Şimdi Ara

356. Dönem (AĞUSTOS 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.163
Cevap
122
Favori
573.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AsosyalBilgisayar

isten ayrilmak icin cok kisa bir sure var o zaman
    silus yada baska bir belge'de vermiyorlar erkenden mecburen aciklanana kadar bekleyecegiz artik.

Alıntıları Göster
    Benim tecilim 2014 yazında bitiyor. Yani tecil kağıdında celp dönemi Ağustos 2014 diyor.
    Son yoklama tarihi de Haziran bir şey diyordu.
    Çoğu kişi son başvuru tarihi 15 Mayıs diyor :S ama ben askerş şubeyi aradığımda, bu bilgileri verdiğim zaman Haziran'da gel dedi.
    Umarım doğrudur. Zira patlamayalm sonra, öteki celbe kalmayalım. Tüm işlerimi Ağustos'da gidicem diye ayarladım. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: AsosyalBilgisayar

isten ayrilmak icin cok kisa bir sure var o zaman
    silus yada baska bir belge'de vermiyorlar erkenden mecburen aciklanana kadar bekleyecegiz artik.

Alıntıları Göster
    Listeye yazdım bende kendi bilgilerimi. Cümleten hayırlı olsun devreler.
  • detays kullanıcısına yanıt
    hocam ağustos için 15 mayısa kadar süren var diye biliyorum. haziranda gidersen kasıma kalırsın. 5 dk sürüyor zaten işlemler. ağustosta gitmek istiyorsan vakit kaybekmeden askerlik şubesine uğramanda fayda var.

Edit: yanlış biliyor da olabilirim hocam daha bilgili arkadaşlar deha net bilgi vereceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TsuMura -- 13 Mayıs 2014; 0:13:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: detays

Benim tecilim 2014 yazında bitiyor. Yani tecil kağıdında celp dönemi Ağustos 2014 diyor.
    Son yoklama tarihi de Haziran bir şey diyordu.
    Çoğu kişi son başvuru tarihi 15 Mayıs diyor :S ama ben askerş şubeyi aradığımda, bu bilgileri verdiğim zaman Haziran'da gel dedi.
    Umarım doğrudur. Zira patlamayalm sonra, öteki celbe kalmayalım. Tüm işlerimi Ağustos'da gidicem diye ayarladım. :)

Tecil kagidinda Agustos 2014 celbine tabidir seklinde yaziyorsa o tarihte gideceksin. 15 mayis seni ilgilendirmiyor diye biliyorum ben. Haziran ayinda gidip belgelerini vermen gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: faraday21

Botu mesele haline getirenler rahatına düşkün adamlardır.tamamen abartıdır.araziye çıktığında dayanıklı olması lazımki problem olmasın.o yüzden ilk giyildiginde çok serttir.zamanla ayağınız öyle bir alışırki çıkarıp sivilde giydiğiniz botlarınızı giydiğinizde kuş tüyü gibi hafif gelir.ben de denedim tabanlık silikon tarzı şeyler.koyunca ayağım çok rahatsız olmuştu.yds nin yumuşak tabanlı botları vardı,biz komutan botu derdik.asteğmen olunca bir çok kişi aldı.ben almadım.çünkü hiç de rahatsız olmadım.askeriyenin verdiği botları 20 yıllık uzman çavuşlar astsubaylar bile giyiyor.ben 1 sene giymişim ne ki?giderken de uzman çavuşun birine bıraktım.tek derdiniz bu olsun

Benimkisi sadece bir temenni idi. Botlari bazen oyle bir anlatiyorlarki tahta giymekten farksizmis gibi algiliyor insan. Ranza ile ezen mi tasla doven mi yoksa kamyonet vari adini bilmedgim aracla ezen mi :-D

• quote:

Orijinalden alıntı: BNYZ

quote:

Orijinalden alıntı: faraday21

Botu mesele haline getirenler rahatına düşkün adamlardır.tamamen abartıdır.araziye çıktığında dayanıklı olması lazımki problem olmasın.o yüzden ilk giyildiginde çok serttir.zamanla ayağınız öyle bir alışırki çıkarıp sivilde giydiğiniz botlarınızı giydiğinizde kuş tüyü gibi hafif gelir.ben de denedim tabanlık silikon tarzı şeyler.koyunca ayağım çok rahatsız olmuştu.yds nin yumuşak tabanlı botları vardı,biz komutan botu derdik.asteğmen olunca bir çok kişi aldı.ben almadım.çünkü hiç de rahatsız olmadım.askeriyenin verdiği botları 20 yıllık uzman çavuşlar astsubaylar bile giyiyor.ben 1 sene giymişim ne ki?giderken de uzman çavuşun birine bıraktım.tek derdiniz bu olsun

Benimkisi sadece bir temenni idi. Botlari bazen oyle bir anlatiyorlarki tahta giymekten farksizmis gibi algiliyor insan. Ranza ile ezen mi tasla doven mi yoksa kamyonet vari adini bilmedgim aracla ezen mi :-D

Alıntıları Göster
    hocam sizin yaş bayağı ilerlemiş 67 olmuş

• BNYZ kullanıcısına yanıt
    eski botlar daha berbatti, simdikiler cabuk sekil aliyor. En temizi bir numara buyuk alip kalin corapla giymek. Ama ayaginiza iyice buyuk gelirse bu seferde coraplar topuktan parcalaniyor hemen. Tecrubeyle sabit. Ayrica postallari aldiktan sonra hemen ustune su dokun, su gecirip gecirmedigini kontrol edin. Bagzilari patlak cikiyor, su aliyor. Sonra degistiremezsiniz belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YILDIRIMK -- 13 Mayıs 2014; 0:38:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YILDIRIMK

eski botlar daha berbatti, simdikiler cabuk sekil aliyor. En temizi bir numara buyuk alip kalin corapla giymek. Ama ayaginiza iyice buyuk gelirse bu seferde coraplar topuktan parcalaniyor hemen. Tecrubeyle sabit. Ayrica postallari aldiktan sonra hemen ustune su dokun, su gecirip gecirmedigini kontrol edin. Bagzilari patlak cikiyor, su aliyor. Sonra degistiremezsiniz belki.
    botu bir numara buyuk almak ise yarar diye dusunuyorum bende fakat kamuflajlari nasil almaliyiz?
    sivilde giydigimiz S bedense onudami o sekilde alalim?

ayrica kogustaki dolaplarimizda extra canta vs olabiliyormu?
    yer degistirme olmamasi icin ne yapacagiz?
    botlari kilitlesek kamuflajlarda isim yaziyormu yoksa icine yazmamiz dahami iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsosyalBilgisayar -- 13 Mayıs 2014; 0:44:27 >
  • AsosyalBilgisayar kullanıcısına yanıt
    Kamo lari tam beden al. Zaten orda denersin ustune. Benim bir akrabam gecen gun teslim oldu izmire orda denetmisler tam olup olmadigini.

Hirsizlik olayi tamamen gittigin birlige gore degisir, Mesala yedek subay olursan hirsizlik falan olmaz kilide falan da gerek yoktur. Ama uzun donem normal erlerle birlikte gidilen bir egitim birligine gidersen daha dikkatli olmak lazim. Sebebi cok acik, yedek subay okullarinda koguslar 8 - 10 kisilik ama diger birliklerde buyuk koguslar var. Eger bir yer degistirme olsa kim oldugunu asla bulamazsin. Eger iyice garantiye almak istiyorsan kendi malzemenin ustune adini yaz veya bir isaret koy. Boylece birsey olursa bulman kolay olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elmariacci

hocam sizin yaş bayağı ilerlemiş 67 olmuş

Birisi yaşımla oynamış,yaşımı plakama çevirmiş :D
  • quote:

Kamo lari tam beden al. Zaten orda denersin ustune. Benim bir akrabam gecen gun teslim oldu izmire orda denetmisler tam olup olmadigini.

Hirsizlik olayi tamamen gittigin birlige gore degisir, Mesala yedek subay olursan hirsizlik falan olmaz kilide falan da gerek yoktur. Ama uzun donem normal erlerle birlikte gidilen bir egitim birligine gidersen daha dikkatli olmak lazim. Sebebi cok acik, yedek subay okullarinda koguslar 8 - 10 kisilik ama diger birliklerde buyuk koguslar var. Eger bir yer degistirme olsa kim oldugunu asla bulamazsin. Eger iyice garantiye almak istiyorsan kendi malzemenin ustune adini yaz veya bir isaret koy. Boylece birsey olursa bulman kolay olur.
    Arkadaslar ben de agustosta gitmeyi düşünüyorum.Yedek subay olarak yapmak istiyorum ama neye göre alıyorlar.Kimya mühendisiyim sizce şansım var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: master21

quote:

Orijinalden alıntı: onur.dulger

quote:

Yumusak bot yapmislar. Bize yetistirseler keske.
    http://www.ntvmsnbc.com/id/25515426

Kullanılmayada başlanmış maşAllah.. ilk üretimde 50 bin tane bot askeri birliklere dağıtıldığı yazıyor. BEDELLİ ASKERLİK ile ilgili bir haber yok mu bilgisi olan var mı arkadaşlar..

