Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Yaklaşık yarım saat önce dörtyol ağzında bir kazaya karıştım. Sağlık açısından kimsede sorun yok sadece maddi hasar var. Olay şöyle gerçekleşti; Öncelikle krokiyi paylaşayım. ![]() Ben bir numaralı aracım. Çok dik bir rampadan iniyorum ve yol ıslak. O yüzden hızım 30-35 km/h civarlarında. Sol tarafımda ise bir market var ve iki numaralı aracın geldiği yolu tamamen kapatıyor. O yolu görmek mümkün değil. Pick-up kullandığım için aracın burnu uzun ve yola önden önden giriyor. İki numaralı araç da(motosiklet) hızlıca geliyor. Onu görmemle birlikte frene basıyorum. O da benden kaçmak için gaza iyice yükleniyor fakat birbirimizi sıyıramıyoruz ve ben onun egzosuna değiyorum. Değmemle birlikte araç kayıyor ve 3 numaralı aracın altına giriyor. Ek olarak 3 numaralı aracın bulunduğu sokağa giriş yasak. Bu durumda hangi araç % kaç kusurlu bulunacak sizce? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. İyi forumlar. |
Dörtyol Kazası
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Hangi yol ana hangisi tali belli değil. Trafik levhaları var mı? Stop, yol ver vs gibi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam hiçbir levha vs. yok. Hiçbir yolda tümsek de yok. İkisi de normal yol ana ve tali ayrımı yok. Sadece 3 numaralı aracın park ettiği sokak ters yönde kalıyor. Oraya 2 numaralı araç giremez mesela.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rochendol -- 18 Kasım 2020; 23:11:50 > -
Motor suclu. Esit statudeki yollarin kesişimlerinde yol hakki sagdan gelendedir, yani sende.
Muhtemelen siz haklı olabilirsiniz hocam. 3 numaralı araç kavşağa girme aşamasındamıydı yoksa öyle aleni duruyordu da kayan motor altına girdi. Çünkü 3 numaralı araç ta size göre geçiş önceliği var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O park ediliymis. Hareket halinde degil.quote:
Orijinalden alıntı: sml_akyz
Muhtemelen siz haklı olabilirsiniz hocam. 3 numaralı araç kavşağa girme aşamasındamıydı yoksa öyle aleni duruyordu da kayan motor altına girdi. Çünkü 3 numaralı araç ta size göre geçiş önceliği var.
Bu tür yollara girerken hızını 5 10 kmye düşürmeyen herkes suçlu. 30 35 km çok yüksek bir hız bu yol için
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Kusur yüzdelerini bilemem ama 1 ve 2 için konuşursak yol 1 in hakkı, tabi hiçbir tabela olmadığını varsayıyorum.
Aynı Dörtyol kavşağında kaza yaşadık, karayolları trafik kanunu açıp inceleyin ona göre karar veriyorlar. Bizim yaptığımız kazada biz çarptığımız araca göre sağdan geldiğimiz içim yolda sağdan gelenin hakkı olduğu için suç %100 karşıya verilmişti bilginiz olsun.
Normalde 2 numaralı aracın 1 numaralı araca yol vermesi lazım.
2 suçlu ama normalde böyle bir dortyolda aksine işaret, bir durum yoksa her araç durmalıdır, kontrol etmelidir. Çünkü 2ye göre yol sizinken 3 tarafından gelen bir araç için yol sizin değil. O yüzden kontrollü geçiş gerekir.
Bizim burada buna benzeyen bir yol var. Herkes yol benim diye geçiyordu. Kaç tane kaza oldu. Şimdi orada durup sağını solunu kontrol etmeyen yoktur varsa da yabancı plakadir.
KTK ya göre motor %75 siz %25 kusurlusunuz. Motorun ve 3. Aracın hasarının da %25 den siz sorumlu oluyorsunuz bu durumda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Başıma gelen bir kaza sonrası polisin söylediği
yıl 2004
aksine işaret yoksa sağdaki her zaman haklıdır.
-
3 numara park halinde ise kusur 2 numarada , 3 numara hareket halinde ise kusur 1 numarada . Ayrıca kavşağı görmeyi engelleyen markette de kusur olmalı ama bizim ülkede yanlış yere parkedenler, yola kaldırıma görüşü engelleyecek malzeme bırakanlara hiç bakmıyorlar.
-
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X