Şimdi Ara

341. DÖNEM (AĞUSTOS 2011) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (383. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.052
Cevap
10
Favori
605.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 381382383384385
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: andruil

quote:

Orijinalden alıntı: ilkerbb

quote:

Orijinalden alıntı: vampirin.adresi

merhaba ben birşey sormak istiyorum.benim erkek arkadaşım istanbul küçükyalı kenan evren kışlasında acemiliğini yapıyo 7 sinde yemin töreni var.sanırım dagıtım yerleri belli olmuş öyle bir dedikodu dolaşıyomuş.eğer belliyse hemen dagıtım olurmu yoksa acemiliğin bitmesini beklerlermi.bide sizce nereye gider.şuan 1.ikmal çavuş eğitim bölüğünde.

acemilik bitmeden dağıtım olmaz.ayrıca bu tür söylentiler askerde hep olur.

biz birliğimize gittiğimizde daha ilk günden usta yerlerimiz belliydi. 1 hafta sonra gideceğimiz yerleri söylediler bile. hatta 341. dönem'de sanırım usta birlikleri bile açıklandı ilk acemi birliği açıklamaları ile birlikte. bu konuda eksik bilgilendirme olmasın arkadaşı..

quote:

Orijinalden alıntı: apeks64

quote:

Orijinalden alıntı: aloneandcold85

ARKADAŞLAR MERHABA
    ASKERLİKLE BAYA İÇ İÇEYİM.
    EĞER MANTIKLI SORULARINIZ OLURSA CEVAPLAMAYA HAZIRIM.
    FAKAT BAZI ARKADAŞLAR LÜTFEN DİKKAT ETSİN : NÖBET DEĞİŞİM SAATLERİNİ VE NÖBETÇİ SAYISINI SÖYLEMEMEK GİBİ KONULARA.
    HERKESE İYİ SOHBETLER.

Dostum hic izin kullanmadim yol iznim 1 gün hangi tarihte terhis olurum.Bir de bölük kom. 1 hafta erken terhis etmek gibi bir yetkisi var mı? herkese iyi tezkereler..

erken terhisi kimse yapmaz.. çok üstün bi başarı gerekir ama şöyle yolunu buluyorlar.. diyelim ki son 1 haftanız kaldı, rahatsızlandınız. yatak istirahati ya da ne bilim hani boş boş duracağınız bir haftanız var. o zaman belki rica ederseniz kırmaz sizi ama ki bu çok düşük bir ihtimal. kısa dönemler için "zaten ne kadar askerlik yaptınız ki bi de erken terhis istiosun?" diye cevap almanız büyük olasılık. ama uzun dönemlerden bir arkadaşın ayağına çivi batmıştı 1 haftası kala, terhis ettiler gönderdiler onu.

337. Kısa dönem - Malatya 2. Ordu Merkez Komutanlığı - Askeri İstihbarat

Aslında böyle bir şey var sanırım her bölük komutanının 1 kişiye erken tezkere verme hakkı oldugunu bende duymuştum örneğin üstün bi başarıdan dolayı yada atıştaki performanstan dolayı falan fakat bunu kimse kolay kolay kullanmıyormuş..

Bu arada herkese hayırlı tezkereler saygılı efendi olun hakkınızı arayın kendinizi ezdirmeyin derim ben. Ama aslada uzun dönemler gibi kaba olmayın her konuda örnek olun onlara abi gibi yaklaşın. Şunuda söyliyim plakalara düşünce daha hızlı geçiyor dayanın 80 lerden 30 lara kadar çok hızlı geçer sonra yavaşlar son 15 gün geçmek bilmez taki 2-3 gün kalana kadar (:

Isparta Asal da olan varmı bu arada 337 idim ben orda :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BèRuTTì -- 15 Ekim 2011; 17:29:40 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bullitt68

quote:

emnıyet ve muhafız boluğu kadar ıgrenc bır boluk olamaz ıcındekı bazı uzun donem mercımek beyınlıler de cabası cavus olup nobet yazıp duruyorlar psıkolojımı bozdular her gun 6 saat nobet olur mu ya

O bişey mi, ben Ankara Merkez Komutanlığı'nda askerlik yaptım. Uzun dönemlerin devre boşluğu yüzünden günde 8 saat (Bi de başımıza AMM'yi sardılar) nöbet
    tutuyordum. 6 saat gene iyi.

