Şimdi Ara

341. DÖNEM (AĞUSTOS 2011) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (381. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.052
Cevap
10
Favori
605.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 379380381382383
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kıbrıs / Yeşilyurt'tan herkese selamlar.. Şafak bugün 113 demiş :) Günler güzel güzel geçiyor Allah'ın izniyle bitiricez bu işi ;)

Tüm asker kardeşlerime selamlar saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ordinarious

Ankaradan sevgiler. Bugün 51. günümüz olmuş. Geriye bakınca ne çabuk geçmiş diyorsun ama önümüzdeki günleri düşününce nasıl geçecek diyorsun. Bazı arkadaşların yazılarını okuyunca askerlikten şikayet ederek baya şımarıklık yapıyormuşuz onu anladım. Benim acemilik de usta birliği de aynı yerdi ama acemiliğe göre çok çok rahatız şu an. Usta birliğine geldiğimiz ilk 4-5 gün baya bocaladık. Sebebi de acemilikteki arkadaşlarla çok bölündük ve uzun dönemlerle aynı koğuşlara yerleştirilince kültür şok gibi bişey oldu :) Neyse alıştık gibi. Tek sıkıntı nöbetler. O kadar da olsun artık diyoruz. Zaten 339'lar günde 4 saat tutmuşlar sayıları az olduğu için. Biz 2 saat tutuyoruz. Kış kıyamet gelince biraz kasacak tabi. Bunun dışında duşlar lüks spor salonlarındaki duşlar gibi. 24 saat sıcak su var. Gazinoda digiturk var, maçları izliyoruz. Hem de HD olarak :) Yaptığımız iş ne diye sorarsanız, benim asıl görevim yazıcılık (word, excel) ama mıntıka falan da yapıyoruz tabi. Görev yaptığım bina astek ve astsb. adaylarının teorik ders gördüğü, içinde dersaneleri sınıfları olan bir bina. Albay ve yarbayların yanındayız. Bina içinde benden yüksek rütbeli olarak 2 tane başçavuş var, onların dışındakilerin alayı albay-yarbay. İlk girdiğim gün baktım omuzlarda çelenkler havada uçuşuyo biraz tedirgin oldum ama inanın uzman ve astsb. lardan çok çok daha babacan davranıyorlar bize. Hafta içi bu şekilde inanılmaz hızlı geçiyor. Ama haftasonu gelip de görev yaptığımız yerler kapanınca biraz sıkıntı oluyor. Bölükte uzmanların kucağındayız direk. Resmiyete bindirilmiş bir devrecilik var. Üst devre gelip sana şunu bunu yap demiyor ama uzmanlarla kanka oldukları için uzman gelip söylüyor. "kısa dönemler ve 91/2'ler beklesin" lafını duyunca anla ki iş kitleyecekler :) Envayi çeşit amelelik var. Ama arazi olma taktiklerini yavaş yavaş çözdük hafta sonları. 91/3'ler 1 ay sonra gelince o konuda da rahatlarız baya. Bu arada denetleme belası var 2 ay sonra. O yüzden yıllardır spor yapılmayan bölükte biz geldikten sonra spor yapılmaya başlandı. Ama hafta sonları 1 gün. Dün 3 km koşu vardı mesela. Bazı bölüklerde her gün yapıyorlar. Kısa dönemler olarak bizleri denetlemeye sokmazlar büyük ihtimal. Barfikste falan dökülüyoruz :) Neyse içimi dökeyim dedim biraz. Şafak çift hanelere veya en azından plakalara inince daha çabuk geçer diyoruz bakalım. Doğuda zor şartlarda olan arkadaşlara Allah sabır ve kolaylık versin. Bitecek elbet..

ne yaptın sen yav ksd olarak kaç kişisiniz içtimada sık duyduğum bi kelimeydi '90/1 ve 91/1ler beklesin' hiçmi sözünüzü geçiremiyorsunuz. Uzmansa uzman bize iş yaptırmıyorlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gosphe11 -- 2 Ekim 2011; 12:10:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gosphe11
    ne yaptın sen yav ksd olarak kaç kişisiniz içtimada sık duyduğum bi kelimeydi '90/1 ve 91/1ler beklesin' hiçmi sözünüzü geçiremiyorsunuz. Uzmansa uzman bize iş yaptırmıyorlardı.

