Şimdi Ara

352. KD. İSKENDERUN DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
410
Cevap
7
Favori
32.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15 Ağustos 08.00 - mania20 ( Yasin - Denizli ) - yasin-bolek@yandex.com.tr
    müzÜÜsyenim .. YAPIŞTIRRR :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bote27

quote:

Orijinalden alıntı: Kobrakai

hayırlısı olsun bakalım. geçen sene bu zamanda ben gitmiştim 347. dönem. en büyük derdi sıcak bide devamlı taşa oturmak :) saatlerce taşa oturacaksınız bide çöm kalk yaparak saydırmalar var :) Bu arada sistem değiştimi . usta birliği yerleride belli olmuş sanırım önceden.

hocam başke kötü yanları yada iyi yanları hakkında bilgi verir misin yada neler götürmeyelim (parfüm,ceptel vs)

Söyleyeceklerim 9.bölük için geçerlidir.

Kobrakai arkadaşın dediği gibi, yaklaşık 2 saatte bir içtima alınır ve koyun gibi sayılırsınız.

Kantine gitmek için uygun zamanı bulmalısınız. Yani 15 dk. dinlenme verirlerse yada yemeklerden sonra açık olursa gidebilirsiniz.

Banyo-duş yapılan yer uzakta kalıyor. 4-5 günde bir toplu olarak duşa gidilebiliyor. Tek başınıza gitmek isterseniz, gece 4'te kalkmalısınız.

Yemekler idare eder.

Hava çok sıcak olacaktır. Mayıs başında bile sıcaktan bunalıyorduk. Allah yardımcınız olsun.

İçme suyu bulmanız zor olabilir. Kantinde hemen bitiyor su. Sonra hep çeşmeden-musluktan içmek zorundasınız.

Kalabalık ortamlarda yaşamaya 3 günde alışırsınız. Kokular-sesler falan rahatsız etmeyecek sizi bir süre sonra.

Yatak yapmayı öğrenin bilmiyorsanız. Yorgan kılıfı geçirmeyi öğrenin.

Askeri bot giymeyeceksiniz. Kundura ayakkabı vardı bizde. Sizde ne olur bilmiyorum, yeni uzun dönemlerde bota benzer ayakkabı var.

Parfüm götürmeyin,gerek yok. Cep telefonu götürmeyin bence, aramalar çok sıkı yapılıyor.

Sivilden getirdikleriniz arama esnasında sağa sola fırlatılırsa sakin olun. Psikolojik olarak güçlü olmaya ve ezilmeye hazırlayın kendinizi. Sivilde herşey olabilirsiniz ama içeride hiç bir şeysiniz. Bunu size defalarca söylerler. ''Siz sadece ersiniz'' derler.

Dışarıyı görme olasılığınız yok gibi acemilik boyunca. Devlet hastanesine sevk edilirseniz dışarıya gidebilirsiniz. Bunun için de ağır bir hastalığınız olmalı yada o gün askeri hastanede, o bölüme bakan doktorun olmaması gerekli.

Saat 9'da yatıp, 5'te kalkmaya alışın.

Son 7 gününüz yemin töreni provalarıyla geçer. Çok sabırlı olun. O sıcaklarda ne olur bilemiyorum.

Çavuş-onbaşılarla tartışmayın. Büyüklük taslamayın. İşinizi hep zorlaştırırlar sonra ve hiç bir şey yapamazsınız tek başınıza.

Birbirinize destek olun. Bol bol muhabbet edin. Alt katlarda uzun dönemler olur. Onlarla da konuşun,vakit geçirin. Sizi diğer kısa dönemlerden daha çok sevecek uzun dönem çocuklar olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: shintai

quote:

quote:

hayırlısı olsun bakalım. geçen sene bu zamanda ben gitmiştim 347. dönem. en büyük derdi sıcak bide devamlı taşa oturmak :) saatlerce taşa oturacaksınız bide çöm kalk yaparak saydırmalar var :) Bu arada sistem değiştimi . usta birliği yerleride belli olmuş sanırım önceden.

hocam başke kötü yanları yada iyi yanları hakkında bilgi verir misin yada neler götürmeyelim (parfüm,ceptel vs)

Kobrakai arkadaşın dediği gibi, yaklaşık 2 saatte bir içtima alınır ve koyun gibi sayılırsınız.

Kantine gitmek için uygun zamanı bulmalısınız. Yani 15 dk. dinlenme verirlerse yada yemeklerden sonra açık olursa gidebilirsiniz.

