Şimdi Ara

335. Dönem Polatlı Topçu ve Füze Okulu çıkanlar... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
1
Favori
26.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: burakytu

Yazılanlar hep doğru ama ben de bildiklerimi yazayım. Bunlar kesin bilgilerdir. Yaşım 29 olduğundan çoğu arkadaşım askerliğini yaptı ve Polatlıda askerlik yapan 3 arkadaşım var 1 i de meslek kurasına denk geldiğinden hepsinden bilgileri aldım. Meslek Kurasına göre bilgilerim yazıyorum.

1-) Eğer Braş kısmında T.k gibi şeyler yerine kendi mesleğiniz yazıyorsa meslek kurasına denk geldiniz benim gibi ve 18 gün acemilik yapacaksınız. Kısacası eziyet çekmek yok. Bunun dışındakiler 75 gün oradalar ve fiziki eğitim görecekler.

2-) Gideceğiniz yer Havacı veya Karacı olmanıza göre değişiyor. Öncemli olan Kuvet Komutanlığınız. ikisinde de topçu var ama aynı şey değil. Havacılar çok daha şanslı çünkü Hava Kuvvet Komutanlığı çok yerde yok. Bildiğim yerler Balıkesir, İzmir, Erzurum, Diyarbakır, Kayseri, Ankara. Ama karacılar mühendis de olsa Şırnak Batmana gönderiliyor. Arkadaşım 40 yaşında doktora yapmış birinin hüngür hüngür ağladığını görmüş. Şırnak a çıktı diye.

3-) 18 günün sonunda 3 şeyden aldığınız puana göre dereceniz belli olacak. Bu 3 şey komutanların size verdiği puan. Atış tan aldığınız puan ve Yazılı sınavdan aldığınız puan. Bunun sonunda dereceye girerseniz gitme ihtimali olan yerlerinizden (Top.u Havacı ayrı katagorilerde tabi) istediğinizi seçiyorsunuz. Geri kalan yerler torbaya atılıyor ve gene başarı sırasına göre torbadan elle çekiliyor.

4-) 18 gün sonunda Asteğmensiniz. Maaşınız yatmaya başlayacak. Arkadaşım 1.800 TL alıyordu. Zorunlu meyil izniniz var. 15 gün. Burada çok önemli bir husus var. Meyil izni 15 gündür ve Askerlikten sayılır. İzninizden düşmez. Ancak 1 ihtimal var meyil izni alamazsınız. O da Kurada yine Polatlıyı çekmek. Ankarayı çekebilirsiniz sorun yok Garnizon dışı sayılıyor 15 gün izin gene var. Ama polatlı çekerseniz üzgünüm sadece hafta sonu izniniz olacak.

5-) 15 gün tatilden sonra birliğinize teslim olacaksınız. Artk subaysınız. Evliyseniz Lojmana isim yazdırtabilir yer varsa ailenizi yanınıza alabilirsiniz. Bekarsanız eve çıkabilirsiniz. Sabah 8 de servis ile askeriyeye gidecek 8:30 da işbaşı yapacaksınız. Saat 17:30 da evinize gideceksiniz.

6-) Acemilikten sonraki ilk 3 ay mutlaka nöbet oluyor her hafta ama daha sonra gevşeme oluyor dedi arkadaş. Nöbet tutacaksınız ama teftiş nöbeti. Yani bir oda verilecek nöbet için. Nöbet tuttuğunuz gün sabah komutandan nöbeti alacak ve odanıza geçeceksiniz. Benim arkadaşımın verdiği bilgi şu. Sadece komutanların olmadığı Cumartesi_pazar günlerinden birinde veya bayram tatillerinde bir gün tutmuş arkadaşım. Odada laptopta film izlemiş ve 2 satte bir teftişe çıkmış. Onun yeri büyük olduğundan araba vermişler ve bir er şöförlüğünü yapıyormuş. İşte Nöbet tutan askerleri kontrol ediyormuş. Ya da kendine gelen şikayetlere bakıyormuş. Bu konuyu çok enine boyuna konuşmadık sonuçta elde silah nöbet tutmadıktan sonra her türlü geçer dedim diğer konulara atadık. :)

6-) Eğer meslek kurası iseniz diğerlerinden önce teğmen olacaksınız. Yani son 2 ay Yıldız takacaksınız.

