Şimdi Ara

34 Yaşında Hayatımda Yaptığım Değişiklikler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
30
Favori
11.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
127 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam bi tane suluk alın Tupperware gibi. O zaman daha çok içersiniz. Bir de sizin iş nasıl bilmiyorum ama öğle arası biraz kestirin. Çok faydası olur. Ayrıca şampuan,sabun, diş macunu, duş jeli gibi bakım ürünleri ile bulaşık deterjanı gibi temizlik ürünlerini doğal ürünler,ben Naturalive marka kullanıyorum, kullanın. Bunlar da toksik madde alımını önemli derecede azaltacaktır. Ayrıca etleri kızartmak yerine haşlarsanız, tavuk eti yağsız olmalı, daha sağlıklı olur. Bir de yemeklerde yağ olarak hindistan cevizi yağı kullanırsanız çok faydasını görürsünüz. Aklıma gelen bu kadar. Spor salonu işine sıcak bakmadığınızı anladım o yüzden girmedim bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı yaş aynı boy ve şuan bende 79 kilodayım. Yazını okurken sende kendimi gördüm

Benim yapmak isteyip de yapamadıklarımı yada yapmadıklarımı sen hayata geçirmişsin tebrik ediyorum.

Köyde yaşıyorum, belki de doğallık olarak senden daha fazla imkanlara sahibim (köy sütü, yumurtası, peyniri, yoğurdu, yağı vs kendimiz yapıyoruz).

Benim de bu şekilde başlamam lazım ama önce sigarayı bırakmam gerek.

Bundan sonraki hayatında sana sağlık ve mutluluklar diliyorum.

• Merhaba. Benzer durumdayız. Ama kendi hikayem için değil, çok daha sağlam bir adamın hikayesini paylaşmak için girdim konuya. Daha önce paylaşıldıysa kusura bakmayın. Hocayı ben direkt tanımıyorum, ortak tanıdığımız sayesinde haberim oldu benimde. Herkesin okumasını tavsiye ederim.

http://asladurma.com/2015/11/11/cinci-hocadan-ironmane-uzanan-yol/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 yıllık tip-1 şeker hastasıyım
    yediğime dikkat etsemde pc basındayım iştede evdede
    belki tavsiyesi olan olur diye:mr girdim doktora göründüm bişey cıkmadı ama bel agrılarından uyuyamıyorum ,sağa sola dönüyorum uykumda sabah kalkamıyorum resmen
    en son devlet hastanesinde belin yamuk deyip egzersiz verdi bilemedim nasıl olacak bu bel yav
  • anaconda41 kullanıcısına yanıt
    hocam burdan yürü iyi iş kapısı olur benden demesi
    ben alırım şahsen hakikaten dogalsa
    bime a101 e gidiyorsun birsürü koruyucu madde var peynirin raf ömrü 2 sene olabilir mi ?
    hocam satmayı düşünürsen bana/buraya yumurta peynir ne varsa adet fiyatı toplu alımda vs fiyatları yazarmısın kargo indiriminide ayarlarız
    iş yerinde 75 kuruştan alıyorum ama bilemiyorum köy doğal yumurta diyor bide gezen tavuk yumurtası var bakalım
  • rambocuk kullanıcısına yanıt
    Hocam sizinki daha zor yani sigarayı bırakmak daha güçlü bir irade ister tebrikler..Ben hayatımda alkol ve sigara tükettim diyemem bir-iki deneme dışında sanırım bu konuda şanslıyım.

• Yaşım 35. Sadece ekmeği ve şekeri kesip koşuya başlayarak 2,5 ayda 11 kilo verdim. Koşmak dünyanın en zevkli aktivitesiymiş meğerse :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DnzIrmk

Senden bir yaş büyüğüm :) tüm bunları yapman güzel ama önce bir dahiliye doktoruna gidip, genel kontrollerini yapmalısın. Mutlaka devlet hastanesinde ama. Özele gidersen 10 tane sözde bahane çıkarıp, 50 tane ayrı test yaparlar. Devlete git. Kan sayımı, biokimya vb. baktır. D vit özellikle baktır.

Hocam söylediklerin çok doğru, ben kendi adıma arada tam kan vererek tetkiklerimi yaptırıyorum. Önceleri hipoglisemi başlangıcı diyebileceğim bir sorumun vardı, mesela az yorulsam, koşsam felan birden terleme hafif el titremesi ve mide bulantısı yaşayop birden halsizleşiyordum.Yani şekerim düşüyordu ama artık kesinlike böyle sorunum yok. Nisanın 9 unda da bi diyetisyen randevum var çok inanmasamda yağ oranı, kas oranı gibi parametrelere tekrar baktıracağım ne değişmiş diye.

• Tebrikler. Akşam 6'ya kadar birşey yememe olayını anlatım şekli olarak .... -yordum eki ile anlatmışsınız. Eskiden mi böyleydi yani. Şimdi farklı mı? Gün içi gelen açlık krizlerini nasıl yönetiyorsunuz?

