İyi günler arkadaşlar, 35000-45000 tl arası C sınıfı tercihen hatchback dizel düz vites 0 araba arıyorum.
Araştırmalarım sonucunda şu modelleri buldum ve inceledim
Renault megane 3 105 bg Görüntüsü hoşuma gittiği için ilk ilgilendiğim araç buydu ama çevremden gelen renaultlar çabuk yıpranır yorumları ve içini çok beğenmememden dolayı şu an pek tercih etmiyorum. Opel astra eski kasa 90bg Fiyatı uygun olduğu için gittim inceledim. İçini çok sevmesem de yine de hala düşünüyorum. 90 beygir olduğu için biraz kararsızım. Yazın klima ile zorlanır mı acaba? ağır araba çünkü.. Fiat Bravo 105bg En çok ilgilendiğim arabalardan biri ama aynı renault gibi fiat markası da bana pek güven vermiyor. Siz ne düşünüyor sunuz? Ford Focus 109bg Baktıklarım arasında en çok beğendiğim araç buydu ama 1 sene sonra yenisi çıkacağı için kararsızım. Yenisi çıkınca çok değer kaybedecek sizce almaya değer mi? Volkswagen golf Daha bu arabaya bakamadım ama düşük donanım olmasına rağmen fiyatı çok pahalı geldi ama yine de gidip incelemeyi düşünüyorum.
Açıkçası kararsızım arkadaşlar bana önerebileceğiniz başka model var mı? Yada bunlardan hangisinin daha iyi seçim oluğu konusunda bir fikriniz var mı?
Teşekkürler
Mazda3 MZ-CD Sedan Comfort 51,400 47,035 Mazda3 MZ-CD Sedan Touring 52,100 47,735 Mazda3 MZ-CD Hatchback Touring 52,100 47,735
Mazda 3 ün dizel modelleri bunlar, bütçen ne kadar esnek bilmiyorum ama değerlendirmelisin bence.
Teşekkürler Mazda ile ilgileneceğim.
Mazda 3 akar
Mazda 3 hatchback dizel motor var mı?
O kadar detayını bilmiyorum, mühendis arkadaşlar gelir birazdan...
Fiat Bravo 120hp Dynamic + SAFETY PLUS KIT (ESP/MSR/ASR/HBA/HILLHOLDER; AKTİF ÖN BAŞLIKLAR, DİZ HAVA YASTIĞI, PERDE HAVA YASTIKLARI) + ASSIST KIT (YAĞMUR SENSÖRÜ, IŞIĞA DUYARLI OTOMATİK YANAN FARLAR, CRUISE CONTROL, OTOMATİK KATLANAN YAN AYNALAR)
Fiyat 43.000 + 1.500 + 1000 = 45.500TL. Pazarlıkla en az 1.500 - 2000 TL civarı iniyorlar.
En iyi seçenek budur bence. 105hp tercih ederseniz 1000TL daha düşer ama 1000TL için 120hp'den vazgeçilmez bence.
Normalde Megane-3'ü tavsiye ederdim, ancak Türkiyede üretime başlandığı için kalitesine ve işçiliğine güvenmiyorum artık, çünkü ithal Megane'lar ile yerli Fluence'ler arasında inanılmaz farklar var, o yüzden tavsiye etmiyorum..
Astra HB Classic III için 90hp 200nm 6ileri vites, emin olun yeterli, kimse yarış yapmıyor, benim gibi sakin kullanan otoyolda bile en fazla 130-140'a çıkan biriyseniz hayli hayli yeterli ve oldukça ekonomik bir motordur, donanım da zengin, fiyat olarak rakipsiz, ancak yeni kasası varken ortalıkta bende epey düşünürdüm alınmalı mı diye.. Yine de tasarımının başarılı olduğu için hala "eski" model gibi gözüktüğünü söyleyemeyeceğim.
Fiat Bravo yeni makyaj yedi ve, benim C segmenti içinde kullandığım en başarılı dizel motorları üretiyor, tasarımı ve donanımı da başarılı ancak evet Fiat markası bana da pek güven vermiyor (henüz) Yoksa büyük bir toparlama içerisindeler, ve makyaj yediği için de Bravo olgunlaştı diyebiliriz sorunlu olacağını düşünmüyorum, en azından Fransızlardan daha çok güveniyorum ben
VW Golf benim tercihim olurdu açıkçası, donanım çok zayıf, fiyatı da çok ama sınıfında kalite-konfor olarak gerçekten rakipsiz olduğunu düşünüyorum, benimde aklımda yazın 1.6 102bg yada 1.4 TSI 122bg Trendline serisinden almak var, donanımı dert etmiyorum
civic elegance otm.
Ben 105 lik full donanım (emotion) Bravo kullanıyorum. Motor donanım ve konfor olarak bence bu fiyat aralığında alınabilecek en iyi arabalardan.
