Şimdi Ara

339. DÖNEM (NİSAN 2011) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (337. KD. TORUNLARI) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.967
Cevap
7
Favori
717.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 339. dönem başlangıç ve bitiş tarihleri tam olarak nedir ben araştırdım bulamadım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunjack

339. dönem başlangıç ve bitiş tarihleri tam olarak nedir ben araştırdım bulamadım?

1 nisan 2011 den itibaren askersiniz, birliğinize 12 nisanda teslim olursunuz,

30 Eylül 2011 de askerliğiniz tamamen biter, eğer izin kullanmazsanız alacağınız yol iznine bağlı olara 15-16-17 Eylül 2011 tarihlerinden birinde terhis olursunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

quote:

339. dönem başlangıç ve bitiş tarihleri tam olarak nedir ben araştırdım bulamadım?

1 nisan 2011 den itibaren askersiniz, birliğinize 12 nisanda teslim olursunuz,

30 Eylül 2011 de askerliğiniz tamamen biter, eğer izin kullanmazsanız alacağınız yol iznine bağlı olara 15-16-17 Eylül 2011 tarihlerinden birinde terhis olursunuz

çok teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: wqtrc

merhaba arkadaşlar,

Ben bilgisayar mühendisliği mezunuyum ve yedek subay olarak yapmak istiyorum askerliğimi.

Bana bu konuda ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?

Sınavda neler çıkar? acemilik kaç ay olur? maaşlar ne kadar? açıkçası bu konuları hiç bilmiyorum

Ayrıca sınıf okulu diye birşey varmış. Sınıf okulunda bildiğimiz akademik eğitim mi veriliyor?

Meslekçi diye bir gurup varmış bunlar 18 gün yapıyo sanırım. Bu guruba hangi meslekler giriyo?

Mühendisler hangi guruba giriyo? Hangi gurubu seçmek gerek?

Ve en çok merak ettiğim sınıf okulunda başarı gösterip derece yapanlar istedikleri şehirde yapabilme şansı kazanıyomuş. Bu doğru mu? Bu başarıdan ve dereceden kasıt ne? Bu derecenin gireceğimiz sınavla alakası var mı?

şimdilik bu kadar :) bana yardımcı olursanız çok memnun olurum .. Teşekkürler

Yedeksubaylık için sizin yapabileceğiniz hiçbir şey yok,

Tamamen ordunun ihtiyaçlarına kalmış bir durum,

Bilgisayar mühendisi olduğunuzu belirtmişsiniz.

Hangi okul mezunusunuz, mezuniyet dereceniz nedir, iş tecrübeniz var mı ? Tüm bu soruların cevabı sizin yedek subay olup olmama şansınızı belirler,

Odtü mezunu 5 yıldır piyasada çalışan ve yedek subaylık isteyen bir aday varsa, sıradan bir yerden mezun deneyimi olmayan birini yedek subay yapmaz ordu,

Sınavda ne çıkar ?

ortaokul öğrencisinin %70 ine cevap verebileceği

temel türkçe,
    temel matematik,
    Tarih
    Coğrafya

derslerinden sorular çıkar,

Kalan %30 ise akıl yürütme mantık gibi zorlayıcı sorular olur.

Fakat bu sınav tamamen formalitedir.

Sınıf okulu benim bildiğim yedeksubaylık sırasında yapacağınız göreve yönelik eğitim veriliyor,

Meslekçi dediğiniz gurup yedeksubay adayı olmayan uzun dönem askerler için geçerlidir, berber, garson, şöfor vs. fakat 18 gün askerlik yapmazlar, herkes ne kadar yapıyorsa onlarda o kadar yapar, usta birliğine gittikleri yerde onların mesleğine yönelik ihtiyaç varsa oralarda görevli olurlar.

Gideceğiniz yer sizin başarınıza değil ordunun tercihine kalmış, sizin için sadece şansınıza kalmış demek oluyor.

18 günlük dediğiniz olay ise sadece askerliğini öğretmen olarak yapanlar için geçerlidir, eğer askerliğini öğretmen olarak yaparsanız 18 gün acemi eğitimiz olur sonra hep mehmetçik dershanelerinde öğretmenlik yaparsınız. Ama her öğretmen 18 gün acemi olacak değil, askerliği öğretmen olarak çıkmamış öğretmenlerde normal acemilik yapıyor.

Yedek subaylıkta acemilik 3 ay olur, 3 ay boyunca rütbeniz yok sıradan acemi askersiniz, 3 ay boyunca maaş almazsınız,

usta birliğinde maaş almaya başlarsınız, benim zamanımda 1.800 TL idi.

• EY ! 339. DÖNEM AHALİSİ 2.5 AY KALDI ! yahu zaman ne çabuk geçiyor
  • 3 marttaki sınavdan sonra ben de yetişebilirsem ne güzel olur ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

quote:

Orijinalden alıntı: wqtrc

merhaba arkadaşlar,

Ben bilgisayar mühendisliği mezunuyum ve yedek subay olarak yapmak istiyorum askerliğimi.

Bana bu konuda ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?

Sınavda neler çıkar? acemilik kaç ay olur? maaşlar ne kadar? açıkçası bu konuları hiç bilmiyorum

Ayrıca sınıf okulu diye birşey varmış. Sınıf okulunda bildiğimiz akademik eğitim mi veriliyor?

Meslekçi diye bir gurup varmış bunlar 18 gün yapıyo sanırım. Bu guruba hangi meslekler giriyo?

Mühendisler hangi guruba giriyo? Hangi gurubu seçmek gerek?

Ve en çok merak ettiğim sınıf okulunda başarı gösterip derece yapanlar istedikleri şehirde yapabilme şansı kazanıyomuş. Bu doğru mu? Bu başarıdan ve dereceden kasıt ne? Bu derecenin gireceğimiz sınavla alakası var mı?

şimdilik bu kadar :) bana yardımcı olursanız çok memnun olurum .. Teşekkürler

Yedeksubaylık için sizin yapabileceğiniz hiçbir şey yok,

Tamamen ordunun ihtiyaçlarına kalmış bir durum,

Bilgisayar mühendisi olduğunuzu belirtmişsiniz.

Hangi okul mezunusunuz, mezuniyet dereceniz nedir, iş tecrübeniz var mı ? Tüm bu soruların cevabı sizin yedek subay olup olmama şansınızı belirler,

Odtü mezunu 5 yıldır piyasada çalışan ve yedek subaylık isteyen bir aday varsa, sıradan bir yerden mezun deneyimi olmayan birini yedek subay yapmaz ordu,

Sınavda ne çıkar ?

ortaokul öğrencisinin %70 ine cevap verebileceği

temel türkçe,
    temel matematik,
    Tarih
    Coğrafya

derslerinden sorular çıkar,

Kalan %30 ise akıl yürütme mantık gibi zorlayıcı sorular olur.

Fakat bu sınav tamamen formalitedir.

Sınıf okulu benim bildiğim yedeksubaylık sırasında yapacağınız göreve yönelik eğitim veriliyor,

Meslekçi dediğiniz gurup yedeksubay adayı olmayan uzun dönem askerler için geçerlidir, berber, garson, şöfor vs. fakat 18 gün askerlik yapmazlar, herkes ne kadar yapıyorsa onlarda o kadar yapar, usta birliğine gittikleri yerde onların mesleğine yönelik ihtiyaç varsa oralarda görevli olurlar.

Gideceğiniz yer sizin başarınıza değil ordunun tercihine kalmış, sizin için sadece şansınıza kalmış demek oluyor.

18 günlük dediğiniz olay ise sadece askerliğini öğretmen olarak yapanlar için geçerlidir, eğer askerliğini öğretmen olarak yaparsanız 18 gün acemi eğitimiz olur sonra hep mehmetçik dershanelerinde öğretmenlik yaparsınız. Ama her öğretmen 18 gün acemi olacak değil, askerliği öğretmen olarak çıkmamış öğretmenlerde normal acemilik yapıyor.