20 küsür kişiyiz. Söz geçirme derken, sözlü tartışmaya girmemeye dikkat ediyoruz. Dediğim gibi elemanlar uzmanlarla kanka gibi ve tartışmaya girdiğinde haklı bile olsan bi şekilde seni haksız çıkarabilirler. Burası da disko cezaları bol olan bi yer. O yüzden artık direk arazi olma yoluna gidiyoruz. 1 ay sonra arazi olmamıza da gerek kalmaz sanırım.

Bu arada meşhur kısalma muhabbetlerini biz de yapıyoruz :D Dün meclis açıldı bakalım bişeyler olacak mı.. Yalnız birkaç komutan da aksi yönünde duyumu olduğunu söyledi. 9 ay tek tip gibi. Bize vurmazmış ama 343'ler oturup ağlar heralde öyle bişey olursa. Son kısa dönemler siz olabilirsiniz diyor bazıları.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ordinarious

quote:

20 küsür kişiyiz. Söz geçirme derken, sözlü tartışmaya girmemeye dikkat ediyoruz. Dediğim gibi elemanlar uzmanlarla kanka gibi ve tartışmaya girdiğinde haklı bile olsan bi şekilde seni haksız çıkarabilirler. Burası da disko cezaları bol olan bi yer. O yüzden artık direk arazi olma yoluna gidiyoruz. 1 ay sonra arazi olmamıza da gerek kalmaz sanırım.

Bu arada meşhur kısalma muhabbetlerini biz de yapıyoruz :D Dün meclis açıldı bakalım bişeyler olacak mı.. Yalnız birkaç komutan da aksi yönünde duyumu olduğunu söyledi. 9 ay tek tip gibi. Bize vurmazmış ama 343'ler oturup ağlar heralde öyle bişey olursa. Son kısa dönemler siz olabilirsiniz diyor bazıları.

takma kafana ne kısalır ne uzar boş dedikodu sadece bizdede çok laga luga yapıldı
    kolay kararlar değil bunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Betta_54

Doğru kış geliyor nöbetlerde biraz sıkıntı olacak ama şafak daha bir hızlı atar sanki :) zaten şurda 2 haneye düşmemize ne kaldı ki ;)

Önümüzdeki hafta 2 hanelere düşüyoruz allahın izniyle kış burda zor geçicek gibi şuan bile donuyoruz nöbetlerde gündüz tutmamıza ragmen çarşamba günü geceli gündüzlü tutcaz nasıl olcak hayal bile edemiyorum Ayrıca bizim yazıcı 17ocak sabahı terhis olacaksınız dedi bilgisayarda öle gözüküyormuş bu konuda bilgisi olan var mı?
  • quote:

quote:

Sittin sene her yaz aynı muhabbet.

• İki gün önce asil usta birliğimıze teslim olduk. Hakkari çukurca...
    Suan nöbetteyiz. Akşam 6 sabah 6 arası 4 kişi 12 saat nöbet tutuyoruz. Ankara da iki saat nöbet tutan arkadaşların yerinde olmak isterdim. Bu arada bugün bixi'ci oldum. Cadirda kaldık vs. Derken bizim kısa dönem askerlik yalan oldu. Hepimize hayırlı teskereler
  • Bilecik söğütten selamlar... burdada durumlar pek parlak değil... gece gündüz nöbet tutuyoruz çeşitli saatlerde... günde ortalama 6-7 saate geliyor... nöbet eri olduğum halde mıntıka kömür taşıma hurda toplama gibi bir sürü amelelikte cabası... uykusuzluğu saymıorum zaten...

sayılı gün geçecek elbet ama biraz zorlayacak sağlık olsun... şafak 107 devrelere selamlar...
  • İzmir Eski Foça'dan Herkese selamlar Zaman öyle yada böyle bir şekilde geçiyor Eski Foça çok güzel bir yer Tümen komutanlıgındayım ve bulundugumuz yer denize sıfır çarşı izinlerimiz eğlenceli geçiyor buraya düşmeden önce çeşitli söylentiler vardı bizi ürküten ama geldikten sonra hiçte öyle bır yer olmadıgını gorduk Burada bizim devrelerimiz olan bana göre şanssız 341. asteğmen aday arkadaşlarımız var onları gördükçe yatıp kalkıp halimize dua ediyoruz bu dua edenler arasında uzun dönem askerler de var adamlar gecenin bir yarısında intikale gidiyorlar ve ertesi gün geliyorlar 5/10 km kosuyorlar tam teçhizat falan :) Askere gelmeden önce takip ederdik bu forumu ne olucaz diye bir muaamme vardı herkese hayırlı teskereler tekrardan