Ayrıca benimki 2008 model olmasına rağmen sorun falan yok. Makyajdan sonra hiç kalmamıştır zaten. Sadece bir kaç yerinden tıkırtı,cızırtı falan geliyor ama diğer araçlardan da gelmeyeceğini kimse garanti edemez.
2. tercik olarak da bence Megane III olabilir. Bu aracın TR de üretilmeye başladığını da şimdi öğrendim. İlk çıktığında incelediğim ithal Megane III iç mekan olarak çok iyiydi. Bursada bu standartı düşürmemişlerdir diye tahmin ediyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: kkvan
Ben 105 lik full donanım (emotion) Bravo kullanıyorum. Motor donanım ve konfor olarak bence bu fiyat aralığında alınabilecek en iyi arabalardan.
Ayrıca benimki 2008 model olmasına rağmen sorun falan yok. Makyajdan sonra hiç kalmamıştır zaten. Sadece bir kaç yerinden tıkırtı,cızırtı falan geliyor ama diğer araçlardan da gelmeyeceğini kimse garanti edemez.
2. tercik olarak da bence Megane III olabilir. Bu aracın TR de üretilmeye başladığını da şimdi öğrendim. İlk çıktığında incelediğim ithal Megane III iç mekan olarak çok iyiydi. Bursada bu standartı düşürmemişlerdir diye tahmin ediyorum.
Yok hocam, inanın Anti-Renault'cu falan değilim, Megane III ilk çıktığında bende incelemiş ve test sürüşü yapmıştım, ancak ithal versiyonlardı, geçen gene Mais'e gittim, Bursa versiyonlarında
-Ortadaki imitasyon kaplama her an çıkacak gibi duruyor -Silecek ve far kolları daha kalitesiz ve basit gözüküyor -Göstergeler dijital değil, analog -Havalandırma ızgaralarının ortada kapağı yok ve görünüm olarak çok kalitesiz -Aracın yerden yüksekliği de 2cm artırılmış zaten, korkunç bir davlumbaz boşluğu oluşmuş -Genel işçilik çok vasat ithal versiyonlara göre..
Bursa benide şaşırttı çünkü, Megane II HB-Sedan arası hiçbir fark yoktu neredeyse
Bu fiyat aralığında en dolu modellerden biri megane III. Eğer benzinli bir model isteniyorsa düşünülebilir. Fiyat olarak biraz daha yukarı çıkılırsa VW Golf 1.4 TSI Comfortline çok iyi bir seçim olur diye düşünüyorum. Hem donanım hem motor hem de kalite olarak üst seviyede olan bir otomobil.
52000 tl yi mazda 3'e yatıranın aklından şüphe ederim o kadar diyim.bence siz 308 veya megane hb ye bakın.
Şahsen benimde tercihim 120bg'lik bravo olurdu,ama markaya karşı ön yargınız varsa yarın birgün olabilecek en küçük hata-kusur-tıkırtı canınızı 2 kez sıkacaktır keşke almasaydım diye(ki mercedes bile alsanız sorun yaşamıyacağınızı garanti etmiyor ve fiat araçları için 3 yıl/150.000km garanti veriyor).Tercihen hatchback olsun demişsiniz ama vw grubu düşünüyorsanız octavia Elegance 1.6 TDI CR 105---49.990 bakmanızda fayda olduğunu düşünüyorum araç çok dolu,özellikle beyaz ve elegance olduğu zaman tadından yenmez TSI DSG olanı 1 ay kadar önce bana 49küsürken 47.300 e bırakmışlardı biraz daha düşerler gibime geliyor bunu da 47-47.5 arası bir fiyata alırsınız gibi geliyor,kullanılan motorda golf de kullanılan motorla aynı...
Opel Astra bu seçenekler arasında benim en çok hoşuma giden araç ayrıca fiyatı da diğerlerine göre uygun sizi de fazla üzmez iyi bir tercih olur.
Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
Açıkçası baktığım arabalar arasında en çok beğendiğim ford focus oldu ama 1 sene sonra yenisi çıkacak ve araba çok değer kaybedecek yada opel astra gibi fiyatı 6-7 bin tl düşebilir. Bunun hakkında ne düşünüyor sunuz? Sizce almaya değer mi?
Valla bende Ford Focus u beğeniyorum fakat benim için şuan iki - yönü var birincisi ve benim için en önemlilerden birisi içeriye fazla ses alıyor olması (ben benzinliye bindim yol sesi vardı motor sesi pek duyulmuyodu, dizel nasıldır bilemem).ikinci - yönü ise seneye yeni kasa gelecek olması. bence aralarına i30 ekle oda fena değil görünüm ve malzeme kalitesi olarak. bravo çok güzel ama bende de marka olarak bi ön yargı var.Renault megane3 çok güzel di taki yerli üretim olana kadar.bence ithal megane 3 olsa direk megane derim ama yerli olduğundan pek sıcak bakmıyorum.mazda 3 bence gayet iyi hem mazda oluşu hemde bence araba çok güzel özellikle beyaz oldumu.karar senin ama mazda 3 bi test etmeni öneririm.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme