Şimdi Ara

339. DÖNEM (NİSAN 2011) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (337. KD. TORUNLARI) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12.967
Cevap
7
Favori
717.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben su an Kazakistandayim..Nisan ayinda askere gitmek istioyurum..Subeyi aradim Ocak ayinda bas vurursan kesin gidersin subat ayinda bas vurursan isin sansa kalmis diyor..Siz ne diyorsunuz cunku ben burda rusca ogrenmek icin geldim 15 gun fark ediyor subatta basvurmamla ocakta basvurmam dili biraz daha gelistirmem icin onemli bir sure..Tavsiyelerinizi paylasirsaniz sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bvlgarix

Arkdaslar Selam

Ben su an Kazakistandayim..Nisan ayinda askere gitmek istioyurum..Subeyi aradim Ocak ayinda bas vurursan kesin gidersin subat ayinda bas vurursan isin sansa kalmis diyor..Siz ne diyorsunuz cunku ben burda rusca ogrenmek icin geldim 15 gun fark ediyor subatta basvurmamla ocakta basvurmam dili biraz daha gelistirmem icin onemli bir sure..Tavsiyelerinizi paylasirsaniz sevinirim..

şubenin dediği bana pek inandırıcı gelmedi. direk sallamışlar daha da iyi bir açıklama olabilir. 28 şubata kadar başvuru yapabilirsin hiç kendini kasma. sana şoyle bir ornek vereyim geçen dönem askere giden bir arkadaşım, 1 hafta onceden tüm işlerini halletti ve askere gitti , o kadar doluluğun içinde. zaten bu dönem çok kalabalık olmaz sıkma canının.!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: bvlgarix

Arkdaslar Selam

ayrıca dostum kazakistan'dan hiç buralara gelmene gerek yok erken sevk için, ordan konsolosluktan da başvuru yapabilirsin diye biliyorum. bi sor istersen
  • 339. dönem gitme ihtimalim yüksek. beni bi heyecan mı sardı ne
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunjack

339. dönem gitme ihtimalim yüksek. beni bi heyecan mı sardı ne

walla aynı heyecan bendede var gunjack, ama millet pek bi sakin heralde gelen giden yok foruma:) arkadaşlar hadi toplanın artık!!!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: vandetta34

quote:

Orijinalden alıntı: ramcofb

askerliğe daha çok var demeyin. sayılı gün çabuk geçer. bir bakmışsınız kamuflajı giymişsiniz:)
    siz yaz dönemi gideceğiniz için sıcak sizi aşırı derecede etkileyecek. şimdiden hayırlı tezkereler

Sayılı gün çabuk geçer haklısın umarım askerlikte de çabuk geçer
    Yaz dönemi ağustos sıcağında acemilik yapmaktansa Nisan ayında acemiliği yaparız.
    Ayrıca aralık ayında gidenlerin hepsi de üşütmüş.
    Sıcaktan zarar gelmez yeri gelir musluğun altına kafanı dayarsın yıkarsın ama kışın yapsan zature olursun.
    Teşekkürler

Askerden önceki sayılı gün çabuk geçer. Askerde ki sayılı gün çabuk geçmez. Her şey bittikten sonra çabuk geçti gibi gelir.

Gitmeden milyon tane farklı askerlik anlatılır, siz anlatılanlardan çoğu zaman farklı bir askerlik yaparsınız ve siz de dönünce bu milyon tane farklı askerliğe farklı bir askerlik eklemiş olursunuz.

Dönemlerin denk geldiği mevsimlerin sorunları, gidilen yere göre çok görecelidir. Ben nisan celbinde yedek subay olarak gittim, bahar geldiği için parka dağıtılmadı ama hava sabahları çok ayazdı ve herkes hasta oldu ve dudakları çatladı. Dağıtımdan sonra görev yerime Aralık celbinde gelen askerler kimi zaman soğuk yüzünden içtimaya bile çıkmazdı. Soğuktan bizim Nisan ayında etkilendiğimiz kadar etkilenmediler. Sıcak havada, fazla sıcak olmasına gerek yok, güneşin altında bir süre durman gerekirse ne kadar sıkıntılı olabileceğini askerde ancak yaşayarak görebilirsin. Bir musluk varsa ve eğer su akıyorsa ve yine eğer izin verilmiş ve sıra sana gelmiş ise ancak başını çeşmenin altına sokabilirsin. Tabi bu sırada soğuk bir dönemde askere giden birisi 24 saat sıcak suyun aktığı bir yerde askerlik yapıyor olabilir. Bütün bunların hepsini tek bir askerlik döneminde sende yaşayabilirsin. Yani bir gün soğuktan tir tir titreyerek soğuk su ile yıkanmak zorunda kalırsın bir gün buhar odasından çıkmış gibi olabilirsin. Makbul olan da budur zaten, sıcak-soğuk vücudu kendine getiriyor. Belki de hiçbirini yaşamazsın bile.

Askerliğin doğasında teyakkuz durumu var, her an her şeye hazırlıklı olmak lazım.

