Şimdi Ara

343. DÖNEM (ARALIK 2011) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (512. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.293
Cevap
13
Favori
558.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 510511512513514
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Orijinalden alıntı: seçimzabıtkatibi

devre senin maaş bizimkini ikiye katlamış, 5 ayda iyi para biriktirmişsindir...

dediğin gibi asteğmene verilen maaşa yakın bir meblağ alıyorum ben de masamın başında

Allahım inşallah o günleri bize göstermesin (seferberlik olursa nasıl olur onu da bilmiyorum gerçi)...

Cok feci biriktirdim evetgelince hemen yatirimlara basladim
    Saka bir yana kibrista maaslar 2 kati idi

devre kıbrısta maaşların ikiye katlandığını bilmiyordum,doğudasın sandım içe bile girmişsindir o zaman ha ?

• quote:

quote:

quote:

dediğin gibi asteğmene verilen maaşa yakın bir meblağ alıyorum ben de masamın başında

Allahım inşallah o günleri bize göstermesin (seferberlik olursa nasıl olur onu da bilmiyorum gerçi)...

devre kıbrısta maaşların ikiye katlandığını bilmiyordum,doğudasın sandım içe bile girmişsindir o zaman ha ?

her anlamda masraf tabi askerlik, suya bile para verdik :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

her anlamda masraf tabi askerlik, suya bile para verdik :)

bizde her türlü imkan tamdı da ne oldu sanki askerlik işte neticede...ben çok merkezi bir yerdeydim ama önündeki caddeye bile çıkamadıktan sonra ne anladım o işten...

gerçi her 349'ların sayfaya baktığımda flashback yapıyorum geçen seneye içim bir hoş oluyor Allahım ne günlerdi

• quote:

Orijinalden alıntı: printer87

bence en güzeli aralık dönemi tabi doğuya düşersen öyle demezsin bende tekirdağda yaptım en batıda belki ama soğukda fenaydı yani hele ısınma sisteminde problem olunca,tekirdağ da ne kar ne yagmur vardı,kuru soğuk.

yaptık geldik be sinanım. 343 kd beşiktepe tekirdağ mesut
  • Siz de yaşadınız bu anları anlayacaksınızdır derdimi

Herkes gibi bende son 1 aylık süreçte askerlikle ilgili yaklaşık 11820561 şey okuyup, bir çok kişiyle konuştum. Kafada onlarca soru var ama benim için önemli olan bir kaç tanesini sormak istiyorum, şurada 4-5 günüm kalmışken. (349.dönem)

Teslim olduk tamam. Onca insan belli yerde soyunup, sadece donla sağlık işlemlerini (aşıydı falan) yaptırması meselesi var mıdır gerçekten? Sadece kolumuzu sıyırdık diyen de var. Sadece üstümüzde ki kazağı çıkardık diyen de var. Sonuçta hayatında ilk kez gördüğün adamların arasında bu tarz muamele görmek rencide edici bir durum.

Bir de misal acemi birliğinde, hep kısa dönemiz ya. Usta birliklerine ayrılırken orada ki arkadaşların aynı birliğe, aynı koğuşa düşme ihtimali var mıdır? Sonuçta ilk başta bir yabancılık çekmişsin, tam alışmışım derken, hurra yine her şeyi baştan yaşa. Bu da kötü bir durum.

Tabi bunun gibi bir çok soru var kafamda ama sizi de fazla uğraştırmak istemem, cevaplarsanız memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wanted61 -- 7 Aralık 2012; 3:04:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jaguar19

quote:

Orijinalden alıntı: ironblood19

aklıma gelmişken, Yedek/subaylardan biitirip de yol harcı alan var mı? sabitmiş alacağımız rakam sanırım....

Ben 6 kasımda çıktım yatan para yok.
    Yarım teğmen maaşı yattı sadece.

Ben de 8 kasımda çıktım henüz yol harcırahı yatmadı. Yine maaş hesabına mı yatıracaklar ?
  • USTA BİRLİK KARS ÇIKTI ZOR MU TEHLİKELİMİ?
  • Balıkesir yokmu yaw.

İlk Katılışını Yapacağı Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi Bkm. Okl. ve EM K.lığı
    BALIKESİR
  • quote:

Orijinalden alıntı: wanted61

Siz de yaşadınız bu anları anlayacaksınızdır derdimi

Herkes gibi bende son 1 aylık süreçte askerlikle ilgili yaklaşık 11820561 şey okuyup, bir çok kişiyle konuştum. Kafada onlarca soru var ama benim için önemli olan bir kaç tanesini sormak istiyorum, şurada 4-5 günüm kalmışken. (349.dönem)

Teslim olduk tamam. Onca insan belli yerde soyunup, sadece donla sağlık işlemlerini (aşıydı falan) yaptırması meselesi var mıdır gerçekten? Sadece kolumuzu sıyırdık diyen de var. Sadece üstümüzde ki kazağı çıkardık diyen de var. Sonuçta hayatında ilk kez gördüğün adamların arasında bu tarz muamele görmek rencide edici bir durum.

Bir de misal acemi birliğinde, hep kısa dönemiz ya. Usta birliklerine ayrılırken orada ki arkadaşların aynı birliğe, aynı koğuşa düşme ihtimali var mıdır? Sonuçta ilk başta bir yabancılık çekmişsin, tam alışmışım derken, hurra yine her şeyi baştan yaşa. Bu da kötü bir durum.

