Şimdi Ara

352. KD. İSKENDERUN DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
410
Cevap
7
Favori
32.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  352. KD. İSKENDERUN DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

352. KD. İSKENDERUN DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

Beyler bir abim benim için alayın fotoları çekmiş. Bu fotolar geçen hafta çekildi sıcak sıcak. Buraya teslim olacaksınız. Başka yere, yanlış yere gitmeyin sakın ha
    Bu arada klimalı odada geceleri uyuyamamış sıcaktan

• quote:

Orijinalden alıntı: Pike Fighter

Beyler bir abim benim için alayın fotoları çekmiş. Bu fotolar geçen hafta çekildi sıcak sıcak. Buraya teslim olacaksınız. Başka yere, yanlış yere gitmeyin sakın ha
    Bu arada klimalı odada geceleri uyuyamamış sıcaktan

kardesım saolsın aksam yolcuyuz artık bakıcaz nasılmıs :D ordan yazarız

• Sen de sağ ol kirve. 18.00de biniyorum otobüse. Görüşürüz alayda.
  • quote:

Sen de sağ ol kirve. 18.00de biniyorum otobüse. Görüşürüz alayda.

bızde gece bıncez kardesım sabah 8 de ordayhızz carsıda benı bul :D :D donanım haberden murat :D
  • Murat ben de 9 gibi orada olacağım da... nereden bulacağım koca şehirde seni allasen telefon yok bişey yok alayda görüşürüz işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: bote27

quote:

Orijinalden alıntı: 11holigan11

bence herkes birbirini direk tanıcak orda :) beni adanada aval aval otobüs terminali ararken tanıyabilirsiniz :)

beni pos bıyıklarımdan tanırdınız ama kestim ya

Aynen tertip süper bıyıklarım vardı gitti valla.Ben sacı uzun sakallı pos bıyıklı bi adamdım simdi yüz sinekkaydı sac kısa bu benmiyim?
    Bu arada bende 14ünde ordayım gercekten arastırmacı bi arkadas meşur bi tatlıcı filen bulsun bi saat belirleyelim orda bulusalım 14ünde gitcekler toplanır orda bi künefe yer sonra teslim oluruz.Varmı bilen herşehirde vardır kime sorsan tarif edecek meşur bi tatlıcı
  • quote:

Murat ben de 9 gibi orada olacağım da... nereden bulacağım koca şehirde seni allasen telefon yok bişey yok alayda görüşürüz işte

hocam :D terminalde bakarım tiplere kısa saclılar mazlum mazlum gelır :D ordan anlarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bote27

quote:

Murat ben de 9 gibi orada olacağım da... nereden bulacağım koca şehirde seni allasen telefon yok bişey yok alayda görüşürüz işte

hocam :D terminalde bakarım tiplere kısa saclılar mazlum mazlum gelır :D ordan anlarım

iyi bari bekle beni kafa üç numara, saçımdan daha uzun sakallarım var. gözlük var. mavili beyazlı geniş kareli gömlek giyeceğim

• ben gıdwerrr herkese hayırlı yolculuklarrrrrrrrrrrrrr
  • ben yola yarın gece çıkıyorum, bu gece çıkan arkadaşlara hayırlı yolculuklar. iyi silin oraları biz gelene kadar tertemiz yapın.
  • torunlar geçmiş olsun siz gelin ki biz gidelim :)

ayrıca usta birliği yıldızlar su üstü eğitim merkezi komutanlığı konca / kocaeli çıkanlar bana mesaj atsın yardımcı oluruz.
  • gençler hatay-antakya'dan hepinize selam..yarın sabah 9 gibi 3 kişi teslim olacağız,yetişebilen buyursun..sıcağını geçtim çok fena nem var yaaa
  • 1 haftalık izne gelmiş bulunuyorum. Diğer bölükler (7. bölük hariç) tabiri caizse yata yata acemiliği bitirirken bizimkisi eğitim-10 dk istirahat-eğitim üçgeninden ibaretti. Tahmin edebileceğiniz üzere 9. bölükteydim. Umarım usta birliğimizde burayı aramaz, hep "iyi ki buraya düşmüşüm" deriz. Allah gönlümüze göre versin. Hayırlı teskereler.

