Şimdi Ara

356. Dönem (AĞUSTOS 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.163
Cevap
122
Favori
573.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla arkadaşlar gitmesi bi dert beklemesi daha büyük bi dert hepimiz için hayırlısı olur inşallah. ağustosa daha çok var her gün aklımıza giriyor nası geçecek bu günler şimdiden şafak saymaya başladım valla umarım biz gittikten hemen sonra bedelli askerlik falan çıkmaz çok üzülürüm o zaman
  • Akşam işten gelince birazcık uykuya dalmışım yemin ederim yine askerdeydim ve koşturuyorlardı beni Gitmeden delirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elmariacci

quote:

Orijinalden alıntı: swordfish666

Merhaba,
    Ben asker öğretmenlik için başvurdum.
    25 Temmuz tarihinde yerlerimiz belli olunca, adresimize herhangi bir belge gelmesini bekleyecek miyiz ?
    Yoksa e-devlet üzerinden alınan sevk belgesi ile gidip teslim olabilir miyiz ?
    Teşekkürler.

e-devlet üzerinden sülüsünü alabilirsin.
    Şubedeki memurlar uğraşmamak için döne döne söylediler zaten buraya gelmenize gerek yok e-devletten alın diye.

Sülüsü e-devletten alabiliyor muyuz diye sordugumda,benim şubenin cevabı daha o sizin için geçerli değil uzun dönem askerler için geçerli galiba sen gelir burdan alırsın,hem yedek subay çıkarsa belgelerine diplomanı da ekliyecez diye bi cevap verdi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi master21 -- 17 Mayıs 2014; 9:23:25 >

• master21 kullanıcısına yanıt
    hepsi ayri bir sey söyluyor yine en saglami subeye gitmek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • master21 kullanıcısına yanıt
    Subeler kimseyle ugrasmak istemiyor. Eger buyuk bir subeden alicaksaniz (Halicioglu gibi) ve kisa donem cikarsa internetten sulusunu alin ustunede ptt den paranizi. Kucuk subeler daha cok yardimci oluyor bu konularda. Eger subay cikarsaniz mutlaka ugrayin subeye, eksik belge olabilir.
  • Beyler günler geçiyor az kaldı beyler az kaldı
  • deme öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancomeng

Beyler günler geçiyor az kaldı beyler az kaldı

günler geçsin hocam daha KPSS'de var atlatalım şu günleri.yapacak çok işlerimiz var :)
  • merhabalar sayfayı uzun zamandır takip ediyorum fakat ilk defa yazıyorum bende kısmetse ağustosta askerim ve merak ettiğim bir konu var ben 2012 yılında tecil ettirmiş ve muayene olmuştum tecilimi bozdururken 2012 yılından bu yana farklı saglık problemlerimin geliştiğini ve tekrar muayene olmak istediğimi belirttim oradaki görevlide suanda şubede doktor olmadıgını istersem hastaneye sevk edebileceğini belirtti benimde vaktim yoktu istedim şimdi asıl soruma gelince benim ssk hastenesi tarafından raporlanmıs bel fıtıgım var 10 20 haziran tarihiydi herhalde bilgi güncellemesi bu dönemde gitsem sevk istesem bu raporun bana faydası olur mu çünkü bel fıtıgım öyle büyük değil ama vatani görevimi yaparkende ilerlemesini istemiyorum doktor ağır iş yapma ameliyatlık olursun demişti sonuçta askerde ne iş yaptıracakları belli olmaz sizinde görüşlerinizi almak isterim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cancomeng

Beyler günler geçiyor az kaldı beyler az kaldı

günler geçsin hocam daha KPSS'de var atlatalım şu günleri.yapacak çok işlerimiz var :)

Aynen kpss var biz askerdeyken atamalara başvurabiliyor muyuz ?
  • cancomeng C kullanıcısına yanıt
    hocam basvurabiliyoruz. fakat her kurum kabul etmiyor.

• mertakiz M kullanıcısına yanıt
    Kardeş bildiğim ve gördüğüm kadarıyla cevap vereyim sana.Askerliğimi Aralık 2012 grubunda yedek subay olarak yapmış biriyim.Askerlerimin zırt pırt orası burası ağrırdı,hastane işleriyle çok haşır neşir olmuş biriyim.