Askerde olanlara ve gidecek herkese hayırlı teskereler.

• Herkeze selamlar...Askerliğimi Bilecik 2. jandarma er eğitim alayında yapıyoorum. Acemilikden sonra burada kaldık.200 kışiydik 155 kişi burada kaldı. işin özü kolay ancak acemi erler işe uğraşmak gerçekten zor şimdiden 339 torunlarıma allah kolaylık versin....yazdıklarınızı okuyunca 335 gelen arkadaşların yazdılarını okuduğum zaman hissettiklerimi hissettiğinizi anladım... bu askerlik çok garip birşey 5 gün sonra 335 ler gidiyor baba gider koymasın diyorlar ama emin olun koyuyor o yüzden şimdidenendinizi hazırlayın torunlarım benim şafak atarsa 123 siz gelince 35 şimdi bu terimler size çok garip gelebilir ancak nizamiyeden içeri girdiğiniz an herşey değişecek haberiniz ola...ha hiç mi güzel tarafı yok bu askerliğin olmami... özellikle kadro asker oldukdan sonra akşamları acaip güzel geçer makara muhabbet gündüzleri işinizi yaparsınız helede benim gibi koğuşcuysanız akşama kadar yatarsınız ama canınız sıkılır benden söylemesi....neyse ben gene bilgilendirme yaparım sizlere ...Bilecik 2. jandarma er eğitim alayına düşen olursa bana ulaşmadan buraya gelmesin....tüm torunlarıma sevgiler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ingaming -- 12 Ocak 2011; 14:26:25 >

• nisan güzel bir celp dönemidir iklim bakımından.herkese hayırlı tezkereler.
  • 339. dönem de bende askerim. İşlemlerimizi şimdiden gidip yapamıyoruz dimi illa 1 martı beklemek durumundayız.
  • Az kaldı...
  • torunlarım ığdır hudutta askerlik yapıyorum 337 dedeniz olarak sizin yazdıklarını okuyunca kendi halim aklıma geldi.askerlik hakkında herkes ne yaşadıysa onu söyler o yüzden kaderiniz neyse onu yaşayacaksınız mesela ben hiç acemilik yapmadım düşünün spor bile yapmadık uzman çavusumuz çok iyiydi.sorunuz varsa sorun elimden geldiğince bilgilendiririm sizi
  • torun torba muhabbeti dinelemeyelim hadi artık 339'lari bekiyoruz buraya gelin arkadaşlar, herkes kendini tanıtsın!!
  • Bir sorun çıkmazsa bu dönem okulu bitiriyorum ve öğrenci işleri ile konuşup erken diplomamı alacağım.Başvuru yapıp Nisan'da askere gideceğiz sanırım.Ben de geldim aranıza beyler.Bir de bir şey soracağım.Bulunduğum şehirden askerlik işlemlerini yapabiliyorum değil mi?Bu arada bulunduğum şehir Eskişehir.Eskişehirde olan varsa heyecanını paylaşabilirim
  • yapabilirsin tabi.aman agustosta gitmede haşlanırsın bizim gibi :)
  • bence ağustos döneminde gitmek daha karlı :) haziran temmuz sana kalmış oluyo en azından yazı yaşayıp öle gitmişsin askere sonuçta ağustos da biz de hala asker olucaz. Tabi en önemlisi şehir
  • Ben de yüksek lisans kaydımı dondurup nisan 2011 de askere gitmeyi düşünüyorum. Umarım kısa dönem çıkar :)
    Son başvuru 28 şubat 2011 diye gördüm.27 şubat günü başvursak da nisan 2011 de askere gidebilir miyiz, yoksa kontenjan doldu deyip ağustos 2011 e atma ihtimalleri var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antibiyotik

Ben de yüksek lisans kaydımı dondurup nisan 2011 de askere gitmeyi düşünüyorum. Umarım kısa dönem çıkar :)
    Son başvuru 28 şubat 2011 diye gördüm.27 şubat günü başvursak da nisan 2011 de askere gidebilir miyiz, yoksa kontenjan doldu deyip ağustos 2011 e atma ihtimalleri var mı?

benim gördüğüm kontejyan filan yalan kardeş. o tarihten önce erken sevkini veren herkes asker oluyor. bu arada beyler herkes kendini tanintsin dedik yahu.
    ben istanbul'da, yaşım 26, nişanlıyım. bitirdüğüm bölüm uluslar arası ilişkiler. hadi beyler toplanınnnnnnnnnnnnnnnnn

• Arkadaşlar bu arada herkes istediği herhangi bir şehirden ve istedikleri bir şubeden erken sevk dilekçesi verebilirler.
  • o psikoloji ile yazın ne yapabileceksin acaba? sıcak en cok acemi askeri yakar :)
  • Acemilik nisan ayında geçecek. yani nisan sıcak olmayan bir ay olduğu için rahat geçer.
    Nisan-mayıs serin olur.
    Haziran-temmuz-ağustos düştüğümüz yere göre sıcakta pişeriz biraz
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.