Şimdi Ara

351. Dönem 1'İNCİ DZ. ER. EĞT.A.K.LIĞI İSKENDERUN HATAY (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
4.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    quote:

Orijinalden alıntı: galganus12

Üst olarak:
    Normalde yaz olduğu için gömlek giydirmiyorlar.Yeşil yuvarlak yaka tshirt var.Akşamları da beyaz giyiliyor şort üzerine.Yani hem beyaz alın hem yeşil.Melbusat olarak beyaz tshirt veriyorlar,oraya gidincede yeşil tshirt alayın içindeki markette satılıyor.

Alt olarak:
    Beyaz veya yeşil farketmiyor.Zaten giyeceğiniz pantalon sarı-kahverengi arası bir renkte,içinden gözükmez.Bizim uzmna kırmızı ve pembe hariç ne renk giyerseniz giyin demişti Beyaz ve yeşil götürün,birşey olmaz.

Yahu bu don meselesi en önemli mesela valla,bizim zamanımında da tek konu orada ne renk don giyecez muhabbetiydi

quote:

Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

Eşofman giymeye izin vermezler diye bişey yok, eşofmanı sadece yatarken giyebilirsiniz zaten, ama ağustos sıcağında kim eşofmanla yatar tartışılır :) ki verilen eşofman pazarda 3-5 tl ye satılan eşofmanlar gibi, dışı parlak, iç yüzeyi nerdeyse havlu kıvamında (kumaşı tarif edemedim ama kışın rahat tutmayacağı %1000 :)

Eşofmanı 1 kere giymiştik, onda da kıyafetleri yıkamaya vermiştik, o kadar. eğitimlerde vs eşofman giymiyorsun, ama her ihtimale karşı en azından eşofman altı alabilirsin üzerine tshirt giyersin ihtiyaç olursa.

Sahil Güvenlik arkadaşlar Alay içinde buluşup görüşme açısından daha şanslı, 1 ya da 2 bölük var SG olan, onlar diğer arkadaşlardan ayrı yatıp kalkıyor, tertiplenmeleri de farklı zaten. (zonguldak'a kadar herkes tertiplenebilir ama zonguldaktan karadenize kadar sadece SG ler. (en azından bize verilen bilgi o şekildeydi)

Gemiye düşmek için de hevesli olmayın derim :) gerçi Serdümen dışında kısa dönem almıyolar sanırım ama neyse.

quote:

Orijinalden alıntı: gravestone80

1'İNCİ DZ. ER. EĞT.A.K.LIĞI İSKENDERUN HATAY
    biz cennetemi düştük olaya bakın yaaaa

- Deniz Alayı sosyal faaliyetler açısından çok güzel bir düzeyde. Lig tvde yayınlanan maçların büyük kısmını projeksiyon vasıtasıyla dev ekranda izleme olanağına sahiptik. Ayrıca bunun yanında güncel sinema filmlerinin haftasonları gösterimi mevcuttu. Son olarakta 25 günlük süre içerisinde 2 kez mahalli sanatçılardan oluşan konser çalışması ve tiyatro çalışması mevcuttu. Bu imkanların çoğu eğitim alayında mümkün olmadığını düşünüyorum.

- Banyo, yemek, barınma, kantin ihtiyaçları konusunda kalabalıktan kaynaklanan ufak sorunlar yaşanabiliyordu. Ancak komutanımızın bu sorunlar hakkında geleceğe yönelik birçok çalışması mevcut.

- Yemek konusundaki sıkıntı yemeklerden değil kalabalıktan saatlerce sıralarda beklemekten kaynaklanıyor. Aşhane ve kamara dediğimiz yemek dağıtım bölgesi oldukça temiz. Ve yemeklerde birçok yere göre oldukça güzel. 25 günün 25 gününde etsiz yemeğin çıkmadığı bir gün dahi geçmedi. Buna çok şaşırmıştım. Hergün et yemeği çıkması beklemediğim bir durumdu.

- Yemekhanelerde musluklardan çay akması bir efsane değil tamamen gerçek bir olay. İlk gördüğümde bende çok şaşırdım ancak bu gerçekti ve şaşırtıcı olduğu kadarda güzeldi. 4000 kişinin ihtiyaçlarını karşılanması ancak bu şekilde karşılanabilirdi sanırım. Tabi bu durum sadece haftanın bazı günleri kahvaltıda mümkündü.

- Dağıtımlarda kısa dönemde olsa uzun dönemde olsa %90lık kısım birlikten ayrılıyor ve trnin çeşitli yerlerine tertipleniyor. En çok asker alan iller ise sırasıyla İstanbul , İzmit ve Muğla. Diğer gidebileceğiniz muhtemel yerler ise İzmir, Ankara, Adana, Mersin, Çanakkale, Yalova, Bartın, Zonguldak

Bütün tertiplerime hayırlı tezkereler diliyor saygılar sunuyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: Demus

İskenderun'a gidecek torunlara tavsiyeler.

1- Teslim olmak için 5'e kadar beklemeyin kesinlikle. Öğleden önce girmeye çalışın.
    Yada 1-2 gün bakaya yapın. Usta birlikten geç çıkarsınız ama çekeceğiniz eziyete değer kesinlikle
    2- Yanınıza fazla eşya almayın. Çok sayıda iç çamaşırı, traş takımı,tırnak makası,sabun,şampuan vb. temizlik malzemeleri ve terlikten başka bir şey almayın boşuna.
    3- Arkadaşlarınızla beraber teslim olun. Aynı bölüğe düşersiniz.
    4- Telefon kartlarını gitmeden alın. Kantinlerde satılıyor fakat bulmak kolay değil.
    5- Onbaşı ve çavuşları fazla takmayın.
    6- Sabırlı olun...