Aklıma gelenler bunlar. Bunların dışında nasıl davranılması gerektiğini ve bazı püfler söyledi ama çoğu onun kişisel görüşleri olduğundan buraya 3 arkadaşımında söylediklerinden kesin olduğuna inandığım şeyleri çıkarıp yazdım.

Umarım birilerine yardımcı olabilmişimdir.

Devrelerim inşallah herkes güzel bir askerlik geçirir. Bilgilerimi tekrar yazıyorum bana ulaşın sabah 06:00 da Polatlı da olacam ben. Gelin kahvede king batak çevirelim yaw. İnzibatlar bizi çevirmeden.

Kuvveti Hava Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı ELEKTRİK MÜHENDİSİ
    Gideceği Sınıf Okulu /
    Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI
    POLATLI ANKARA

Cevaplar için teşekkürler ancak bir sorum olacak. Gidilecek yerleri ne zaman öğreneceğiz yani sınav günü mü yoksa en son kura anında öğrenilecek.

Birde son 3 ay teğmen olunduğunu biliyorum

• Valla bana arkadaş son 2 ay teğmen olacaksın dedi. Diğer sorunuza gelince kura sonuçlarını öğrenip 15 gün tatile çıkılıyormuş yani yemin töreninden sonra yerinizi biliyor olacaksınız

Ama siz sanırım gitme ihtimali olan yerler sordunuz. Valla az çok nerelere gitme ihtimalimiz olduğunu derse giren komutanlardan öğreniriz herhalde ama tam bir bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakytu -- 11 Ağustos 2010; 0:24:11 >
  • selamlar benim de sonuç
    Kuvveti Hava Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı İNŞAAT MÜHENDİSİ
    Gideceği Sınıf Okulu /
    Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI
    POLATLI ANKARA
    acaba ne kadar havacı olacak var mı bilginiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakytu

Valla bana arkadaş son 2 ay teğmen olacaksın dedi. Diğer sorunuza gelince kura sonuçlarını öğrenip 15 gün tatile çıkılıyormuş yani yemin töreninden sonra yerinizi biliyor olacaksınız

Ama siz sanırım gitme ihtimali olan yerler sordunuz. Valla az çok nerelere gitme ihtimalimiz olduğunu derse giren komutanlardan öğreniriz herhalde ama tam bir bilgim yok.

Hem devrem hem hemşehrim :) Arabamda yer olsa seni de almak isterdim hocam ama maalesef aile dolduracak , ama bakarsın kısmet olursa beraber döneriz izmite. İsmim Raşit bu arada. Ben de saat 1-2 civarı içeri girmeyi düşünüyorum genellikle milletin söylediği şey çok fazla geç girmeyin oluyor.
  • Kuvveti
    Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı
    Topçu
    Statüsü
    Yedek Subay
    Branşı
    ÇEKİLİ OBÜS ATIŞ TK.K.
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi
    TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI
    POLATLI ANKARA

Burak KILCIOĞLU

sonunda birisini görebildim aynı takım içinde :), orada görüşmek üzere.

quote:

Orijinalden alıntı: BekirHan

Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı ÇEKİLİ OBÜS ATIŞ TK.K.
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI POLATLI ANKARA

ahh.. bu arada bende makine mühendisiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deputy -- 11 Ağustos 2010; 1:12:36 >
  • arkadaslar tum cevap verenlere tesekkur ederim. son olarak bu yapılan sınavların iceriği nasıl oluyor temel olarak hangi konularda ders alacagız ? mesela mühendislerin dersleri ortak mı oluyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: OUZRA

arkadaslar tum cevap verenlere tesekkur ederim. son olarak bu yapılan sınavların iceriği nasıl oluyor temel olarak hangi konularda ders alacagız ? mesela mühendislerin dersleri ortak mı oluyor ?

Dersler hakkında da biraz bilgi vereyim dostlar. Er gazinosunda sandalyeye oturup dinlediğimiz dersler var, askeri yazışma kuralllari, istihbarata karşı koyma (boş bulunup orda burada askeri bilgeliri anlatmayacagız), nobetci cavusun gorevleri nobetci onbasinin gorevleri nelerdir, askeri alanlar su kadar metre icerden su kadar metre disardan bos birakilir gibi sözel bilgiler. Bunlardan test olacağız bütünlemeye kalma ihtimalinizin olduğu tek sınav bu. Yorucu bir gunun ardından bu dersler cok iyi geliyor ama ders dinlerken uyumayin kiziyorlar.
    Ayrıca tek er muharebe egitim var, arazide size anlatılıyor, hedef kucultme, yon bulma hedef tayin gibi, sozlu anlatiliyor, sonra da komutanlar bundan sozlu yapiyor.
    Birde yanaşık duzen sınavı var yani saga don, geriye don, kep cikar selam ver den sözlu oluyorsunuz, g3 ile yaptıgınız atışlarda bunlardan biri ile toplanıyor. Dedigim gibi test dısinda hicbirinden but e kalma sansiniz yok. Topcu astegmenlerin sinavlari hakkinda malesef bilgim yok.

