibi otobüsle gitmyi düşünüyorum ismin ulaş bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: 84balzack84

Tabi ki sen görüp geçirdiğin için bizden tecrübelisin bizde burada sizlerin deneyimlerinden istifade etmeye çalışıyoruz Bu meslek kurasıyla ilgili bir bilgin var mı 18 gün mü acemilik süresi sonra dağıtım mı oluyor?

Ben kısa donem yaptıgım ıcın emın olmadıgım seyler hakkında bırsey dıyemıyorum ama baska bı yerden alıntı yaptım umarım yardımcı olur.
    quote:

321. dönemden itibaren meslek kurasına tabi asteğmen adayları polatlı topçu ve füze okulunda toplanmaktadırlar.

ilgili döneme göre ayın (nisan/ağustos/aralık)12sinde okula teslim olan adaylar 18 günlük bir acemilik eğitimi almakta, 30unda izne çıkmakta, 15 günlük meyil izni sonrası takip eden ayın 15-16 sında mesleklerine uygun işlerle uğraşacakları çektikleri görevlerine asteğmen rütbesi ile başlamaktadırlar.

acemilik süresi içinde gidilecek birlikler bir kaç istisna hariç kura ile belirlenmektedir. her meslek grubu- kuvvet için ayrı kura çekilmektedir.
    örneğin karacı makina mühendisleri 10 kişi ise, bu kişilere 10 kadro gelmekte, bitiriş derecesine göre bu yerler için kura çekmektedirler. havacı-makina mühendisleri için ise ayrı kura yerleri gelmektedir.

kura istisnaları şöyledir: okul bitiriş notu itibarı ile ilk %5e girenler (321.dönem için 13/260) kendi kuvvet-meslek grubu için gelen yerler arasından seçme hakkına sahiptir. dereceye girenler seçtikten sonra kalan yerler için kalan kişiler kura çekmektedir.
    bilgisayar mühendisleri kura çekmemekte, adlarına doğrudan atama gelmektedir. dereceye girmelerinin herhangi bir getirisi yoktur.

meslek kurasına tabi asteğmenlerin askerlik hayatlarının nasıl geçeceği tamamen gidecekleri birlikteki ortamla alakalı olmasına rağmen genel anlamda en rahat asker grubu oldukları söylenebilir. acemilik süreleri kısadır, asteğmen olarak mesleklerine uygun işler yapmaktadırlar. tabi bunlar genelde geçerli olup, şanssız bir kura hayatınızı cehenneme de çevirebilir.

• arkadaşlar facebookta şurayahttp://www.facebook.com/group.php?gid=30593365685 göz atabilirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: el_sadr

Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    TOPÇU
    Kısa Dönem Er
    Branşı -
    Sınıf Okulu /
    Top. ve Füze Okl. K.lığı
    POLATLI ANKARA

bu ne herkes yedek subay olarak mı gidiyor polatlıya :D kısa dönemlerden yok mu hiç ? ((:

Ben vardım da 319. KD olarak yaptım bıtırdım.Istersen geleyım yıne
  • quote:

Burdaki okul bitiris notu ibaresi ne demek? Hangi okul bitirisi? Eger 18 gun sonra bu kuralar cekilecek ise 18 gunluk egitimden sonra girdigimiz bir sinav sonucu falan mi kastediliyor burada?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AramCH3K

quote:

Burdaki okul bitiris notu ibaresi ne demek? Hangi okul bitirisi? Eger 18 gun sonra bu kuralar cekilecek ise 18 gunluk egitimden sonra girdigimiz bir sinav sonucu falan mi kastediliyor burada?

arkadaşa ek olarak,dağıtım genel olarak nerelere yapılıyor,Ankara içinemi yoksa farklı şehirlere dağıtım durumuda varmı?

• quote:

quote:

quote:

istanbul bahçelievlerden kardeş parşembe sabah 4-5 gibi otobüsle gitmyi düşünüyorum ismin ulaş bu arada

kardeşim öglen gibi orada olunabilir bu saatde çıkılırsa. ama oraya direk otobüs ben araştırdım yok gibi.. ancak ankara merkezden ulaşım saglanıyor. oda artı 2 saat gibi birşeymiş.

• meslekçi olanların çok rahat 18 gün geçirir diyor herkes, dağıtımlarda daha çok doğu ağırlıklı ya da kıbrısmış. Forumda ilk okuduğum mesajlar bu yönde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AramCH3K

quote:

Evet egıtım donemınde gırılen sınavlar oluyor onlardan alınan notların ortalaması gıbı bısey olması lazım.Yanı ben yasamadım sadece duyduklarımı soyluyorum yanıltmak ıstemem

• ALINTIDIR:

arkadaşlar aşağıdaki soruların birine bile cevap verirseniz çok memnun olurum..

1) mühendisler için en iyi bölüm hangisidir?piyade tank levazım vs??

2) sınavda kısa çıkması için mi soruların iyi cevaplanması gerek??

3) acemilik süresi kaç gündür??

4)asteğmen maaşı ne kadar dır??

5)meslek kurası nedir???

6) uzun dönem mi kısa dönem mi iyidir??

