Şimdi Ara

345 Bu Sorunun Yanlış oldugunu düşünmekteyim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cozumunu paylastigm asagidaki soruda eksik bir bilgi oldugunu dusunmekteyim

3 maci kazanan takim ust tura yükseliyor diyo ama kac mac attiklarini soylememis. Benim yorumuma gore 4 mac atip 3 unu kazanabilir 5 mac atip 3unu kazanabilir ve 6 mac attiklarinda 3e3 oldugundan o durum sayilmaz, iki durum vardir.

Benim çözümüm
    https://i.hizliresim.com/VMyAyV.jpg

345 video çözümü
    https://youtu.be/d0IuUkJPisI

Edit:Eksik olan bilgi ise 3 mac kazanan bir daha mac atmaksizin direk ust tura yukseliyor demeliydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ginflon -- 6 Haziran 2017; 16:14:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 6 maç atamazlar. 3 olan kazanıyor çünkü.

• sakultasaian kullanıcısına yanıt
    Onu dahil etmedim zaten sebebini de yazdim 4 ya da 5 mac atarlar

• Eksik olan bilgi ise 3 mac kazanan bir daha mac atmaksizin direk ust tura yukseliyor demeliydi

• söylediğin mantıklı ama adam o yüzden örnekte açıklamış zaten
  • 345 bence çöp bir deneme kaliteli maliteli değil daha türkçe cümle kurmaktan acizler bazı sorularda nokta virgül kullanmmadığı için soru farklı yerlere kayıyor soruyu anlamak zorlaşıyor tamam ygs si iyidi ama lys si çöp
  •  345 Bu Sorunun Yanlış oldugunu düşünmekteyim..

Hocam play off sistemiyse 3 maçtan sonra bir daha oynamanın anlamı yoktur ki, oynanmaz o yüzden. Aralarında maç yapacaklar, 3 kere kazanan galip gelecektir dese bile oynanmaz olasılık sorularında. Fem kösb 'de de, üçdörtbeşin ygs sb. sinde de, fen bilimlerinin sb. sinde de kaç maç oynayacakları söylenmeden şu kadar maç kazanan galip gelecektir der sadece. Ösym bu tip soru sordu mu bilmiyorum ama.
    Ekstradan şu kadar maç oynanacaktır diye bildirirse 3 maç atıp 3'ünü de kazanan, 4 maç atıp 3 ünü kazanan, 5 maç atıp 3'ünü kazanan diye ihtimal olmaz. Hep söylenen kadar maç atılır o ihtimaller gider.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU NASIL SORU ??
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sakultasaian kullanıcısına yanıt
    Eğer osym tarafindan sorulsa iptal olma ihtimali var hocam bence, soruyu her seyi acik sekilde ifade etmemis sonucta, tamam dediginiz dogru ama benim dedgimin de bir dogruluk payi var kucuk de olsa

• Soruda yaptiginiz cozum yolundaki sıkıntı ilk 3 maci kazandiktan sonra maca devam etmeleri. onu cikartmaniz gerekiyor . AAAA bir durum AAABA AAABB AAAAB 3 durum 1+3=4 durum a icin gecerli aynisi b icin 8 durum 28-8=20 cevap

• Turnuvayi kazanan takimin yaptigi son turnuvayi almasi gerekir.

Son mactan once 2 kere yenilirse:

4!/2!.2! =6

Son mactan once 1 kere yenilirse:

3!/2!=3

Son mactan once hic yenilmezse:

1 durum var

1+3+6=10

2 takim icin toplam durum sayisi: 2.10=20

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekrarlı yaptım her hangi bir takım için mmmGGG
    M(MAGLUBİYET)
    G(GALİBİYET
    6!/3!.3!
  • Bu 345 denemesinde 10 yanlış yapıyorsam örneğin, 9 tanesinin çözümünü anlamıyorum zaten o yüzden pek bir şey katmıyor açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukylm34

Bu 345 denemesinde 10 yanlış yapıyorsam örneğin, 9 tanesinin çözümünü anlamıyorum zaten o yüzden pek bir şey katmıyor açıkçası.

aynen katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukylm34

Bu 345 denemesinde 10 yanlış yapıyorsam örneğin, 9 tanesinin çözümünü anlamıyorum zaten o yüzden pek bir şey katmıyor açıkçası.

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ginflon

Eğer osym tarafindan sorulsa iptal olma ihtimali var hocam bence, soruyu her seyi acik sekilde ifade etmemis sonucta, tamam dediginiz dogru ama benim dedgimin de bir dogruluk payi var kucuk de olsa

İptal olmaz her sene bir çok soru biraz üstü kapalı gelir tam net açık değildir. (Bu soru aslında o kadar da üstü kapalı değil ama)
    Hatta ben bunun farkında olduklarının, bilerek yaptıkları bir şey olduğunu düşünüyorum.
    Sonuçta bu şekilde senin gibileri(yanlış anlama senin gibileri derken anlam kapalılığı yüzünden kaybedenleri kastediyorum) eliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.