• Doğru tarih...Geçen senede 17-18 Ocak olmuştu...
  • ARKADAŞLAR MERHABA
    ASKERLİKLE BAYA İÇ İÇEYİM.
    EĞER MANTIKLI SORULARINIZ OLURSA CEVAPLAMAYA HAZIRIM.
    FAKAT BAZI ARKADAŞLAR LÜTFEN DİKKAT ETSİN : NÖBET DEĞİŞİM SAATLERİNİ VE NÖBETÇİ SAYISINI SÖYLEMEMEK GİBİ KONULARA.
    HERKESE İYİ SOHBETLER.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aloneandcold85

ARKADAŞLAR MERHABA
    FAKAT BAZI ARKADAŞLAR LÜTFEN DİKKAT ETSİN : NÖBET DEĞİŞİM SAATLERİNİ VE NÖBETÇİ SAYISINI SÖYLEMEMEK GİBİ KONULARA.
    HERKESE İYİ SOHBETLER.

Dostum hic izin kullanmadim yol iznim 1 gün hangi tarihte terhis olurum.Bir de bölük kom. 1 hafta erken terhis etmek gibi bir yetkisi var mı? herkese iyi tezkereler..
  • quote:

ARKADAŞLAR MERHABA
    HERKESE İYİ SOHBETLER.

Dostum hic izin kullanmadim yol iznim 1 gün hangi tarihte terhis olurum.Bir de bölük kom. 1 hafta erken terhis etmek gibi bir yetkisi var mı? herkese iyi tezkereler..
  • ÖNCELİKLE MERHABA DOSTUM ASTEĞMEN Mİ YOKSA K/D ERBAŞ MI OLDUĞUNU YAZMAMIŞSIN.

341. K/D ERBAŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNEREK CEVABINI VEREYİM
    YÜSEM (SEVK BELGEN ) ÜZERİNDEKİ SEVK TARİHİN ASKERLİĞE BAŞLANGIÇ TARİHİN OLDUĞU İÇİN AY HESABI OLARAK 6 AY EKLERSEN MUHTEMEL TERHİS TARİHİNİ BULURSUN. MUHTEMEL DİYORUM ÇÜNKÜ ASKERİ MAHKEMELERDEN HAPİS CEZASI ALIRSAN BU ASKERLİK SÜRENE EKLENİR. VEYA HAVA DEĞİŞİM SÜRESİNİ AŞMIŞSAN GİBİ GİBİ.
    YÜSEM BELGEN ÜZERİNDE YAZAN TARİH NEDİR BİLEMEDİĞİM İÇİN NET CEVAP VEREMİYORUM.
    KULLANMADIĞIN İZİN SÜRESİ TOPLAMI ÜZERİNE BİR GÜN YOL SÜRESİ EKLERSİN.
    YOL SÜRELERERİ YÜSEM BELGESİ ÜZERİNDE YAZILI OLAN İKAMET ADRESİNE GÖRE HESAPLANIR VE 800 KM İÇİN 1 GÜN, 800-1600 KM İÇİN 2 GÜN, 1600KM VE ÜSTÜ İÇİN 3 GÜN YOL SÜRESİ VERİLİR. VE BİR YIL İÇERİSİNDE BİR DEFAYA MAHSUS OLARAK SADECE GİDİŞ OLARAK VERİLİR.

YANİ SENİN İÇİN 12GÜN İZİN+1GÜN YOL=13 GÜN ÖNCESİNDE TERHİS MAHİYETİNDE İZNE GİDERSİN.

ÖRNEK VERİRSEK 14 AĞUSTOS 2011 TARİHİNDE SEVK EDİLDİĞİNİ FAZEDERSEK TERHİS TARİHİN 14 ŞUBAT 2012 'DİR. YOL VE İZİN SÜRELERİN 13 GÜN DERSEK 01 ŞUBAT 2012 TARİHİNDE TERHİS MAHİYETİNDE İZNE GİDERSİN.

