Şimdi Ara

345. DÖNEM (NİSAN 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.370
Cevap
12
Favori
405.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tek tip askerlik yasasının çıkacağı söylenti mi? Gerçi Genelkurmayın hükümete sunduğu böyle bir çalışma var ama bu bedelli zırvalığından sonra ne kadarı gerçekleşir belli değil. Bir de erken başvuranları yedek subay alıyorlar diğerlerine kısa dönem yaptırıyorlar diye birşey söylüyorlar doğru mu bu?
  • Şu anda nisan 2012 için başvurabilir miyiz? Yoksa duyuruyu mu bekleyeceğiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rascon

Şu anda nisan 2012 için başvurabilir miyiz? Yoksa duyuruyu mu bekleyeceğiz?

Başvurabilirsiniz.
  • Nisan celbi için son başvuru tarihi nedir arkadaşlar?

Ben y.dışı yüksek lisans yapıyorum ve mart ortası sonuçlanıcak durumum. Yetişemiyorum galiba?

Ağustosda da askere gitmek istemiyorum. Kafam allak bullak yardımcı olun lütfen
  • quote:

Merhaba dedeler torunlar
    Tek tip askerlik yasasının çıkacağı söylenti mi? Gerçi Genelkurmayın hükümete sunduğu böyle bir çalışma var ama bu bedelli zırvalığından sonra ne kadarı gerçekleşir belli değil. Bir de erken başvuranları yedek subay alıyorlar diğerlerine kısa dönem yaptırıyorlar diye birşey söylüyorlar doğru mu bu?

askerdeyim su anda ilk basvuranları yedek subay alıyolar diye bişey yok bence
    tecrubelerim onu soyluyor acıkcası
  • ewtttt dewrelerımmm bugun ankarada kı askerlık subesıne gıttım nısan ayı yedek subay celb donemı ıcın. oncelıkle sunu soleyım herkes cok sıcak we ıslerımı cok serı hallettıler. hıc bır sıkıntı yasanmadı.

GEREKEN EVRAKLAR

4 resım
    4 mezuniyet diplomasının fotokopisi ve aslı
    saglık durumu hakkıında bılgı formu (ASAL.GOV.TR den ındırebılırsınız)
    dilekce (ASAL.GOV.TR den ındırebılırsınız)
    nufus cuzdanı aslı

sımdlık bunları ıstedıler benden bı kagıt wedıler o kagıtla mart ayı ıcersınde gel dedıler. hıc bır sorun yasamadım ankara da kı askerlık subesınde doktor wardı oraya gıtmemı soledıler doktor boyum kılomu olctu ımza we kase (ASKERE ELVERISLIDIR) bastı gonderdı. sonra benm ıslemlerım halleden kadın bı takım sorular sorudlar hemen sızlerle bı kac taneısnı baylasım.

komando olmak ıstıyormusun?
    sol gozunu kapatabılıyormusun?
    annen baban sag mı?
    annen baban oz mu ?
    aıleının gelır durumu nedır ?
    yabancı dıl bılıyormusun ?
    solak mısın sağlak mısın?
    hangi liseden mezun oldun ?

gibi sorular sordular we ewrakları bana werıp gıdıp albaya ımzatmamı we ıslemlerımın bıttını soledıler. nısandan gıdecek olan we ankarada yasan ardslara soleyım yakalsık 25-30dk flan surdu ısım. saat 10 da gırdım 10 bucuk gıbı cıkmıs oldum. hepımıze hayırlı ugurlu olsun.

• ardsım senın durumun bıraz zor yanı mart ortası olması karıstırıyor ısı. cunku son baswurualar 28 subat da bıtıyor nısan celb donemı ıcın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donanımcı Aras

Nisan celbi için son başvuru tarihi nedir arkadaşlar?

Ben y.dışı yüksek lisans yapıyorum ve mart ortası sonuçlanıcak durumum. Yetişemiyorum galiba?

Ağustosda da askere gitmek istemiyorum. Kafam allak bullak yardımcı olun lütfen

yaa bıraz once yanlıs yere basmısım cwp ıcın kusura bakma 28 subat son tarıh :(yaa bıraz once yanlıs yere basmısım cwp ıcın kusura bakma 28 subat son tarıh :(
  • arkadaşlar yedek subaylık olayı meslek+şanstır.sınav falan hikaye.merak etmeyin sayılı gün hakikaten çabuk geçiyor.şafak 21:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağolun ne yapalım ağustosa kalıcaz bu gidişle....

buarada kaç kere muayene olma hakkım var? farklı şubede muayene olabilirmiyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

arkadaşlar yedek subaylık olayı meslek+şanstır.sınav falan hikaye.merak etmeyin sayılı gün hakikaten çabuk geçiyor.şafak 21:)

ewttt tmamen dogru. ama genel olarak TSK nın yedek subaylarda aradıgı ozellıkler

YEDEK SUBAYLIK ICIN ARANAN GENEL OZELLIKLER
    muhendıslık fakultelerınden mezun
    egıtım fakultelerınden mezun
    24-26 yas aralıgı
    boy kg farkı 20kg gecmıcek ornegın boy 1,76 kg en fazla max:96 olmalı

cunku tsk asteg olarak yaptıgı kısılere sıfırdan matemetık hesap kıtap ıslerını ogretmek ıstemıo. tabı bunun yanında farklı dallardan da yedek subay olarak alıo. ısletme ıktısat olsun hukuk olsun ogretmenlık olsun . bu bolumlerden de asteg cıkma olasılıgı yuksektır. en dusuk asteg veren okul ACIK OGRETIM den gelmektedır.

2012 NISAN YEDEKSUBAY CELB ıne dıkkat

genelkurmay baskanlıgı yedek subay suresını kısa buldugunu we yedek subaylardan yararlanamadan terhıs oldukları konusuundakı sıkıntılarını hukumete belırtı we yedek subay suresının 12 aydan 18 ay olması konusunda talebde bulundu. hukumet bu konus hakkında yenı yılda karar wercek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ip06 -- 27 Aralık 2011; 17:58:41 >

• quote:

sağolun ne yapalım ağustosa kalıcaz bu gidişle....

sen ıstedıgın askerlık subesıne gıdebılırsın fark etmez. zaten hersey TC KIMLIK NO na gore yapılo artık. ewt senın kı sankı agustosa kaldı gıbı olsun hersyde bı hayır wardır :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: ip06

quote:

sen ıstedıgın askerlık subesıne gıdebılırsın fark etmez. zaten hersey TC KIMLIK NO na gore yapılo artık. ewt senın kı sankı agustosa kaldı gıbı olsun hersyde bı hayır wardır :))

Ne yapalım artık haklısın vardır bir hayır

peki muayene işine ne diyosun?

bi kez muayene oldum fakat bi kere daha olmak istiyorum... karar aldırmadan evel?

• quote:

quote:

quote:

Ne yapalım artık haklısın vardır bir hayır

peki muayene işine ne diyosun?

bi kez muayene oldum fakat bi kere daha olmak istiyorum... karar aldırmadan evel?

sıkıntı olmaz o merak etme askerlık subesınde solersın muane olmak ısyıom dıe yaparlar hemen :)

• quote:

ewtttt dewrelerımmm bugun ankarada kı askerlık subesıne gıttım nısan ayı yedek subay celb donemı ıcın. oncelıkle sunu soleyım herkes cok sıcak we ıslerımı cok serı hallettıler. hıc bır sıkıntı yasanmadı.

GEREKEN EVRAKLAR

4 resım
    nufus cuzdanı aslı

sımdlık bunları ıstedıler benden bı kagıt wedıler o kagıtla mart ayı ıcersınde gel dedıler. hıc bır sorun yasamadım ankara da kı askerlık subesınde doktor wardı oraya gıtmemı soledıler doktor boyum kılomu olctu ımza we kase (ASKERE ELVERISLIDIR) bastı gonderdı. sonra benm ıslemlerım halleden kadın bı takım sorular sorudlar hemen sızlerle bı kac taneısnı baylasım.

annen baban sag mı?
    annen baban oz mu ?

gibi sorular sordular we ewrakları bana werıp gıdıp albaya ımzatmamı we ıslemlerımın bıttını soledıler. nısandan gıdecek olan we ankarada yasan ardslara soleyım yakalsık 25-30dk flan surdu ısım. saat 10 da gırdım 10 bucuk gıbı cıkmıs oldum. hepımıze hayırlı ugurlu olsun.

Devrem ben de haftaya izin alabilirsem gidicem şubeye. Sana martta bununla gel dedikleri kağıtta ne yazıyor?

• quote:

quote:

ewtttt dewrelerımmm bugun ankarada kı askerlık subesıne gıttım nısan ayı yedek subay celb donemı ıcın. oncelıkle sunu soleyım herkes cok sıcak we ıslerımı cok serı hallettıler. hıc bır sıkıntı yasanmadı.

GEREKEN EVRAKLAR

4 resım
    nufus cuzdanı aslı

annen baban sag mı?
    annen baban oz mu ?

Devrem ben de haftaya izin alabilirsem gidicem şubeye. Sana martta bununla gel dedikleri kağıtta ne yazıyor?

yok yaaa ole onemlı bıseyh yazmıo kımlık bılıgılerın fln yazıo. esas mart ayında alacagımız kagıt onemlı. bı sarı zarf wercekler bıze.

• saglık durumu hakkıında bılgı formu ve dilekçe ASAL.GOV.TR'de nerede bulamadım da :)

ocak ayında başvurumu yapıcam bende

Orijinalden alıntı: Van Wilder

saglık durumu hakkıında bılgı formu ve dilekçe ASAL.GOV.TR'de nerede bulamadım da :)

asal.gov.tr ye gır orda yedek subay ıslemlerı war sol taraftakı menu de ordan da en alt kısımda YUKUMLULERIN ASKERLIK MURACATLARINDA TALEB EDELIN BELGELER war orda bulabılırsın :)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Van Wilder

saglık durumu hakkıında bılgı formu ve dilekçe ASAL.GOV.TR'de nerede bulamadım da :)

YÜKÜMLÜLERİN ASKERLİK ŞUBELERİNE MÜRACAATLARINDA TALEP EDİLEN BELGELER

Yükümlülerin askerlik şubelerine gelmeden önce; aşağıdaki belgeleri hazırlamaları ve dilekçe ile sağlık bilgi formunu çıktı alarak doldurmaları askerlik şubesinde harcayacakları zamanı kısaltacaktır.

1. SON YOKLAMA ESNASINDA İSTENEN BELGELER

a. Dilekçe (Çıktı almak için tıklayınız.)

b. Diploma veya mezuniyet (çıkış) belgesi aslı ve üç adet fotokopisi,

c. Nüfus cüzdanı aslı,

ç. 2 Adet vesikalık fotoğraf,

d. KKTC’deki üniversiteler dahil yurtdışındaki yurt üniversitelerden mezun olanlardan; dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenim gördüklerine dair Yükseköğrenim Kurumu (YÖK) Başkanlığınca verilen ve üzerinde soğuk damga bulunan “Diploma Denklik Belgesi” veya “Mezuniyet Geçici Denklik Belgesi” ile diploma veya mezuniyet belgesinin aslı ve noter tasdikli Türkçe tercümesinden üçer suret

e. Sağlık Durumu Hakkında Bilgi Formu (Çıktı almak için tıklayınız.)

2. SEVK ESNASINDA İSTENEN BELGELER

a. 2 Adet lisans diploma sureti

b. EK-A öğretmen bildirim çizelgesi aslı (MEB kadrolarında fiilen öğretmenlik yapanlar için )

c. Akademik kariyer belgesi aslı ve 2 adet fotokopisi (doktora, yardımcı doçent, doçent, profesör varsa )

ç. Son 5 yıla ait yabancı dil sınav belgeleri aslı veya çıktısı (kpds/üds/toefl varsa)

d. Yüksek lisans belgesi aslı ve 2 adet fotokopisi (sadece tıp, eczacılık, diş hekimliği, veteriner, fakülteleri ile sağlık eğitimi veren fakülte/yüksekokullardan mezun olanlar için)

e. 3 yıldız balık adam, cankurtaran eğitim veya sertifikası aslı (varsa)

f. Güverte için asgari uzak yol vardiya zabitliği aslı (varsa)

g. Makine için asgari uzak yol vardiya mühendisliği ehliyeti aslı (varsa)

3. BAKAYALIK İÇİN İSTENEN BELGELER

Cezai işlemler bölümündeki 1111/47 maddede belirtilen mazeretlerle ilgili belgeler (varsa)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rascon -- 29 Aralık 2011; 16:15:53 >

• yuh be ne bu hız. 343. dönem daha yeni yemin töreninden çıktık. koskoca 4.5 ay var önümüzde
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.