Tekrar Tebrikler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 25 Mart 2018; 11:52:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seymen84

Hocam sizinki daha zor yani sigarayı bırakmak daha güçlü bir irade ister tebrikler..Ben hayatımda alkol ve sigara tükettim diyemem bir-iki deneme dışında sanırım bu konuda şanslıyım.

Çok zor ilk 1 sene yaşamadım çay içmedim kahve içmedim sevgilimle buluşmadım en ufak heycan verici hiçbir şey yapmadım sinirleneceğim herşeyden uzak durdum mecbur kalmadıkça evden çıkmadım evw misafir kabul etmedim 😄

• Tebrik ediyorum umarim enerrjinizi dusurecek bir aksaklik yasamazsiniz. Ben kati meyve sıkacaginda 2 öğün meyve suyu iciyorum (bazen 1 ogun ) elma , havuc , brokoli , ispanak , armut brokoli ve ispanak sirkeli suda bekletip kati meyve sıkacginda sicaklik gormeden taze icmenizi oneriyorum. Meyve suyunu yaptikdan snra en az 200 ml kdr sıkın ve gunluk icin arkadaslar. Brokoli ispanak yemiyorum derseniz . Marul (gobek marul icberg vs ) seker pancari vs bunlari da koyabilirsiniz . Acikma olmaz hamurdan uzak tutar duzenli hela duzenli uyku ve gerginseniz bile sakinlestirir. Fakat su icilen pis sigaralarinizi da azaltin hasta olmak icin para verip birde hastalikdan kurtulmak icin para vermeyin
    34 Yaşında Hayatımda Yaptığım Değişiklikler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkem0707 -- 25 Mart 2018; 11:57:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erha1907

Yaşım 35. Sadece ekmeği ve şekeri kesip koşuya başlayarak 2,5 ayda 11 kilo verdim. Koşmak dünyanın en zevkli aktivitesiymiş meğerse :)

Hocam yaşıt gibiyiz. Öncesinde çok bi spor geçmişi olmayınca sonradan zor oluyor, kendi adıma öyle oldu.Ama ben her hafta az az artırarak devam ettim ve gittikçe mesafe uzadı.Hala iyi değilim belki ama uğraşır pes etmessem ilerleyeceğimi de biliyorum. Ama bizde dosyal açıdan bakarsak koşu kültürü malesef yok gibi.Oysa koşmak özgürlük, koşmak seratonin demek, fakat bunu keşfeden insan sayısı az. Ha birde inanın buna çalışma şartları ve sosyo-ekonomik yönünden dolayı ulaşamayan insanlar varki bence asıl sorunda burda gözüküyor. Insanımızın kafası dolu birçok probleö var ve kapitalist düzende hapsolmuşuz..Koşuya gelecek olursak hedef bi artı değilde yaşam biçimi, kültür olarak yaşamak olmalı sanırım...

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Sabah öncelikle doyduğumu baya hissediyorum.(Yani beynimin bi köşesinde sürekli birazdan şunu yerim, ara öğün saatim ne zaman gibi düşünceler uçuşmuyor sadece bir akşam yemeği planım ve düzenim oluyor kafamda ve sizi yöneten beyin bu şekilde alışmış oluyor) ve gün içersinde yani saat akşam 6 'ya kadar bi mide kazıntısı yaşamıyorum.

• quote:

Sabah öncelikle doyduğumu baya hissediyorum.(Yani beynimin bi köşesinde sürekli birazdan şunu yerim, ara öğün saatim ne zaman gibi düşünceler uçuşmuyor sadece bir akşam yemeği planım ve düzenim oluyor kafamda ve sizi yöneten beyin bu şekilde alışmış oluyor) ve gün içersinde yani saat akşam 6 'ya kadar bi mide kazıntısı yaşamıyorum.

Akşama kadar aç kalarak sağlıksız bir yaşam söz konusu olarak. Siz iradenizi ortaya koyarak o kadar süre aç kalırsanız akşam yemeğinde düşük şeker ile yemeğe saldırır veya doyma hissinizi bir süre sonra kaybedersiniz. Yani sağlıksız bir örnek sizinki. Kendimden biliyorum çünkü.

• gorkem0707 kullanıcısına yanıt
    Sizi de tebrik etmek lazım o sebzelerin suyunu inanın herkes içemez :) Ben brokoli ve bürüksel lahanasını buhar tenceremde pişiriyor ve genelde bu şekilde tüketiyorum.Mesela geçtiğimiz iki gün boyunca ana protein yanında (tavuk - et) az zeytinyağlı portakallı kereviz yedim tavsiye ederim. KEREVİZİN o keskin koksunu alıyor nefis oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Akşama kadar aç kalarak sağlıksız bir yaşam söz konusu olarak. Siz iradenizi ortaya koyarak o kadar süre aç kalırsanız akşam yemeğinde düşük şeker ile yemeğe saldırır veya doyma hissinizi bir süre sonra kaybedersiniz. Yani sağlıksız bir örnek sizinki. Kendimden biliyorum çünkü.

