Şimdi Ara

34TU5356 plakalı motorcu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
12.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Trafikte motorsikletler beni ilgilendirmiyor demedim Hocam. Motosikletlilerin ekstra özel ilgi istemeleri beni ilgilendirmiyor dedim. Ben zaten yolda gördüğüm her araca sabit ilgi gösteriyorum, araç motor vs farketmiyor.

Bahsettiğim konu, motorcuların risk altında olduğu tehlikeleri bizim önlememizi/engellememizi istemesi, bunu da herkes yapmıyor ben yapanları kastediyorum. Önümde giden motorcu olduğu zaman bir arabadan daha fazla mesafe zaten bırakıyorum, sürekli aynalarından beni kontrol edip aradaki mesafeyi düşünürken önüne bakamamasını istemem, ki motosikletlerin bizim yollarımızda basit bir hamleyle bile düştüklerini çokça gördüm. Babamla dahi bu konuda dahi çokça tartışmışımdır, kendim de araç kamerası kullanıyorum zaten.

Yine uzadı ama benim anlatmak istediğim; benim gösterdiğim minimum özen bile zaten motorlulara hayli hayli yeterken önümde seyir eden motor olunca arabalara göre 1.5 kat daha fazla mesafede durmaya çalışıyorum en az. Ancak arkamdan gelecek motorcuları da ben sürekli düşünemem. Otoyolda seyir ederken benim için tek araç çeşidi var o da 4 tekerlekli. Motosikletlerin de emniyet şeridi hariç uyması gereken kurallar bu 4 tekerliler ile aynı diye biliyorum.. Bir motorcu aradan geçmeye çalışırken düşerse/çarparsa ben yanımda araç varken neden sol/sağ aynamı kontrol etmedim diye kendimi suçlamam :) Etik veya değil ancak kafamda yer eden düşünce bu. Kimseye bulaşmıyorum, kimseyi de pimpirik şekilde düşünerek yol almıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: HitokiriKenshinBattousai

Yok ebenin ..ı ali sami.

Alıntıları Göster
    Yok ebesi değil kardeşim, bak yukarıda biri mermi den bahsetmiş. Yol verme kavgasından ölenler var bu ülkede. Münferit olayları genelleme yapıp önyargı oluşturuyorsunuz. Kutuplaşmaya gerek yok. Az sakin. Eğer kazadan kaçınabilecek bir refleks gösterdiyseniz dönüp de vay beni sıkıştırdın neden özür dilemedin demenin alemi yok.

• motorun marka modeli nedir?
  • %90 MOTORCULAR

Evet arkadaşlar kanalıma hoş geldiniz.

Evet gördüğünüz gibi hava güneşli ve öndeki araba gri renkli araçla yola çıkmış. Ve benim gözlerimi aliyor kaza yapabilirim. Hemen haddini bildireyim.

- ne yaptiğini saniyorsun sen ya canimizi tehlikeye atiyorsun güneşli havada gri renkli araçla yola mı çıkılır?

+ ne diyorsun kardeşim sen

- haklıyım haklı kamera kayıtta youtubeye aticam ( aynayı kirip uzaklaşır )

BU GÖZLER TRAMVAY a ATAR YAPAN MOTORCU GÖRDÜ MOTORCULARI SAVUNMAYIN BURDA (%90)

http://https://www.youtube.com/watch?v=UWGVuJE94ws&feature=share

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OturanKuş -- 14 Ağustos 2018; 12:18:5 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: pissed.Fox

Adamları araç statüsüne koymazsan, üstüne çıkar canlarıyla oynarsan, karşılığını vermesi gayet doğal. Ama konuyu açan bile gidip hafif vursaydım diyor. Senin gözünde hafif vurma onun canıyla eş değer. Karşılıklı terbiye, saygı gerekiyor. Sen göstermezken karşındakinden beklemen yanlış.

Sizin zihniyetinizle olacakları söylüyeyim;

1) Sende ona vurursun, öncesi değil sonrası önemli olur ve suçlu sen çıkarsın.
    2) Daha kötüsü can kaybı yada benzeri durumlar yaşanır, 1 anlık sinirin ile hayatın kararır.
    3) Aynandan olursun.
    4) İnip dönmeye kalkarsın, kargocu filan ise zaten zararlı çıkarsın. ( boş gezmezler )
    5) Normal sürücüyse zaten adam zaten ekipmanı olacağından yine üstün olacaktır.
    6) Bıçak, silah, sopa çekersin yine suçlu sensin.