Normal astegmenler 1 ay kala tegmen olur, meslekciler ise 3 ay kala cunku iki ay erken astegmen oluyoruz, maaslarda butun devlet memurları gibi ayin 15 inde yatar, ilk maaşınız bir hatfa falan gec yatar ama sonrasında bir sorun olmaz

Arkadaslar polatlıdan sonraki askerliginiz gittiginiz yere gore degisir her birligin, her garzinonun, her komutanın farklı kuralları vardır. Simdilik dusunmeyin polatli sonrasini, gelelim ne zaman ogrendiginize evet yemin toreninden birkac gün önce kura cekiliyor o zaman ogreniyorsunuz nereye gideceginizi. Ama meslek grubunuzda tekseniz mesela tek havacı fransızca ögretmeni gibi haliyle kura falan çekmiyorsunuz. Herkesten bir hafta önce size nereye gideceginizi söylüyorlar. Tek gidenlere nereye gidecekleri soylenirken kura cekeceklere de kura yerlerinin neresi oldugunu soyluyorlar. Mesela benim kogus arkadasimin bransinda iki kisiydiler yani gidilecek iki yer vardi, biri ankara, biri kosova. Cocuk ya kosova cikarsa diye bunalimlara girdi o kadar rahatlatmaya calistik kosova kizlari guzeldir dedik ise yaramadi neyse simdi ankarada.

Aklıma gelenleri karısık da olsa soylemeye devam ediyorum, astegmen koguslarinda hirsizlgin olmadigi polatlida 18 gun icin yaniniza nakit para alsanizda olur, ama ayrica kislanin icinde ziraat atm si var. Zaten onlarda size gitmeden bir ziraat atm kartı verecekler, 15 gunluk zorunlu izninizde subay sayildiginizi icin o onbes gunun maasi arti harcırah paraniz ziraate yatacak ama tabii para yattiginde siz polatlidan ayrilmis izinde olacaksiniz. Sonrasinda gittiginiz birlik hangi banka ile casiliyorsa o bankaya yatar maasiniz. Orada ogrenci oldugunuz 18 gun icinde size 25 tl askeri ogrenci maasini elden verecekler :)

• önceki dönemden arkadaşlar spor ayakkabısı ile ilgili sorum olacak spor ayakkabısıda mecburi alıma giriyormu almayı düşünüyorum gitmeden önce.
  • selam beyler,dikkat ettim çoğunluk yedek subay çıkan arkadaşlar forumda.ben kısa dönem çıktım zaten öyle de istiyordum.ama anlamadığım neden çok az kısa dönem var ve siz yedek subaylar orada biz kısa dönemlere çektirecekmisiniz :)))
  • Burakytu devrem ben Ankarada ikamet ettiğim için arabayla gelecegım aksam 3:30-4 gibi teslim olmayı dusunuyorum.Sen sabah erkenden gelecekmişsin devrem.Uzgunum o saatte orada bulunamam heralde.Zaten birliğin içinde tanısıp konusuruz. Ben oyle uzun boylu kılolu bır eleman degılım.23 yasındayım.Heralde en genc benım havacılar arasında arkadaslar yasları yazabılır mıyız??:DDDD
  • beyler bu kapıdaki çanta verme olayı gerçekmi acaba. 150 tl gibi bi ücret falan yazılmış ama o eşyaları askeriye vermek zorunda degilmi zaten, paraylamı satılıyor? yanımızda fazla nakit getirmicez zaten bütün nakitide ona vermeyelim ::)
    acemilikten sonraki sınav ve istedigin yere gitme olayı sadece meslekciler icinmi gecerli. normal astegler için böyle bi durum yoksa sınav falan kasmaya gerek yok o zaman. ii not almanın normal astegler icin ne gibi faydası olurki acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tattooman