8 saat ha. Keşke bize 8 saat nöbet verseler. Hakkari cukurca'dayim. 12 saat nöbetimız var. Şuan tören dolayısıyla 6 saate indirdiler. Lanet olsun böyle düzene. Nereye şikayet edebilirim bunu birileri bi yol göstersın lütfen

Allah kolaylık versin. Beterin beteri vardır. Tabii bizimki bişey değil, ben lojmanda Samsun yolunu seyrediyordum, senin ki tabii çok farklı. Allah herkese
    kazasız belasız hayırlı tezkere almayı nasip etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bullitt68 -- 15 Ekim 2011; 22:10:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KovenanT

quote:

Orijinalden alıntı: aslivorno

İzmir Eski Foça'dan Herkese selamlar Zaman öyle yada böyle bir şekilde geçiyor Eski Foça çok güzel bir yer Tümen komutanlıgındayım ve bulundugumuz yer denize sıfır çarşı izinlerimiz eğlenceli geçiyor buraya düşmeden önce çeşitli söylentiler vardı bizi ürküten ama geldikten sonra hiçte öyle bır yer olmadıgını gorduk Burada bizim devrelerimiz olan bana göre şanssız 341. asteğmen aday arkadaşlarımız var onları gördükçe yatıp kalkıp halimize dua ediyoruz bu dua edenler arasında uzun dönem askerler de var adamlar gecenin bir yarısında intikale gidiyorlar ve ertesi gün geliyorlar 5/10 km kosuyorlar tam teçhizat falan :) Askere gelmeden önce takip ederdik bu forumu ne olucaz diye bir muaamme vardı herkese hayırlı teskereler tekrardan

Sizin tümen araçlarını kaydedip durmaktan fenalık bastı. Bkz: Nizamiye çavuşu

Haklısın Burası Yol Geçen Hanı :)

• Atarsa 92 başka da yok.
  • Atarsa 92!

Günde 2 saat nöbet ve yazıcılık ile askerliğe devam. 10 gün sonra gündüz çavuşu + yazıcı olarak nöbetten ve mıntıkadan da düşücem. Ondan sonra hiç dert yok sadece telefon sıkıntı, 90/3 veletler kullandırmıyor. Devrecilik yapıyolar ve buna komutanların göz yumması da insanın sinirini bozuyor. Biz alışkın değiliz böyle şeylere şikayet ediyorsun adam napıyım git tut nöbetini diyor değiştirilen nöbet için.

Neyse ki biraz adam olmaya başladılar. Telefonlarını şarj edebilecekleri tüm odaların anahtarları bende olduğundan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sundial

quote:

Orijinalden alıntı: Betta_54

Doğru kış geliyor nöbetlerde biraz sıkıntı olacak ama şafak daha bir hızlı atar sanki :) zaten şurda 2 haneye düşmemize ne kaldı ki ;)

Betta dostum sen hangi bölüktesin? Ben 337.kd olarak yapmıştım mebs'te.

Acemilik 1.tabur 6.bölük yani karma bölük usta okul hizmet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: van_hoijdonk

Atarsa 92!

Günde 2 saat nöbet ve yazıcılık ile askerliğe devam. 10 gün sonra gündüz çavuşu + yazıcı olarak nöbetten ve mıntıkadan da düşücem. Ondan sonra hiç dert yok sadece telefon sıkıntı, 90/3 veletler kullandırmıyor. Devrecilik yapıyolar ve buna komutanların göz yumması da insanın sinirini bozuyor. Biz alışkın değiliz böyle şeylere şikayet ediyorsun adam napıyım git tut nöbetini diyor değiştirilen nöbet için.

Neyse ki biraz adam olmaya başladılar. Telefonlarını şarj edebilecekleri tüm odaların anahtarları bende olduğundan.

ne yaptın sen yav 90/3ler kullandırmıyormu bizde 89/4 ler vardı onlar bile hepimize abi hoca derdi telefon konusunda gıhını çıkartamazlardı ne günlere kaldık

• Evet bugün 93 diyoruz hep iki haneye düşmeyi bekliyordum çok şükür düştük şimdi sıra plakalarda Allahın izni ile iki hafta sonra o da olacak.Zaten 79 dedik mi yarısı bitmiş oluyor.Hayırlısı Allahtan.
  • Atarsa 91.
    Adamda öldürmedik ama .. :)p
  • selam asker

kütahya hava er eğitim tugayı (acemi), konya asker hastanesi (usta) nde 335. ksd olarak yaptım askerliğimi. kütahyaya düşenler ne kadar şanslı olduklarını yaşarken bilemeyecekler ama geldiklerinde askerlik anıları pek olmayacak tek eksileri bu dağıtımda hastaneye düşenler varsa onlarda çok rahat olabilir diye düşünüyorum. en azından benim sadece nöbetim vardı ve gündüz kütüphanede görevliydim.

bir gelecek bir gün kalacak. cidden bitiyor arkadaşlar dert etmeyin.

sağlığınıza dikkat.

hoşçakalın

• Atarsa 89
  • hero4262321

Nickli arkadaşımız yazdıklarına göre Hakkari Çukurca da askerliğini yapıyor. Öncelikle kendisi umarım iyidir. Eğer foruma girme şansı varsa dünkü olayla ilgili daha net bilgiler verebilir. Bazı söylentiler var şehit sayısının çok daha fazla olduğuna dair.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord De Seis -- 20 Ekim 2011; 12:19:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _kertmeyenkele_

quote:

Orijinalden alıntı: hero4262321

quote:

Orijinalden alıntı: Donanımcı Aras

Kısa dönem olmanıza rağmen günde 12 saat hakkaride nöbet mi veriyorlar?

