Şimdi Ara

352. Dönem Acemi Birliği Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Eğitim Tugayı Çıkanlar Buraya (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
309
Cevap
1
Favori
40.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende iyi şeyler duymadım orası hakkında ama napalım yapçak bişiy yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coyote Ugly

Zırhlı Birlikler Türkiye'nin en büyük birliğidir, tümen olduğu için hemen hemen her yerde rütbeli görülebilir. Burayla ilgili detaylı bilgiyi ve merak ettiklerinizi benim gibi eksi sozluk'ten arastırıp okuyup görebilirsiniz arkadaslar.

Boku yediğimizin farkındasınız değil mi? :)

sorma devrem neyseki 1 ay ordayım allahtan aynı yerde kalmadım yoksa çekilmezdi sürekli rutbeliler gerçi gideceğim yerde nasıl bir yer bilmiyorum ama
  • 2.alay kantininde tek bir marka sigara vardır.. 1.alayda tüm sigaralar bulunur..
    2.alayın yemekhaneleri taburlara uzaktır(en uzağı 1km kadar).. 1alayın yemekhaneleri hemen yatakhanelerin arka tarafındadır..
    2.alay konum itibari ile tümene uzaktır.. tümen komutanı 70günde 1 kere gelirse gelir.. 1.alay tümen komutanının yolundadır.. her sabah görürsünz..çarpar sizi eğer yerde oturduğunuzu, yayıldığınızı felan görürse..
    2.alayda bulaşıklar elde yıkanır..1.alayda makina yıkar..( bulaşık ekibi hergün sizlerden olur.. kısa dönem savcı hakim bile bulaşık yıkar, söyliyim)
    2.alayda ne meslek yapıyorsun sivilde önemli değildir..1.alayda mesleğin önemlidir.. mesleğine göre seni kullanırlar..( 2.alay kalabalık olduğundan senin mesleğinde zaten birsürü insan vardır.. arada kaynar gidersin)
    2.alayda her bölüğün 6 telefon kulübesi vardır..(500kişiye 6 kulübe!!!) 1.alayda adım başı telefon kulübesidir..
    2.alayda haftasonları sinema vardır.. (arazi olmak için iyi bir yoldur) 1.alayda haftasonları futbol, basketbol felan oynarsın.. (kafa dağıtmak için iyidir)
    2.alayda nöbet noktanız çoktur.. 1.alayda sadece koğuş nöbeti tutarsınız.. oda hiç sıra gelmeyebilir..

İnşallah 1 alaya düşeriz arkadaşlar 1 ay olsada çekilmez gibi 2.alay

• inşallah yazdıgın gibiyse işimiz var valla...silislerde 1 veya 2 alay diye yazmıyor herhalde???
  • Arkadaşlar,

Moral bozmayalım :) iyisiyle kotusuyle bir yola girdik inşallah bitip gidecek hepimiz için hayırlısı olmasını diliyorum.
    Yemin töreni tarihinin 30 Ağustos olabilirliğini konuşalım isterseniz? Kimi askerlerin denk geldiğinde resmi bayramlarda yemin toreni yapıldığı söyleniyor. Acaba dogru mudur? Eger bu dogruysa Etimesgut'ta 18 gun acemi yaparız.

Bu konu ile ilgili bilgisi olan ve ya araştıran olursa da sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyhantokbay

inşallah yazdıgın gibiyse işimiz var valla...silislerde 1 veya 2 alay diye yazmıyor herhalde???

yok kardeşim orada belli olacak herhalde..
  • Arkadaşlar yazacaklarım tamamen 'gideceğimiz yerde acemiliğini yapmış' arkadaşlarımdan dinlediğim bire bir tavsiye ve anılardır. Amacım korkutmaz, mutlu etmek veya nötr psikolojilere sokmak değil, tamamen duyduğumu bildiğimi paylaşacağım ki içinde güzel bilgilerde var dikkat etmenizi öneririm..

Her acemi birliğinde yaşanılan sorunların ortalaması illaki burda da varmış ancak diğerlerinden farkı ''inanılmaz'' derecedeki kalabalıklığı tüm sorunları doğuruyor gerçeğiyle birleşiyor anlaşılan.

5000 kişiyle mekana girerken ilk şoku yaşayacakmışız, ortalama 150-200 kişi arası bir rakamdaymış koğuşlar. yani gece uykusu için kesinlikle kulak tıkacı önerdi arkadaşlarım. Osuranı, horlayanı, kokanı, muabbet edeni bitmez dediler. Zaten acemi asker psikolojisiyle uyumayı (ilk 2 gün) unutun dediler.

Onun haricinde anlatılana göre 5'e kadar teslim olma süreci varmış, sakin olaki 5'e kadar beklemeyin dediler. Geç teslim olunduğunda başını yastığa koyma saatin minumum gece 2 olurmuşki zaten 3 saat sonra kalkın ulen diyorlarmış. Yani biraz erken teslim edeceğiz kendimizi.

Kalabalığın çok olmasının bize en büyük negatifliği temel ihtiyaçlarda yansıyacakmış. Duş almak ? hayal kardeşim dediler. Birisi acemilik bitene kadar 4 kez mi ne o soğuk duştan alabilmiş. Kesinlike sıra beklemeye ömrün yetmiyormuş veya o suya kafanı sokmaya kaba etin.. Büyük ihtiyaç için ise alaturkalarla barışık olmaktan çok 'kağıt havlu veya tuvalet kağıdının bulunmaması' çok büyük sorunlardan birtanesiymiş. Herkes ya toplayıp saklıyormuş, veya konulmuyormuş

Bu sebeple, hepimizin 10'lu paket vs. şeklinde 'ıslak mendil' stoğu yapmamızı önerdi arkadaşlarım. Ve bir paketi sürekli cebimizde bir yerde taşımalıyızki DUŞUNUZDA, KIÇINIZI TEMİZLEYEĞİNİZ SU+TUVALET kağıdınızda bu ıslak mendil olacak dediler.