Türkiye'de motorlulara hiç saygı gösterilmediği bir gerçek. Senin gösteriyor olman biraz önceki aracın onu ezmeye çalıştığı gerçeğini değiştirmez. Toplum olarak bilinçlenilmeli.
    saygı gösterilmez hak edilir alınır.
    ne hikmetse bu ülkede sarı taksilere saygı gösterilmiyor dolmuşlara saygı gösterilmiyor ve en önemlisi motorculara saygı gösterilmiyor acaba neden sadece bunlara gösterilmiyor?
    en nefret ettiğim kelime saygı gösterilmiyormuş. her türlü pisliği yap aralara girçık milleti tehlikeye at araç kullanılmayacak yerlerde kullan sonra vur çiz kır kaç ve saygı bekle.
    plakanın birşeyler ile kapat çamur sür bir tarafını bük plakan belli olmaz hale getir sonra bizimde plakamız var bizimde hakkımız bla bla bla.....
    ne zaman bir motorcu savunucusu görsem motorcuların her türlüsüne bela ve bilimum SAYGI dileklerimi sunuyorum. artık istisnalar hariç de demiyorum istisnası yok denecek kadar az.

• JQKER kullanıcısına yanıt
    Bayağı nefret dolmuşsun.

De şöyle bir durum var muhtemelen cehaletinden dolayıdır ki; insan ilişkilerinde ki saygı ile trafikte saygı kavramlarını karıştırıyorsun.

İki insan dialogunda saygı görmek istiyorsan, evet dediğin gibi bu saygıyı hak etmen gerekir. Ama trafikte (: araç sola sinyal yaptı, saygı değer. Önüme kırdı, saygıyı haketmiyor. Düz önümde ilerliyor, henüz bir eylemi yok ne saygımı hak etti, ne de saygısız o zaman. Böyle bir mentalite yok ne yazık ki.

Bununla birlikte yazdığım şeylerde bir tarafın haklı yada haksız olmasından değil, sonuç kısmı ile ilgili olabilecekleri yazıyorum.

Yine senin mantığınla baktığımızda çoğunluk ne yapıyorsa hepsi aynıdır. B*k yemen lazım yine bu durumda çünkü milyonlarca sinek yanılıyor olamaz (:

Senin nefret söylemin işin açıkçası umrumda bile değil. Empati diyorum, saygı diyorum, bilinç diyorum, bela diyorsun. Değil saygı, cevap aldığın için mutlu olabilirsin. Bloke sonrasında istediğin gibi yazmaya devam edebilirsin. İyi günler..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yasakpınar kullanıcısına yanıt
    KVKK mevzuatından da haberin vardır o zaman. Umarım KVKK ile ilgili yakında herhangi şirket veya şahıs şöyle kallavi bir yaptırıma uğrar da 3. kişilerin kimlik bilgileri uluorta paylaşmaya teşebbüs edenler yaptıklarının farkına varırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cormen

KVKK mevzuatından da haberin vardır o zaman. Umarım KVKK ile ilgili yakında herhangi şirket veya şahıs şöyle kallavi bir yaptırıma uğrar da 3. kişilerin kimlik bilgileri uluorta paylaşmaya teşebbüs edenler yaptıklarının farkına varırlar.
    Teşebbüs etmedim, özel mesajla bile olsa da herhangi bir bilgi de paylaşmadım.
    Kvkk hakkında tabi ki bilgim var. Biz imzalatıyoruz bu sözleşmeleri zaten.

İlk yazdığım yorumda, adını soyadını öğrenmek isteyen bir kişiye, bilgilerini öğrenebildiğimi fakat paylaşmanın doğru olmayacağını bahsettim zaten.

