|
Bildirim
|
100 motorcunun 90 tanesi itici tipte insan. Hani bir an cinnet gecirse insan sinirlenip tek dokunus ile yerde 55 tur attirirsin.
İnsan canı arabadan onemli degil ama insanin arabasina da bir yumruk atip kacinca sakinlesip neyse demek zor. Bende kamera da var ama kesin kovalarim kendimi biliyorum. |
Ben adamı kovalarken eşim polisi aradı, verdikleri cevap şu anda çok yoğunuz ilgilenemeyiz, keşke yetişmişken arkadan hafifçe dokunup dengesini bozsaydım
|
ah be kardeşim neden gaza basıp vurmadın yere yapışırdı sakız gibi
|
Zamanında biz de motorcuyduk, 40 yıldır araç kullanırım ben onlara düne kadar sağdan soldan geçişlerinde saygı gösterip elimizden geldiği kadar yardımcı oluyordum, ama artık saygı bitti, bundan sonra işlerini kolaylaştırmayacağım, onlar da benim gibi kurallara uyacak, hepimiz yolda giderken aynı kurallara bağlıyız dinsizin hakkından imansız gelir, orada benim beklentim sadece bir özür idi, özür dilemesini bilmeyen hiç bir şeyi hak etmiyordur.
|
Konu hakkinda yorum yapmak niyetinde degilim birebir gormedigim icin... Bunu yazmamin sebebi sudur, motosiklet kullanmayan birinin hatta kullansa bile algi seviyesi dusuk insanlarin yasadigi bir ulkede oldugumuzdan motosiklete nasil zarar verdigini, nerede damarina bastigini anlayamamasini olagan goruyorum. Burada motosikletcilere kin kisan buyuk bir kesim ne yaptigindan habersiz ahkam kesiyor.
Bir motosiklet, ayni zamanda otomobil kullanicisi olarak motosikletlilerle neredeyse hic sorun yasamadim. Ben onlara karsi saygili ve pozitif sekilde arac kullandim, onlardan da bana sorun yaratan olmadi, hic bir motosiklet surucusu onunuze falan kurmaz dort telerlekli kullanicilari gibi. Her daim imkan varsa yol verdim, iki telerlegin avantajini kullandilar, selamlastik gittik herneyse... Trafikte ciddi bir kesim toplumsal bir sorun olarak ezilmislik, gerizekalilik, empati yoksunlugu ve kabizliktan dolayi motosikletlileri sikistirmaya, kasitli yol vermemeye, saygisizlik etmeye, seridine tecavuz etmeye merakli davraniyor. Farzi misal trafikte cok yasarim, motosiklet aradan dereden gecer emniyet seridinden gider, isiklarda en one gecer bunun kime ne zarari var? Adam kasitli onume kirar, sikistirmaya calisir. Tabi is motosiklet ustundeyken ciddiye biniyor, sen boyle yaparak adamin canina kastedersen o da her ne kadar tasvip etmesem de aynani alir goturur. Ben kimsenin aynasini kirmadim ama uyari mahiyetinde aynasini kapattigim, gecerken elimle değdiğim olmustur. Sen aciz bir otomobilsin, takip edemezsin oncelikle bunu kabul etmeli ve buna gore motosikletlilere saygili davranmalisin. Adam sivisir gider tutamazsin, bulamazsin. Altindaki makine dandik degilse supercar seviyesinde yuruyen makineyi yakalamayi dusunmuyorsunuzdur diye dusunuyorum. Oyle arkadan vurup dusurmek falan aptal insanlarin dusunup yapacagi bir istir, hic yoktan insani yonu kuvvetli biri bunu dusunmez bile. Adamin canina kastedip bunu fiilen uygulamak ve bu adamin olurse devletin senden kan alinmadik yerinin kalmayacagini, olmezse o sinirle senin kirilmadik kemigini birakmayacagini, en iyi ihtimalle kamerasiz gezmeyen cogu motosikletlinin adli dava konusu olacagini bilmek onemli... Trafikte saygi onemlidir. Camiada saygisiz insanlarin oldugu bilinen bir durum, her camiada oldugu gibi ama hic bir motosikletli otomobil surucusunun canina kastedecek davranisi gerceklestiremez. Sana kisa bir hikaye anlatayim, viyadugun birinden donerken arkamda az evvel yanindan gecip gittigim bir arac surucusu yanindaki kizin bakislarini da kaldiramamis olacak ki arkamdan sıkıştırıyor, ben o viraji arabayla dondugumden daha hizli donmeme ragmen israrla on tamponuyla aramdaki mesafeyi cok cok dusurmeye calisti, motosiklet binerken tehlike payi birakmalisin, yollarimiz malum ki dedigim gibi ben yavas da donmuyordum adam sadece kompleks yapti... Benim altimda 0-100u 3 sn olan makine var onun altinda da tdi Golf, bu seviyede bir cahillik... Virajin disi acik bariyer, ben orada kayip dussem bariyerlerde bolunecegim, bu sigir arkamdan dokunsa kesin bariyerdeyim, hiz kessem fren yapsam viraj icinde bir sey gorup kesin carpacak o kadar yakin. Viraj bitiminde arkami donup selamlayarak uzaklastim sadece o gun. Simdi ben o sinirle o adamin aynasini mi almayim hatta indirip divmeyim mi? Konudaki arkadaslarin hincina bakarsak adami carmiha germem lazim. Gerizekalinin biri yuzunden boyle aptalca bir kazada sevdiklerimi yalniz birakacak duruma, belki sakat kalabilecegim duruma dusuruyor beni.. Zamanla ulkenin medeniyet seviyesi arttikca, insanlar komplekslerinden siyrilip empati yapmayi ogrenince bunlari da asacagiz... İki tekere her zaman severek bakin, empati yapin... |
tek yetenekleri ayna kırıp vlog cekip youtube’a koymak hocam
|
Motorculara saygisiz suruculerin aldigi canlarla kirilan aynalari kiyasladiginizda devede kulak kaliyor. Kimse burada motorcular soyle boyle ahkam kesmesin, koca minibusle motordan daha agresif kullanip makas atanlar var. Mesele zihniyet.
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 13 Ağustos 2018; 0:18:13 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 13 Ağustos 2018; 12:57:31 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InvisibleLord -- 13 Ağustos 2018; 12:51:37 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|