Şimdi Ara

339. DÖNEM (NİSAN 2011) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (337. KD. TORUNLARI) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.967
Cevap
7
Favori
717.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: crixus07

quote:

Orijinalden alıntı: Antibiyotik

Ben de yüksek lisans kaydımı dondurup nisan 2011 de askere gitmeyi düşünüyorum. Umarım kısa dönem çıkar :)
    Son başvuru 28 şubat 2011 diye gördüm.27 şubat günü başvursak da nisan 2011 de askere gidebilir miyiz, yoksa kontenjan doldu deyip ağustos 2011 e atma ihtimalleri var mı?

benim gördüğüm kontejyan filan yalan kardeş. o tarihten önce erken sevkini veren herkes asker oluyor. bu arada beyler herkes kendini tanintsin dedik yahu.
    ben istanbul'da, yaşım 26, nişanlıyım. bitirdüğüm bölüm uluslar arası ilişkiler. hadi beyler toplanınnnnnnnnnnnnnnnnn

ankara, yaş 23, makine mühendisi, nisanda kısmetse asker

ankaradaki arkadaşlar yok mu acaba tanışsak iyi olur.

...ve sayfa başı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CatiaTurk -- 14 Ocak 2011; 21:30:09 >

• Nisan döneminde gitmenin en avantajlı yönü komutanlar yıllık izinleri yaz döneminde aldığı için bizlerle pek uğraşmazlar o bakımdan en rahat dönem ayrıca acemilikte özellikle ilk gün (askerliğin yarısı ) ağustos sıcağında boynundan şıpır şıpır ter akıp lanet olsun demektense Nisan ayında serinlikte işlemlerini rahat rahat yaptırırsın.

Arkadaşlar bir sorum olcak ben üniversiteye 2.girmemde kazandığım için son yoklamam üniversitye kayıt olmadan yaz ayında olmuştu.Benim diğer adaylara göre avantajlı bir durumum var mı yoksa aynı prosedür mü işlencek herkese ?
  • doğma büyüme kocaeli işlemleri burdan yapıcam ama kütük sivas, yaş 23 işletme.
    Benim merak ettiğim bişey var bugün arkadaşlarım uyardı. Ben şimdiye kadar askerlikle ilgili hiç bir işlem yapmadım. Yani tecil ettirmek için gitmedim. Yinede benim 28 şubattan önce diplomamla gidip 339. dönem askerlik adayı olduğumu söylemem mi gerekir?

quote:

Orijinalden alıntı: gunjack

quote:

quote:

Ben de yüksek lisans kaydımı dondurup nisan 2011 de askere gitmeyi düşünüyorum. Umarım kısa dönem çıkar :)
    Son başvuru 28 şubat 2011 diye gördüm.27 şubat günü başvursak da nisan 2011 de askere gidebilir miyiz, yoksa kontenjan doldu deyip ağustos 2011 e atma ihtimalleri var mı?

benim gördüğüm kontejyan filan yalan kardeş. o tarihten önce erken sevkini veren herkes asker oluyor. bu arada beyler herkes kendini tanintsin dedik yahu.
    ben istanbul'da, yaşım 26, nişanlıyım. bitirdüğüm bölüm uluslar arası ilişkiler. hadi beyler toplanınnnnnnnnnnnnnnnnn

...ve sayfa başı.

[

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosbi -- 14 Ocak 2011; 23:49:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cosbi

doğma büyüme kocaeli işlemleri burdan yapıcam ama kütük sivas, yaş 23 işletme.
    Benim merak ettiğim bişey var bugün arkadaşlarım uyardı. Ben şimdiye kadar askerlikle ilgili hiç bir işlem yapmadım. Yani tecil ettirmek için gitmedim. Yinede benim 28 şubattan önce diplomamla gidip 339. dönem askerlik adayı olduğumu söylemem mi gerekir?

quote:

quote:

quote:

...ve sayfa başı.

[

buna cevap veren olursa iyi olur ben de hiç bi işlem yapmadım okul ilgilendi. haftaya bi soracam öğrenci işlerine bakalım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cosbi

doğma büyüme kocaeli işlemleri burdan yapıcam ama kütük sivas, yaş 23 işletme.

quote:

quote:

quote:

...ve sayfa başı.

