Şimdi Ara

343. DÖNEM (ARALIK 2011) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (510. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.293
Cevap
13
Favori
558.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 508509510511512
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: seçimzabıtkatibi

günaydın devreler bir de bu yedeklik yoklamasını yaptırmamıza gerek var mı kalktı diye duydum ben ?

Terhis kaydı ve yedeklik yoklaması kalktı. Şubeden onay aldım. İçin rahat olsun, çağdışı uygulamalardı zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarkan4407

quote:

Orijinalden alıntı: ac2x

Askerlik biteli neredeyse 3 ay oldu yol parası falan yattığı yok. Artık buharlaştımı ne oldu Allah bilir....

Yol parasını askerlik bitmeden önce ödediler. Yazıcı olduğum için biliyorum, Nisan ayında KKK'ndan emir yazısı geldi. 343.KD ile 1991/1 tertip er-erbaşların yol paralarının gönderildiği ve askere ödenmesi emriydi. Eğer paranı almadıysan iki ihtimal var demektir; ya postaneye paranı yatırdılar fakat postacı tarafından getirilen çağrı pusulası sana ulaşmadığı/kaybolduğu için paranın yattığından haberin olmadı ya da komutanından kaynaklı bir sorun var demektir. Bence peşini bırakma.

Benim yol parasida gelmedi yaw 3 aydir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben aldım 1 ay oldu alalı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

quote:

Orijinalden alıntı: seçimzabıtkatibi

günaydın devreler bir de bu yedeklik yoklamasını yaptırmamıza gerek var mı kalktı diye duydum ben ?

Terhis kaydı ve yedeklik yoklaması kalktı. Şubeden onay aldım. İçin rahat olsun, çağdışı uygulamalardı zaten.

eyvallah hocam bilgine teşekkürler...
  • dünkü saldırıda şehit olan askerlerimizden bir tanesi 343. dönem piyade asteğmen Burak Erdi Uysal idi.
    Allah rahmet eylesin.

http://www.facebook.com/burak.e.uysal
  • Allah rahmet eylesin...Tüm asker arkadaşları da allah korusun, en kısa zamanda yakınlarına kavuştursun...
  • Bu kısa dönem kalkacak muhabbeti yine mi başladı
  • Benim gibi hala yol parası yatmayan varmı acaba? (4 aydır.)
  • 349. dönem olarak aralıkta gitmeyi düşünüyorum,elbet her yerin özellikleri farklı ama, tavsiye eder misiniz,nisan mı daha iyidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahıskalı1907

349. dönem olarak aralıkta gitmeyi düşünüyorum,elbet her yerin özellikleri farklı ama, tavsiye eder misiniz,nisan mı daha iyidir?

aralıkta git kardeş , hava kışın erken kararıyor . koğuşlara gidiş de erken oluyor haliyle . soğuk tabi kötü etkiliyor ama gideceğin yere de bağlı . yazın o askeri kıyafetlerle botun içinde ayakların pişer mahvolursun. kış ortası gitmek daha avantajlı gibi bence .
  • quote:

Orijinalden alıntı: m-99

quote:

349. dönem olarak aralıkta gitmeyi düşünüyorum,elbet her yerin özellikleri farklı ama, tavsiye eder misiniz,nisan mı daha iyidir?

aralıkta git kardeş , hava kışın erken kararıyor . koğuşlara gidiş de erken oluyor haliyle . soğuk tabi kötü etkiliyor ama gideceğin yere de bağlı . yazın o askeri kıyafetlerle botun içinde ayakların pişer mahvolursun. kış ortası gitmek daha avantajlı gibi bence .

eyvallah hocam,ben istanbulda dahi üşüyen biri olarak,özellikle soğukta gece nöbetlerinden gözüm korkuyor. kat kat giyinilse ,termal içlikler falan derman olur mu acep ? bir de öğretmenim,merak ediyorum,kısa dönem olarak mehmetçik dershanesinde vs. görev yapma ihtimalim yüksek mi ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: m-99

quote:

eyvallah hocam,ben istanbulda dahi üşüyen biri olarak,özellikle soğukta gece nöbetlerinden gözüm korkuyor. kat kat giyinilse ,termal içlikler falan derman olur mu acep ? bir de öğretmenim,merak ediyorum,kısa dönem olarak mehmetçik dershanesinde vs. görev yapma ihtimalim yüksek mi ?

