Şimdi Ara

silinebilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yorumlari okudum, herkes kurallara uyuyor sozde ama disarida nedense 70 yazan yerde 60ile gideni goremiyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İslerine gelince radar koymalari tamamen cikarci dusuncedir. İnsanlarun canini ya da kurallari dusunseler 7/24 koymalari gerekir

• Asıl sorun neden 30 luk 50 lik 70 lik yollarımız var 100 olacak yol yetersizlikten 70 yazılmış adamda hızlı gidiyor. Yapsınlar kardeşim adam gibi yollar vergisini vermiyor muyuz?

• Özellikle emniyet şeridi ihlallerine hiç müsamaha göstermesinler.. Size de geçmiş olsun, kurallara riayet etmek lazım. İnternetten ödeme işi de iyiymiş, tabii ki kötü bir şey ödeme ama en azından daha pratik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkayacan

Yorumlari okudum, herkes kurallara uyuyor sozde ama disarida nedense 70 yazan yerde 60ile gideni goremiyorum..

70 yazan yerde 60'la gideni görememekte çok garip bir durum yok bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasakpınar -- 25 Şubat 2013; 23:35:49 >
  • Geçmiş olsun, 96 ile yakalanıp 353 TL ödemekte ne koyar insana
  • arkadaşa cins mesaj yazanları kınıyorum.

alkollü adam kaza yaptımı ölsün deriz melaike kesilir ne biçim konuşuyorsun dersiniz. adam az bişey hız yapmış aslan kesiliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

arkadaşa cins mesaj yazanları kınıyorum.

alkollü adam kaza yaptımı ölsün deriz melaike kesilir ne biçim konuşuyorsun dersiniz. adam az bişey hız yapmış aslan kesiliyorsunuz.

Hızın azı çoğu yoktur, yasalar hız kurallarını kafalarına göre oluşturmamış, bir aracın 5-6 km/s hız farkı bile fren mesafesini değiştirebilir, aşırı hız ile Allah korusun annenize babanıza çocuğunuza çarpsalarda aynı hoşgörüyle yaklaşır mıydınız acaba? Hız limitlerini geçip ceza yiyen sonrada buraya yazan kişiye moral mi vermemiz gerekiyor?

Benim korktuğum şey yakında foruma şöyle konular açılacak ''150 km hızla gidiyordum (yol süperdi ama 200 e kadar basılabilirdi) direksiyon hakimiyetimi kaybettim karşıdan gelen araca çarptım içindeki 5 kişilik aileyi öldürdüm, aracım pert olur mu?''

Gelen yorumlarda şöyle olur

''Mala geleceğine cana gelsin''

''Allah rahmet eylesin, suçun karşıda olduğunu ispatayabilirsen sigortadan paranı alırsın problem olmaz moralini hiç bozma''

''Karşıdan mı geliyormuş araç?, hiç kurallara uymuyor insanlar hiç karşı şeritten araç mı gelirmiş, suç tamamiyle ölen ailede, yol 200 km hıza uygunmuş dediğinize göre azcık fazla hız yapmışsınız birşey olmaz sonuçta radara yakalanmamışsınız''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 26 Şubat 2013; 0:41:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yasakpınar

quote:

Yorumlari okudum, herkes kurallara uyuyor sozde ama disarida nedense 70 yazan yerde 60ile gideni goremiyorum..

70 yazan yerde 60'la gideni görememekte çok garip bir durum yok bence.

Ozaman siz 70 ile degil de gps ten aracinizin kadran sapmasinin nekadar oldugunu ogrenip ona gore bir hiz belirleyip gidiniz de bosluk kalmasin tam 70 ile gitmis olun.

Arkadas laf ebeligi yapmaktan baska birsey yapilmiyor bu forumda ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: vince_Tr

İslerine gelince radar koymalari tamamen cikarci dusuncedir. İnsanlarun canini ya da kurallari dusunseler 7/24 koymalari gerekir

Kesinlikle katılıyorum. Ayrıca hız sınırları bilmem kaç yıl önce,eski teknolojili arabalara göre belirlenmiş.Şuanki yollara arabalara göre yeniden düzenlenmeli bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sangello

Evet şehir içi fakat 100km'ye müsait bir yolda yani normalde trafik o hızda akıyor fakat ihale bana kaldı

100km'ye müsait değil o yol 120 hatta zorlasan 140km ye bile müsaittir ama müsait olmayan tek şey durmaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vince_Tr

İslerine gelince radar koymalari tamamen cikarci dusuncedir. İnsanlarun canini ya da kurallari dusunseler 7/24 koymalari gerekir

Kesinlikle katılıyorum. Ayrıca hız sınırları bilmem kaç yıl önce,eski teknolojili arabalara göre belirlenmiş.Şuanki yollara arabalara göre yeniden düzenlenmeli bence
  • quote:

Ozaman siz 70 ile degil de gps ten aracinizin kadran sapmasinin nekadar oldugunu ogrenip ona gore bir hiz belirleyip gidiniz de bosluk kalmasin tam 70 ile gitmis olun.

Trafik kurallarına uymayanlara siz sitem ederken, Türkçe cümle kurma kurallarına uygun olmayan cümlenize de ben sitem edeyim isterseniz ?
    Düzgün cümle kurmayı beceremeyene,anlatım bozukluğu yapana ne yapalım peki ?

Hız sınırı 70 olan bir yerde yol açık ve şartlar müsaitse neden 60'la gidelim ? Yazmış olduğunuz cümleden şöyle bir anlam çıkarılıyor:

Hız sınırı 70 km/s ise, biz 60 km/s ile gidelim.

Ayrıca şöyle bir durum var ki araçta olan kadran hızı fazla gösterir. Örneğin eğer siz kadranda 70 km/s görüyorsanız gerçek hızınız 63 km/s'dir (bu sadece bir tahmin)

Bu forumda da laf ebeliği değil,yeri gelince cümle doktorluğu yapmak gerekebiliyor bazen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yasakpınar

quote:

Trafik kurallarına uymayanlara siz sitem ederken, Türkçe cümle kurma kurallarına uygun olmayan cümlenize de ben sitem edeyim isterseniz ?
    Düzgün cümle kurmayı beceremeyene,anlatım bozukluğu yapana ne yapalım peki ?

Hız sınırı 70 olan bir yerde yol açık ve şartlar müsaitse neden 60'la gidelim ? Yazmış olduğunuz cümleden şöyle bir anlam çıkarılıyor:

Hız sınırı 70 km/s ise, biz 60 km/s ile gidelim.

Ayrıca şöyle bir durum var ki araçta olan kadran hızı fazla gösterir. Örneğin eğer siz kadranda 70 km/s görüyorsanız gerçek hızınız 63 km/s'dir (bu sadece bir tahmin)

Bu forumda da laf ebeliği değil,yeri gelince cümle doktorluğu yapmak gerekebiliyor bazen.

yol acik ve musaitse demedim cumlemde doktor bey.

Sinirlar dahilinde esneklik payi vardir(60tan kasit) maksimum sinir cizgisine kadar, cogu insanin bu kurallari onemsemedigini belirttim, ayni sizin zihniyetinizdekiler gibi. "Daha 70 km/h hiza bilmem nekadar basma hakkim var, devam" seklinde.

Ayrica zaten sorunda buradan doguyor. dediniz ya yol bos musait ise 70 yerine neden 60 ile gideyim, boylesi zihniyetlerin 70 e ulastiginda da kurallarin onu o hizda durduracagina inanmiyorum, hergun trafikte goruldugu gibi

Cumle doktorligunuz da basarilar.

• quote:

yol acik ve musaitse demedim cumlemde doktor bey.

Sinirlar dahilinde esneklik payi vardir(60tan kasit) maksimum sinir cizgisine kadar, cogu insanin bu kurallari onemsemedigini belirttim, ayni sizin zihniyetinizdekiler gibi. "Daha 70 km/h hiza bilmem nekadar basma hakkim var, devam" seklinde.

Ayrica zaten sorunda buradan doguyor. dediniz ya yol bos musait ise 70 yerine neden 60 ile gideyim, boylesi zihniyetlerin 70 e ulastiginda da kurallarin onu o hizda durduracagina inanmiyorum, hergun trafikte goruldugu gibi

Cumle doktorligunuz da basarilar.