1 HAFTA ERKEN TERHİS ETME YETKİSİ EN AZ TUGAY KOMUTANI SEVİYESİNDEDİR.

• Ayrıca erken terhis için hak edecek bir durumda olmanız lazım, üstün hizmet, takdir vs. gibi. Bölük komutanı ancak bu durumlarda tugaya talep gönderebilir, değerlendirme tugay komutanı tarafından yapılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerbb

quote:

Orijinalden alıntı: vampirin.adresi

merhaba ben birşey sormak istiyorum.benim erkek arkadaşım istanbul küçükyalı kenan evren kışlasında acemiliğini yapıyo 7 sinde yemin töreni var.sanırım dagıtım yerleri belli olmuş öyle bir dedikodu dolaşıyomuş.eğer belliyse hemen dagıtım olurmu yoksa acemiliğin bitmesini beklerlermi.bide sizce nereye gider.şuan 1.ikmal çavuş eğitim bölüğünde.

acemilik bitmeden dağıtım olmaz.ayrıca bu tür söylentiler askerde hep olur.

biz birliğimize gittiğimizde daha ilk günden usta yerlerimiz belliydi. 1 hafta sonra gideceğimiz yerleri söylediler bile. hatta 341. dönem'de sanırım usta birlikleri bile açıklandı ilk acemi birliği açıklamaları ile birlikte. bu konuda eksik bilgilendirme olmasın arkadaşı..

quote:

Orijinalden alıntı: apeks64

quote:

ARKADAŞLAR MERHABA
    HERKESE İYİ SOHBETLER.

erken terhisi kimse yapmaz.. çok üstün bi başarı gerekir ama şöyle yolunu buluyorlar.. diyelim ki son 1 haftanız kaldı, rahatsızlandınız. yatak istirahati ya da ne bilim hani boş boş duracağınız bir haftanız var. o zaman belki rica ederseniz kırmaz sizi ama ki bu çok düşük bir ihtimal. kısa dönemler için "zaten ne kadar askerlik yaptınız ki bi de erken terhis istiosun?" diye cevap almanız büyük olasılık. ama uzun dönemlerden bir arkadaşın ayağına çivi batmıştı 1 haftası kala, terhis ettiler gönderdiler onu.

337. Kısa dönem - Malatya 2. Ordu Merkez Komutanlığı - Askeri İstihbarat

• Ankara'nın ayazı meşhur deyip dururlardı. Harbiden öyleymiş. Bizim memlekette aralıkta ocakta hava nasılsa Ankara'da şu an öyle. Geceyle gündüz arasındaki sıcaklık farkı inanılmaz. Gündüz 20-24 arası değişiyor, gece de tahminim 5-6 derece civarına iniyor. İnsafa gelip dün parkaları giyme emrini çıkardılar nihayet. 2 çift fanila+eşfomanın üstü+uzun kollu kamuflaj+hücum yeleği ile bildiğin donduruyor adamı. Parkaları giyince iyi olacak ama ilerleyen günleri düşünüyoruz. Ekimde böyleyse Aralıkta Allah yardımcımız olsun ne diyelim :) Allahtan benim nöbet tuttuğum yerde binalar var. İki duvarın birleştiği köşede durup rüzgardan muhafaza ediyorum kendimi. Tabi bundan da şükredecek bişey çıkardım şimdi. Yukarda bi arkadaş gece gündüz tutuyoruz demiş. Bizde akşam 5'ten sabah 5'e kadar nöbetler. Hafta sonları gece-gündüz. Günde tek nöbet tutuyoruz genelde.

• Bu sefer evci izninden selamlar Harika bir şey gerçekten. Bizim izinleri 2 haftada bir yapmışlardı, bunun üzerine bu hafta Pazar günkü izinleri de kaldırdılar. Komutan evci çıkıyorum diye bana bugüne çarşı yazmış. Bir süre çıkamayacağım yani, ne yapalım bir dahaki çarşıda şafak iyice azalır Nizamiyede günler yoğun ve hızlı geçiyor Allah'tan. Herkese iyi teskereler
  • 100'den de düştük, harika
  • Bu arada 18 Ocak'ta terhis olacağımız söyleniyor. Hiç de izin kullanmadım. 99 batıyor diyorum acaba hesap doğru mu
  • 
Sayfa: önceki 379380381382383
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.