selam beyler,dikkat ettim çoğunluk yedek subay çıkan arkadaşlar forumda.ben kısa dönem çıktım zaten öyle de istiyordum.ama anlamadığım neden çok az kısa dönem var ve siz yedek subaylar orada biz kısa dönemlere çektirecekmisiniz :)))

yedek subaylar egitimleriyle ugrasicaktir, en rahat meslekciler olucak, kisa dönemleri de her türlü ise verebilirler, bar'a düsmemeye bakin, bir arkadasin yorumlari okuduktan sonra...
  • benimde yine aklıma takılanlar ( meslekciler icin )

spor ayakkabıya gerek var mı ?
    orda 150 liraya verilen cantayı meslekcilerede veriyorlar mı yoksa 75 gunluk olanlara mı verilecek ?
    sac trası isi nolacak bizim trasımız subay trasıymıs ve farklıymıs ?

bu arada ben de 25 yasındayım itu-makina muh. mezunuyum arkadaslar...

bir arkadasta normal asteklerin sınavına kasıp kasmamayı sormus, gecen agustosta normal topcu askek olarak ankara polatlıda yapan arkadasım vardı kendisi bu sınavlara oss den bile daha cok onem ver diyordu sonunda atanacagın yeri direk etkiliyormus.
  • quote:

Orijinalden alıntı: daywalker_1986

beyler bu kapıdaki çanta verme olayı gerçekmi acaba. 150 tl gibi bi ücret falan yazılmış ama o eşyaları askeriye vermek zorunda degilmi zaten, paraylamı satılıyor? yanımızda fazla nakit getirmicez zaten bütün nakitide ona vermeyelim ::)
    acemilikten sonraki sınav ve istedigin yere gitme olayı sadece meslekciler icinmi gecerli. normal astegler için böyle bi durum yoksa sınav falan kasmaya gerek yok o zaman. ii not almanın normal astegler icin ne gibi faydası olurki acaba.

Devrem ben meslekçi cıktım tam emin değilim ama mantıksal olarak sizin kuranızada etki eder diye dusunuyorum.Yoksa sınav olmanın bır anlamı kalmaz.
  • Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    335'inci Dönem Yedek Subay Sınıflandırma Sonuçları
    Sonuç Açıklama Tarihi: 10 Ağustos 2010

T.C. Kimlik Nu.
    Aday Nu.
    Adı ve Soyadı
    Baba Adı
    Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı İkmal
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı COĞRAFYA ÖĞRETMENİ
    Gideceği Sınıf Okulu /
    Eğitim Merkezi İKM. MLY. OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI
    KÜÇÜKYALI İSTANBUL

Sorgulama sayfasına geri dönmek için tıklayınız...
    bu da meslek kurasımı oluyor.bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum.branşım coğrafya öğretmeni.meslek kurasıysa mehmetçik dersanesindemi görev yapacam.
  • Evet devrem meslekçisin.Nerde gorev yapacagını bilemiyorum.Ama dediğin gibi mehmetçik dershanesi olabilir.Yada erlere cografya derside verebilirsin.Sımdıden hayırlı teskereler.
  • saol devrem sanada herkesede hayırlı teskereler
  • YA ARKADAŞLAR BEN DE POLATLI BRANŞIM DA İNŞAAT MÜHENDİSİ GÖRÜNÜYOR AMA KUVVETİM HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI. VAR MI BENDEN BAŞKA HAVACI OLAN HERKES KARA KUVVETLERİ YANLIŞ GEÇİLMİŞ OLAMAZ DİMİ BİLGİLERİME ? POLATLIYA HAVACILAR DA GİDİYOR MU ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: boss858585

YA ARKADAŞLAR BEN DE POLATLI BRANŞIM DA İNŞAAT MÜHENDİSİ GÖRÜNÜYOR AMA KUVVETİM HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI. VAR MI BENDEN BAŞKA HAVACI OLAN HERKES KARA KUVVETLERİ YANLIŞ GEÇİLMİŞ OLAMAZ DİMİ BİLGİLERİME ? POLATLIYA HAVACILAR DA GİDİYOR MU ?

Devrem zahmet edip ilk iki sayfayı okusan bu soruyu sormazdın:D
  • herkes uzun dönem gidio buraya kısa dönemler ne yapcak gidince :D ne kadar kısa dönem olucak onların rhtları nasıl olucak :S
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.