Şimdi Ara

[353. DÖNEM KASIM 2013] 1'İNCİ MOT.P.TUG.K.LIĞI - ADAPAZARI SAKARYA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
3
Favori
8.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Devrelerim şuan için bu forumda olupta aynı acemi birliğine kısa dönem giden askerleriz. Liste aşağıda ve gördüğüm kadarıyla bazılarımız ustabirliğinde değişik kışlalar ve taburlarda olabiliriz. Fakat öncelikli amacımız, acemilikte birbirimize destek olmaktır. Sonucta hic bilmediğimiz bir mekan , ortam , insanlar , emir vs vs.. can sıkıcı bir çok şey ile karşı karşıya kalacağız. Bu durumda biz birbirimizi az çok buradan tanıyalım ve oraya gittiğimizde 1 saat bile sohbet etsek hiç tanımamaktan iyidir diye düşünüyorum. Şimdilik size tavsiyelerim ; önceden akrabalarınızla vedalaşın , eksiklerinizi tamamlayın ki son gün eliniz ayağınız dolanması, çok lazım olacak şeyler için bir sürü başlık var fakat yinede temel olarak bildiklerinizi buraya yazalım lütfen.

Bu arada yeni katılan arkadaşlar olursa onları da ekleriz. Pazartesi günü tüm arkadaşlara özel mesaj atacağım , orada buluşmak ve hiç değilse 45 dakika yada 1 saat konuşmak için. Herkes 3 numara traş olsun :)))

@frmdls
    @yaramaz959
    @skalaytr
    @s4m1c4n
    @hakkan-
    @TCINAR
    @emiliano89
    @askeroldum
    @BAY43

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frmdls -- 28 Ekim 2013; 20:57:40 >

• Valla asker birliği bize yakın olduğundan son gün ailemle gelicem arkadaşlar ama birbirimizi tanımamız açısından burdan devam edip özele geçebiliriz isterseniz ne bileyim facebook olur skype olur en azından birbirimizin fotoğraflarını falan görürsek gidince tanırız direkt birbirimizi destek oluruz :)
  • https://www.facebook.com/hakan.uner1?fref=ts arkadaşlar benim facebook adresim buradan ulabilirsiniz dedigiiniz gibi oraya gittiğimizde bir sürü yabancı insanın arasına ve tamamen yabancı oldugumuz bir ortama gireceğiz burada birbirimize selam bile versek oraya gidip karşılaşınca mutluluk duyarız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TCINAR

Eğitim Birliği 1 İNCİ MOT.P.TUG. KH. VE KH.BL. / SAKARYA MERKEZ / SAKARYA

Esas Birliği 1 İNCİ MOT.P.TUG.LOJ.DES.K.LIĞI SHR.HİZ.BL. / SAKARYA MERKEZ / SAKARYA

Sınıf İKMAL

Sakarya ya kısa dönem olarak düşen arkadaşlar hepimizin acemiliği aynı yerde olacak büyük ihtimal ;)
    Sakarya hakkında araştırma yapan , askerliğini yapmış - yapmakta olan yada bilgisi olan arkadaşlar paylaşımlarınızı bekliyoruz.

aynı yere düşmüsüz ne iş yapar bu sahra hizmet bölüğü bilgin varmı
  • Skype adresim: yengecindibi , ekleyebilirsiniz arkadaşlar. Telefon numaramı da isteyen olursa özelden veririm, orada haberleşiriz.

Bu arada getireceğiniz çoraplar siyah, havlular mavi, iç çamaşırları yeşil olacak arkadaşlar.
  • havlu mavi sartmıymıs esofman falan goturecekmısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_166

havlu mavi sartmıymıs esofman falan goturecekmısınız

eşofman götürmek gerekiyormuş. ben mavi diye okudum nette ama askeri malzeme satan yerler bilir heralde. onlara sormak lazım.
  • Beyler içinizde sınıfı topçu olan var mı :) :) :)

Yasin Emil
    İkamet : Ankara
  • TCINAR T kullanıcısına yanıt
    devrem aynı yerdeyiz bende acemi usta sakaryadayım ikmal :)
  • silüsü aldım arkadaşlar 6 kasım 2013 saat 10 a kadar teslim olmak gerekiyor yazıyor. ayrıca bursadan geleceğim için 37 tl 37 krş yol ve iaşe parası verildi ben pazartesiden itibaren sakaryada olacam erken gelecek olursa buluşabiliriz.saat 10 da teslim olma konusuna itibar etmek gerekir mi sizce
  • Eğitim Birliği 1 İNCİ MOT.P.TUG. KH. VE KH.BL. / SAKARYA MERKEZ / SAKARYA

Esas Birliği 1 İNCİ MOT.P.TUG.LOJ.DES.K.LIĞI KH. VE KH.TK. / SAKARYA MERKEZ / SAKARYA

sınıf İKMAL

statü kısa dönem er
    06.kasım.2013 saat 10 birliğe katıacağı tarih..
  • EĞİTİM BİRLİĞİ:1.motorlu piyade tugayı sakarya/merkez..ESAS BİRLİK:1.motorlu piyade tugay komutan yardımcılığı tow bölüğü kocaeli/kandıra İKAMET:balıkesir/merkez
  • mehmet_166 M kullanıcısına yanıt
    benimkide süleyman kalay kardeş görüşürüz orda inşallah
  • skalaytr kullanıcısına yanıt
    insallah

Esas Birliği 1 İNCİ MOT.P.TUG.LOJ.DES.K.LIĞI KH. VE KH.TK. / SAKARYA MERKEZ / SAKARYA

arkadaşlar bende aynı sizlerle birlikteyim adım selçuk ankaradan geleceğim.
    matematik öğretmeniyim yaş 30.inşallah herkesle samimiyet kurarız
  • Herkese şimdiden hayırlı tezkereler arkadaşlar.

