Şimdi Ara

341. DÖNEM (AĞUSTOS 2011) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (385. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.052
Cevap
10
Favori
605.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 383384385386387
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mustaac

3 Aylık Eğitim süreci bitti, Kuram Çanakkaleye çıktı.

2. Kolordu'ya Takım komutanı olarak atandık, hayırlı uğurlu olsun.

Hayirli ugurlu olsun. Allah sagsalim bitirip gelmenizi nasip etsin.
    Ben 239. Donem komando astegmen olarak yapmistim. Kisla bile gormeden dag tas bitirmistim.
    Sizin sinif ne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim iki ayağımda da ileri derecede doğuştan taban çökmesi var. Usta birliğinde katılış muayenesinde Kasımpaşa'ya sevk ettiler ve askerliğimin 70.gününde nihayet gidebildim. Doktor olan Yarbay hiç ilgilenmedi. Röntgen istedi o kadar. Pazartesi röntgeni gösterdim, rahatsızlığımı onayladı ama hiç bir istirahat vermedi. Hastane rapor vermeyince revirde vermedi. Ama bölük komutanı ve takım komutanı insaflı çıktılarda koşulardan muaf tuttular beni. Ayrıca ironik bir biçimde ben fazla nöbet tutmayayım diye Nöbetçi Onbaşılık görevine kitlediler beni... Çok acayip bir yer bu askeriye...

Ama şudur budur, askerden de, ülkeden de soğuttular beni. Kime, neye hizmet ediyoruz belli değil.
  • Bayram, aradönem derken bir 20 gün falan yeriz. Aralık kalıyor arada. Biraz yoğun geçer o da. Sonra düzlüğe çıkarız
  • atarsa 74 rize santraj gececı :) bıtmıyoor
  • bızım tam cıkıs tarıhımız nedır arkadaslar ızın kullanmadan

• Enteresan geyikler türetiyoruz :D

- Yüksek tutuş
    - Tırmığı çek bırak
    - Sol baştan sırayla yaprakları çöpe boşalt

- 1 boş
    - 2 boş
    ..
    ..

- Kürek omza!
    - İstikamet tarla
    - Sağı, solu, kaz!

Buna buralarda askerlik diyorlar. Yemin ediyorum şaka gibi Gerçi bu işler haftada bir kez (hafta sonları) yaptırılıyor. Hafta içi çok rahatım Allaha şükür. Normal iş hayatında Pazartesi sendromu vardır ya, burda tam tersi. Pazartesi gününe uyanınca oh be diyoruz. Spor yok, amelelik yok, gündüzleri nöbet yok :)

Şafak 76 (izinleri saymıyorum, psikolojik olarak daha iyi oluyor )

Bu arada dün sabah baktım bizim devre astekler cicileri giymiş diploma törenine gidiyorlardı. Onların yerinde olmak istedim bi an. Tamam 2.5 ay yardırdılar ama şimdi gittikleri yerde komutan olacaklar. Hele küçük bi yerse krallar. Her akşam 5'te çıkıp eve giderek, içerde telefon falan kullanarak 15 ay bile askerlik yaparım. Neyse yine de pişman değilim kısa dönem tercih ettiğime..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordinarious -- 1 Kasım 2011; 10:02:54 >

• 343 aralık celbi askeriyim Allahtan bir aksilik olmazsa. sizin yazdıklarınızı okudukça inanın psikolojim bozuldu. gitmeden askerlik yapmaya başladım. özellikle ktm ler. nöbetler ot yolmalar, vs vs. Allahım kurtar bizi. kaldırt şu zorunlu askerliği tayyipe.. AMİN. Hayırlı tezkereler size
  • quote:

Orijinalden alıntı: prizmax

quote:

Ben 239. Donem komando astegmen olarak yapmistim. Kisla bile gormeden dag tas bitirmistim.
    Sizin sinif ne

Benim sınıf Hava Savunma abim... Sizin kadar sıkıntı çekmemişizdir tabiki...

Ancak 3 ayda çektiklerimi unutabileceğimi sanmıyorum yine de...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: prizmax

quote:

Sizin sinif ne

Benim sınıf Hava Savunma abim... Sizin kadar sıkıntı çekmemişizdir tabiki...

Ancak 3 ayda çektiklerimi unutabileceğimi sanmıyorum yine de...

Allah saglik sihhat icerisinde bitirip gelmek nasip etsin. Su am devletin rutbeli bir subayisin. Cektiklerin bitti ve simdi artik bir subaysiniz. Gittiginiz sehrin keyfini cikarin. Aksam uniformanizi cikarirken askeriyeyle ilgili herseyi cikarin. Normal giysilerinizi giyerkende hayatin tadini giyin uzerinize ve tadini cikartin hayatin.
    Saglicakla

• hemsın ılce jandarma sıkıntı yok 3-6 nobet var atarsa 72 :)
  • Hadi devrelerim bitirdik sıkın dişinizi az kaldı Torunlar gelsin gayri..
  • Aynen. 2.5 ay. Bayram, ara dönem derken geçecek gidecek. Ha gayret
  • Arkadaşlar siz 341. kısa dönem olarak askere gideli çok oldu.Bende kısmet olursa sarı zarfımı aldım ve aralık ayında gidicem inşallah. Merak ettiğim bi konu var. Benim boy 1.85 kilo 63-64 civarı. Askerdeyken muayene oluyormuş sanırım.Muayenede bu değerler zayıfım diye bi sıkıntı yaratır mı ?
    Konu biraz uzadı kusura bakmayın bi sorum daha var.Askere kısa dönem gittiğimizde muayeneyi hemen mi oluyoruz yoksa acemi birliğini bitridikten sonra felan mı yapıyorlar? Cevap verecek tecrubeli arkadaşlar çok makbule geçer şimdiden allah razı olsun hepinizden
    Hayırlı tezkereler bu arada yolun yarısını geçtiniz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pvd1971 -- 3 Kasım 2011; 17:48:51 >
  • boy kılo konusunda hıcbı sıkıntı olmucaktır cunku senın gıbı cok var hocam..cok cıddı bı durum olması lazımkı askerlıkte saglık sorun olarak gorulsun:) acemılıge gırdıgınde ası ıgnesı yapıolar, psıkolog bıkac soru soruyor okadar:) asıl portör denılen muayene usta bırlıgınde oluyor:) baska sorun varsa yanıtlarım kardesım:) bu arada askerlık olayı zor gercekten...bıtsın dıye dua edıyorum hergun...

• quote:

Orijinalden alıntı: LaViTz

boy kılo konusunda hıcbı sıkıntı olmucaktır cunku senın gıbı cok var hocam..cok cıddı bı durum olması lazımkı askerlıkte saglık sorun olarak gorulsun:) acemılıge gırdıgınde ası ıgnesı yapıolar, psıkolog bıkac soru soruyor okadar:) asıl portör denılen muayene usta bırlıgınde oluyor:) baska sorun varsa yanıtlarım kardesım:) bu arada askerlık olayı zor gercekten...bıtsın dıye dua edıyorum hergun...

Sağolasın kardeşim gerçekten çok makbule geçti.Bi sorum daha var aslında.Mesela 12 ay yedek subay askerlik çıkarsa ilk üç ay acemi birliği oluyormuş ve asteğmenlik parasını alamıyormuşsun.Peki 3. aydan sonra usta birliğine geçince bu alamadığın paraları devlet veriyomu yoksa sadece kalan 9 aylık parayımı alıyosun ?
  • rıca ederım hocam...malesef dedıgınız konuda bı bılgım yok malesef:( ancak asteklık olayı guzel bence:) abıdık gubıdık adam cok burda muhatap olmassınen azından...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kmlyurdabak

bızım tam cıkıs tarıhımız nedır arkadaslar ızın kullanmadan

1 gün yol izni olanlar 18 Ocak 2012

daha fazla yol izni olanlar hesaplasın işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuisance -- 4 Kasım 2011; 13:33:35 >
  • Herkese hayırlı aksamlar.343'ler gelinde gidelim artık.Atarsa 74 yarısını gectik.
  • Arkadaşlar, biz burada (3. Kolordu Muhabere Alayı, İstanbul) bırakın çavuş olmayı, rütbe düşürülerek Er olduk. Var mı buna benzer sorunlar yaşayan? Acemi birliğinden usta birliğine ne olarak geldiğimiz belli değilmiş...
  • dağda askere kurşun sıkan teröristlerin davulla zurnayla karşılanıp 5 dakikada mahkemeleri yapılıp salıverilirken nöbette çelik başlığımı çıkardığım için 3 gün disco cezası aldım doğal olarak askerliğim de 3 gün uzadı artık ne bu ülkeye ne orduya sevgim ve saygım kalmadı adamı hain yaparlar kim bilir daha neler dönüyor lanet olası yerde geldiğimden beri işim rast gitmiyor zaten. adam beni yakalamak için 45 dk mevzinin arkasında beklemiş işte kahraman Türk subayları askerini içeri atmak için geecenin 1 inde buz gibi havada kendi askerine tuzak kuruyor hepinizin canı cehenneme her şeye rağmen atarsa 75...
  • 
Sayfa: önceki 383384385386387
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.