Bu işin hijyen kısmıydı. Gelelim eğitime. Öyle abartılı bir eğitim söz konusu değilmiş /SPOR ANLAMINDA.. ancak en büyük sorun selam vermekten, nizami eğitimden kas yapacağımızmış. İşsizler gibi eğiticeklermiş bizi bu konuda. Nitekim her biri 7 ila 10 kilo arasında kilo vermişler ilk 1 ayda.

ilk 2 günü atlattıktan sonra peynir ekmek gibi gidiyormuş zaten..

Gelelim güvenliğe. KESİNLİKLE VE KESİNLİKE bu çok ayakta durma ve eğitme kafasına karşın SILIKON TABAN alınmalı ki bunu aldığınız an yaşadığınızda allahıma şükürler olsun diye tekrarlayacakmışız. Kesinlikle POSTAL'larınız için silikon taban + hırsızlığın tavan olduğu bu acemi birliğinde POSTAL'larınızı birbirine kilitleyecek kilit almamızı şiddetle önerdiler. Ertesi sabah 46 numara ayağına 43 numara postal giymeye çalışırken bulursun kendini dediler.

Yanınıza tonla para almayın, alacağınızıda BOYNUNUNA asabileceğiniz cüzdanlardan alın dediler.

Onun dışında askeriyeye göre çarşafları vs. genel olarak temizmiş, sadece günde 5 saat sayım yapacakmışız kalabalıktan ötürü.

Şimdi aklıma gelenler bunlar.. Orada buluşalım desekte buluşamayız sanırım o kadar kalabalıkta =)

• merhaba arkadaslar, benim de acemilik etimesgut'ta. ben de pek hayirli seyler duymadim ama genellikle cok zor gecti diye anlatanlarin cogu uzun donem erlerden duydum. bakalim biz neler yasayacagiz?

bu arada bu yemin toreninin 30 agustos olma olayi nedir? burasi disinda bi iki yerde daha duydum nedir isin asli? oyleyse burada sadece 18 gun acemilik yapcaz, hos ben gene bakim komutanliginda kalacagim etimesgutta
  • quote:

Orijinalden alıntı: YKB_87

quote:

Zırhlı Birlikler Türkiye'nin en büyük birliğidir, tümen olduğu için hemen hemen her yerde rütbeli görülebilir. Burayla ilgili detaylı bilgiyi ve merak ettiklerinizi benim gibi eksi sozluk'ten arastırıp okuyup görebilirsiniz arkadaslar.

sorma devrem neyseki 1 ay ordayım allahtan aynı yerde kalmadım yoksa çekilmezdi sürekli rutbeliler gerçi gideceğim yerde nasıl bir yer bilmiyorum ama

o değilde benim ustalık da orda ben hepten sıçtımheralde, kolumu selam konumunda alçıya alıp öyle dolaşmayı düşünüyorum hahahahahahah

• tertip bunlar uzun dönem mi yoksa kısa dönem için mi geçerli...çünkü kısa dönemlerin ayrı topladıklarını söylediler etrafımdakiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: İAASKTP_87

quote:

quote:

o değilde benim ustalık da orda ben hepten sıçtımheralde, kolumu selam konumunda alçıya alıp öyle dolaşmayı düşünüyorum hahahahahahah

allah kurtarsın tertip..mesala aynı yerde kalanlar yine kendi bünyesinde dağıtabiliyorlarmış..benim arkadaş acemi usta aynı yer çıktı ama ustada herhangi bir karakola göndermişlerdi..senin içind böyle birşey olursa iyi olur

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: İAASKTP_87

quote:

quote:

allah kurtarsın tertip..mesala aynı yerde kalanlar yine kendi bünyesinde dağıtabiliyorlarmış..benim arkadaş acemi usta aynı yer çıktı ama ustada herhangi bir karakola göndermişlerdi..senin içind böyle birşey olursa iyi olur

neyse en azından acemilik güzel geçer birbirimizi bulalım orda tertip makara muhabbet olur

• tabi ya buluruz merak etme gerekirse tek tek sorarım :D
  • YKB_87 Y kullanıcısına yanıt
    Tamamen kısa dönemlerden öğrendiklerim bunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elraen

Tamamen kısa dönemlerden öğrendiklerim bunlar

oo işimiz var desene o zaman neyse olacağı varsa görecez kurtuluş yok ..
  • Avusturalya'da Yarra Yering diye bir şarap var :)

http://www.yarrayering.com/
  • quote:

Avusturalya'da Yarra Yering diye bir şarap var :)

http://www.yarrayering.com/

google dede ye soruyorum hep ihale ile ilgili şeyler çıkıyor sakaryada napcaz orada ihalemi yapacaz nedir...

5000 tll

7000 tll

beyfendi 10000 tl verdi

• saolun yaa.ıcım neşeyle dolduu:))
  • valla beni de çok güzel yatırdınız çok teşekkürler :)
  • Etimesgut asker hastanesi hemen yaninizda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.