Usta birliğim: Foça Dz. Üs K. Üs Svn. Brlk. K. Güvenlik Tabur K. İZMİR
  • eWT hayırlısı ile acemi birliğini hallettik. 8. Bölükten saygılarımı sunarım murat :D kocaeli topelciler beni bulsun ..Haydi kalın sağlıcakla
  • cumartesi günü sabahı itibariyle 7 günlük dağıtım iznimi kullanmak üzere evime geldim. cuma günü usta birliğim olan GÜNEY DENİZ SAHA KOMUTANLIĞI / İZMİR e (KOMUTA KATI GARSON) olarak teslim olacağım. İskenderun a acemi birliğine gidecek olan arkadaşlar için bir kaç şey yazmak istedim. Öncelikle eğitim konusunda yat kalk sürün her boku yaptık ama bunlar genellikle ceza aldığımızda olan şeyler. Tek sorun sıcaklık. Gerçekten böyle bir sıcak görmedim hayatımda. Kasım celbinde gidecek arkadaşlar şanslı çünkü havalar soğumaya başladı. Teslim olduğum ilk gün saat 13.30 civarında giriş yaptım ve sırasıyla 10 adet anfiden geçtikten sonra akşam 10.30 civarında koğuşlara doğru yola çıktık. Bu zaman arasında yemek yeme fırsatınız olmuyor ona göre gidin. Giderken yanınıza sadece traş takımınızı almanızı tavsiye ederim. İçerde size herşeyi fazlasıyla veriyorlar merak etmeyin. Ben tek küçük bir çanta ile gittim ama ona bile pişman oldum. Çünkü ilk başta yaklaşık 20 kg ağırlığında bir çanta dolusu eşya veriliyor size(atlet,iç çamaşırı, eşofman, şort, 6 şar tane filan dişmacunu ve diş fırçası, iş elbisesi, ayakkabı , çorap, hastane elbisesi , içlik , 1 büyük 2 küçük havlu, tören elbiseleriniz ve kepleriniz...). Acemiliğiniz bitmesine yakında bir çift ayakkabı daha ve ikişer adet iş elbisesi alıyorsunuz. Tek valiz gittim 3 valizle geri döndüm. Ayrıca Alay içerisinde nakit alışveriş diye birşey yok. Gittikten bir kaç gün sonra adınıza açılan ziraat bankası kartınızı teslim ediyorlar ve alışveriş için karta yükleme yapıp kantinlerden bu kart ile alışveriş yapıyorsunuz. Toplamda 20 bölük ve ortalama her bölük 190-200 kişi aralığında. Yani biraz kalabalık bir yer =) İlk günler kantin sırası çok beklersiniz. Alay içerisinde fotoğrafhane , ptt , akbank şubesi ve atm si mevcut. Toplamda 4 adet kantin ve 1 de poğaça börek satılan yer var. Acemilik süresi 28 gün. Yemeklerden çok fazla birşey beklemeyin. Genellikle pilav her gün çıkıyor. Öğle olmasa akşam mutlak çıkıyor =) Banyo konusunda da şöyle birşey var. Bizim bölüğün banyo günleri 5 günde birdi. Yani o kadar toz toprak içinde durup 5 günde bir banyo yapmak tabiki kötü oluyor ama tamamen alayın kalabalık olmasından kaynaklanan birşey. Alayda her bölüğün başında olan kişiler Talim Öğretmeni adı altında geçen çavuşlardır. Yani komutanım diye hitap etmen gereken kişi sizden sadece 1 celp önce asker olmuş kişiler olabilir. Ben 90 lıyım ve bizim bölüğün çavuşu 93 lüydü =) Genel olarak ilk iki hafta tüfeksiz ve tüfekli ordu jimnastiği yaptırılır. Üçüncü hafta ise atışların olduğu hafta. 25 metreden 6 atış / G3. Son hafta zaten tören için prova yapılıyor. Hergün öğle sıcağında tören alanında toplanıp prova yaptırılıyor. Ama o tören günü geldiğinde o anı yaşamak gerçekten çok farklı birşey ya. Hele Bahriyeli olarak yaşamak daha farklı birşeymiş. Beyazları çekince insan bir farklı oluyor =) Bu arada acemiliğinizin başlarında içinizde şöför olan varmı şöför testine girmek isteyen varmı şeklinde sorulacak. İsterseniz girin ama onlar tamamen boşa haberiniz olsun. Asıl olay meslek seçimi sırasında oluyor. Gidip kamera ve komutanın önünde kendinizi tanıtıyorsunuz. celp dönemi, celp no , ad Soyad , doğum yeri ve ikamet ettiğiniz yer, yaptığınız iş ve süresi ile ilgili kısa bir tanıtma yani. Sonrasında komutan ile kısa bir konuşma yapıyorsunuz ve o an orda belli oluyor usta birliğiniz. Tabi size bir hafta sonra açıklanıyor. Bazı görevlerin eğitimleri oluyor. Örneğin talim öğretmenleri 5 hafta , muhafızla 2 hafta gibi. Eğitimlere kalıp kalmayacağınız da acemiliğinizin bitmesine bir kaç gün kala söyleniyor ki o da bilet konusunda sıkıntı yaşatabiliyor. Ben İzmir Yenikale GÜNEY DENİZ SAHA KOMUTANLIĞI KARARGAH DESTEK KITALAR KOMUTANLIĞI / KOMUTA KATI KAMAROT (GARSON) olarak gidiyorum. Yani üst rütbeli komutanların garsonu olarak. İnşallah gidecek arkadaşlar için en azından gidecekleri yer ile ilgili biraz bilgi verebilmişimdir. Çünkü ben giderken böyle birşey bulamamıştım =) Şimdiden hepinize hayırlı teskereler...

• jackdaniels09 J kullanıcısına yanıt
    arkadasım öncelikle hayırlı olsun bızde nasıp olursa kasım ayında gıdıyoruz senın bolum neydı
  • ergekrt kullanıcısına yanıt
    sağolasın hepimize . bölüm derken neyi kastettin anlamadım?
    üniversitede hangi bölüm yani sınıflandırma yapılırken kamarot olarak sınıf bitirdigin üniversite etkili oldumu
  • ergekrt kullanıcısına yanıt
    yok kardeşim ben üni mezunu değilim. sadece alay ile ilgili bilgi vermek için yazdım. bilgisayar tekn. ve prog. okudum üniyi ama bitiremedim. meslek seçimi sırasında komutan detaylıca sordu sonra dedi seni iyi bir yerde kullanalım filan sonrada burası işte ... ama şunu söyliyim kd ler uzunlara göre daha rahat yapıyorlar acemiliği =) o konuda gerçekten fark var yani
    bizde turızm fakültesini bitirdikte ondan ilgimi çekti komutan garsonu filan diyince dedim acaba öyle yerlerimi veriyorlar filan:)
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.