Şimdi Ara

356. Dönem (AĞUSTOS 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
11.163
Cevap
122
Favori
573.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    eğer uzun dönem çıkarsa askeriyeye girdikten sonra tekrar muayene gibi bir durum var mı acaba ? tam anlayamadım orayı ? ilgimi çeken kısım burası o yüzden sormak istedim.
  • kısa veya uzun herkes katılış muayenesine girer en başta.Komando seçiminde biraz daha incedir.Çok dikkatli bakmazlar ama herhangi bir sağlık problemin varsa senin söylemene bağlı .Komando seçiminde akciğer filmi çekerler,kan değerlerine bakılır ve bunun dışında ortopedi,göz,kbb,genel cerrahi vs gibi polikliniklere tek tek gözükürsün.Doktor sorar "bir sıkıntın var mı?".yok dersin elindeki kağıda sağlam damgasını basar.Her poliklinikten sağlam damgasını aldın diyelim kan değerleri de normal,o zaman komandoya elverişli yazar sağlık raporunda.Ama en az birinden sağlam damgası alamazsan o zaman komandoya elverişli değil yazarlar,refüze olursun.Bu dediğim işlemler tuzlada da eğirdirde de aynı şekilde işler.
    Tuzlada elverişli olsan da tuzlada kalma şansın vardır.Mesela eğirdirde refüze sayısı 100,o zaman tuzladan 100 sağlam adam gönderirler eğirdire.Bizim dönem de gönüllü olarak gitmek isteyenler vardı ve sayıyı tamamlamışlardı.Bu sayede tuzlada komandoya elverişli olan adamlar da refüze olmuş gibi tuzlada kalabilmişlerdir.Ama eğirdirde sağlam raporu alırsan böyle bir şansın yok.Eğirdirde komandoluğa devam.Eğitimde yamulursan ancak o zaman tuzlaya gönderirler.

• symbol54 S kullanıcısına yanıt
    askeriye en üst seviyedeki eğitim durumunu istiyor diye biliyorum.Senin sınıflandırman da o mesleğe göre yapılıyor.yani senin durumunda 4 yıllık lisansın neyse o.lisans eğitim olmasa veteriner teknikerliği diplomanla gitsen askere 12 ay yaparsın ama er olarak.
  • Arkadaşlar 25 temmuzdan sonra tekrar şubeye gitmemiz gerekicek mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: faraday21

Meslekçi asteğmenler 1 aylık eğitime tabi tutulur ve 1 ayın sonunda asteğmen rütbesini omzuna takar.Kimler meslekçi asteğmen olur.Sağlıkçılar(doktor,dişçi,fizik tedavi mezunları,veterinerler,psikoloji okuyanlar da) banko asteğmendir.Öğretmen asteğmen hakkında tek bildiğim sadece ağustos döneminde aldıkları ve çok sınırlı sayıda alım olduğu.İnşaat mühendisleri.(inşaat mühendisleri yedek subay çıkma konusunda şanslıdır.Meslekçi,istihkam ve komando branşlarına alım yaparlar).Ben görev yerimde etrafımda gördüğüme göre yazıyorum.Bunun dışında hangi meslekleri hangi meslekçi branşa tabi tutuyorlar hepsini bilmiyorum.Tank branşına da Elektronik müh. ve makine mühendislerini alıyorlar.Bir de personel sınıfı varmış meslekçi olarak oraya da genel olarak kamu yönetimi mezunlarını alıyorlar.Piyade Komando da ise her meslek erbabını görebiliriz :)

Gelelim meslekçi asteğmen ne yapar.Arkadaşımdan örnek vereyim.benden sonraki dönemdi kendisi.Kendisi inşaat müh. Ankara polatlıda 12 nisanda başladı.Ay sonunda rütbeyi taktı.Kıt'a birlik kurasını çekip 15 mayısta göreve başladı.Meslekçi olduğu için tugayın istihkam şubesine verildi ve orda askeriyenin ihaleleriyle,resterasyon ve yapılacak binalarının planlamaları,ne kadar tuğla,çimento,demir vs. kullanılacağı tarzında şeyleri hazırlayıp,tugay komutanına raporluyorlardı.Tugay komutanından hergün fırça yemenin de ayrı bir tadı vardır :D

Ben nası asteğmen oldum?12 aralıkta başladım.(yok muayeneydi,yok branştı,yok yemin töreniydi ay sonunu ettik ve sonra yeminizi ettik.Sonra 2 ay boyunca o eğitim bu eğitim koşturduk durduk.28 şubatta rütbeyi taktık. 15 martta göreve başladık.Meslekçi asteğmenin güzel yani üniforması jilet gibi tertemizdir.Botu toz görmez.Bizimki çamurdan çıkmaz.

Her ikisininde kendine göre zorlukları var tabi.Masa başı deyip de geçmemek gerekiyor.Adamlar yaptıkları işi bir türlü tugay komutanına beğendiremiyorlardı.Adam 24 saatlik nizamiye nöbeti tutuyordu.ertesi günü izinli olursun dinlenme için.Adam nöbetten gelir yatar,tugay komutanı arayıp şubeye gelmesini emreder.Öyle abidik gubidik işler yani.

O kadar çok inşaat mühendisi lafı geçti ki korkmaya başladım kısa dönem isaretledim ama tutup uzun dönem yaptırırlar mı ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• eagle_beagle kullanıcısına yanıt
    örnek olarak verdiğim arkadaşla birliğe geldiği ilk gün tanışmıştık.yüzünden düşen bin parçaydı zaten.ben kısa istedim de uzun geldi diye dert yanıyordu.Temiz çocuktu,sallamamıştır diye düşünüyorum.

Evet TSK inşaatçıları seviyor.Dediğim gibi 3 branş için uygun meslek olduğu için yedek subay olma olasılıkları diğer mesleklere göre yüksektir.Asteğmen olmak iyidir.Çıkarsa da bakarsın dalgana ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faraday21 -- 11 Mayıs 2014; 22:21:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: faraday21

örnek olarak verdiğim arkadaşla birliğe geldiği ilk gün tanışmıştık.yüzünden düşen bin parçaydı zaten.ben kısa istedim de uzun geldi diye dert yanıyordu.Temiz çocuktu,sallamamıştır diye düşünüyorum.

Evet TSK inşaatçıları seviyor.Dediğim gibi 3 branş için uygun meslek olduğu için yedek subay olma olasılıkları diğer mesleklere göre yüksektir.Asteğmen olmak iyidir.Çıkarsa da bakarsın dalgana ;)

Ekstra 6 ay askerlik bana fazla gelir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceki dönemlere de yazıyordum.Seviyorum bu askerlik muhabbetlerini napayım 1 sene askerlik yapmışım kardeşim.Zaten anlat anlat bitmiyor.Yaklaşın yamacıma size katılışımın ilk gününü anlatıyorum.Daha önce yazmıştım başka yerde,kopyala yapıştır yapıyorum ;)

Piyade Okulunda Askerliğin ilk Günü;

12.12.2012 Saat 14:30 ve tuzlada dön-dolaş sonunda birliği bulabilmiştim.içeri girmeden son kez annemi,babamı,abimi arıyorum.girdikten sonra 16 gün çıkamayacaktım.neyse erken girelim.forumlarda dediklerine göre ne erken ne geç gitmek gerekiyormuş.giriş kapasına geldim.bir uzman çavuş karşıladı.dedim askere geldim ben.yedek subay mı, er mi? dedim yedek subay. hmm buyrun bu tarafa geçin dedi.baktım bi 15-20 kişi nizami bir şekilde sıraya geçmiş etrafa bakınıp duruyor.ben de dahil oldum sıraya.15-20 dakka bekledik gelen gelene. 50 kişilik olmuştuk. paket tamamdır. başımıza bir uzman çavuş verdiler. herkes soru üstüne soru soruyor adama.neyseki adam hoş sohbet biri hiç sıkılmadan,esprili yönünü de ön tarafa çıkararak her muhabbete dahil olup,hiç bir soruyu cevapsız bırakmamaya çalışıyor.arada soru soracaklar ağzından uzman çavuşa seslenirken komutanım lafını kaçırıyor.nasıl hitap edeceğini kimse bilmiyor.ast üst ilişkisi varmıydı aramızda varsa bile nasıl hitap etmeliydik bilmiyorduk.