Banyo-duş yapılan yer uzakta kalıyor. 4-5 günde bir toplu olarak duşa gidilebiliyor. Tek başınıza gitmek isterseniz, gece 4'te kalkmalısınız.

Yemekler idare eder.

Hava çok sıcak olacaktır. Mayıs başında bile sıcaktan bunalıyorduk. Allah yardımcınız olsun.

İçme suyu bulmanız zor olabilir. Kantinde hemen bitiyor su. Sonra hep çeşmeden-musluktan içmek zorundasınız.

Kalabalık ortamlarda yaşamaya 3 günde alışırsınız. Kokular-sesler falan rahatsız etmeyecek sizi bir süre sonra.

Askeri bot giymeyeceksiniz. Kundura ayakkabı vardı bizde. Sizde ne olur bilmiyorum, yeni uzun dönemlerde bota benzer ayakkabı var.

Parfüm götürmeyin,gerek yok. Cep telefonu götürmeyin bence, aramalar çok sıkı yapılıyor.

Sivilden getirdikleriniz arama esnasında sağa sola fırlatılırsa sakin olun. Psikolojik olarak güçlü olmaya ve ezilmeye hazırlayın kendinizi. Sivilde herşey olabilirsiniz ama içeride hiç bir şeysiniz. Bunu size defalarca söylerler. ''Siz sadece ersiniz'' derler.

Dışarıyı görme olasılığınız yok gibi acemilik boyunca. Devlet hastanesine sevk edilirseniz dışarıya gidebilirsiniz. Bunun için de ağır bir hastalığınız olmalı yada o gün askeri hastanede, o bölüme bakan doktorun olmaması gerekli.

Son 7 gününüz yemin töreni provalarıyla geçer. Çok sabırlı olun. O sıcaklarda ne olur bilemiyorum.

Çavuş-onbaşılarla tartışmayın. Büyüklük taslamayın. İşinizi hep zorlaştırırlar sonra ve hiç bir şey yapamazsınız tek başınıza.

Birbirinize destek olun. Bol bol muhabbet edin. Alt katlarda uzun dönemler olur. Onlarla da konuşun,vakit geçirin. Sizi diğer kısa dönemlerden daha çok sevecek uzun dönem çocuklar olacaktır.

hocam cep telefonunu kapıda teslim etme gibi bir durumumuz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: l@zinski

quote:

Orijinalden alıntı: shintai

quote:

quote:

Yemekler idare eder.

hocam cep telefonunu kapıda teslim etme gibi bir durumumuz var mı?

Su soruya eskilerden bi cvp gelse ne güzel olurdu...

• Bu arada Totemm (osman baturhan) 14ünde teslim yas 26 atalyadan matematik örtmeni benide
    YAAZZZ!!
  • 14'de teslım olacak arkadaslar bir yerlerde bulusalım topluca gıdelım arkadaslar herkes boynuna donanım haber yazan kart taksın :D
  • quote:

quote:

acemi birliğinde cep telefonu kullanmadım ben açıkcası. zamanın olmaz ztn orda kontorlu telefonlar idare eder. zaten çok fazla telefon var. kötü yanı sıcak çok fazla idi. sıcaktan çok nem. suları çok kötü imkanınız varsa şişe su almaya çalısın kantinlerden ama kantinlerdede çok fazla kuyruk oluyor. özellikle yeni uzun dönemlerde gelirse alay 5000 kişiyi geçiyor. sigarayı filan kartonla alıyordum ben :) ilk gün 10 tane amfi geziyoruz oda bi hayli yorucu.ondan sonra her gün eğitim var zaten. hafta sonları rahat olur. alay içinde çimenlikte yatmak paha biçilemez :) donlarımızı filan elde kendimiz yıkıyoruz. çok şey götürmeyin ordaki kantinlerden eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz, ağırlık olmasın.
    özetlersek hergün sıcakta eğitim var. devamlı eğitim. bir de şu sayma olayı cok can sıkıcı. günde 10 kere çöm kalk yaparak cocuk gibi bölük sayımı oluyor. yemekten önce yemekten sonra,eğitimden önce eğitimden sonra. o betona otura otura popo delik deşik oluyor :)

• terlik ve havluya gerek var mı?orda verilecek mi?ayrıca ve pazarları serbestmiyiz nizamiyede.yoksa ordada eğitim var mı gene?
  • quote:

Orijinalden alıntı: felaguand

terlik ve havluya gerek var mı?orda verilecek mi?ayrıca ve pazarları serbestmiyiz nizamiyede.yoksa ordada eğitim var mı gene?

genel bir liste yaparım geceye dogru ona gore bır degerlendırme yaparız kardesım
  • 13ünde oradayım 14ünde teslim olacağım ben de
  • quote:

quote:

terlik ve havluya gerek var mı?orda verilecek mi?ayrıca ve pazarları serbestmiyiz nizamiyede.yoksa ordada eğitim var mı gene?

genel bir liste yaparım geceye dogru ona gore bır degerlendırme yaparız kardesım

terlik ve havlu getirin size orada verileceklerin listesini yazıyorum...