Yedek subaylıkta acemilik 3 ay olur, 3 ay boyunca rütbeniz yok sıradan acemi askersiniz, 3 ay boyunca maaş almazsınız,

usta birliğinde maaş almaya başlarsınız, benim zamanımda 1.800 TL idi.

2009-2010 yılına göre bazı düzeltmeler ve eklemeler yapmak istiyorum.

Yedek subaylık ordunun ihtiyacına göre belirlenir. Fakat yine de doldurulan formların birinde kısa dönem ve yedek subay seçenekleri ile yükümlüye de sorulur (Sanırım algoritmada en son bu bilgi kullanılıyor). Bazı üniversite ve bölüm mezunlarına yedek subaylık çıkması çok olası olabiliyor. (ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bunlardan biridir)

Meslekçi derken sanırım "Meslek Kurasına Tabi" yedek subaylık kastediliyor. Meslek kurasına tabi yedek subaylar, Ankara-Polatlı' da (Sadece sağlıkçılar Samsunda toplanıyordu) 18 günlük acemilik eğitimin ardından, 2 hafta mehil izni kullanıp, görev yerlerine katılış yaparlar. Askerliğin bitişine 3 ay kala teğmen rütbesini alırlar. (Acemilik yeri İstanbu-Küçükyalı ya gelmiş olabilir). Meslek kurasına tabi yedek subaylar 18 günlük acemilik döneminde "öğrenci" olarak geçiyorlar, herhangi bir rütbeleri olmuyor.

Asteğmen maaşı 1600-1700 TL civarında diye biliyorum. Teğmen rütbesi ile birlikte 200-300 TL lik bir artış olur. Jandarma olursanız iç güvenlik tazminatı gibi bir ismi var sanırım, diğer kuvvetlere göre yaklaşık 200 TL civarı fazla alınır. Ayrıca acemilik döneminde öğrenci maaşı alınıyor diye biliyorum.

Meslek kurasına tabi yedek subaylar için acemilik döneminde; sınıflarda dersler işleniyor, bu derslerin sınavlarından başarı göstermeniz durumunda (ilk 10 veya 15 te olmak, %5 te yer almak gibi bir şey olur), kuvvetinize ve mesleğinize göre atamanızın yapılabileceği yerlerden istediğinizi seçebiliyorsunuz. (Mesela jandarma bilgisayar mühendisi, 3 yer olsun, ankara, istanbul, izmir; istanbul seçebilirsiniz. ) Kalanlar, kalan yerler için kura çeker.

"Takım komutanı" olan yedek subaylar ise 2.5 aylık acemilik eğitiminden sonra (sınıfına göre bir eğitim) görev yerlerine katılış yapıyorlar. Ve askerliklerinin bitimine 1 ay kala teğmen rütbesini alıyorlar.

"Meslek kurasına tabi" veya "takım komutanı" olarak yedek subaylık, sonuçların açıklandığı gün belli olur.

2009-2010 yılına ait durum budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: nemesis06
    arkadaşlar bişey soracam ben sınava ankara etimesgutta girecekmişim ankarada kalacağım yer de kızılayda.. kızılaydan etimesguta nasıl gidilir bide sınava kaçıncı gün saat kaçta gidelim? o eziyeti tecrübe etmiş arkadaşlardan önerilerini bekiyorum

?
  • quote:

quote:

arkadaşlar bişey soracam ben sınava ankara etimesgutta girecekmişim ankarada kalacağım yer de kızılayda.. kızılaydan etimesguta nasıl gidilir bide sınava kaçıncı gün saat kaçta gidelim? o eziyeti tecrübe etmiş arkadaşlardan önerilerini bekiyorum

?

http://www.etimesgut.bel.tr/index.php?Page=Sayfa&No=143

Sınav yerine göre mutlaka değişiyordur ama 2.gün sabah 9-10 gibi en uygun
    zaman diye düşünüyorum.