Ziyaretçi parkına götürüyorlar bizi.Tek tek herkese numara dağıtıyorlar.133 numarayı alıyorum.yakana toplu iğneyle tuttur diyorlar.sonra nüfus kağıtlarını topluyorlar.biraz sonra fotokopileri geliyor.tek tek nüfus kağıtları geri veriliyor falan.herşey çok düzgün nizami bir şekilde yapılıyor.herhangi bir karışıklık olması söz konusu değil.Sonra formlar vs. bir sürü şey dolduruyoruz.Yazarken çok çabuk geçtiği düşünülebilir ama akşam olmuştu bile.akciğer röntgeni için bir aracın yanına geliyoruz.hava buz gibi uzun bir kuyruk var.numara sırasına göre bekliyoruz.2-3 saat içinde zaten herkes yanındakiyle kanka oldu bile.Taşak muhabbet gırla dönüyor.Götümüz donuyor ama hissetmiyoruz.zaten bir tane trabzonlu vardı.ben komando olucam diyor başka demiyor ve hiç susmuyordu.konuşması da çok hoştu milleti yerlere yatırıyodu gülmekten.

Er gazinosunun içinde fotoğrafçıya gidiyoruz.Askıda asteğmen tören kıyafetleri(harici) gömlekler,ceketler mevcut.bedenine göre giyip fotoğraf çekiliyorsun.Sırada ne var diyoruz.Yemeğe götürülüyoruz.karavanadan ilk yemeğimizi yiyoruz.İlk gün ne yemiştik hiç hatırlamıyorum ama tuzlada yemekler fena değildi.ama doyurucu değildi.uzman çavuşun mesai bitti,gidiyor.yerine başımıza bir asteğmen geliyor. 347.dönem. Millet asteğmeni görünce soruyor da soruyor ama ben hiç sesimi çıkarmıyorum.gerek yok çünkü. asteğmende bir havalar bir havalar,yok ben eğirdirden geldim bilmem ne çok zorlarlar yorarlar.maaşını soruyorlar.söylemiyor.idare eder bir miktar alıyoruz diyor.soğuk altında geçiyor bu muhabbet.trabzonlu arkadaşın soruları bitmiyor ama bu sefer milletin götü donmuştu.millet huzursuzluğunu belli etmeye,sesler yükselmeye başlamıştı.

Asteğmen bizi eşyalarımızı alacağımız yere götürüyor.Hepimizin eline birer tane deyim yerindeyse boyum kadar çöp poşeti veriliyor en sağlamından.sırayla malzemelerin olduğu yere gidiyoruz.boyum 190 olduğu için en büyüğünü ver diyorum hep.çamaşırlar,kamuflajlar,havlular,kışlık-yazlık bot,eşofman vb. bir sürü şeyi poşete tıkıştırıyoruz.sırtımıza yükleyip koğuşlara çıkıyoruz.

Odalar 8 kişilik.sırayla 8'er 8'er odalara yerleştiriliyoruz.22:00 da yat saatiniz sabah 6:30 da kahvaltı 7:30 da tabur içtima alanında hazır olun deyip gidiyorlar.Şöyle bir yatağa bakıyorum,leş durumda 347.dönemlerden kaldığı belli.Bütün gün dışarda soğukta,ayakta beklemekten buz kesmişiz,kalorifere atlıyorum hemen.ne yazıkki yanmıyor.aha şimdi sıçtık diyorum.neyse yarın hallolur diyerek kafama takmamaya çalışıyorum.8 kişi birbiriyle tanışıyor.herkes poşetlerdeki eşyaların kendisine uyup uymadığını kontrole koyuluyor.botların bağları geçiriliyor.yarına hazırlık.bütün işler bitiyor.sabahın köründe kalkıcam 21:30 da yatağıma uzanıyorum.5 yıl devlet yurdunda kaldım.ranza sistemli yurtta da kalmıştım.Burası yurt gibi lan dedim.Güzel bir uyku çektim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faraday21 -- 11 Mayıs 2014; 22:42:45 >

• faraday21 F kullanıcısına yanıt
    hocam harikasın çok detaylı anlatıyorsun teşekkür ederim.hikayenin devamını da okuyabileceğimiz bir yer varsa okuyalım
  • kukaraça kullanıcısına yanıt
    Üzerinde düzenlemeler yapıp yazıyorum hocam,çok gelişigüzel yazmışım öncekileri.

349. Dönem Piyade Asteğmenden Askerlik Anıları Vol 2

13.12.2012 casio f91-w nun acı acı bağırmasıyla uyanıyorum. Olaya esprili yaklaşan arkadaşlarımız sağdan soldan duydukları,internette seyrettiklerini yapıyorlar,askerlik psikolojisini vermek için.Koridorda bir yerleri yırtınırcasına bağıran adam “koğuş kalk!!!” .Neyseki Sadece ilk güne özgüydü bir daha buna maruz kalmamıştık.İkinci güne ise horoz sesi çıkaran bir arkadaşın sesiyle uyanacaktık.

Yorganı kaldırıyorum üstümden,tir tir titriyorum.Kaloriferin yanmamasına bol bol küfür ederek kalkıyorum.Herkesle beraber kalkmamak gerekiyormuş.Keşke 5 dakika önce kalksaymışım.Tıraş olmak için boş lavabo yok.Neyse bekliyoruz.Tıraşımızı oluyoruz.Sonra cicilerimizi giyiyoruz.Ooo baya da yakıştı he :) Apoletler boş 3 ay sonra burada bir çizgi olacak diyerek omzumun üstüne bakıyorum.Kendi halimde havalara giriyorum napayım.YeKahvaltıya gidiyorum ve 7:30 tan önce tabur içtimada hazır oluyorum.Ergün Teğmen(takım komutanı) geliyor.Günaydın falan filan.”Çömel” diyor herkes ayağındaki taş gibi botla yavaş yavaş çömelmeye başlıyor,birbirimize çarpmamak için yavaş yavaş açılarak çömeliyoruz.”ohoo bu nasıl çömelme diyor”Ergün teğmen.Napalım komutanım zamanla öğrenicez 1 sn.de çömelip kalkmayı.Şikayetimiz,ihtiyacımız var mı diye soruyor.Herkes tabiî ki kaloriferi söylüyor ve daha başka mantıklı ve saçma sorular da hatırlamıyorum o kadarını.Ergün teğmen var mı başka sorusu olan diyor.Biri elini kaldırıyor “Hocam” diyor.Ergün teğmen komutanım diyeceksin diyor.Eleman “zamanla olacak müdür diyor”.Ergün teğmen bozuntuya vermiyor,gülümsüyor.Özcan yüzbaşı(bölük komutanı) geliyor.Ergün teğmen tekmil vermiş miydi hatırlamıyorum.Özcan yzb. Da konuşacak,çömel diyor.yine aynı kötü çömelmeyi tekrarlayarak çömeliyoruz.adam konuşuyor da konuşuyor.kendini stand-up çı falan sanıyor zaten.argo kelimelerin bol olduğu uzunca konuşma yapıyor.bacaklarımız kopuyor çömelik dururken.ayak değiştirip duruyorum.Sonra Tabur komutanı Hakan Yarbay geliyor.Hoşgeldiniz falan filan.”artık siz askersiniz,bundan sonra canım,cicim,hocam yok.komutanım var.anlaşıldı mı diyor” alışırız zamanla müdür :)

Alay içtima alanına götürüyorlar.Sağa-sola-geriye dönüş,selam dur komutlarıyla yaptırımını gösteriyorlar.Sonra manga manga ayırıyorlar.Piyadede manga 9 kişiden oluşur.Takımın alt birimi de denebilir.Tekmil vermeyi öğretiyorlar.”Asteğmen adayı filanca filan,Emret Komutanım!”. Sonra sırayla herkes veriyor.Ergün Teğmen manga içinden 1 kişiyi ortaya alıyor.Sen eğit diyor bunları.Yani yavaştan komutanlık olayına giriyorsun karşındakilerle eşit durumda olsan da.Sağa dön sola dön.yanına çağırıp tekmil aldırıyorsun. Diğer mangada önceki yazımda yazdığım trabzonlu arkadaş vardı.genel olarak yanımıza çağırdığımızdan yerine geçebilirsin diyorduk.Trabzonlu arkadaş ”Yerine geçebilirsin uşağım” deyip kopartmıştı milleti.böyle böyle çalışıyoruz.Ergün teğmen geliyor 15 dk süreyle istirahat et diyor.Hemen gazinoya çay içmeye.15 dakka sonra geliyoruz aynı şeyler aynen devam.Akşam oluyor koğuşa geliyoruz kalorifer yanmıyor.Merak edenler için söyleyeyim.Kalorifer katılıştan tam 1 hafta sonra yandı.Bunun yanında kazanda sorun olduğu için banyo da bu 1 hafta içinde arızalıydı.Lojistik destek komutanlığının hamamına götürülüyorduk.525 kişi sırayla giriyordu.Sadece 5 dakikamız vardı yıkanmak için.