Bu bünyeden bünyeye değişir sanırım. Yani bi başkası için belki haklı olabilirsiniz ki zaten herkesin metabolizması farklı. Ben kendi adıma hiç aç kalmıyorum, zaten mesele burda, sabah ve akşam doyana kadar yiyorum. 3 öğün beslenmenin tarihi inanın çok çok yeni yani eskiden atalarımız 3 öğün sofra kurup yemek yemiyordu değil mi? Bu kapitalizmin bi dayatması, bi alışkanşık ayrıca. Mesela ingilizlerin 5 çayı gibi artık bizdede o kültür var ve yayılıyor, ve biz sadece çaylada sınırlıkalmıyoruz çay-kek-kurabiye oldumu sana 4 öğün :) Yani insana neyi dayatırsan onu kabullendirisin ki zaten insanın bu (irade) konuda ucu açıktır... KAN ŞEKERİ dediğimiz şey zaten sağlıksız bir insanda anormal seyreder ve bunu doğru beslenmeyle kontrol altına alabilirsiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Bu bünyeden bünyeye değişir sanırım. Yani bi başkası için belki haklı olabilirsiniz ki zaten herkesin metabolizması farklı. Ben kendi adıma hiç aç kalmıyorum, zaten mesele burda, sabah ve akşam doyana kadar yiyorum. 3 öğün beslenmenin tarihi inanın çok çok yeni yani eskiden atalarımız 3 öğün sofra kurup yemek yemiyordu değil mi? Bu kapitalizmin bi dayatması, bi alışkanşık ayrıca. Mesela ingilizlerin 5 çayı gibi artık bizdede o kültür var ve yayılıyor, ve biz sadece çaylada sınırlıkalmıyoruz çay-kek-kurabiye oldumu sana 4 öğün :) Yani insana neyi dayatırsan onu kabullendirisin ki zaten insanın bu (irade) konuda ucu açıktır... KAN ŞEKERİ dediğimiz şey zaten sağlıksız bir insanda anormal seyreder ve bunu doğru beslenmeyle kontrol altına alabilirsiniz.

Hocam sakıncası yoksa anlattığınız kendi sisteminizin örnek bir tam günlük menüsünü saatleri ile yazabilir misiniz? Daha net anlaşılacaktır. Teşekkürler.

• Kendim için şunları yazayım;

46 yaşımdayım. 1990 senesinden beri yani 27-28 sene muhasebecilik yaptıktan sonra geçen sene bilgisayar mühendisliği okumak için üniversiteye girdim. Yani bu yaşta kariyer değiştiriyorum.

2.si eskinden obez idim. 2015 yılında Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde olduğum mide küçültme ameliyatıyla 30 kilo verip zayıfladım. Ve ameliyat sonrası yemek yeme tarzımı değiştirdim.

Şunu da söyleyeyim; mide küçültme ameliyatı olanlar ameliyattan sonra da ameliyattan önceki yemey devam ettikleri için tekrar kilo alıyorlar.

Mide küçültme olayı insanların daha kolay kilo vermelerini sağlıyor. Yani diet ile zayıflayamadığınızda yapılacak bir yöntem.

Birde yalnız yaşamak ve bekar olmak sağlıksız beslenme sebebiyle obeziteye sebep oluyor.

Şunu da söyleyeyim; gündüz ve akşam yemek yediğiniz lokanta ve restaurantlar sizin sağlığınız düşünmez, daha çok para kazanabilmek için daha çok yedirir.

Mesela eskiden 3-5 çeşit yemek yerken şimdi 1 tabak (veya 1 porsiyon) yemekle doyabiliyorum. Tanıdık lokantacılar bu durumu görünce "Sen mide ameliyatı oLduN ve zayıfLadıN ama bu işten biz zararLı çıktıK" diyorlar.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Bu beslenme türü şu zamanda ki aşırı düşük kalorili diyetler, tek öğün beslenmeler gibi uç örneklerin yanında çok anormal olmamakla birlikte buna rağmen kişiseldir.Herkes hak verecektir ki ezbere, araştırmadan, tahlil-tetkik yaptırmadan, kendi vucudunu tanımadan ve en önmlisi başlangıçta da olsa bir dr-dyt desteği almadan diyet yapılmamalıdır. Yaptıklarım ilk mesajımda belirtiklerim aslında, saat olarak sabak 9, akşam 18-19 arası diyebilirim.Akşam yemeklerinde et/balık/tavuk yanında mutlaka sebzede tüketiyor ve yemeklerde sadece zeytinyağ tüketiyorum.Aslında çok özel şeyler yapmıyor yediklerime ve yağ oranlarına dikkat ediyorum ve aldığım yağı-proteini felan biliyorum

• Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    birileri yalancı..
    34 Yaşında Hayatımda Yaptığım Değişiklikler
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.