çorap
    atlet
    don
    diş macunu
    diş fırçası
    yün atlet ve don
    ve orayla ilgili kıyafetler iş başı felan... Kısa dönem için bunlar...
  • Eren Polat kullanıcısına yanıt
    hocam kaçar tane verecekler aceba çorabı fılan 10 tane fılan goturun demişlerdi yaw kafam karıstı. Birde eşofman altı götürmeye gerek war mı yedek olarak
  • bote27 B kullanıcısına yanıt
    Duyduğuma göre 3 tane veriyorlarmış. Eşofman götürme kabul etmiyorlarmış ben çok göze batmayan sade 1 şort götürücem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur007 -- 4 Ağustos 2013; 13:37:02 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: forester120

quote:

Orijinalden alıntı: Totemm

Arkadaşlar kuvveti sahil gücenlik olanların esas birlik boş anlaşılan deniz kuvvetleri olan herkesinde ustada iskenderun diyo çok garip.Sonra ordan dağıtılmayalım lan.
    Ben künefenin dibine vurcadım yemediğim yemek kalmıcadı hatay mutfaından uzaklastırmayın beni ben orda kalayım
    Bide herkesin muhafz lan o nası olcak bence yalan orda acı gercekle karsılasıp herkesi bişey yapacaklar
    Biraz pismiş orası moleküler biyolog arkadaşımıza hijyenik bi temizlik yaptırırlar.Kimyacı arkadaşa mutfkta deney yaptırırlar.Müzisyen arkadaşa veriler papyonu gazinoda söletirler.Bende matematikçi arkadaşınız olarak kantini alsam bana uyar
    "Aaaal oooolum" para-çokomel eğrisi benden sorulur

Bende sahil güvenliğim. Kısa dönem muhafız er
    Trabzona düştüm burası rahat. Sadece nöbetler sıkıntı. Haftada en az 5 nöbet var.
    Acemilik sonu dağıtım olur.

hocam usta birliğide iskenderun gozukuo yinede dagıtım oluyor mu

usta birliğin gözüküyorsa dağıtım olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: adige&38

quote:

Orijinalden alıntı: forester120

Son olarak şafak atarsa 57
    Gelinde gidelim torunlar :)
    Sorularınız olursa haftaya yanıtlarım.
    Görüşmek üzere.

biarder az bilgi versene.sıcak olduğunu duymaya gerek yok zaten güneyde ve deniz kenarı illaki olacak.onun dışında her koğuş 200 kişilik mi dedikleri gibi:)

koğuşlar 30-35 kişilik yataklar yanyana koğuşta yürüyecek yer yok.
    koğuşlar çok dar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eren Polat

quote:

quote:

çorap
    atlet
    don
    diş macunu
    diş fırçası
    yün atlet ve don

Hocam İç çamaşırı renk ne olmalı denizciler icin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

terlik vermiyorlar
    havlu olarak sadece banyo havlusu veriyorlar
    bizde yağışın olmadığı her gün eğitim vardı 19. bölükte
    sahil güvenlik olanların hepsi 19. bölükteydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: atesoku

quote:

Orijinalden alıntı: Eren Polat

quote:

quote:

çorap
    atlet
    don
    diş macunu
    diş fırçası
    yün atlet ve don

Hocam İç çamaşırı renk ne olmalı denizciler icin.

bize iç çamaşırı için istediğiniz rengi giyebilirsiniz demişlerdi

• quote:

hocam kaçar tane verecekler aceba çorabı fılan 10 tane fılan goturun demişlerdi yaw kafam karıstı. Birde eşofman altı götürmeye gerek war mı yedek olarak

bize 2-3 çift çorap vermişlerdi.
    eğer yıkarım dersen götürme ama bence hiç uğraşma yeteri kadar al. 10 tane yeter. kullan at yaparsın.
    eşofman takımı veriyorlar. iştersen yedek olarak 1 tanede sen götür.
  • quote:

14'de teslım olacak arkadaslar bir yerlerde bulusalım topluca gıdelım arkadaslar herkes boynuna donanım haber yazan kart taksın :D

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.