Cins cins konuşmak moda oldu bu sıralar forumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasakpınar -- 14 Ağustos 2018; 14:13:5 >
  • bu tip terbiyesiz motorcu maalesef çok var. özellikle R25 + gopro kombini yapanlar ayrı dert. insanların motorcuya bakış açısını değiştiriyor. antipati kazandırıyor.
    trafikteki araç tipine göre maganda oranlamaları; araba %5, özel halk otobüsü %80, motosiklet %90, hafriyat kamyonu %50, moto kurye + paket servisci %95

pazar günü suadiye sahil yolunda ablamızın biri şeridindeki trafik durunca yan şeride zıpladı. tabi orda ben varım ama aynaya bakan kim.. 40km/h civarı hızla gidiyordum, hızım düşük olduğu için kornaya basarak motoru ani refleksle sağa yatırıp kazayı 5-10cm ile atlattım.. bana yandan o açıyla çarpsa sürüklenip park halindeki arabanın altınada girebilirdim. diğer motorcu magandalar gibi olayı uzatmadım, durup kavgayada tutuşmadım ama arkamı dönüp Allah belanı diyerek elimi salladım devam ettim.
  • Açıkçası aklı başında motorcularda aklı başında şoförler de aynı şeyi savunuyor ancak bazı aklı ergenler anlamamakta. Otomobil = Motorsiklet olduğundan aynı kurallara sahiptirler. Yani motorcuya ışıklarda kenara çekil ön sıraya geçeyim diyemeyeceğin gibi motorcu da sağ şeridin de sağından (hele ki şehir içi dönüşlerin olduğu yerlerde) ilerleyemez. Yol sıkışık diye olmayan şeritten (çizgilerin üstünden veya emniyet şiridinden) gidemez. Araçlar nasıl makas yapıyor diye küfrediyorsak motorcularda nede olsa atik ve inceyim aralardan kaçarım diyemez. Otomobillerin kaldırıma parketmesine laf ediyorsak motorcular da (özellikle paket servisçiler ve kuryeciler) kaldırımda motor süremez. Bir otomobil diğerini sıkıştıramaması gerektiği gibi motorcuyu da sıkıştırımamalı ve motorcu da sıkışık trafikte dat dat kornaya basarak sağ şerittekileri sıkıştırıp geçmeye çalışamaz. Kısaca otomobillerin uyduğu kurallara motosikletliler de uymak zorunda. Aynanın kırılmasına üzüldüm hocam. Eğer sen farkına varmayıp frene basmasaydın belki de o kişi şimdi defnediliyordu ALLAH korusun. Bazı insanlar birşeylrei tecrübe etmeden ne yazık ki önlem almıyor yada kendilerine çeki düzen vermiyorlar. Bu yüzden denir ki "bir musibet bin nasihatten iyidir". Her ne kadar anlayışsız ve saygısız şoför ve motorcular denk gelse de Ya Sabır demek en karlı olanı gibi.

• 34 tu 5356

• 40 senedir araç kullanırım bu 6.aracım, 1 milyon km.ye yakın yol yapmışımdır, 5 kere kazam var, 4 tanesi bana arkadan çarptılar, bir tane de ben taksiye vurdum, kurallar gereği taksici kusurlu çıktı, bu olayda da kaza olsaydı muhtemelen ben gene kusurlu olmayacaktım, boşu boşuna aracım hasar görecekti.

Kurallara uyduğun sürece ölümcül kaza bile yapsan ceza almıyorsun, arkadaşın aracı ile E5 den Bayramoğlu'na giderken Kaynarca'da ki üst geçide 50 m. kala kapalı kasa kamyonet sollarken önümüze yol kenarında ki tellerden atlıyarak yola fırlayan 12 yaşında bir çocuk çıktı biz frene bile basamadan çarptık, çocuk orta bariyerden karşı yola savruldu ve bir de karşıdan gelen kamyonun altında ezildi. Arkadaş bir gün bile yatmadı ilk celsede beraat etti.
  • motor kullanımı yasaklansa hiç üzülmem.trafikte araçlara,kaldırımda yayalara tehlike oluşturuyor.hele bazıları inatla insanın dibinden geçiyor,kendini hızlı ve öfkeli filminde sanıyor herhalde.bundan birkaç ay önce kaldırımda biri çok yakın giderken bana çarptı, ''ulan şerefsiz yolda gitsene ne diye kaldırıma çıkıyorsun '' gibisinden bağırdım sonra '' sanane lan istediğim yerden giderim '' dedi.zaten motor kullananlara karşı önyargım vardı biraz söz dalaşının ardından orada pata küte dövdüm,oracıkta kolunu kırıp bırakacaktım o zaman anlayacaktı trafik kurallarına uymayı ama çevredeki esnaf gelip ayırdı.işin kötü tarafı sokaktan gelenler beni suçlu buldu.yine benzer durum olsun yine döverim.hatırlayınca tekrar sinirlendim,konudaki bazı tatlısu motorcularıda böyle yapıyor,o yüzden böyle konularda habire motor kullananlara özen gösterelim ayakları filan.motorculara kalsa zaten kaldırımda bile onlara yaya olarak yer vermek gerekecek,nasıl bir kafaları varsa bu salakların.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Sanırım mesajımı iyi okumadınız zira "bu olaya değinmiyorum dedim" ama siz empatiyi mesaja kurmuşsunuz
  • Gökhan G. kullanıcısına yanıt
    "Ben zaten gereken asgari dikkatin de üzerinde dikkatle trafikte seyir ediyorum. Kimseyi sıkıştırmıyor, şeridimde düzgün ilerliyor, takip mesafemi de koruyorum" cümleniz ile zaten bahsettiğim kısımın dışındasınız ve benim dediğim noktaya geliyorsunuz.