Bu tecil ettirdiğindeki sağlık durumunu,tecili bozdurduktan sonra güncellemesini yapmıyorlar.Askeriyenin bu uygulamasına zaten akıl sır erdiremiyorum,hala da buna devam ediyorlar etraftan arkadaşlardan duyduğum kadarıyla.Kendimden örnek vereyim ben askerliğe karar aldırdım.Ondan sonra dizimdeki menisküs dokusunu yırttım.Uzun dönem işaretledim bi de.Uzun gelirse naparım ne ederim düşünmeye başladım.Şubedeki memura söyledim askere gitmeden durumu,birliğine katılınca söylersin dedi.Bizim dönemde de sınav vardı.Sınav öncesi tekrar doktora görünmüştük.Oraya MR sonucumu götürüp gösterdim.Doktor hiç sallamadı bile.(askerde sivil raporların değeri yoktur mantığı).Sonuç ne oldu ben adamlara problem olduğunu diretmeme rağmen yedek subay komando çıktı sınıflandırmam.Benim diz konusunda askere gidince Allah'tanhiç problemim olmadı.Spor yapa yapa düzeldi.Ama senin durumunda yani bel fıtığı olan adamlar bile gördüm orda.Muhtemelen dosyasına işlenmemiş onun da.Yoksa kalkıp da komando çıkmaz heralde.

Şube seni sevk edemez diye biliyorum çünkü daha asker statüsünde değilsin,sivilsin.Bu sevk olaylarını ne zaman yaparsın?Askere gidip ilk katılış muayeneni olursun.Doktor sorar.Sen de söylersin.Genelde askerde doktorlar da fazla sallamaz askeri.(nedeni:sağlığı konusunda çok yalan söyleyen adam olması).Doktor seni mesela askeri hastaneye sevk etmeden spordan,ağır işten vs. muaf tutar.Belgeni atarsın cebine,yaptırmaya kalkarlarsa da şak diye çıkartırsın kağıdı,birşey diyemezler.Ya da hastaneye gönderilirsen tedavi olma imkanın da olur,belki hava değişimine falan da alırsın belli mi olur.

• quote:

hocam basvurabiliyoruz. fakat her kurum kabul etmiyor.

oalağanüstü durum olmadıkca tercihte yaparsın, atandığın kurumda kabul eder. atandığında; atandığın kuruma bir dilekçe ile başvuruyosun ve hakkının saklı kalmasını istiyorsun. askerliğin bittikten sonra kuruma başvurup görevine başlayabilirsin. önceleri kabul edilmiyordu ve birsürü dava açılınca danıştay askerlik yapanların atamalarının iptalını yasalara aykırı buldu ve bu durum düzeltildi. bu arada hangi kurumlar kabul etmiyo dostum söylersen onlar hakkında da bi araştıralım bakalım neden kabul edilmediğimizi?
  • mmalp M kullanıcısına yanıt
    hocam bana bazi kurumlar kabul etmiyor dediler hangileri onu soylemediler. buyuk bir ihtimalle danistay kararina itiraz edenlerden biridir simdi hepsi danistay kararini uyguluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elmariacci -- 17 Mayıs 2014; 20:03:12 >
  • elmariacci kullanıcısına yanıt
    zaten mantıklısıda danıştayın kararını uygulamak. çünkü askerlik işlemlerini yaptırırken sınava bile girmiş değiliz kaldı ki tercihi düşünelim, hadi tercihi de bi kenara koy atanmak apayrı bi olay. sonuçta askerlikte bi kamu hizmeti, kimsenin atanacağıda garanti deil resmen kumar oynuyoruz bari hakkımızın saklı kalsın
  • Merhabalar , subay olarak uzun donem cikarsa yine sulusumuz 25 temmuzdami alacagiz acaba ? Teslim tarihlerimiz ne olacak bilen varmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ouzzhhan

Merhabalar , subay olarak uzun donem cikarsa yine sulusumuz 25 temmuzdami alacagiz acaba ? Teslim tarihlerimiz ne olacak bilen varmi ?

hocam ilk sayfada var.oradan bakabilirsiniz.

Uzun dönem meslekçi çıkarsanız 25-29 Temmuz arasında.
    Uzun dönem yedek subay olursanız Ağustos'un 10 muydu neydi ilk sayfada ilk mesajda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: que13

quote:

Orijinalden alıntı: yeappa

Son yoklamaya tabi Yedek Subay aday adayi
    356. Agustos Celbi +1

Sistem Muhendisligi

Selam arkadaşlar bende dün bozdurdum tecili. Ağustosta askeriz. Konuyu da şubede sarı bi javacı çocuk vardı sanırım @yeappa söyledi. Umarım kısa dönem çıkar.

356. Dönem Yedek Subay Adayı
    Uzun Dönem: Hayır
    Komando: Hayır
    Meslek: Bilgisayar Mühendisliği

O javaci cocuk dedigin adam sana 001 sira cakti makarnaci seni, sen benim birlige gelmeye bak yoksa cook sira beklersin
  • ouzzhhan O kullanıcısına yanıt
    hocam senin bölüm ne gümrük müşavir yardımcısıymışsın merak ettim.
  • İnşallah herkesin askerliği hayırlısıyla olur biter.benim merak ettiğim ben 4 yıllık fakülte mezunu olunca uzun dönem çıkma olasılığı nedir?iktisat fakültesi çıkışlıyım boy 1.90 kg 90.benim duyduğum 4 yıllıklarda isteğe bağlıydı ama birkaç yorum okuyunca kafam karıştı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.