[

buna cevap veren olursa iyi olur ben de hiç bi işlem yapmadım okul ilgilendi. haftaya bi soracam öğrenci işlerine bakalım.

Durumunuzu daha net anlatırsanız bilen arkadaşlarımız yardımcı olacaktır.Okulu ne zaman bitirdiniz filan ona göre değişir durumlar.

• Ben okulu geçen sene bitirdim. Yani Haziran 2010 da. Gidip askerliğimi tecil ettirmedim. Evime askerlikle alakalı hiç bir belge gelmedi. Bu durumda ben 28 şubattan önce şubeye bir uğramalı mıyım yoksa herhangi bir tecil işlemi yaptırmadığım için direk 1-31 mart arası normal başvuru mu yapmalıyım.
  • 337 DÖNEM ŞU AN KIRIKKALEDE JANDARMA OLARAK YAPIYORUM,HER NE KADAR ASKERDE RAHAT OLURSANIZ OLUN EVİNİZDEKİ VE SİVİL HAYATDAKİ RAHATLIĞINIZI ÖZLER VE ARAR DURUMA GELİYORSUNUZ O YÜZDEN SİVİLDE OLMANIN TADINI ÇIKARIN:))
  • okul bir dönem uzadı, şu anda bitti ve 1-2 hafta içinde çıkışımı alacağım. hiç tecil ettirmedim okul halletti herşeyi şimdiden sonra yapmam gerekenleri kısaca özetleyen olursa çok sevinirim.
  • walla ben 337.kısa dönem ankara il jandarmada yapıyorum.. yapılabilecek en iyi askerlik şekli....ama en güzel askerlik olsa ne olur....
    elinizde imkan varsa yapmayın ........
    atarsa 121.....gelinde gide3k bari
  • quote:

okul bir dönem uzadı, şu anda bitti ve 1-2 hafta içinde çıkışımı alacağım. hiç tecil ettirmedim okul halletti herşeyi şimdiden sonra yapmam gerekenleri kısaca özetleyen olursa çok sevinirim.

Kardeş ben haziran ayında okulu bitirdikten sonra askerli şubesine gitmiştim.Asker kaçağı durumuna düşmemek için tecil ettirmek istemiştim ama şubedeki görevli bana yasal olarak sen zaten 30 Ekime kadar tecillisin bu tarihten sonra eğer askere gitmezsen gel tecilini yapalım demişti.yani mezun olduktan sonraki ilk celp dönemi başvurusunun bitiş tarihine kadar tecilli oluyosun..Bu durumda 30 marta kadar tecilli olabilirsin.yine de askerlik şubesine danışman yararına olcaktır.Nisan döneminde askere gitmek istersen ve mezun olabilecek durumdaysan üniversiteden 4 adet geçici çıkış belgesi ile askerlik başvurunu yapabilirsin.illa diplomayı almayı beklemene gerek yok.çünkü bazı üniversiteler diplomayı 1 yıl sonra verebiliyor.

• Merhaba arkadaşlar. Şu an yüksek lisans yapıyorum. Temmuz 2011'e kadar tecilliyim ancak tezimi bitirmek üzereyim sadece yazması kaldı. 28 şubata kadar mezun olup, çalıştığım yerden de ayrılıp nisan ayına yetişeceğimi sanıyorum. Tecili bozarken sorun çıkartırlar mı bu konuyla ilgili hiç bir bilgim yok malesef. Gidecek arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun. Askerlik çalışma hayatında büyük engel, bir an önce bu görevi yerine getirmeniz dileğiyle =)
  • Ağustos celbine kalırsak tek tip vb. bir yasa vururmu acaba????

Bazı arkadaşlar meclis tatilde olcak demiş ama seçim haziranda, meclis ise ağustos ayında tatile giriyor. Genelkurmayın baskısı ile bu süre zarfınfa yasanın meclisten geçme ihtimali varmı sizce. Nisanda gitmek için büyük engeller var önümde Ağustos celbine kalıcam büyük ihtimalle.
  • Ağustos ayında gidenler kısa dönem yapar bence haziranda seçim olsa dahi hükümetin kurulması temmuzu bulur yasa filan çıkmaz o kısa zamanda ayrıca ben ilerleyen yıllarda da tek tipin çıkacağına ihtimal vermiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melihhh86

quote:

okul bir dönem uzadı, şu anda bitti ve 1-2 hafta içinde çıkışımı alacağım. hiç tecil ettirmedim okul halletti herşeyi şimdiden sonra yapmam gerekenleri kısaca özetleyen olursa çok sevinirim.