http://www.yazete.com/gundem/bedelli-askerlik-tartismalarina-son-nokta-771203.html

Vayyy anasını ya bedelli askerlik yalan oldu desene, tertipler çantaları hazırlayın ağustos veya eylülde gidiyoruz. Hayırlısı olsun yapacak bir şey yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: master21

quote:

quote:

Yumusak bot yapmislar. Bize yetistirseler keske.
    http://www.ntvmsnbc.com/id/25515426

Kullanılmayada başlanmış maşAllah.. ilk üretimde 50 bin tane bot askeri birliklere dağıtıldığı yazıyor. BEDELLİ ASKERLİK ile ilgili bir haber yok mu bilgisi olan var mı arkadaşlar..

http://www.yazete.com/gundem/bedelli-askerlik-tartismalarina-son-nokta-771203.html

Vayyy anasını ya bedelli askerlik yalan oldu desene, tertipler çantaları hazırlayın ağustos veya eylülde gidiyoruz. Hayırlısı olsun yapacak bir şey yok.

Alıntıları Göster
    Ağustos ayı için en son başvuru tarihi ne zaman, Temmuzda tecilim bitiyor. Lisans mezunuyum.

• Ozbi kullanıcısına yanıt
    persembe son gun
  • quote:

Orijinalden alıntı: tecrübe_53

Arkadaslar ben de agustosta gitmeyi düşünüyorum.Yedek subay olarak yapmak istiyorum ama neye göre alıyorlar.Kimya mühendisiyim sizce şansım var mı?

sans isi gibi bir sey akil sir ermiyor hangi kriterlere gore aldiklarina.
    ama bir arkadasta yazmisti askeriye subay alacaksa cok ciddiyim tipe bakar.
    ondan sonra kilo-boy
    daha sonra fizik ve konusma sekline bakar.
    konusma seklini de sen işlemlerini falan yaparken oradaki memur dosyana işliyor.

• quote:

persembe son gun
    E-devletden başvuru mümkün sanırım, internetten randevu alan ya da herhangi işlem yapan var mı?
     356. Dönem (AĞUSTOS 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozbi

E-devletden başvuru mümkün sanırım, internetten randevu alan ya da herhangi işlem yapan var mı?
     356. Dönem (AĞUSTOS 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları

Evet internetten randevu alanlar oldu sanırım..Ben randevu almadan şubeye gitmiştim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: resulsen

quote:

Orijinalden alıntı: cancomeng

quote:

Orijinalden alıntı: resulsen

quote:

Orijinalden alıntı: idealprens

2012 yılında üniversiteden mezun oldum. askerliğimi tecil ettirdim. tecilim 07.06.2014 te bitiyor. ağustos celpi için herhangi bir işlem yapmalımıyım yedek subay adayıyım.

Aynı durumdayım neredeyse.Haziranda sevk işlemleri için başvuracağız diye biliyorum ancak emin değilim.Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa memnun oluruz.

Beyler Mayıs 15 son gün diye biliyorum. Ben tecili bozdurdum geçen hafta ağustos celbi için 12-13 ağustos ta askere gideceğiz 25 temmuz gibi gideceğimiz yerler belli olacak e-devletten öğrenebiliyoruz. Hazirana kalmayın sakın.. yoksa diğer celp dönemine gidersiniz..Askerlik şubesine bi sorun

Tecil bozdurma durumunda yaklaşık 2 ay önceden başvuru yapılması gerektiği doğru.Ancak bizim tecilimiz zaten sona eriyor muhtemel sevk tarihinde 31.07.2014 yazıyor.Yok mu benzer durumda olan?

şuanda bende aynı durumdayım, bilgi verebilirmisin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbi -- 13 Mayıs 2014; 10:48:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: elmariacci

arkadaslar listeyi kendi kafaniza gore duzeltmeyin.

kendi bilgilerinizi yazin yeter. diger arkadaslarin bilgileri ve siralamalari ile ugrasmayin.

Haklısın arkadaşım bayadır girmiyordum şu anda girdim listeye baktım..Arkadaşlar listenin sıralaması ile felan uğraşmayın sadece bilgilerinizi giriniz bu kadar basit..Yanlış yerlere tıklarsınız listenin anatomisi bozulur yapmayın Listede bir arkadaş 0 yaşında gözüküyor..Eğer böyle liste üzerinde kurcalama olursa gizlilik ayarlarını değiştiririm..Bana tek tek mesaj atarsınız ben eklerim..
  • Arkadaşlar mayıs 15 e kadar başvuranlar ağustos 2014 te gidecek. Peki yerler ne zaman belli olur? Bilgisi olan?

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.