Şimdi Ara

35-40 bin aralığında araç tavsiyesi ve accord için yorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

35 40 bin liralık bütçeme uygun bir araba arıyorum. Çok inceledim inceledikçe kafam karıştı :)
    Aradığım kriterler: güvenli, ve sürüşü keyifli bi araç olsun istiyorum. Beş yıl kadar kullanmayı düşünüyorum kısmetse..
    Donanım beklentim yüksek değil ancak esp olmalı ve perde hava yastığı olsa iyi olur, yılda 20 25 bin km kullanıyorum. Bu zamana kadar dizel corsa kullandım, bunu ikinci araç yapıp c ya da d sınıfı araç almak niyetindeyim 2-3 yaşında. 1.6 ya da 2.0 motor olsun istiyorum. Çok km yapacağım için ya lpg ile uyumlu bir motor ya da dizel olabilir. Sedan tercihim, ama 400 litre bagajı olan hb de olur :)
    Yüksek hız konusunda seçiciliğim yok, ama ara hızlanmaları iyi olmalı. Otomatik vites olsa da olur olmasada ( honda, vw gibi bu işi iyi yapan marka değilse manuel tercihim)

İncelemelerim sonucunda bulduklarım alttaki gibi; Bunlar da yanlış da olabilir, bir kısmı tamamen subjektif izlenimlerim..

Honda accord 2007 2008 leri 35-40 aralığında, lpg uygulanıyor, kullananlar memnun bir sıkıntı yok gibi kasası görünümü vs de hoşuma gidiyor şu an aklıma en fazla yatan araç bu. hoşuma gitmeyen tek şey içteki ahşap görünümlü kaplamalar. Özellikle lpg ile kullananlar tavsiye ederler mi yorum yaparlarsa çok makbule geçer.
    Skoda octavia: bu araçta yeni kasa hoşuma gidiyor, benzinlilere lpg uygulanmıyor (tsi), dizeller de 40-50 aralığında. dizeller bütçemi aşıyor, ayrıca 45 bu araca vereceğime accord daha mantıklı geliyor. (octavia nın 2. elini 0 ından pahalıya satmaya çalışan baya bi arkadaş var, gerçi bir çok markada böyle bir abukluk var..)
    Toyota: avensis in önceki kasası ilgimi çekmiyor, yeni kasası bütçemi aşıyor. corolla ile 1.4 motor biraz zayıf diye düşündüğümden ilgilenmiyorum. auris de bagaj yok.
    Mazda 3 ün yeni kasası hoşuma gtimiyor, 6 serisinin yeni kasası güzel ancak çok tutulmadı yarın parça beklemek istemiyorum serviste, ayrıca fiyatı da bütçemin üstünde
    Ford : Focusun yeni kasası nisan yerine ocak ta gelse bekleyebilirdim, ama nisan geç baya. 0 almayı düşüneceğim 2-3 araç vardı, birisi de bu. Güncel kasası da güzel ama alıp ta daha aldıktan 3 ay sonra eski kasa olup kafadan zarar etmek istemiyorum. Mondeo çok büyük bir de forumda sorun çıkarma ile ilgili bazı şeyler okudum kafam karıştı.
    VW : Passat beni aşıyor, jettanın yenisini de 40-45 aralığına çıkıp dizel ve bomboş olmayacak şekilde alabileceğimi düşünmüyorum. O yüzden zor gözüküyor ama jettanın yeni kasası gayet sade güzel gözüküyor gözüme. Passatın ikinci eline çok bakmadım, ama performanslı benzinliler genelde tsi, dizeller de ya çok yüksek km yapmış ya da pahalı gibi geldi bana.. Jettanın güncel kasasıyla ilgilenmiyorum.
    Audi de a4 ün bir önceki kasası da güzel ancak 3-4 yaşında 100 bin km yi aşmamış uygun fiyatlı göremedim, olanlarda 1.6 motor 102 hp

Opel, Renault, Fiat, Peugot, Mercedes ve BMW ile ilgilenmiyorum. ( ya bütçem dışında ya da ilgim, marka fanatizmi yapmayalım lütfen..) Fiat ta bravo ilgimi çekmedi değil ama arka diz mesafesi kısa gibi, bir de bagaj mevzuu.. Renault hanım istemiyor, şirket araçları renault memnun değiller. Mercedes, BMW bütçemle çok uzak düşüyorlar :)

kasa görünümünün hoşuma gitmesi fiyat uygunluğu ve en üstte bahsettiğim şeyleri göz önünde bulundurunca; 2-3 yaşında önceki kasa accord, 0 yeni focus, 0 yeni jetta
    dışında bir şey bulamadım. ( 0 araçlar için 40-45 aralığına çıkmak kaydıyla) sizin tavsiye edeceğiniz bir şeyler var mı?
    özellikle en fazla 4 yaşına kadar ikinci el araçlardan kaçırdığım bir şeyler varsa. Bir de c4 kasa yeniliyormuş, tavsiye eder misiniz? özellikleri nedir, almaya niyetlenip inceleyen oldu mu? Türkiyeye ne zaman gelecek, özellikle citroen kullananlar yorum yapabilirse sevinirim.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
    Teşekkürler

• kia ceed lere mutlaka bakınız
    fiyatları 30 bin tl den başlıyor
    5 yıl garanti
  • quote:

Orijinalden alıntı: banabunno

kia ceed lere mutlaka bakınız
    fiyatları 30 bin tl den başlıyor
    5 yıl garanti
    Fiat Bravonun bagajı 400 lt. Honda civic'ten büyük. Dizel bir Bravo alınır o fiyatlara.

Ama tabi temiz bir Accord'un tadını vermez. Ancak Accord'un vergisi , yakıtı, pahalı ve zor bulunan parçalarını unutmamak gerek. 0 km alacağınız bir Bravo Accord kadar sessiz ve rahat olmasa da düşük yakıt, düşük vergi, garantisinin olması ve 2. elinin daha çabuk netice vermesi gibi avantajları var. Otomatik viteslilerinde ESP standart.

Veya arkadaşın da dediği gibi Kia C'eed olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Fiat Bravonun bagajı 400 lt. Honda civic'ten büyük. Dizel bir Bravo alınır o fiyatlara.

Ama tabi temiz bir Accord'un tadını vermez. Ancak Accord'un vergisi , yakıtı, pahalı ve zor bulunan parçalarını unutmamak gerek. 0 km alacağınız bir Bravo Accord kadar sessiz ve rahat olmasa da düşük yakıt, düşük vergi, garantisinin olması ve 2. elinin daha çabuk netice vermesi gibi avantajları var. Otomatik viteslilerinde ESP standart.

Veya arkadaşın da dediği gibi Kia C'eed olabilir.

Alıntıları Göster
    Bravonun bagaji 400 se iyiymiş, gidip bir bakayım en iyisi. Bu hesapta hb lerde normalde kullanılmayan üst taraf dahil etmiyorlar değil mi hacme, yani dikiz aynasından arkaya baktığımız boşluğu..

Ceed görsel olarak çekmiyor beni o yüzden düşünmüyorum.

2.0 motorun vergisini göze aldım tabi değecek bir araba için. Accordun yakıtını lpg ile ekonomik olmasada makul bir seviyeye ineceğini düşünüyorum, 8-9 lt ortalama tüketse %30 lpg ile tasarruf olsa 5,6 - 6 litre benzin masrafı gibi olacak 100 km de, bu araba için verebilirim bunu. Çok sıkışık trafikte dur kalklı kullanmadığım için 11-12 şehir içi tüketim değerini görmem diye düşünüyorum. İşe gidiş 30 km, bunun en fazla 5 km sinde trafik oluyor en fazla . Bu koşullarda da 10-11 litrenin altına inmez gibi bir durum varsa tekrar değerlendirmem lazım tabi?
    Arıza ve masraf olayı biraz şans, hondayı güvenilir buluyorum bu konuda, forumlarda sıkça bahsedilen kronik bir sorunu olmadığı için temiz bir araçta bu riski göze alabilirim.

yorumlarınız için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: birihtimal

Bravonun bagaji 400 se iyiymiş, gidip bir bakayım en iyisi. Bu hesapta hb lerde normalde kullanılmayan üst taraf dahil etmiyorlar değil mi hacme, yani dikiz aynasından arkaya baktığımız boşluğu..

Ceed görsel olarak çekmiyor beni o yüzden düşünmüyorum.

2.0 motorun vergisini göze aldım tabi değecek bir araba için. Accordun yakıtını lpg ile ekonomik olmasada makul bir seviyeye ineceğini düşünüyorum, 8-9 lt ortalama tüketse %30 lpg ile tasarruf olsa 5,6 - 6 litre benzin masrafı gibi olacak 100 km de, bu araba için verebilirim bunu. Çok sıkışık trafikte dur kalklı kullanmadığım için 11-12 şehir içi tüketim değerini görmem diye düşünüyorum. İşe gidiş 30 km, bunun en fazla 5 km sinde trafik oluyor en fazla . Bu koşullarda da 10-11 litrenin altına inmez gibi bir durum varsa tekrar değerlendirmem lazım tabi?
    Arıza ve masraf olayı biraz şans, hondayı güvenilir buluyorum bu konuda, forumlarda sıkça bahsedilen kronik bir sorunu olmadığı için temiz bir araçta bu riski göze alabilirim.

yorumlarınız için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    ceed güzel gelmiyorsa
    venga derim o halde..
    siz ikinci el diyorsunuz sanırım honca accord
    bence ikinci el almaktansa
    sıfır venga bu fiyatlara üstelik dizel çok güzel olur kanısındayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banabunno -- 9 Kasım 2010; 11:44:50 >

• quote:

ceed güzel gelmiyorsa
    venga derim o halde..
    siz ikinci el diyorsunuz sanırım honca accord
    bence ikinci el almaktansa
    sıfır venga bu fiyatlara üstelik dizel çok güzel olur kanısındayım

Alıntıları Göster
    venga güzel gözükoyur muş cidden , 40 liraya 128 beygir 1.6 dizel yakıt tüketimi de iyi gözüküyor.
    Ancak 160 yükseklik diyor, bu virajlarda risk oluşturur mu ne kadar yüksek bir bakmak lazım, bu tip bir aracı spor kullanmayı düşünmem zaten de.
    Acil bir durumda şerit değiştirme ya da virajın ön gördüğümden sert olması durumlarında yüreğim ağzıma gelsin istemem. Biraz araştırıcam platformu nedir, lane change, skid pad vs testleri bulabilir miyim diye..
    Kia nın EBD dediği ESP midir? (Cerato da ESP yazıyor sanırım bu araçta yok esp..)
    Bir de bu araç colt ve jazz tipinde ama onlardan bir üst segmentte midir? öyle gibi anladım. MPV tarzı araçlar pek ilgimi çekmesede bu hoşmuş..
    öneri için teşekkürler.

• quote:

venga güzel gözükoyur muş cidden , 40 liraya 128 beygir 1.6 dizel yakıt tüketimi de iyi gözüküyor.
    Ancak 160 yükseklik diyor, bu virajlarda risk oluşturur mu ne kadar yüksek bir bakmak lazım, bu tip bir aracı spor kullanmayı düşünmem zaten de.
    Acil bir durumda şerit değiştirme ya da virajın ön gördüğümden sert olması durumlarında yüreğim ağzıma gelsin istemem. Biraz araştırıcam platformu nedir, lane change, skid pad vs testleri bulabilir miyim diye..
    Kia nın EBD dediği ESP midir? (Cerato da ESP yazıyor sanırım bu araçta yok esp..)
    Bir de bu araç colt ve jazz tipinde ama onlardan bir üst segmentte midir? öyle gibi anladım. MPV tarzı araçlar pek ilgimi çekmesede bu hoşmuş..
    öneri için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    EBD farklı bir sistem. ABS ünitesi ile beraber oluyor çoğu araçta.2,0 lt otomatik D sınıfı bir araç şehiriçi 10 lt yakar. Affetmez. Ama neticede LPG olacak. Çok da fazla etkilemez sizi. O motorla LPG siz 250-300 bin km yapamlar da var neticede.