Ben de öğretmenim. 343 olarak 2011 Aralık'ta gittim. Bize bakan astsubay üniversite sınavlarına hazırlanıyordu. Kendisine Türkçe ve Matematik dersi anlatacak askerler ararken hayatımın hatasını yapıp ben atladım.

TSK sadece Ağustos döneminde öğretmen alıyor. Aralık döneminde gidersen, öğretmenlik konusunda mutlaka uyanık ol. Ders verme işine aman girme. Çünkü bunu sana ek iş olarak yaptırırlar. Yoksa sabahtan akşama kadar çalışır yorulursun, sonra komutana, çocuğuna gece yarısına kadar ders anlatırsın.

Eğer sana sadece eğitmenlik görevi vereceklerse kabul et. Yoksa sakın bulaşma. Ben bol bol soruları yanlış çözerek kurtuldum. :) Ama numara yaptığını anlarlarsa, yandın. Bol bol sürünürsün. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ironblood19

@JETAACK

ben 343 yani, 349' un dedesiyim (evet askeri terimler)

Kışın Polatlı' da tamiri caiz ise g*tümüz dondu... hayatımda öyle soğuk yemedim..içinden diyebilirsin "bere-eldiven-içlik var" .... içlik tamam da, diğer dış görünüşe etken giyeceklerin Hepsi emir ile giyilip- emir ile çıkartılır....

Ayaklarım da en çok nasibini alan yerim idi... çoğu arkadaşımda olduğu gibi.... ayaklara -15/-20 de çare yok....en azından ben bulamadım....

ama Nisan'da gidip de, bahar da acemilik alırsan, yazın göreve başlarsın, ilk 15 gün nöbet tutmazsın (oryantasyon-Çorbadan sayılırsın :D ) ki bu tam olarak 15-31 temmuz a gelir ki, sıcaklarda 15 gün de olsa rahat olursun....

Kışın ise, Komutan Olan Sensin.... askerler, normal şapka ile dolaşırken (emir gereği), sen bölük/batarya komutanına Bağlı olarak bere ile gezersin....

ŞUNU da unutma, "kötü yer, kötü il" diye bir şey yoktur, "kötü komutan" vardır....

Eğer kısa dönem olursan, yine ilkbahar daha uygun bence.....

Borçlarımdan dolayı Nisana ertelemek zorunda kalkdım :)
    İnşallah Nisana kadar Kısa dönem kalkmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: tarkan4407

Ben 343. dönem olarak Aralık'ta gittim. Bence en güzel dönem Ağustos dönemi. Ne çok sıcak ne çok soğuk. Aşırı sıcakların bittiği bir dönemde gidip, aşırı soğukların başladığı bir dönemde eve geliyorsunuz.

Eğer Ağustos'ta gitme imkanı yoksa, Aralık'ta da gidilebilir. Çünkü soğuk hava, sıcak havadan daha iyidir. Zaten aksi olsa, cehennem sıcak olmazdı.

Nisanda gitmeyi düşünüyorum
    Diplomayı şimdi alıp tecilimde bitse Nisana kadar uzatabilirmiyim tecili?
  • vay be.

takriben 11 ay önce okumaya başlamıştım bu konuyu. 10 aralık 2011 Cumartesi günü sonuçlar açıklandığında hatmetmiştim yazılanları.

343. dönem asteğmenim. hala birliğimde tk. k. olarak görev yapmaktayım. yaklaşık olarak 1 ay kaldı terhise. çok çabuk geçti zaman.
  • geleli 5 ay geçmiş yau
  • İzin kullanmadım ve bugün evime geldim. Hey gidi...
  • sanki hiç gitmedim hiç gelmedim şaka gibi ya neydi öyle bu forumda yaptığımız paylaşımlar o heyecan...tüylerim ürperdi:))
  • Harbiden 5 ay bitmiş geleli ne günlerdi ne strese girmiştik öyle :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayramdan önce, acemiliği birlikte yaptığım arkadaşıma 60 lira yol harcırahı yatırmışlar. Ben de gittim PTT'ye, sana yatmamış dediler. Onlar tabur merkezinde görev yapmıştı. Ben bölükte yaptım. Ondan dolayı galiba dedim.

Bu aralar parası yatan başka arkadaşlar var mı aramızda.
  • 
Sayfa: önceki 508509510511512
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.