Valla öyle. Bizim askerligın kısa dönemligı kalmadı pek. Burası acemi birliği dahil gördüğüm 4. Yer... Az önce mayın patladı 1 km ötemizde. Duyduklarımıza göre bi asker şehit olmuş yaralılar varmış. Helikopterler uçup duruyor aksamın bu vaktinde... Allah herkese sabır versin arkadaşlar...

allah rehmet eylesin kardeşim.
    bir şey soracağım sanırım foruma cep tel ile giriyosun. yasak değilmi cep telefonu

Dostum iyi dileklerin icin tesekkürler. Cep telefonu tabikide yasak. Yakalanan arkadaşlarımız var. Ben iyi sakladım dikkatli kullandım birsey olmadi. Ama arada bi arama yapıyorlar habersizce... Dikkatli olduğun sürece sorun yok. Ama bundan daha büyük bi sorun telefonu şarj etmek... Onu da zor bela hallediyoruz.
    Allah Herkese sabır versin burasi cok tehlikeli. Geçen aksam ki olaylar önümüzde gerçekleşti...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _kertmeyenkele_

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Donanımcı Aras

Kısa dönem olmanıza rağmen günde 12 saat hakkaride nöbet mi veriyorlar?

Valla öyle. Bizim askerligın kısa dönemligı kalmadı pek. Burası acemi birliği dahil gördüğüm 4. Yer... Az önce mayın patladı 1 km ötemizde. Duyduklarımıza göre bi asker şehit olmuş yaralılar varmış. Helikopterler uçup duruyor aksamın bu vaktinde... Allah herkese sabır versin arkadaşlar...

allah rehmet eylesin kardeşim.
    bir şey soracağım sanırım foruma cep tel ile giriyosun. yasak değilmi cep telefonu

Dostum iyi dileklerin icin tesekkürler. Cep telefonu tabikide yasak. Yakalanan arkadaşlarımız var. Ben iyi sakladım dikkatli kullandım birsey olmadi. Ama arada bi arama yapıyorlar habersizce... Dikkatli olduğun sürece sorun yok. Ama bundan daha büyük bi sorun telefonu şarj etmek... Onu da zor bela hallediyoruz.
    Allah Herkese sabır versin burasi cok tehlikeli. Geçen aksam ki olaylar önümüzde gerçekleşti...

Şarj yerleri belli aslında arkadaşım koğuşta olur birde silahlıkta en sağlamı silahlıktır uzmanlarda bizden şarjımızı alıyorlardı bazen ben kullanmıyordum ama. Bunları yazmakta sakınca görmüyorum zaten askerler tarafından bilinen şeyler rüdbeli olsun olmasın

• Öyle de bizim koğuşta priz yok. Silahlıkta da bizden asker yok. Öyle olunca baya sıkıntı oluyor :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Öyle de bizim koğuşta priz yok. Silahlıkta da bizden asker yok. Öyle olunca baya sıkıntı oluyor :-)

Bizde silahlıkçı keyfe keder takılıyordu geç açıyordu dükkanı o yüzden ben silahımı silahlığa bırakmazdım genelde çaycı daha güvenilirdi. Bölük tuvaletinde de vardır priz ordan şarj ederler berberin iş gördüğü yerden oda olmadı bizim yemekhaneden bile şarj eden gördüm kazan dairesinde bile vardı. Komutanlar işine gelen adamı tel. yüzünden yakalıyorlar askeriyede dikkatlice gezinirseniz kuytu köşede çok vardır tel kullanan işte oda insiyatif mesela depo cular çok şanslıdır bu konuda.
    Genede tel. kullanmaya karşıyım askeriyede hiç kullanmadım zaten.
  • Uzun süredir giremiyordum foruma. Bütün tertiplerime hayırlı askerlikler. Aman mukayet olun kendinize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslivorno

Atarsa 89

87 :)))) biter biter dert etme

akşam yine nöbet var

komutan geliyoooooo
    hoşçakalın

• plakalar için 81'i bekleyemedik 3 gün sonra başlıyoruz arkadaşlar

83-Kerkük
    82-Musul
    81-Düzce
    ...
    ..

Bu arada saat 1'de çarşıya çıkaran komutanlarıma selamlar. neyse buna da şükür diyelim :)

telefon mevzusu konuşuluyormuş başlıkta :) benim görevli olduğum yerde çok rahat kullanılabilir. bildiğin ofis ortamı.. çekmecenin birine sakla gitsin. ordaki komutanlar görürse zaten vay seni uyanık derler en fazla. adamlar albay-yarbay, uğraşmıyorlar erlerle. bölüğe götürmediğimiz sürece sıkıntı yok. ama ben telefon kullanmıyorum. nizamiyeden sokmak sıkıntılı. şurda 80 küsür günümüz kalmış riske etmeye gerek yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordinarious -- 22 Ekim 2011; 13:38:38 >
  • Bir de kısa dönem askerlik dyorlar bunun neresi kısa kendimi 6 aydır asker gibi hissediyorum ama daha yarısı bit medi:-))
  • 
Sayfa: önceki 381382383384385
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.