Tabi bunun gibi bir çok soru var kafamda ama sizi de fazla uğraştırmak istemem, cevaplarsanız memnun olurum.

Yaa yaşamaz mıyız geçen sene bu günler ne kötüydü benim için anlatamam ;)

Üstad öncelikle askerlik de aynı evlilik gibidir,göreceli bir kavram yani. Benimle altlı üstlü yatan insanla bile aynı şekilde askerlik yapmadığımız düşünülürse sana burdan vereceğimiz bilgiler ancak kendi yaptığımız askerliği kapsar,

senin anlayacağın birinci olarak her şeye hazırlıklı bir şekilde ayarla zihnini,klişe tabirle nizamiyeden girince fişi çek dostum

gelelim aşı mevzusuna,benim teslim olduğum birlikte aşıları ta bir hafta sonra vurdular,bizim il j.k. da az kd. olmasına rağmen oradaki rütbeliler gayet ağırdan alarak yaptılar işi ancak soyunma falan olmadı bizde hiç bir şekilde,ama bu senin gideceğin yerde bu durumla karşılaşmayacağın anlamına gelmez.

Acemi birliğinde aynı bölükte olduğun devrelerinle aynı birliğe düşme ihtimalin her zaman mevcut ancak acemilikte çok iyi anlaştığın insanlara da fazla bağlama kendini üzülürsün

Sonuçta insanoğluyuz en önemli nokta bu kardeş,bukalemun gibi her ortama uyum sağlarız o yüzden HİÇ Mİ HİÇ kafana takmıyorsun akıl sağlığının dışında gerisi tırışkadan şeyler çıkınca anlayacaksın, hayırlı teskereler Allaha emanet ol...

• quote:

Orijinalden alıntı: wanted61

Siz de yaşadınız bu anları anlayacaksınızdır derdimi

343 KD olarak ne askere alım muayenesinde ne de katılım muayenesinde kolumu bile sıyırmadım bırak donu dolağı
    aşı da 1 hafta sonra oluyor. çok ağrı çeken oldu beni etkilemedi pek aşı.
    askerlik için çok şeyler okuma ama şu kadar söyleyeyim; çok aptalca bir şey olsa da , ben kendi açımdan biraz amelelikle geçen bir askerliğim olsa da bazen özlediğim zamanlar oluyor.
    hayırlı tezkereler.

• quote:

Orijinalden alıntı: muuzoo

quote:

quote:

aklıma gelmişken, Yedek/subaylardan biitirip de yol harcı alan var mı? sabitmiş alacağımız rakam sanırım....

Ben de 8 kasımda çıktım henüz yol harcırahı yatmadı. Yine maaş hesabına mı yatıracaklar ?

Tebe yatacak galiba yol paralarını okul karşılıyor diye biliyorum.
    Onun için hesabı kapatmadım yatar yatmaz 2 hesabı da kapatıcam.
    Maaş bittiği için ottan b.ktan işletim ücreti almaya başlayacaklar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muuzoo

quote:

quote:

Tebe yatacak galiba yol paralarını okul karşılıyor diye biliyorum.
    Onun için hesabı kapatmadım yatar yatmaz 2 hesabı da kapatıcam.
    Maaş bittiği için ottan b.ktan işletim ücreti almaya başlayacaklar.

Sizin birliğiniz farklı banka ile anlaşmış. Bizimkisi garanti ile çalışıyordu. Bildiğim kadarıyla okul değil terhis olduğunuz birlikten yatması gerekiyor. Aslında yatan yol parası değil terhis tazminatı oluyor.

• Doğrudur.Bana okul yatıracak dendi de onun için dedim çok da önemli değil.
    Hangi banka olursa olsun yeterki yatsın da...

Bu arada aralık 12 veya 16 sında yatacak denmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 10 Aralık 2012; 15:06:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xdman

USTA BİRLİK KARS ÇIKTI ZOR MU TEHLİKELİMİ?

kars merkez komutanlığımı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blanco

quote:

Orijinalden alıntı: xdman

USTA BİRLİK KARS ÇIKTI ZOR MU TEHLİKELİMİ?

kars merkez komutanlığımı?

Güzel yer çıkmış aslında sadece soğuk. Eğer Kars-Merkez ise bir nebze daha iyi. ben 343. dönemdim ve Sarıkamış'taydım.
  • geçen yıl bu zamanlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: _kertmeyenkele_

geçen yıl bu zamanlar...

349.ların sayfaya bakıp dejavu oluyorum neredeyse,zor zamanlardı ama çok şükür geçti.
  • buraya rahat ve sivil olarak yazmak ne güzelmiş gecen sene bu zamanlar canta tıkıstırmakla mesguldüm :)) efsane 343 ..
  • @ demli çay kardeş haklısın geçen sene onca spekülasyon,şehir efsanesi ve nasihatten sonra buralara raad raad yazmak çok hoş,ancak şu anda hayat meşgalesi daha zor geliyor bana
  • quote:

@ demli çay kardeş haklısın geçen sene onca spekülasyon,şehir efsanesi ve nasihatten sonra buralara raad raad yazmak çok hoş,ancak şu anda hayat meşgalesi daha zor geliyor bana

haklısın kardes askerde varsa yoksa safak muhabbeti nöbet cilesi, ayda 20 lira astronomik maası al yat , şimdi öylemi ya
  • 
Sayfa: önceki 510511512513514
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.