7)yapılan egitimde %5 e girerseniz dagıtıma gitceniz yeri kendimiz seçermişiz..nasıl %5 e girilir???

8)kura çekiminden önce kura torbası geldiğinde kuradaki yerler önceden bellimidir.bunları bilerek mi çekersiniz.??

9) makina mühendisi için uzun çıkma ihtimali ne kadardır*??

10) en önemlisi askerde kpss çalışabilirmiyizz?*:):):

11) mazeretli ve mazeretsiz izin günü kaç gündür???

Cevaplar (2006 yilinda verilmis)

1-mühendisler için en iyi sınıf mühendis sınıfıdır 15 gün sınıf okulundan sonra rütbeyi alırsınız son 3 ay teğmen olursunuz..aynı şekilde levazım ve maliyede bu şekilde..diğer tüm sınıflarda 3 ay temel eğitim 8 ay atğm lik son 1 ay teğmenlik yaparsınız

2-ilk kısımda açıkladım

3-3 ay yada 15 gün

4-1100-1150 civarı

5-meslek kurası kaldırıldı, artık ilk aşamada müh-levazım-maliye olursan olursun ya değilse 3 ay sımnıf okulu eğitimi

6-nerede askerlik yapacağına bağlı ben istanbul zeytinburnunda askeri fabrikada yaptım asteğmenliğimi.bence atğm lik çok daha iyi sabah 8 akşam 5..cmts-pz tatil resmi bayramlar tatil tabi nöbet denk gelmezse

7-inek gibi ders çalışacaksın öss ye hazırlanır gibi

8-kura yerleri önceden bellidir, başarı sırasına göre kura çekilir her doğu ili başkasına çıktıkça derin bir ohhhh çekersin

9-belirsiz

10-askerlik yapacağın yere bağlı

11-tam hatırlamıyorum ama 15 gün mazaret 30 gün yasal izin hakkın olması lazım

• quote:

quote:

quote:

quote:

kardeşim öglen gibi orada olunabilir bu saatde çıkılırsa. ama oraya direk otobüs ben araştırdım yok gibi.. ancak ankara merkezden ulaşım saglanıyor. oda artı 2 saat gibi birşeymiş.

şimdi bende onu gördüm ankaradan 90 km uzaktaymış o zaman gece 1-2 gibi çıkmak bana mantıklı gibi geliyor ne dersin

• Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı HUKUKÇU (DİĞER)
    Gideceği Sınıf Okulu /
    Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI
    POLATLI ANKARA

ben şimdi meslekçi mi oldum. acemilik 18 gün mü olacak?
  • Torunlar gece 1,2 de ıstanbul dan yola cıkarsanız en gec sabah 7,8 gıbı polatlı da olursunuz. ve bence bos yere o kadar erken gıtmıs olursunuz. Ben 16.30 cıvarı kapıdan gırdım. Yanı oncesınde zaten ıcerı gırmeyın oyle tek basınıza

Ve lutfen herkes kogus kalk sesıyle uyandıgı ılk gunun (saat 05.40 civarı) ılk dakıkasında aklına mukayet olsun. Gecıcek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi previlla -- 10 Ağustos 2010; 2:29:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Locoville

meslekçi olanların çok rahat 18 gün geçirir diyor herkes, dağıtımlarda daha çok doğu ağırlıklı ya da kıbrısmış. Forumda ilk okuduğum mesajlar bu yönde.

aman diyim ankara iyiydi ya doğu taraflarına düşmeyiz inş
  • quote:

Orijinalden alıntı: previlla

Torunlar gece 1,2 de ıstanbul dan yola cıkarsanız en gec sabah 7 gıbı polatlı da olursunuz. ve bence bo syere o kadar erken gıtmıs olursunuz. Ben 16.30 cıvarı kapıdan gırdım. Yanı oncesınde zaten ıcerı gırmeyın oyle tek basınıza

şimdi ben ilk dediğim gibi gece 4.00 civarı bir otobüse bineceğim varış saat 10 gibi olur zaten otobüslerin bıraktığı yerden her yarım saatte bir polatlı otobüsü kalkıyormuş ankara-polatlı arasıda bir saat sürüyormuş otobüs hemen okulun önünden geçiyormuş
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: previlla

Torunlar gece 1,2 de ıstanbul dan yola cıkarsanız en gec sabah 7 gıbı polatlı da olursunuz. ve bence bo syere o kadar erken gıtmıs olursunuz. Ben 16.30 cıvarı kapıdan gırdım. Yanı oncesınde zaten ıcerı gırmeyın oyle tek basınıza

şimdi ben ilk dediğim gibi gece 4.00 civarı bir otobüse bineceğim varış saat 10 gibi olur zaten otobüslerin bıraktığı yerden her yarım saatte bir polatlı otobüsü kalkıyormuş ankara-polatlı arasıda bir saat sürüyormuş otobüs hemen okulun önünden geçiyormuş

Evet Ankara-Polatlı arası 1 saat falan zaten.
    Sen kd mısın yoksa y.subay mı
    ayrıca neden o kadar erken gıtmek ıstıyorsun onu anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi previlla -- 10 Ağustos 2010; 2:32:57 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.