Eğitim birliğinde genelde cok malzeme çıkmaz.Ama kıt’a görev yerinde öyle insanlarla öyle şeylerle muhatap oluyorsunuz ki sürüsüne bereket anı oluyor.Onlara da yeri geldiğinde değineceğim.

• 349. Dönem Piyade Asteğmenden Askerlik Anıları Vol 3
    İlk Hafta sağa dön -sola dön-tekmil ver-selam dur. Sol sol sağ bir ki yle beraber sağlık kontrolleriyle geçiyor.Aramızda sağlık problemi olmadığına üzülenlerimiz var.Adam komando olmak istemiyorum,ben çatışmaya giremem,insan öldüremem diyor.Yorumu siz okuyuculara bırakıyorum.Ben de askerliğe karar aldırdıktan sonra dizimdeki problem yüzünden refüze ediliyorum.tuzlada devam yani.yeni branş kurası çektiriyorlar.ulan 2.bölük Özcan yzb. Nın,onun bölüğüne düşmeyim de nereye düşersem düşeyim diyorum.Bir çekiyorum “gzpt” çıkıyor.Aldın babaları.Özcanın bölük.Acaba iyi bir şey mi ki bu gzpt diyorum.branş kurasından sonra hergün yemin töreni hazırlığı.28.12.2012 te yeminimizi ediyoruz ve 2 ocak 17:00 ye kadar memleket izni veriliyor.Ne ballı adamlarız.5 günlük tatil lan boru mu..Bu 5 günlük tatilden sonra 2 ay durmadan eğitim tabi.Küsküğü yemeye hazırdık.

Tatil dönüşü ilk gün 2 teğmen bütün bölüğü topluyorlar koğuşların en üst katında bir tane ranzayı koridora çıkarıyorlar.Bakın yatak böyle yapılır.Yorgan,battaniye böyle katlanır.Yastığın açık kısmı duvara bakacak.Jilet gibi olacak yatak.Dolabınıza da Yukarı traş malzemelerinin koyulduğu çanta,askeriyenin verdiği dandirikten kolonya,sabunluk,harici şapkası,beyaz havlu,alt kısma kirli,temiz torbalar falan filan,en alta da hariciyle giyilen rugan ayakkabı.ee ben en gerekli malzemelerimi nereye koyucam.dolap eğitim süresince kullanma ihtiyacınız olmayacak şeylerle dolu olacak.nizami olması lazım yoksa çarşımı kitlerler.gerekli malzemelerimi dolabın üstündeki bavul koyulabilecek yere koyuyordum.indir bindir 2 ay boyunca uğraştık ne yazıkki.çarşım da hiç kitlenmedi.her hafta sonu gezdim bol bol.

Bir sürü kitap dağıtıyorlar sanki hepsini okuyacakmışız gibi.Her gün ayrı ayrı derslere giriyoruz.Derslerin hemen hemen hepsine albaylar giriyor.Erol Albayla,Tahir Albay vardı.Dersleri süper geçerdi.Erol Albay almanca ögrendiğinden bahseder sınıfa girerken Hallo derdi.Üniversitedeki profesörlerden bahsederken kendinin de profesör olduğunu söyler,master ını gabarda yaptığını söylerdi.Tahir Albay komando günlerinden bahseder.Kurbağanın,kaplumbağanın nasıl pişirildiğini anlatırdı.Bunun yanında menemeninde nasıl yapıldığını anlatmıştı. o gün ders bitmiş Tahir Albay takım kıdemlisine “hadi götür oğlum takımı yemeğe,adamların canı menemen çekti”dedi.bizim elemanlardan biri de “kaplumbağa çekti komutanım” diyerek patlattı espriyi.

Tuzla piyade okulunda yedek subaylığa hazırlandığımız için öğrenci sayılıyoruz.Astsubaylar üstümüz de değil astımız da.Tek selam vereceğimiz adamlar subaylar.Subaydan da bol bir şey yok Tuzlada.onun dışında bize selam vereni de selamsız bırakmadık.rütbe almamamıza rağmen er gazinosunda bize komutanım diyen uzman çavuşlar vardı.insanın gerçekten hoşuna gidiyor.Mesela selam veren astsubay görsem gerçekten ona saygı gösterebilirdim.Gözümde daha başka olabilirdi.Adamların hemen hemen hepsinde gerçekten asteğmeni çekememezlik problemi var.ne yazıkki astsubayın bana selam verdiğini sadece askerliğimin bitimine son ay kala teğmen rütbesi taktığımda gördüm.o da yıldızın etkisi.yoksa asteğmen kimki.
    Devam edecek…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faraday21 -- 11 Mayıs 2014; 23:33:12 >

• yazdıklarını yarın sakın kafa ile okuyayım hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elmariacci

quote:

Orijinalden alıntı: onur.dulger

quote:

Orijinalden alıntı: elmariacci

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1MQtlA7aGtLlYFtajLFpIe7HF1h-BWL2qstYv7K9bs-I/edit?pli=1#gid=0

listemizde bazı hatalar vardı düzelttim.Bayağı artmaya başlamış.Yeni gelen arkadaşlar listeye kendilerini eklemeye devam edebilirler.

listeye telefondan girmeye çalışıyorum giremiyorum. beni de ekleyebilirsiniz. selamlar...

hocam bilgileri ver ekliyeyim.

isim
    mezun olunan okul bölüm
    memleket
    yedek subay: evet / hayır
    komando: evet / hayır

Hocam şahsi bilgilerim ekteki gibidir. Şimdi liste ne iş yarayacak. nasıl yapacağız çokta anlayamadım aslında. konunun ortalarında dahil olduğum için.

Onur Dülger
    Beykent Üniversitesi Yüksek Lisans Programı (MBA) işletme yönetimi
    Beykoz,
    Memleket , Giresun ama İstanbul da yaşıyorum.
    Yedek Subay : Hayır
    Komando : Hayır

• Bu arada 26.yaşındayım. Yalnız ilgili listeyi telefondan görebiliyorum baya kişi Yedek Subay olma olayına evet demiş olarak gözüküyor o liste yedek subay as teğmen olma listesi galiba. Asteğmen olarak yapacakların çoğu komando olarak yapıyorlar diye biliyorum. ve ben askerlik şubesine sorduğumda sen evet veya hayır desen de ihtiyaca göre hayır diyenlerden de yedek subay yapabildiklerini söylediler.

Bilgilerinize, Selamlar..
  • Beyler günaydın,

Ben sevk işlemlerini yaptırdıktan sonra dikkatimi çekti ilk kağıtta mezun olduğu okul: master gözüküyor ama diğer kağıtta (sevk öncesi hazırlık işlem formunda) sınıflandırmada dikkate alınacak üniversite bilgisi kısmında lisansım yazıyor sadece. Benden sevk işlemlerimi yaptırırken lisans, master diploma örneklerimle birlikte her ikisi için de transkript ve yabancı dil belgemi aldılar. Bir sıkıntı çıkar mı sizce yoksa düzelttirmeli miyim?
  • 349. Dönem Piyade Asteğmenden Askerlik Anıları Vol 4

Göreve başladım,1 ay sonra ordu denetlemesine giricez dediler.1 ay boyunca ağzıma sıçıldı.Zaten yeni gelmişim,işler nasıl yürüyor,etrafı öğrenmemişim daha,benden her türlü şeyi istiyor bu ****ler.Tuzlada öğrendiklerimiz tamamen teorik şeyler.Uygulama kısmı bambaşka.Bir de askerle muhattap olma kısmı var. 3 ay boyunca kimse bana komutanım diye hitap etmemiş.Komutanım diye hitap edilince acayip oluyorum.Garip geliyor.Askere sert yapsam bir türlü,yumuşak davramsam bir türlü.Başlarda temkinli davranarak zamanla ayarını tutturdum.Askerde sesin sert gür çıkacak kardeş,pısır pısır konuşursan,etkili bir şekilde emir vermezsen yandın demektir.Asker seni hiç sallamaz bile.Ağırlığını koyacaksın yani.Neyse..

Bu denetleme denen şeyde idari test diye birşey var tam bir eziyet.Tam teçhizat kuşanıp,yüzünü gözünü boyayıp tüm tabur meydana sıraya geçiyorsun.Askerin üstünde bulunması gerekenler diye ıvır zır bir sürü şeylerin kontrolünün yapıldığı,muharebe bilgisinin,askerliğin temel konularının sınandığı bir sınav.Askerin üstünde ne olması lazım: künyesi,kimliği,üzerindeki hücum yeleğinde kbrn durum kağıtları,parkasından donuna kadar her elbisesinde bölük numarası yazılı olacak.Öyle inanılmaz acayip bişey yani.(hazırlanması o kadar meşakatli birşey ki ne yaparsan yap asla tam hazır olamazsın).Ben de takım komutanıyım diye acayip acayip kağıtlar var üzerimde,harita çantam,bilgi defterim vs.Bir sürü eksik var harita çantamda.Bilgi defterim tam ama.

Takımımın askerlerini topladım,denetlemenin yapılacağı yere geldik.Üstümüzde hayvan gibi çantalar,silah,gaz maskesi,kompozit başlık ve daha hatırlayamadığım başka şeyler.Benim takımdaki uzman çavuş eşeğe bu kadar yük yüklesen çekemez derdi :) Albay her an gelebilir. 1 tane yüz boyamız var bütün takım boyuyoruz yüzümüzü ama tam komedi.kimsenin bildiği yok boyamayı.kömür suratlıyız hepimiz.Uyuşturucu çeken bir **** vardı benim takımda.İçtimaya gelmez göt,ogün teste girecek,özgüvene bak sen.Altına da mavi kazak giymiş deli etti beni o gün.Künye de yok.Herkes de ayrı ayrı eksikler.Sağlam fırça yicem bugün hadi hayırlısı dedim.

Albay geldi.İdari test tekmille başlıyor.Önce kıdemli takım komutanı bölük tekmil diyor.Her takımın komutanı 12 adım öne çıkıp takımına dönüyor,takım tekmil diyor.Takım komutanından sonra en kıdemli kim varsa astsubay olur,uzman çavuş olur 6 adım öne çıkıp takım tekmil diyor.Mangalar astsubaya tekmili verip en astsubay bana tekmil veriyor.Tüm takımlar tekmilleri aldıktan sonra kıdemli takım komutanının karşısına geçiyoruz,tekmil veriyoruz.En son da kıdemli takım komutanı bölük komutanına veriyor.
    5 tane bölük dizilmişiz koca alana denetlemeye gelen 1 albay sadece.Adam geldi yanımıza bizim tekmilleri dinliyo.Tekmil de uzun anasını satayım.İnşallah şaşırmam diye konsantre olmaya çalışıyorum.Tekmilim şöyleydi "Asteğmen ABC,1nci mekanize piyade takım komutanı.1nci mekanize piyade takımı idari testte 1 subay,1 astsubay,11 erbaş ve er ile görüş ve emirlerinize hazırdır komutanım" sonrasında sağol.Eksiksiz söyledim bir oh çektim.Sonra diğerlerine geçti sıra biri "görüşlerinize hazırdır komutanım" dedi.Bunun gibi hatalar oldu.Bizim tekmil bitti.Albay da "5 tane hata vardı hadi bakalım" dedi :)

Neyse denetleme devam ediyor.Albay bir o bölüğe bir bizim bölüğe gezip duruyor.Hepimiz hazırol da bekliyoruz.Bir de öyle birşey ki rütbeliler en önde duruyor askerler arkada,zaten omuzda da çizgi olunca vay haline,göze batmamak elde değil.Albay geliyor,çıkarın kimlikle künyeleri.Tek tek bakıyor falan,arkamdan benim takım astsubayı bölük komutanına sesleniyor,kimliğim yanımda değil diye.Ulan **** askerlere türlü türlü laf yapıyorsun kimliği,künyesi yok diye bir de komutan olacaksın yaptığın harekete bak.Öyle sorumsuz astsubayım vardı,bereket 2 ay sonra tayini çıkıp gitti de o salağa fazla maruz kalmadım.Albay arkalara kontrole geçerken bu salağı da ön sıraya çaktırmadan geçirdik de sanki albay onu kontrol etmiş görüntüsü verdik,durumdan yırttık.