Eğitim Birliği 1 İNCİ MOT.P.TUG. KH. VE KH.BL. / SAKARYA MERKEZ / SAKARYA
    Esas Birliği 1 İNCİ MOT.P.TUG.K.YRD.LIĞI 2 NCİ MOT. P.TB. 1 İNCİ MOT.P.BL. / KOCAELİ KANDIRA / KOCAELİ
    Kuvvet KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
    Statü KISA_DÖNEM ER
    Sınıf PIYADE

Esas Birliği 1 İNCİ MOT.P.TUG. KH. VE KH.BL. / SAKARYA MERKEZ / SAKARYA

Celp Grubu 1

Statü KISA_DÖNEM ER

Sınıf PIYADE

B.Furkan ARIKAN

makina müh.
    yaş 24
    ANKARA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanarikan -- 30 Ekim 2013; 15:03:45 >
  • Herkeze hayırlı teskereler arkadaşlar. Bende askerliğimi sizin gibi Sakaryada yapacağım.

Eğitim Birliği: 1 İNCİ MOT.P.TUG. KH. VE KH.BL. / SAKARYA MERKEZ / SAKARYA

Esas Birliği : 1 İNCİ MOT.P.TUG. K.YRD.LIĞI 1 İNCİ MOT.P.TB. 1 İNCİ MOT.P.BL. / SAKARYA ADAPAZARI / SAKARYA

Sınıf:İKMAL

İsmim Mustafa. Denizliden geleceğim. 6/10/13 tarihinde saat 10:00 a kadar teslim olmam gerekiyormuş. Araştırdığım kadarıyla uzun dönemler kısa dönemleri bastırmaya çalışıyorumuş. Bu yüzden birlikte toplu takılın diyorlar. İçeri girmeden önce tanışıp kaynaşmak birbirimize destek olmamız gerekiyor. skype adresim kayirmustafa89. Mail adresim kayirmusatafa89@gmail.com. ekleyin tanışalım tertiplerim.
  • Arkadaşlar araştırdığım kadarıyla sizinle bildiklerimi paylaşayım;

-Acemi birliğinde çoğumuz Kocaeli kandıraya gönderileceğiz. Burada bizi zorlu bir acemilik dönemi bekliyor. Önceki mesajda da belirttiğim gibi toplu gezip birbirimize destek çıkmamızda büyük bir fayda varmış.

-Simkart ve cep telefonu kesinlikle getirmeyin girişte el koyuluyormuş.

-bölük içinde hiçbirbankanın ATM si yokmuş. Oyüzden ilk acemi birliğine gelirken 100 tl civarı para getirmekte faydavarmış. Ancak çok fazla da getirmemk lazımmış. Bu arada kesinlikle boyna takılan cüzdan alıp kullanın diye öneriyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: steep1907

Arkadaşlar ben 331.dönem olarak şuan çektiğiniz sıkıntıyı aralık ayında yaşamış bir arkadaşınızım.süreci anlatmak istiyorum. Öncelikle çok şanslı olduğunuzu belirtmeliyim, bu tugayın içinde nereye düşerseniz düşün bir kısa dönem er olarak rahat edeceksiniz. Hep el üstünde tutulacaksınız. Teslim olmanız gereken yer Adapazarı merkezde çark caddesinin başında Sakarya Atatürk stadına bitişik çarkkışla.Kime sorsanız gösterir.Sizleri burada biz karşılayacağız. sizler bizim biletlerimizsiniz.:) burada toplanan arkadaşların 1/3ü Sakarya kışlasına geri kalanı kandıra kışlasına 28gün acemi askerliğini yapmaya gidecek. Ben kandıra kışlasına gidenlerdendim. İlk alışma sürecinden sonra çok eğlenceli zaman geçirdim orda. İnternette kandıra kışlası ile ilgili yazan olumsuz şeylere çokta kulak asmayın, o kadar kalabalık olacaksınız ki orda hiçbir sorun çıkmayacak emin olun. Tüm gün uygun adım yürüyeceksiniz.:) acemiliğiniz bitmesine 10gün kala bölük komutanınız dağıtımları açıklayacak. Dağıtımların hepsi Sakarya garnizonu içindeki kışlalara olacak. Bu kışlalar:

Seymen: Koğuşlar 8 kişilik. Çok rahat.
    Taşkısığı: Tam bir askerlik yaparsınız.Disiplinlidir. Çok büyüktür.
    Sakarya Kışlası: Garnizonun deposudur. Lojistik, bakım hep buradadır.
    Çarkkışla(Tugay): Sürekli rütbelilerlesinizdir. Çok küçüktür. Boş zamanlarınızda halı saha maçı yaparsınız. Hafta sonları gazinoda sürekli film izlersiniz.
    Elmasağ:Full yatış diyorlar. Yapacak hiçbir şey bulunamıyormuş.
    Kandıra:Acemilik kadar rahat olamazsınız, bölüğüne göre işlerin değişebileceği ama alıştıktan sonra işlerin yoluna girdiği kışla.

İlk dağıtımdan sonra seçmeler için bir komutan gelecek ve isteyenler mülakata girecek. Mülakatta mesleğiniz ve bu meslekteki deneyiminiz sorulacak. Ona göre yeni görevlendirmeler gelecek. Örneğin öğretmenler çarkkışladaki aile destek birimine, truzimciler çarkışla ordu evine görevlendirilecek ve askerliklerini burada yapacaklar.

Daha sonra nerede yapıyorsanız yapın askerlik bir rutine binecek. Zaman daha hızlı geçecek.
    Şimdiden hayırlı olsun. .....

Yukarıdakibilgiler yeni olmasada işe yarayabilir arkadaşlar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.