• quote:

öneri için teşekkürler.

arkadaşım;
    jazz ı biliyorum arkadaşım aldı venga ile kıyas kabul etmez
    venga konfor iç genişlik ve boyut olarak büyük bir araç
    güç olarak neredeyse 40 beygir fark var
    fiyat olarakta makul venga
    liste fiyatına bakmayın
    en az 1500 tl düşürüyor bayiler
    anadolu yakasında iseniz yardımcı olurum tanıdığım var
    bir aileye önerdim ben bu aracı telefonda
    önce a3 baktılar 2. el 40 bin liraları vardı
    sonra sıfır polo baktılar
    ikisinden birini alacaklardı
    ben kia venga dedim eşi ile birlikte yerlere yattılar gülmekten
    a3 nerde vw nerde kia nerde
    hiç kia ya para verilirmi dediler
    kısaca alay konusu oldum telefonda
    sonra ben "almayın sadece bakın" dedim
    kırmadılar gittiler ve 10 dakika içinde kaporayı verdiler satın aldılar:)
    şimdi her telefon açtıklarında dua ediyorlar
    bu ne güzel araçmış diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banabunno -- 9 Kasım 2010; 14:18:31 >

• quote:

quote:

öneri için teşekkürler.

arkadaşım;
    jazz ı biliyorum arkadaşım aldı venga ile kıyas kabul etmez
    venga konfor iç genişlik ve boyut olarak büyük bir araç
    güç olarak neredeyse 40 beygir fark var
    fiyat olarakta makul venga
    liste fiyatına bakmayın
    en az 1500 tl düşürüyor bayiler
    anadolu yakasında iseniz yardımcı olurum tanıdığım var
    bir aileye önerdim ben bu aracı telefonda
    önce a3 baktılar 2. el 40 bin liraları vardı
    sonra sıfır polo baktılar
    ikisinden birini alacaklardı
    ben kia venga dedim eşi ile birlikte yerlere yattılar gülmekten
    a3 nerde vw nerde kia nerde
    hiç kia ya para verilirmi dediler
    kısaca alay konusu oldum telefonda
    sonra ben "almayın sadece bakın" dedim
    kırmadılar gittiler ve 10 dakika içinde kaporayı verdiler satın aldılar:)
    şimdi her telefon açtıklarında dua ediyorlar
    bu ne güzel araçmış diye...

Alıntıları Göster
    Venga iyi güzel de esp yok, yine de teşekkür ederim.
    Kia ya yolum düşerse bakacağım ama, içi filan güzel gözüküyor aracın.

• quote:

Alıntıları Göster
    keşke 2 ay önce alsaydınız sıfır seat exeo stylance derdim ama zannedersem sıfırı kalmamış ama bulursanız kesinlikle tavsiye ederim ben aldım çok memnunum 38 civarı kampanyalı fiyatıydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epstemolojk_kopus -- 9 Kasım 2010; 16:41:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: epstemolojk_kopus

keşke 2 ay önce alsaydınız sıfır seat exeo stylance derdim ama zannedersem sıfırı kalmamış ama bulursanız kesinlikle tavsiye ederim ben aldım çok memnunum 38 civarı kampanyalı fiyatıydı