Albay durdu önümde."Söyle bakalım asteğmenim,takımın taarruz bölgesinde görevi nedir?".Aha şimdi şapa oturduk dedim."Ee, ee komutanım" falan derken bölük komutanı geldi durumu kurtardı."Asteğmenimiz yeni geldi vs vs" bundan da yırttık.Bizim teğmen vardı.Albayın karşısında altına sıçacaktı o derece.Bölük komutanından da çok tırsıyodu orası ayrı.Benden daha kıdemli asteğmen vardı.Ona birşey sormadı albay tüm denetleme boyunca.Günah keçisi beni seçti aq.

"Harita çantalarını açın" dedi.Aha yine sıçtık dedim.Herkes eksiksiz açtı benim bir sürü eksik var çok komik görüntü olmuştu.Ama o gün kıdemli asteğmene çok kızmıştım.Harita çantasıyla ilgili napıcaz diye soruyodum hep,ben de bilmiyom bende de çok eksik var deyip geçiştiriyordu,ben de yalnız değilim diye seviniyordum ki o gün diğer taburdaki arkadaşından eksiksiz harita çantasıyla gelmişti adam.Çarşı-pazar gibi serdik tüm harita çantasının içindeki alet-edevatları.Albay incelemeye başladı.Benim önümde durdu yine.Eh be dedim başka adam mı yok.Aldı bilgi defteri,şöyle bir karıştırdı.Aferin asteğmenim dedi.Eee dedim albay senin karşında kim duruyor :D

• quote:

Orijinalden alıntı: buongiorno

Beyler günaydın,

Ben sevk işlemlerini yaptırdıktan sonra dikkatimi çekti ilk kağıtta mezun olduğu okul: master gözüküyor ama diğer kağıtta (sevk öncesi hazırlık işlem formunda) sınıflandırmada dikkate alınacak üniversite bilgisi kısmında lisansım yazıyor sadece. Benden sevk işlemlerimi yaptırırken lisans, master diploma örneklerimle birlikte her ikisi için de transkript ve yabancı dil belgemi aldılar. Bir sıkıntı çıkar mı sizce yoksa düzelttirmeli miyim?

Dostum ben 1 ay önce askerlik şubesinde işlemlerimi yaptırmak istediğimde master diplomamla yaptırmak istedim ama onlar lisans diploması ve transkriple işlem yaptılar ama mezuniyet bilgilerime son güncel bilgilerimi kayıt ettiler. senin gibi sorduğumda bende bir sorun teşkil eder mi vs diye bir problem olmaz dediler. yüksek lisans ort 3.40 falandı bunu dikkate alın dedim ama lisansı dikkate aldılar. 25 temmuzu bekliyoruz bakalım. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

• quote:

quote:

Beyler günaydın,

Dostum ben 1 ay önce askerlik şubesinde işlemlerimi yaptırmak istediğimde master diplomamla yaptırmak istedim ama onlar lisans diploması ve transkriple işlem yaptılar ama mezuniyet bilgilerime son güncel bilgilerimi kayıt ettiler. senin gibi sorduğumda bende bir sorun teşkil eder mi vs diye bir problem olmaz dediler. yüksek lisans ort 3.40 falandı bunu dikkate alın dedim ama lisansı dikkate aldılar. 25 temmuzu bekliyoruz bakalım. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

Belgelerde görecek onlar sen endişelenme dediler de yine de bir sorayım dedim. Benim lisans 3.45, master da 3.70 o yüzden yükseği koysunlar dedim :) uzun dönem gelmesin de ne oluyorsa olsun :)

• quote:

Beyler günaydın,

sıkıntı çıkmaz, düzeltme yapmanada gerek yok
  • quote:

quote:

quote:

Beyler günaydın,

Belgelerde görecek onlar sen endişelenme dediler de yine de bir sorayım dedim. Benim lisans 3.45, master da 3.70 o yüzden yükseği koysunlar dedim :) uzun dönem gelmesin de ne oluyorsa olsun :)

İşte yedek subay adayları için sınav kalktığı için diplama notlarını dikkate alacaklar uzun çıkabilir sana hocam. biraz şans kısmet kimse bilmiyor sonuçta. yine konuşuruz Allah'a emanet..

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.