• quote:

Orijinalden alıntı: POYRAZ0961

Yuzme işi uzun dönemde dye biliyorum.Bizimkiler gunde 7 saat nöbet tutmuşlar öle dediler ben 10tane beyaz çorap 10tane beyaz boxer 10 tanede atlet aldım.2 gunde bir değiştirip atrm

yarın gidip bende beyaz veya beyaza yakın giysiler alayım.

düzenleme: şimdi yanımıza neler almayı planlıyoruz.

deodorant ,ayakkabı boyası ,siyah coraplar ,beyaz atlet boxer ,

başka?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koçari -- 10 Nisan 2013; 1:54:40 >
  • araşırız tertip...Gruba gelin :)https://www.facebook.com/groups/312744035520110/
  • koğuşlarda kaç kişi kalıyor acaba.
  • S.a Tertipler

Sahil Güvenlik Komutanlığı
    1'İNCİ DZ. ER. EĞT.A.K.LIĞI - iSKENDERUN - HATAY
  • benim aldıklarım: ayak pudrası ( utalk) ayak spreyi ( scholl) bolca tuvalet kağıdı ve ıslak mendil ( tuvalet kağıdı rulo şeklinde değil ) deodorant,cımbız,çengelli iğne,dikiş seti ( 1 iğne yeşil beyaz mavi siyah renk ip ) jilet diş fırçası ve macunu,sabun ve duş jeli,şampuan ayrıca 1 pakette protex antibakteriyel kalıp sabun,yara bandı ve ufak bir ayna...Bot için vatka tabanlık gibi şeyler alacak mıyız biz ?
  • Arkadaşlar Facebook dışında, buradaki iletişimi azaltmayalım. Facebook kullanmayanlar olabilir (benim gibi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: FasTBoY

Hoş geldin tertip Bu arada baya kişi var forumdan biz DH grubu yaparız artık

eyvallah hoş gördük :) İnşallah İskenderunu ve sonrasını da hepberaber hoş görürüz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: koçari

quote:

Orijinalden alıntı: POYRAZ0961

Yuzme işi uzun dönemde dye biliyorum.Bizimkiler gunde 7 saat nöbet tutmuşlar öle dediler ben 10tane beyaz çorap 10tane beyaz boxer 10 tanede atlet aldım.2 gunde bir değiştirip atrm

yarın gidip bende beyaz veya beyaza yakın giysiler alayım.

düzenleme: şimdi yanımıza neler almayı planlıyoruz.

deodorant ,ayakkabı boyası ,siyah coraplar ,beyaz atlet boxer ,

başka?

ben bunlara ek olarak ayak bakım kremi alacağım malum havalar ısınıp gidecek

• merhaba arkadaşlar benimde hatay iskenderun çıktı hepimize hayırlı teskereler ankaradan hataya gidecek olan varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat0658

merhaba arkadaşlar benimde hatay iskenderun çıktı hepimize hayırlı teskereler ankaradan hataya gidecek olan varmı

var hocam. ama uçak mı otobüs mü emin değilim.
  • kardeş ben otobüsle gimeyi düşünüyorum beraber gidelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat0658

kardeş ben otobüsle gimeyi düşünüyorum beraber gidelim

hele bir yarın olsun alışverişi yapalım, ona göre bakarız, otobüsle gidecek olursam sana mesaj atarım forumdan.
  • tamam kardeş
  • Arkadaşlar DENİZ sınıfı ile SAHİL GÜVENLİK arasında ne fark var? Tecrübeli yada bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olabilirse çok makbule geçer.
  • Ben İstanbuldan cuma 6.35 uçağıyla Adanaya sonrada otobüsle Hataya geçicem.
  • Arkadaslar Ankara'dan selamlar :) ben de otobus biletini kaptim metroyla 23.30 da yola koyulcam. var midir ayni otobusle gelen? bir de orda belli bi saat belirler miyiz bulusup hep beraber girmek icin? bu arada feysten ekledim son 2 gunde ordan da haberlesiriz =)
  • Bende varim arkadaslar yas 27 isim Berk Hatayda denizci :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MERHABA ARKADAŞLAR BENDE NİĞDE DEN GELİYORUM :)
  • hepinize hayırlı olsun 349.dönem olarak acemiliği iskenderun 13.bölükte yaptım şuan istanbul boğaz komutanlığındayım. Bizim celp çok kalabalıktı kısadönem olarak 2600 kişi civarındaydık uzun dönemleride ekleyince 5000 kişiyi buluyordu. Kayıt işlemleriniz sizi yorabilir çünkü anfileri tek tek gezeceksiniz yanınızdaki bavulla öğleden önce birliğe katılırsanız işlemleriniz aynı gün biter yoksa benim gibi saat 14:00 gibi girerseniz işlemleriniz akşama kadar uzar ve bitmez ertesi güne kalır. Uzun kantin sıralarına susuzluğa kamaraya aşhanede görev almaya yemek sırası beklemeye hazırlayın kendinizi. E hadi hemen bitirin acemiliği de gelin sizleri bekliyoruz. Atarsa 36

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.