Kardeş ben haziran ayında okulu bitirdikten sonra askerli şubesine gitmiştim.Asker kaçağı durumuna düşmemek için tecil ettirmek istemiştim ama şubedeki görevli bana yasal olarak sen zaten 30 Ekime kadar tecillisin bu tarihten sonra eğer askere gitmezsen gel tecilini yapalım demişti.yani mezun olduktan sonraki ilk celp dönemi başvurusunun bitiş tarihine kadar tecilli oluyosun..Bu durumda 30 marta kadar tecilli olabilirsin.yine de askerlik şubesine danışman yararına olcaktır.Nisan döneminde askere gitmek istersen ve mezun olabilecek durumdaysan üniversiteden 4 adet geçici çıkış belgesi ile askerlik başvurunu yapabilirsin.illa diplomayı almayı beklemene gerek yok.çünkü bazı üniversiteler diplomayı 1 yıl sonra verebiliyor.

teşekkürler hocam, okul uzadığı için işler karışık sorup soruşturmam lazım.

• Selam beyler;

Nisan donemi ile askere gidebilmek icin sizlere bir kac sorum olacak yardimci olursaniz sevinirim.

Ocak ayi nin son haftasi notlar aciklansa subat ayinin ilk gunlerinde mezun olabilecek durumda olcam ve hemen diploma islemlerimi baslatacagim. Ancak okuldan ogrendigime gore diplomayi 1 aydan erken imkansiz teslim edemeyiz diyorlar. 83 dogumluyum ve kendi donemim geceli seneler oluyor:) simdi benim NISAN donemi ile kisa donem askere gidebilmem icin askerlik subesine en son ne zaman basvurmam gerekiyor? Kimi bilgilerden 28 subat son gibi anlarken kimi bilgilerden 1-31 mart tarihleri arasinda basvurmam gerektigini algiliyorum. Daha once askerlik subesinin kapisinin onunden gecmedim yani hic bir islem yapmadim. Ayrica KKTC de bir universiteden mezun olacagim. Kisa donem gidebilmem icin subat yada mart basvurmam gereken tarih her hangisi ise basvurumda diploma denkligimde gerekiyormu? Cunku denkligin cikmasida bir hayli zaman aliyor. Yoksa gecici mezuniyet belgesi yeterlimi?

Bilgisi olan arkadaslar ayrintili anlatirlarsa cok sevinirim

Askerlere Hayirli Teskereler... Gideceklerede simdiden sabirlar.

• Melih arkadaşımızın anlattığına göre geçici mezuniyet belgesi ile başvurunu yapabiliyorsun atropin.
  • Torunlarım gelin... Bizim dedelerimiz yarın sabah çıkıyor. Yalnız kaldık

Şanslı saymalıyım sanırım kendimi... Neredeyse herkesin eğitim çavuşu olduğu eğitim alayında bölük RDM'cisi oldum

Allah'ın cezası aöf bana da geçici mezuniyet belgesi verse benimde şimdi askerlik bitiyordu...

Alaşehir / MANİSA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzir -- 16 Ocak 2011; 9:57:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DELTA@

Arkadaşlar aklıma takıldı bugün;
    Kısa Dönem yada Asteğmen olanların, Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu gibi kutsal mekanlarda bulunma ihtimali varmıdır ? (Gidenler varsa yazabilirlermi neye göre seçildiklerini)

astek olarak yaparsan ya ıspartayada foçada yaparsın.kısa dönem komando olma ihtimalin yok denecek kadar az.ama oladabilir.kısa dönem komando olursan sınıfına göre bi kaç farklı yerde daha komando eğitimi görebilirsin
  • astek olmak isteyenler bu donemi seçebilirler baya bir başvuru oldugu için aralikta 5 kişi gidilen karakola 20 kişi gitmekte bvize nasip oldu rahatimiz on numara ama nisanda sayi az olur ve yazada denk gelio bunlari göz önunde tutun başlamak bitirmenin yarisi diyolar doğru gerçekten gelin öyle böyle zaman akio
  • Arkadaşlar bir an önce gelin yahu
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.