1.gün oturmayan bazı şeyler olabilir, bir aksilik çıkması durumunda son
    gün sıkıntı olabilir.

İşlemleriniz akşam mesai bitimine kaldığında veya yaklaştığında, mesai
    sonrasına sarkma olmasını kimse istemediği için ister istemez hızlanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: duyguemre

quote:

quote:

?

http://www.etimesgut.bel.tr/index.php?Page=Sayfa&No=143

Sınav yerine göre mutlaka değişiyordur ama 2.gün sabah 9-10 gibi en uygun
    zaman diye düşünüyorum.

1.gün oturmayan bazı şeyler olabilir, bir aksilik çıkması durumunda son
    gün sıkıntı olabilir.

İşlemleriniz akşam mesai bitimine kaldığında veya yaklaştığında, mesai
    sonrasına sarkma olmasını kimse istemediği için ister istemez hızlanıyor.

cevap için teşekkürler bende zaten 2. gün gitmeyi düşünüyorum bikaç kişiden öğlen 1-2 gibi git öğlene daha az kişi kalıyor diye tavsiye almıştım sabah gitmek daha mantıklı olacak galiba. hele benim gibi kalacak yer problemi olan biri için belkide aynı gün dönmem gerekebilir

• SLM beyler 337 kısa dönem olarak sizler gibi bende heycanla bekliyordum taki gelecegim güne kadar geldikten sonra herşeyi anlıyorsunuz zorluklarla baş başa kalıyorsunuz benden tavsiye şimdiden başlayın eğlenmeye gelene kadar tadını çıkarın . askerlik büyütüldügü kadar zor degil ama insan özlüyor herşeyi burnunda tütüyor dışarıdaki en saçma gördügün şey bile . İnşallah sizlerinde gönlüne göre olur . Herkeze hayırlı olsun .
  • merhaba arkadaslar. butun basligi okudum. bende 339 olacagim kismetse. yalniz su sorunun cevabini merak ediyorum: tecil bozma dilekcesi onaylanip tecil bozulduktan sonra muayene ne zaman oliyor. hemen o gun gidip muayene olabilirmiyim, yoksa illaki mart ayini mi beklemeliyim? yurtdisinda yasadigim icin bu sorunun cevabi onemli. ona gore bilet alcagim. bileti simdi alirsam gidis donus 145 pound. ama 2 gun once alirsam sadece gidis 600 pound oluyor o acidan baya onemli.

baska arkadaslarda sormuslar baslikta ama, henuz cevap yok daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nighty

merhaba arkadaslar. butun basligi okudum. bende 339 olacagim kismetse. yalniz su sorunun cevabini merak ediyorum: tecil bozma dilekcesi onaylanip tecil bozulduktan sonra muayene ne zaman oliyor. hemen o gun gidip muayene olabilirmiyim, yoksa illaki mart ayini mi beklemeliyim? yurtdisinda yasadigim icin bu sorunun cevabi onemli. ona gore bilet alcagim. bileti simdi alirsam gidis donus 145 pound. ama 2 gun once alirsam sadece gidis 600 pound oluyor o acidan baya onemli.

baska arkadaslarda sormuslar baslikta ama, henuz cevap yok daha.

hocam ben yaptıklarımı söyleyeyim sana.
    ben tecil bozdururken muayene için dediler üst kata çık kapıda ki subay kilo boy filan not aldı içeri girdik doktor dedi var mı bir rahatsızlığın var dedim bana kasımpasa askerı hastanesıne sevk verdı gıttım ılgılı polıklınıge ıste muayene oldum sonra orda kı evrakları tekrar askerıyeye goturdum.
    butun ıslemlerı aynı gun yapman zor ertesı gune kalmıstı benım

ama sana askerıyede en basında var mı bı rahatsızlıgın dıye sordugunda yok dersen o muayene orda bıtıyor:)

• 337. dönem.. Malatya 2. Ordu Karargah - Askeri İstihbarat Taburu(özel görev)'ndan selamlarrr...
    askerde polat alemdarlık yapıyorum..
  • Torunlarım ocak ayınıda yediniz hadi bakalım kaldı şubatla mart ayı.... atarsa 114 başkada yok. 16 MAYISDA DEDE KAÇAR
  • Bugün okuldan geçici mezuniyet belgemi aldım.

Yine bilgi sahibi arkadaşlara birkaç sorum olacak.

1.http://www.asal.msb.gov.tr/ adresinden okuduğuma göre erken sevk için başvuracağımız yer bize en yakın askerlik şubesi değil mi?
    2. erken sevk için götürmem gereken evraklar(erken sevk dilekçesi hariç) neler? şubelere müracaatta bulundurulacak evrak listesi var ama erken sevk için yok. hatta er ve yedek subay için var ama yedek subay aday adayı için gereken evraklar yazılmamış. ayrıca yukarıdaki siteye baktım ama erken sevk işlemlerinde de evrak listesi bulamadım.
    3.bu işlemlerden sonra "askerlik karar dilekçe, diploma veya mezuniyet belgesi aslı ve üç adet fotokopisi, nüfus cüzdan aslı ve iki adet fotokopisi, 8 Adet vesikalık fotoğraf" evrakları ile askerlik kararı için ayrıca başvuracağız doğru mu biliyorum?

kafa ütülediysem özür dilerim.

not: imzamın telif hakları bana aittir!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CatiaTurk -- 21 Ocak 2011; 21:46:35 >

• quote:

Bugün okuldan geçici mezuniyet belgemi aldım.

Yine bilgi sahibi arkadaşlara birkaç sorum olacak.

1.http://www.asal.msb.gov.tr/ adresinden okuduğuma göre erken sevk için başvuracağımız yer bize en yakın askerlik şubesi değil mi?
    2. erken sevk için götürmem gereken evraklar(erken sevk dilekçesi hariç) neler? şubelere müracaatta bulundurulacak evrak listesi var ama erken sevk için yok. hatta er ve yedek subay için var ama yedek subay aday adayı için gereken evraklar yazılmamış. ayrıca yukarıdaki siteye baktım ama erken sevk işlemlerinde de evrak listesi bulamadım.
    3.bu işlemlerden sonra "askerlik karar dilekçe, diploma veya mezuniyet belgesi aslı ve üç adet fotokopisi, nüfus cüzdan aslı ve iki adet fotokopisi, 8 Adet vesikalık fotoğraf" evrakları ile askerlik kararı için ayrıca başvuracağız doğru mu biliyorum?

kafa ütülediysem özür dilerim.

not: imzamın telif hakları bana aittir!

dostum bu lınkte sorularının cevabı var

http://www.asal.msb.gov.tr/uyarilar.htm

• 339. dönemlerde ya hiç bir heyecan yok ya da nisan 2010 daki gibi Aralık 2010'dan sonra gidecek kimse kalmadı.

günleri hızla sayıyoruz, 337. dönem asteğmen adayları olarak son 34 günümüz sonra kura yerlerimize gidip görevlerimizi ifa edeceğiz. e haliyle bizde 339. dönemi bekliyoruz gerçi karşılaşmayacağız ama sizlerin gelmesinin yaklaşması bizim sınıf okullarımızdan cıkmamız demek.

339. dönem askere gidecek olanlara yegane tavsiyem kafaya bisey takmayın, nereye gidicem diye kendinizi yiyip bitirmeyin, insanların tavsiyelerine %10 kulak asın zira hiç bir birlik başka birliğe benzemez ayrıca birlikteki bölükler bile kendi aralarında farklılık gösterir.

e hadi gelin artıkın...
  • arkadaşlar ben 337.ksd jandarma er olarak hepinize selamlarrr. Sorularınız olursa yazın cevaplarız şafak 115
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.