Alıntıları Göster
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-bmw-3-serisi-3u-bir-arada-temiz-dolu-hesapli-2004-bmw-3-20-d-34285400/detay

eğer 2004 modele inerseniz iyi bir seçim olabilir

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-skoda-octavia-orjinal-elazig-li-dsg-elegance-33158451/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-avensis-cok-coook-temiiiizzz/detay

• quote:

esp ticari bir özellik
    golflerin hiçbirinde yok mesala(160 ps lik model hariç)
    keza corollalarda öyle
  • quote:

quote:

esp ticari bir özellik
    keza corollalarda öyle

Alıntıları Göster
    ikinci el 1.6 110 beygirliklerde cruze otomatik lpg de tak

• quote:

Orijinalden alıntı: StevenGerrard

ikinci el 1.6 110 beygirliklerde cruze otomatik lpg de tak

Alıntıları Göster
    exeo yu ciddi ciddi düşünmüştüm, motoru biraz daha güçlü olsaydı kesin alırdım.
    esp yi ticari olarak değil güvenlik ekipmanı olarak görüyorum, ayrıca ticari olsa bile kia ceratoda da esp var ;)
    cruze da exeo ile aynı sebepten düşünmüyorum, gerçi yeni 126 hp likleri geldi. cruze forumunu biraz okudum sola çekme, süspansiyondan ses gelme gibi bazı sorunlardan bahsediyor kullananlar. Büyük sorun olarak bahsedilmemiş bunlar ama 1-2 yaşındaki araçta böyle bir durum düşündürücü..

• quote:

quote:

esp ticari bir özellik
    keza corollalarda öyle

Bir broşür alıp bakarsanız görüceksiniz ki dsg li golflerin hepsinde standart esp...
  • quote:

esp yi ticari olarak değil güvenlik ekipmanı olarak görüyorum, ayrıca ticari olsa bile kia ceratoda da esp var ;)
    cruze da exeo ile aynı sebepten düşünmüyorum, gerçi yeni 126 hp likleri geldi. cruze forumunu biraz okudum sola çekme, süspansiyondan ses gelme gibi bazı sorunlardan bahsediyor kullananlar. Büyük sorun olarak bahsedilmemiş bunlar ama 1-2 yaşındaki araçta böyle bir durum düşündürücü..

şikayeti olmayan bir araç varmıdır acaba söyleyinde bilelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Irun_Each_Team

quote:

şikayeti olmayan bir araç varmıdır acaba söyleyinde bilelim

şikayet olmayan araç olacağını sanmıyorum, ancak kronik şikayet olması olasılığın ötesinde sizin de yaşayacağınızı gösterir benzer sorunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: A Hero

Opel astra sedan (SIFIR)

Skoda superb (2. EL)

Bunlara bakabilirsiniz . Aklıma gelenler bunlar , şimdiden hayırlı olsun

opel in yetkili servisi çok pahalı. 2004 yılına ait servis makbuzu var elimde yağ filtreler değişmiş ekstra bir işlem yok,10 bin ya da 30 bin bakımıydı, tam 240 tl ödemişim, hala baktıkça kızıyorum...
    bu yıl aynı bakımı yapıyorum orjinal filtreler, 0-40 tam sentetik mobil 1 yağ kullanıyorum, işcilik dahil 280 civarı tutuyor.
    Corsayla 200 bin km civarı yol yaptım, bir kere yakıt pompasından sorun yaşadım 650 tl ye tamir edilmişti. Arabadan memnunum hala sorunsuz gidiyor, motor vs isteme, çekişten düşme gibi bir durum yok ama üstteki sebepten 0 opel almam, ancak 1-2 yaşında alıp yetkili servise uğramamak kaydıyla..

superb in arka diz mesafesi yok, adamlar arkaya bacak mesafesi yapmışlar, bacak bacak üstüne at ön koltuğa dokunmaz insanın ayağı. güzel araç gerçekten ama accord ağır basıyor görsel olarak, ikisini yan yana koyunca

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.