Herkes kurallara uysa kimse münferit olaylar için tetikte olmak zorunda kalmaz. Ben yurtdışında motorumu kullanırken acaba şu sokaktan biri pat diye çıkar mı? ya da şu selektörsüz önüme kırar mı endişesi yaşamıyorum mesela
  • JQKER kullanıcısına yanıt
    Senden kimse saygı istemiyor. Sen trafik kurallarına uy yeter
  • 10 Seneye yakın motosiklet kullanıyorum, başımdan onlarca hadise, vaka geçti ama bir kere olsun ne ayna kırdım nede başkasının aracına zarar verdim. Ama inanın son zamanlarda kendini bilmez şahsiyetlerin saçma sapan davranışları bizi çok zan altında bırakıyor. Daha az önce kısa tur yapıp geldim, kaldırımdan giden motorcu mu ararsın kırmızıda geçip korna yiyince söven motorcu mu ararsın.. İyice saçmalamaya başladılar.. Burda motorcuyu savunan arkadaşklar, motorcunun savunulacak bir yanı yok. Evet benimde önüme kırıyorlar dikkatisiz davranıyorlar ama gidipte ayna kırmıyoruz kavga etmiyoruz. Gidip ne zaman sakince uyarsam "Abicim bakın şöyle oldu böyle oldu lütfen biraz daha dikkat.." şeklinde söylesem karşımdaki kişi azıcık terbiye almışsa zaten özür diliyor. Ama bakın şekil A da göründüğü gibi saçma sapan bi hareket yapılmış bütün motorculardan soğutulmuş... Ayrıca yok üzerine kırarım yok şöyle yaparım böyle yaparım diye yazan arkadaşlara bi çift lafım var. Evet o bir şerefsizlik yapmış, bi hayvanlık yapmış ama sizinde ona aynı şekilde karşılık vermeniz gerekmez arkadaşlar. Bırakın kendi haline elbet bir gün belasını bulacaktır. Ama o bela sizden gelmesin boşverin..
    Ayrıca lütfen şunu unutmayın; Trafikte Motor == Araba. Buna göre hareket edelim. Ne motorun arabadan üstünlüğü var nede arabanın motordan.
    Lütfen biraz daha sakin olalım dikkatli sürelim.

• Bizim ülkemizde en aklı başında motorsikletli bile onlarca kuralı ihlal ediyor. Emniyet şeridinden gitme. Slalom yapma. Kaldırıma çıkma. Duran veya hareketli trafikle iki aracı arasındaki koridordan geçme. Bunların hepsi suç bunu bile bile yapıyorlar ama yüzsüzler utanmadan suç işleyip efeleniyor.

Ulan iki araba arasındaki koridordan kim sana geç dedi. Ya da emniyet şeridi, kaldırımlar babanın malı mı?

Ben trafiğe sürü olarak çıkmadan önce lisede falan duyardım bizi sıkıştırıyorlar. Bize hiç saygı duymuyorlar diye. o zaman acırdım falan şimdi gördüm trafik canavarı hepsi.

Taksiciler

Dolmuşçular

Özel Halk Otobüsleri

Motosikletliler

Tofaş Doğan/kartal sahibi apaçiler

Bu trafiğin çilesi. %99.9'u trafik canavarı.
  • kudurun arabacılar
  • Motorculara saygı duyamıyorum. %90 oranı çok isabetli verilmiş kimse yadırgamasın. Kırmızı ışıkta duranların oranı %10 bile değildir. Hiç bir trafik kuralına uymuyorlar. Motorculara sert yaptırımlar şart.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.