Teşekkür ederim öncelikle başarılar dilediğiniz için.

Ben de cümlemde "ben 60'la değil,70'le giderim,hızım kurallar dahilinde en yüksek olacak şekilde kullanırım" dememiştim ama siz gelip bana GPS önerisini sunmuştunuz Hatta sunmakla kalmayıp şimdide gelip bana zihniyetimi kurallara uymayan bir tip olarak gösteriyorsunuz. Yada ben yanlış anladım cümlenizi.

He beni merak ederseniz İstanbul'da yaşıyorum ve bilir misiniz bilmem burada e5'in her tarafına radar koydular ve maksimum hız 70 km/s. Ayrıca bu radarlar sadece o anki hızı değil 2 radar arası süreyi hesaplıyorlar. Yani 1. radarı geçip hızlansak bile 2. radara ulaşma süremiz kısaldığı için ceza yazılıyor. (bu sistemden haberiniz olmayabilir diye açıkladım,yanlış anlamayın)

Benim için ise pek bir sorun oluşturmuyor bu durum. Çünkü zaten yüksek hız meraklısı birisi değilim ama tabi ki herkes gibi hızlı kullandığım zamanlar oluyor. Tem yolunda mesela.

• yol isterse 140 km hızla gidilmeye müsait olsun , şehir içi bir yol ise 140 hızla gitmek çılgınlıktır. Yolun müsait olması, tabir uygunsa "kaymak" gibi olması, şehir içinde o yolda bir çocuğun aniden önünüze topunu almak için çıkmaması garantisi taşımaz. Şimdi bana katılmayacaksınız ama bir çocuğu bırakın bir hayvana bile çarpmak ne büyük azap olur vicdan sahibi insan adı verilen canlıya.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Evet şehir içi fakat 100km'ye müsait bir yolda yani normalde trafik o hızda akıyor fakat ihale bana kaldı

Sana göre müsait, yasalara göre değil, iyi olmuş nice benzer cezalar alman dileğiyle

Allah akıl fikir versin

Soru sormayada gelmiyor değilmi?

• iyi olmuş falan diyenler inşAllah çok uyduruk şekikde çatır çatır cezalar yersiniz sizede denk gelir o zaman anlarsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: sight

iyi olmuş falan diyenler inşAllah çok uyduruk şekikde çatır çatır cezalar yersiniz sizede denk gelir o zaman anlarsınız

Uyduruk ceza yiyip yememek kendi elinizde, limitleri zorlarsanız riski arttırırsınız, limitlerin altında kalırsanız hiçbirşeycik olmaz, babamın 25 yıllık ehliyeti var her zaman limitlerin altında kalmıştır ve bu zamana kadar tek bir cezası yoktur, anlatabilmişimdir umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Orijinalden alıntı: sight

iyi olmuş falan diyenler inşAllah çok uyduruk şekikde çatır çatır cezalar yersiniz sizede denk gelir o zaman anlarsınız

Uyduruk ceza yiyip yememek kendi elinizde, limitleri zorlarsanız riski arttırırsınız, limitlerin altında kalırsanız hiçbirşeycik olmaz, babamın 25 yıllık ehliyeti var her zaman limitlerin altında kalmıştır ve bu zamana kadar tek bir cezası yoktur, anlatabilmişimdir umarım.

kimse hayatta mükemmel değildir, bir anlık dalgınlığınızla sizde hız sınırını birkaç km geçip cezaya denk gelebilirsiniz veya o anda bölgede hız sınırının kaç olduğunu anlayamayıp takılıp 90 la sizde geçebilirsiniz, veya aracınızın bi tarafı sorun çıkarır emniyet şeridine girip yavaş yavaş gidersiniz dur kalk yaparsınız aslında aracı deniyosunuzdur ama polisin biri gelir dinlemez inanmaz keser cezayı, veya bir yakınınızı alacaksınızdır bi yerde duraklayıverirsınız ama o gün uygulama yapıyolardır küt yersiniz cezayı vs vs diye gider, işte bunun gibi şeyler.. o zaman hatırlarsınız bu yazıyı anlarsınız sizde insanlara neden kıl kıl konuşulmaması gerektiğini..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.